Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post Reply
felsh

#126 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by felsh »

Koliko je ustvari ta teritorija otesa i bila nesto takticki bitna?

za trokadera:
kakvim ste vi informacijama raspolagali o snazi odbrane pred napad?

Sarajmen extra fotka ako ti nije mrsko da je protumacis ziv bio.
agent_zero

#127 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

PM72 wrote:Ja sam pokrenuo ovu temu da se dostojanstveno sjetimo onih koji su u decembru 1992 pali u odbrani Otesa i Stupa.Također,želio sam da na istoj temi okupim i one koji su preživjeli taj pakao.Nije mi bila namjera da ova tema postane mjesto za propagandne pamflete i kojekakve baljezgarije tipa intervjuu Milutina Kukanjca.Trocadero jeste bio naš neprijatelj ali više to nije,bar ga ja više ne smatram dušmanom.Nije da ga branim ali on je jako kompetentan da priča o ratnim dešavanjima a i sam je učesnik bitke za Otes.
Upravo tako.

Beže malkoču, smiri malo tenzije ;-)
agent_zero

#128 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

Nego, jel taj punkt makar bio artiljerijom poklapan (ako se već nije moglo tromblonima i sl.)? Ili je i u tom slučaju naređeno od "viših gore" da se ne dejstvuje artiljerijski?
VjecitiStudent

#129 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by VjecitiStudent »

agent_zero wrote:Nego, jel taj punkt makar bio artiljerijom poklapan (ako se već nije moglo tromblonima i sl.)? Ili je i u tom slučaju naređeno od "viših gore" da se ne dejstvuje artiljerijski?
Koja crna artiljerija? Do '94 je inventura artiljerijske municije po oruđu, u gradu, u najboljem slucaju bila dvocifrena.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#130 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Woody »

agent_zero wrote:Nego, jel taj punkt makar bio artiljerijom poklapan (ako se već nije moglo tromblonima i sl.)? Ili je i u tom slučaju naređeno od "viših gore" da se ne dejstvuje artiljerijski?
Artiljerijom? :lol: :lol: :lol:

Image
agent_zero

#131 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

Ne znam šta je toliko smiješno i čudno. Kad je tenk iz tunela sa ciglana još 92 znao bezveze opaliti po njihovim položajima, očigledno oni nisu imali problema sa "inventurom", sasvim sigurno se mogla naći i koja 60ka ili 82ca za taj crni punkt.
djes_ba

#132 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by djes_ba »

ovaj bali beg samo provocira(jel to bali beg znaci balija beg sta ???)
znaci ide razgovor normalnim tokom i kad se tebi nesto nesvidi odmah paljbu po trokaderu
torkadero je za razliku od mnogih razuman momak i do sada nije bilo problema
ti i tvoje karte receno ti je otvori temu za karte
jos jedna stvar ja mislim da tebe nervira sto neko vodi normalan razgovor i da se nalazis na podrucju RS ili Srbije u nekoj vukojebini i sve ti zivo smeta
ako ti se nesvidja na ovom djelu foruma
zdravoooo
PM72 wrote:Ja sam pokrenuo ovu temu da se dostojanstveno sjetimo onih koji su u decembru 1992 pali u odbrani Otesa i Stupa.Također,želio sam da na istoj temi okupim i one koji su preživjeli taj pakao.Nije mi bila namjera da ova tema postane mjesto za propagandne pamflete i kojekakve baljezgarije tipa intervjuu Milutina Kukanjca.Trocadero jeste bio naš neprijatelj ali više to nije,bar ga ja više ne smatram dušmanom.Nije da ga branim ali on je jako kompetentan da priča o ratnim dešavanjima a i sam je učesnik bitke za Otes.
bravo :thumbup: :bih: :bih:
taxidriver

#133 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by taxidriver »

Ja bih se malo osvrnuo i na onaj dio Cenex-a i oko Cenex-a.

Nekoliko Vas je predhodno spiminjalo ovu lokaciju. U sep.'92 mislim da je to bio 13 ili 14.09.'92., krenuo je opsti napad iz pravca Nedzarica-Dogloda-Butila. Prvi veci udar neprijatelja smo zaustavili upravo u Cenex-u. Unistili smo im tada i jednu pragu koja je bila tamo kod onog mostica kada se ide u pravcu aerodroma. Bila je velika tarapana na tom pravcu...
Nakon toga smo se popodne prebacili u Kozaru i tamo smo bili do kasno u noc. Uspjeli smo odbraniti taj dio sa minimalnim brojem ljudi. Taj dan je bilo bas-bas...
PM72

#134 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

...
Last edited by PM72 on 08/01/2013 19:43, edited 1 time in total.
taxidriver

#135 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by taxidriver »

@ PM72,
Znam da je bio septembar :D

"Laste" su tada dobro zaglavile, navece smo ih nasli u kuci preko puta "Delminijuma". Izvukli smo ih nazad prema pruzi i vratili se nazad u one kuce do Kozare. Onda smo se tu sreli negdje da j.. rak raka...
agent_zero

#136 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

PM72 wrote:A punkt u Kasindolskoj se mogao gađati minobacačima iz Mlađena i ZIS-om ukopanim u kuće na Mojmilu ispod dalekovoda.Taj ZIS su ukopali u jednu kuću i to tako da je pokrivao Nedžariće a nisu ga mogli pronaći čitav rat.Pitao sam jednog druga koji je bio minobačalija što im ne ispale koju na punkt ali mi je rekao da bi to vrlo rado uradio kad bi dobio naredbu.Tad sam stekao dojam da naši i četnici imaju neku prešutnu saglasnost ili dogovor da ne gađaju vitalne objekte i punktove.Oni su vrlo dobro znali gdje je ulaz u recimo Predsjedništvo,generalštab,sjedište MUP-a ili CSB-a,ulazi u tunel,punktovi vojske i policije i to su vrlo rijetko gađali.I naši su znali gdje je njihova komanda u Lukavici,na Ilidži,Nedžarićima ili lokacije njihovih punktova.U Lukavicu u komandu SRK su skoro čitav rat slijetali helikopteri,od gazela pa do Mi8 ali nisu gađani.Vidjeli su se dobro sa Mojmila a čuli još bolje i ništa.Naši su mogli držati non stop pod vatrom njihovu komunikaciju preko Mrkovića i to su vrlo rijetko činili.Čudno-zar ne?
Hvala PM72 ;-) , znači bilo je upravo onako kako sam i mislio.

p.s. Gdje je danas i šta radi jozo andžić? Evo jedne teme u kojoj debatuju o njemu :): http://www.klix.ba/forum/sanjin-becirag ... 002s0.html
PM72

#137 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

...
Last edited by PM72 on 08/01/2013 19:44, edited 1 time in total.
trnoruzica_sa

#138 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trnoruzica_sa »

znam koje je ime s. espek. nazalost znam mnogo toga al' nemam snage da se "vracam" u to vrijeme.
interesuje me da li neko zna sta je se desilo s deckom koji je s alipasinog zvao se amel ploco?! vodi se kao nestali nakon 04.12.2012. god.
Bali beg Malkoč

#139 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Bali beg Malkoč »

da li si ti uopšte pregledao intervju, jadan bio, ne zove se džaba "zabranjeni intervju" i korišten je kao dokazni materijal u Hagu
on tu potvrđuje tezu o agresiji JNA na BH i potpunoj logističkoj podršci srpskim pobunjenicima te ih grdi kako su bili NESPOSOBNI sačuvat ono što im je JNA ostavila, izgubili Žuć, Mojmilo
elem, prije bilo kakve reakcije, vidi prvo o čemu se radi, postavio sam i pisani oblik sa najvažnijim fragmentima
ali eto neko više voli da leti pred rutu, pa to ti je :x
Bali beg Malkoč

#140 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Bali beg Malkoč »

Sta ti bi? wrote: Image

Otprilike je tako s tim da su oni drzali ovu desnu stranu Miljacke preko puta Azica (Spajica farmu) odakle su nas lupali s boka a isto tako su pokrivali i prostor ispred, sve do pruge. Inace desnu stranu rijeke je drzala 2 Viteska pa bas i ne poznajem tu liniju. Milsim da je isla prugom do depoa u Rajlovcu pa se tamo penjala prema Sokolju. A i ovaj dio ispred danasnjeg Interexa, mislim da je isla rijekom Dobrinjom(bar vecim dijelom).
jel ti teško da ucrtaš ove ćesto spominjane "lokacije"
Gušića hala, čarapana, cenex, interex, taj Un punkt, i druge koje ti možda smatraš važnim ili koje su spominjane a ja nisam naveo
hvala
PM72

#141 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Fino sam ti napisao kome i zašto sam otvorio ovu temu - jadan nebio! a ti sebi otvori temu o Milutinu pa postavljaj šta hoćeš ali pazi da ne naletiš na RUDU.

P.S.Ovaj intervjuu sam gledao dok ti nisi ni znao ko je Milutin Kukanjac.A za tvoju informaciju,punkt koji pominjemo nije bio UN-ov nego punkt VRS i MUP-a RS.
mahalas505

#142 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by mahalas505 »

@Bali beg Malkoč
Ovo je stvarno postalo spamanje tema, pravo si postao naporan.
трокадеро

#143 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by трокадеро »

Паша мој,
За твоју информацију не живим у Лукавици! Као што си рекао једном Босна је моја исто онолико колико и твоја.Значи да је Илиџа и Аеродромско моје исто онолико колико је твоја Лукавица,"проклето" Пале или љепотица Јахорина кад одеш на скијање. Ниси се ваљда ограничио Козјом чупријом па ту сачекујеш, штоцираш и бацаш у Миљацку :D . Да знаш само колико ја Бошњака и Хрвата покуповало нове повољне станове у Лукавици , Добрињи и ту живе пао би на гузицу!

На Ступском брду током рата је малтене био стални шверц, велики број Срба туда је изашао из града.Није био баш велики проблем да по ночи наших 30 војника туда прође.Нису то били никакви класични дирвезанти већ обична војска.Видјело се то по несналажењу јер су се неки од њих вратили без шљема, рапа и друге опреме.
На неким дјеловима гдје сам дежурао према Добрињи поред мене је комотно могла проћи читава ваша чета.
Мало зарафалај по вама баци коју бомбу, ако има каква ракија брља поцугај , замандали врата и лези спавај до зоре.Ујутру мало обрати пажњу и то је то.А поред нас из Добриње је пребјегло Срба ихихи... а да их нико није ни примјетио.Мало би било незгодно кад би после дошли са командом да кажу да су прошли баш поред мене а ја њима онако мамуран њима нану нанину како лажу :D

Био је Младић у касарни веома кратко успут "наруживши" неке што носе кокарде и крстове :roll:
Није било никаквих камера да га сниме. После освајања Азића окупили се наши на транспортеру да се сликају а пукло изнад Сокоље.Колико паметни па стрела посред њих! Тад су погинула двојица новинара, после још један камерман па се ријетко ко од њих више спуштао на Илиџу да шта сними!
Ако иоле пратиш медије знао би да је Горан након што је нешто одлежао ослобођен. Не стрепи ни од кога и слободно се креће.

Што се тиче Ценекса издвојио бих своје мишљење :D 1995 наши истурени положаји су били у једном од бивших хангара гдје је сада Интерекс. Шта мислиш одкуд у њима те силне чауре које онај спомиње.Није тад био никакав напад на вас са те стране већ само финфирање да мало сјашете мени са "Бетонаре". Није ми ни јасно како читав рат нисте скинули онај пам на теологији са Ступа или два бофорса на ледини поред са Мојмила.Погрешно си се изразио за Касиндолски поток, ријеку? То је ријека Добриња па извини што те исправљам :D
Добар је био Јозо кад га хвалиш! Сигурно си био примјеран момак прије рата на Алипашину па ниси добио шамар од њега или те није стигао ухватити :thumbup:

Сарајмен,
Не знам како су страдали ти неки заробљени из Отеса а да је доста њих копало ровове јесте сигурно!
Добра слика са Аркановцима 8-) Гдје ли је само нађе.. да не радиш ти за Хаг :x
Јесте тачно Осијек, само није април него мај!

На провокације Бега малог , Јалијаша и сличне да не трошим пуно времена.
Чуј тајни интервју Кукањца доказ за агресију? Јест исто као онај папир што је Ганић махао са њим кад је изашао из затвора? А знаш да ми је баш жао што то говно од генерала Зока Чегар није дунуо у Добровољачкој кад је имао прилику.
Sta ti bi?

#144 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

трокадеро wrote:Паша мој,
За твоју информацију не живим у Лукавици! Као што си рекао једном Босна је моја исто онолико колико и твоја.Значи да је Илиџа и Аеродромско моје исто онолико колико је твоја Лукавица,"проклето" Пале или љепотица Јахорина кад одеш на скијање. Ниси се ваљда ограничио Козјом чупријом па ту сачекујеш, штоцираш и бацаш у Миљацку :D . Да знаш само колико ја Бошњака и Хрвата покуповало нове повољне станове у Лукавици , Добрињи и ту живе пао би на гузицу!

На Ступском брду током рата је малтене био стални шверц, велики број Срба туда је изашао из града.Није био баш велики проблем да по ночи наших 30 војника туда прође.Нису то били никакви класични дирвезанти већ обична војска.Видјело се то по несналажењу јер су се неки од њих вратили без шљема, рапа и друге опреме.
На неким дјеловима гдје сам дежурао према Добрињи поред мене је комотно могла проћи читава ваша чета.
Мало зарафалај по вама баци коју бомбу, ако има каква ракија брља поцугај , замандали врата и лези спавај до зоре.Ујутру мало обрати пажњу и то је то.А поред нас из Добриње је пребјегло Срба ихихи... а да их нико није ни примјетио.Мало би било незгодно кад би после дошли са командом да кажу да су прошли баш поред мене а ја њима онако мамуран њима нану нанину како лажу :D

Био је Младић у касарни веома кратко успут "наруживши" неке што носе кокарде и крстове :roll:
Није било никаквих камера да га сниме. После освајања Азића окупили се наши на транспортеру да се сликају а пукло изнад Сокоље.Колико паметни па стрела посред њих! Тад су погинула двојица новинара, после још један камерман па се ријетко ко од њих више спуштао на Илиџу да шта сними!
Ако иоле пратиш медије знао би да је Горан након што је нешто одлежао ослобођен. Не стрепи ни од кога и слободно се креће.

Што се тиче Ценекса издвојио бих своје мишљење :D 1995 наши истурени положаји су били у једном од бивших хангара гдје је сада Интерекс. Шта мислиш одкуд у њима те силне чауре које онај спомиње.Није тад био никакав напад на вас са те стране већ само финфирање да мало сјашете мени са "Бетонаре". Није ми ни јасно како читав рат нисте скинули онај пам на теологији са Ступа или два бофорса на ледини поред са Мојмила.Погрешно си се изразио за Касиндолски поток, ријеку? То је ријека Добриња па извини што те исправљам :D
Добар је био Јозо кад га хвалиш! Сигурно си био примјеран момак прије рата на Алипашину па ниси добио шамар од њега или те није стигао ухватити :thumbup:

Сарајмен,
Не знам како су страдали ти неки заробљени из Отеса а да је доста њих копало ровове јесте сигурно!

Чуј тајни интервју Кукањца доказ за агресију? Јест исто као онај папир што је Ганић махао са њим кад је изашао из затвора? А знаш да ми је баш жао што то говно од генерала Зока Чегар није дунуо у Добровољачкој кад је имао прилику.
Imali smo i mi budala koje su vama svrljale iza ledja. Npr. nekaad od ljeta 93 smo uredno bili snadbjeveni vasom strujom iz kasarne :skoljka: , tako da smo u predahu straze uzivali u svijetlu i gledanju TV-a dok je cijeli grad bio u mraku mjesecima. To za sverc je istina, pogotovo robe, za ljude ne znam. Cak mislim da su tu bili umijesani i veci nivoi vojnih struktura. Naravno glavnu rijec su vodili Jukini vukovi. Kolko sam samo popusio RB-a zbog "neredovnog placanja tala" kad nas zarotiraju sa Vukovima za zonu odgovornosti kako bi se sverc preduprijedio.

Ne znam da li ti je poznato da je linije na Stupu drzala 102. PravoSlavna mtbr(mahala nas tako nazva), drugim rijecima sastav brigade je bio dobrim dijelom popunjen Srbima,Hrvatima i ostalim nebosnjacima( bilo je tu Svaba, Bugara :idea: Rumuna, cega sve ne), pogotovo 2 bataljona iz N.Sarajeva. Mozda je zato i bilo tako tvrdo dole :shock: Jos je cinjenica da ,kolko ja znam, nijedan nije prebjegao sa nase linije kod vas, odnosno sa straze (bilo je slucajeva da su otisli nekim drugim kanalima, mada su bili veoma rijetki, vecinom je to bio Kiseljak kad se islo na terene). Doduse onaj jedan 95 nam je i zapaprio sranje oko Hale i Cistione izofiravsi tunel!
trnoruzica_sa

#145 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trnoruzica_sa »

Sta ti bi? wrote:
трокадеро wrote:Паша мој,

Сарајмен,

Imali smo i mi budala koje su vama svrljale iza ledja. Npr. nekaad od ljeta 93 smo uredno bili snadbjeveni vasom strujom iz kasarne :skoljka: , tako da smo u predahu straze uzivali u svijetlu i gledanju TV-a dok je cijeli grad bio u mraku mjesecima. To za sverc je istina, pogotovo robe, za ljude ne znam. Cak mislim da su tu bili umijesani i veci nivoi vojnih struktura. Naravno glavnu rijec su vodili Jukini vukovi. Kolko sam samo popusio RB-a zbog "neredovnog placanja tala" kad nas zarotiraju sa Vukovima za zonu odgovornosti kako bi se sverc preduprijedio.

Ne znam da li ti je poznato da je linije na Stupu drzala 102. PravoSlavna mtbr(mahala nas tako nazva), drugim rijecima sastav brigade je bio dobrim dijelom popunjen Srbima,Hrvatima i ostalim nebosnjacima( bilo je tu Svaba, Bugara :idea: Rumuna, cega sve ne), pogotovo 2 bataljona iz N.Sarajeva. Mozda je zato i bilo tako tvrdo dole :shock: Jos je cinjenica da ,kolko ja znam, nijedan nije prebjegao sa nase linije kod vas, odnosno sa straze (bilo je slucajeva da su otisli nekim drugim kanalima, mada su bili veoma rijetki, vecinom je to bio Kiseljak kad se islo na terene). Doduse onaj jedan 95 nam je i zapaprio sranje oko Hale i Cistione izofiravsi tunel!
102 mtbr je formirana u februaru '93... istina je za sverc. istina je da niko nije pobjegao s linije 100%.
trokadero sta si htio da kazes ovim: "А знаш да ми је баш жао што то говно од генерала Зока Чегар није дунуо у Добровољачкој кад је имао прилику"?
aldinjo

#146 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by aldinjo »

PM72 wrote:
taxidriver wrote:Ja bih se malo osvrnuo i na onaj dio Cenex-a i oko Cenex-a.

Nekoliko Vas je predhodno spiminjalo ovu lokaciju. U sep.'92 mislim da je to bio 13 ili 14.09.'92., krenuo je opsti napad iz pravca Nedzarica-Dogloda-Butila. Prvi veci udar neprijatelja smo zaustavili upravo u Cenex-u. Unistili smo im tada i jednu pragu koja je bila tamo kod onog mostica kada se ide u pravcu aerodroma. Bila je velika tarapana na tom pravcu...
Nakon toga smo se popodne prebacili u Kozaru i tamo smo bili do kasno u noc. Uspjeli smo odbraniti taj dio sa minimalnim brojem ljudi. Taj dan je bilo bas-bas...
U septembru 1992 (18 ili 19) je bio četnički KONTRAnapad na Aziće i Doglode.Neko se iz komade ABiH sjetio da pošalje vojsku i policiju u Doglode i da kao prekine šverc sa četnicima...Policajci iz Novog Grada su tada pošli kao u svatove i još im rekli da ponesu što više lisica jer će biti dosta uhapšenih i zarobljenih.Onda su četnici napravili kontru iz Osjeka i Butila i nastao je haos.Opkolili su policajce i tom prilikom zarobili njih 6 ili 9 (nisam siguran u cifru).Tad je poginuo i prvi komadant Laste Pilav i njegov vozač Zoka kad ih je četnik pogodio osom.Koliko se sjećam imali su crvenog golfa.Jukini vukovi i policija je bježala putem i odbacivali oružje i one pancire napravljene od poklopaca šahtova.Ja sam sa svojom ekipom ostao kod Delminijuma sve do zadnjeg i umalo nismo stradali kad je ispred nas izašao T55 i nekakav bager sa navarenim limovima na kašici.Delminijum gori,pada na sve strane a one proklete krave u farmi muču i revu...To je bio opšti haos i bježanija,prvi put smo se susreli sa oklopnjacima u punoj brzini.Tad je pred nas banuo Jozo Andžić i psovao nam sve po spisku,mi šćućureni u jarku a on stoji na sred ceste,automatska puška u jednoj ruci a zolja na ramenu.Frajer se ne saginje uopšte a ja nesmijem glave izviriti.Taj čovjek je imao muda kao deset ljudi.

Trebalo nam je pola dana da se izvučemo do Otesa,toliko je to bubalo a onda je došla i neka pomoć iz grada,da li specijalna MUP-a ili neka armijska jedinica stvarno se ne sjećam i zaustavili su napad oko čarapare.

A punkt u Kasindolskoj se mogao gađati minobacačima iz Mlađena i ZIS-om ukopanim u kuće na Mojmilu ispod dalekovoda.Taj ZIS su ukopali u jednu kuću i to tako da je pokrivao Nedžariće a nisu ga mogli pronaći čitav rat.Pitao sam jednog druga koji je bio minobačalija što im ne ispale koju na punkt ali mi je rekao da bi to vrlo rado uradio kad bi dobio naredbu.Tad sam stekao dojam da naši i četnici imaju neku prešutnu saglasnost ili dogovor da ne gađaju vitalne objekte i punktove.Oni su vrlo dobro znali gdje je ulaz u recimo Predsjedništvo,generalštab,sjedište MUP-a ili CSB-a,ulazi u tunel,punktovi vojske i policije i to su vrlo rijetko gađali.I naši su znali gdje je njihova komanda u Lukavici,na Ilidži,Nedžarićima ili lokacije njihovih punktova.U Lukavicu u komandu SRK su skoro čitav rat slijetali helikopteri,od gazela pa do Mi8 ali nisu gađani.Vidjeli su se dobro sa Mojmila a čuli još bolje i ništa.Naši su mogli držati non stop pod vatrom njihovu komunikaciju preko Mrkovića i to su vrlo rijetko činili.Čudno-zar ne?
E jednog o tih policajaca iz Novog Grada u Doglodima je lično predao četnicima jedan vojnik HVO-a tako što je otišao kao da prvi da "dežura" a ustvari je predao četnicima ovog policajca sa grupom civila koji su se sakrili u jednu garažu.Poslije bio zarobljen tri mjeseca i držan najviše u Nedžarićima gdje je sve fizičke poslove obavljao.Kada su poginuli na onom mjestu 8. decemra 1992. godine Džemo i Amko u Nedžarićima ovom policajcu i još nekim zarobljenicima su četnici naredili naveče da izvuku neke naše poginule u toj akciji,i izvukli su ih,mislim da su izvukli rahmetli Amka i mislim rahmetli Džemu.Moguće je da su još nekog izvukli,nekog trećeg.Ovaj policajac je danas specijalac.
PM72

#147 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

...
Last edited by PM72 on 08/01/2013 19:44, edited 1 time in total.
agent_zero

#148 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

Samo mala digresija za to kod estrade, koliko sam ja čuo, tu niko nije stradao nego su napustili bov i pobjegli.

Nego, i mene zanima ovo što trokadero pita. Postoji li neki razlog zbog kojeg se nije neutralisao taj pam s teologije? I jesu li azići pali ili ne, trokadero veli da jesu, a neko je tamo ranije napisao da nikad nisu pali.

@malkoč

Na toj karti se ne vide uopšte te lokacije, jer ih ta karta ne pokriva, tako da bezze insistiraš.
трокадеро

#149 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by трокадеро »

Ово за пребјеге Срба се односи на Добрињу 1, 2 и 5.Неколико њих је прешло на бициклима а једни чак у ауту у сред дана.Углавном су били из радних водова а нешто и војске.
Пм , за Горана ниси у праву 100% па да ти сад не доказујем!
1995 био је наш напад прако Добриње на Пијачну улицу на Ступу. Узели су два рова и морали су се повући након два дана . А то да је неки наш залутао код вас је сигурно тачно јер знам најмање два случаја да си и ваши грешком долазили у наше положаје.Један питао и је ли та кахва готова :D
Шта ти би,
Хвала на оном тунелу из Бетонаре, баш нам ја ваљао, само смо га продужили до касарне :D
За Кукањца сам рекао оно што сам и мислио. Ако ништа могао га је Чегар бар мало кроз шаке пропустити.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#150 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Pitar sa Kariba »

agent_zero wrote:Samo mala digresija za to kod estrade, koliko sam ja čuo, tu niko nije stradao nego su napustili bov i pobjegli.
Kod Estrade, su zijanila dvojica u transporteru odmah kad je pogodjen , jedan koji je stajao na kupoli je teško ranjen i podvukao se pod BOV iako smo ga zvali nije uspio da se izvuče i iskrvarioje tu ispod. jedan je spašen previli su ga u haustoru i transportovali u bolnicu ovo znam jer sam ja tu malo kasnije bio ranjen 120-kom na asfalt, i njega su navečer odvukli u bolnicu prije mene :-).
Post Reply