Meni lično se najviše sviđa kaurin,Kroksica wrote:Kafir je pravilno.pussysmoke wrote: Sad ne shvatam. Da li se kaže kjafirima ili kafirima? Ili može i jedno i drugo.
Ćafir je kul.
Kjafir je opšnal.
Zivot bez religije
- fatamorgana
#126 Re: Zivot bez religije
- Kroksica
#127 Re: Zivot bez religije
Ma ima dosadnih i sa ove nase strane, ne valja duse grijesit'.nasa wrote: Slazem se,ali neki bi mogli i da prosetaju...dosadno....c/p kilometri....slike....hahaha....pa opet sve isto......
- Kroksica
#128 Re: Zivot bez religije
Naravno, pa i rekla sam da je "ćafir" cool.pussysmoke wrote: Možemo li mi odabrati? Meni ovo ćafir zvuči najbolje. Još samo da se braća ćafiri izjasne!
- miskin
#129 Re: Zivot bez religije
znaci kod vas je demokratijaMožemo li mi odabrati? Meni ovo ćafir zvuči najbolje. Još samo da se braća ćafiri izjasne!
- Kroksica
#130 Re: Zivot bez religije
"Stan, pocekaj, Bane kaurine"....sjecam se ovoga ali ne znam odakle je.fatamorgana wrote:
Meni lično se najviše sviđa kaurin,
- fatamorgana
#131 Re: Zivot bez religije
Kaurin, kako to gordo zvuči!Kroksica wrote:"Stan, pocekaj, Bane kaurine"....sjecam se ovoga ali ne znam odakle je.fatamorgana wrote:
Meni lično se najviše sviđa kaurin,
- prorok
#132 Re: Zivot bez religije
Meni je ćafir najdramtičnije. Kao neki superheroj... Umjesto ć staviš č.
EL ČAFIR u potrazi za istinom!
- Kroksica
#133 Re: Zivot bez religije
SviDŽa mi se.prorok wrote:Meni je ćafir najdramtičnije. Kao neki superheroj... Umjesto ć staviš č.
-
klixo
#134 Re: Zivot bez religije
Sekundu prije nego sam otvorio ovu temu dobio sam nagon cesanja za onu stvar.Vidite , to je za mene poruka od Boga sta treba da mislim o ovoj temi i njenom pokretacu odnosno pokretacovoj publici. Ne ironiziram , sarkiziram ili nesto slicno,Allaha mi !
- pussysmoke
#135 Re: Zivot bez religije
S obzirom da si nepismen i nekulturan, sadržaj tvog komentara i nije za čuđenje.klixo wrote:Sekundu prije nego sam otvorio ovu temu dobio sam nagon cesanja za onu stvar.Vidite , to je za mene poruka od Boga sta treba da mislim o ovoj temi i njenom pokretacu odnosno pokretacovoj publici. Ne ironiziram , sarkiziram ili nesto slicno,Allaha mi !
-
klixo
#136 Re: Zivot bez religije
Ko o cemu kurva o postenju...pussysmoke wrote:S obzirom da si nepismen i nekulturan, sadržaj tvog komentara i nije za čuđenje.klixo wrote:Sekundu prije nego sam otvorio ovu temu dobio sam nagon cesanja za onu stvar.Vidite , to je za mene poruka od Boga sta treba da mislim o ovoj temi i njenom pokretacu odnosno pokretacovoj publici. Ne ironiziram , sarkiziram ili nesto slicno,Allaha mi !
- hrastov žižak
#137 Re: Zivot bez religije
nije ba, klikso je čoik iz narodapussysmoke wrote:S obzirom da si nepismen i nekulturan, sadržaj tvog komentara i nije za čuđenje.klixo wrote:Sekundu prije nego sam otvorio ovu temu dobio sam nagon cesanja za onu stvar.Vidite , to je za mene poruka od Boga sta treba da mislim o ovoj temi i njenom pokretacu odnosno pokretacovoj publici. Ne ironiziram , sarkiziram ili nesto slicno,Allaha mi !
- AleksoMKD
#138 Re: Zivot bez religije
fatamorgana wrote: Meni lično se najviše sviđa kaurin,
Kod nas u Makedoniji rec je isto tako kaurin, iako se medju prijateljima koristi kao sala.Kroksica wrote: "Stan, pocekaj, Bane kaurine"....sjecam se ovoga ali ne znam odakle je.
Na primer, kad igramo fudbal u komsiluku (mahala u BIH ili maalo u MK
Eto 3 glasa za "kaurin" za sada.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#139 Re: Zivot bez religije
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje forumaša”klixo wrote:Ko o cemu kurva o postenju...pussysmoke wrote:S obzirom da si nepismen i nekulturan, sadržaj tvog komentara i nije za čuđenje.klixo wrote:Sekundu prije nego sam otvorio ovu temu dobio sam nagon cesanja za onu stvar.Vidite , to je za mene poruka od Boga sta treba da mislim o ovoj temi i njenom pokretacu odnosno pokretacovoj publici. Ne ironiziram , sarkiziram ili nesto slicno,Allaha mi !
» klixo
mjesec
- It_is_a_Leclerc
#140 Re: Zivot bez religije
Oslobodi se predrasuda.amazon wrote:Zasto Bog ne natjera ljude da svi vjeruju u njega jedinoga, jer svi vjernici kazu jedan je Bog, ili ih ima vise..zasto svi vjernici vjeruju da je njihov Bog jedini ispravni, a drugi su bezvezni..mogu tupiti danima, o nekakvim knjigama, prorocima, i sta ja znam vise o cemu..bio sam vjernik, ali kad vidim danasnje vjernike, mislim da bi svijet bolji bio da vjeruju u ljubav..sta mislite dragi vjernici gdje ce onaj covjek koji citav zivot cini dobro, nikog ne dira, ali ne vjeruje u vase Bogove, vec u samo ljubav prema svakom zivom bicu..gdje ce on..ma kad vidim kako vise tupite dragi vjernici. place mi se...
Koja to religija kaže da su "drugi bogovi bezvezni" ?! Islam, a i svaka druga monoteistička religija, isključuje postojanje više bogova, već podrazumijeva samo Jednog. Tog jednog milijarde ljudi možda zovu drugačijim imenom, ali u suštini - radi se o jednom Bogu, koji je tvorac svijeta i čovječanstva. Ljudi ga percepiraju na drugačiji način, daju mu drugačije osobine, drugačije ga zovu ili mu se klanjaju, ali generalno - svi se slažu da je Bog jedan.
Drugo, svaka vjera traži ljubav. Islam, npr., zahtjeva od čovjeka da voli svoju porodicu, domovinu, vjeru, posao. To o čemu ti govoriš su konvencionalne religije, kao religijske organizacije, koje uveliko iskrivljuju i komercijalizuju vjeru kao takvu, ali ni mrvu krivice za to ne možemo pripisati vjeri.
Što se tiče tvog primjera o čovjeku koji čini dobro, problem je što vjeru shvatate kao nešto što je jako kruto, kao kavez koji te zarobljava i sputava. Ja, upravo suprotno, vjeru doživljavam kao nešto što me oslobađa, pa tako i Boga ne doživljavam kao skup pravila o "lošim" i "dobrim" ljudima, već o milostivom Stvoritelju čiju milost ne možemo sagledati i koji nikog nikad neće ošteti ili zakinuti.
- prorok
#141 Re: Zivot bez religije
Kako je smijesno i zalosna cinjenica da su se sve ateisticke teme lockale i izbrisale, osim ove bez ikakvog konkretnog uvoda
http://www.klix.ba/forum/argumenti-atei ... 9.html-f=6
Neki moderator ne trpi neistomisljenike jelda?
Neki moderator ne trpi neistomisljenike jelda?
- fatamorgana
#142 Re: Zivot bez religije
Pa sada je trenutno religija u modi, posljeratni trend, 'ta ćeš ...prorok wrote:Kako je smijesno i zalosna cinjenica da su se sve ateisticke teme lockale i izbrisale, osim ove bez ikakvog konkretnog uvoda
-
vivace
- odr0n
#144 Re: Zivot bez religije
Dobar.vivace wrote:http://www.e-novine.com/index.php?news=77628
Doba koje religija možda neće preživeti
Internet je propast za crkvu
„Tehnoentuzijastične mega-crkve mogu da misionare po Twitteru, a simpatični Kalvinisti da prave viralne spotove o tome kako obožavanje Isusa nije religija već veza – ali to ne menja činjenice: slobodan protok informacija je vrlo, vrlo štetan za proizvod koji pokušavaju da prodaju“, piše američka psihološkinja Valerie Tarico, objašnjavajući pet vrsta sadržaja na internetu od kojih religiju hvata jeza. Dopunite ih primerima sa Balkana
Poslednji popis stanovništva pokazao je značajan pad praktikujućih vernika tradicionalnih crkava koje u mnogim krajevima sveta još uvek presudno oblikuju politički život zajednice. U Hrvatskoj je zabeleženo 200.000 katolika manje, u Češkoj je pastva opala za preko milion i po glava; dramatičan pad zabeležen je u gotovo svim zemljama Evrope, u Americi po prvi put u istoriji Protestanti čine manje od polovine stanovništva.
Komentatori novog doba ukazuju da je sa internetom i globalnim informatičkim potopom stigao presudni talas nekontrolisanog prosvetiteljstva. Portal AlterNet objavio je nedavno analizu prepreka koje su nikle pred organizovanim religijama zahvaljujući internetu – a koje kostimirani žreci možda nikad neće uspeti da prevaziđu.
„Tehnoentuzijastične mega-crkve mogu da misionare po Twitteru, a simpatični Kalvinisti da prave viralne spotove o tome kako obožavanje Isusa nije religija već veza – ali to ne menja činjenice: slobodan protok informacija je vrlo, vrlo štetan za proizvod koji pokušavaju da prodaju“, piše američka psihološkinja Valerie Tarico, objašnjavajući pet vrsta sadržaja na internetu od kojih religiju hvata jeza.
Radikalno cool naučni video-prilozi i tekstovi: Čuđenje, radost, osećaj nadilaženja ličnog i profanog – neke su od najdubljih ljudskih emocija koje je religija vekovima tako zdušno budila i eksploatisala. Na sreću, i nauka je naučila kako da ostavi svoju publiku bez daha dok objašnjava čuda prirode & društva.
Photo: pcnen.com
Marljivo prikupljanje blesavih primera: Amaterski video snimci, fotografije, beleške i izveštaji o budalastim primerima sujeverja, paranaučnim tezama zasnovanim na očiglednim glupostima, mitovima i legendama – svakodnevno preplavljuju Mrežu u viralnim naletima ismejavanja. Za sobom ostavljaju pozitivne emocije podeljene šale, ali i raskrinkavanja opsene.
Perverzna, izrabljivačka, opresivna, oportuna i nasilna strana religije: Naravno, argument protiv religije ne zaustavlja se na otkačenim i uvrnutim primerima. Ponekad religija pokaže i svoje lice nepatvorenog zla. Od verskih tekstova koji su prepuni nasilja, mržnje, seksualnog zlostavljanja, incesta, poligamije – i oportunog pravdanja nemorala u ime viših ciljeva – do savremenih aktera čiji nas postupci ostavljaju zgađenim. Laičke i stručne analize, lične ispovesti, sudski procesi, istraživanja i statistike – dokumentarna građa sve je veća, dostupnija i razumljivija svakom korisniku.
Grupna podrška ljudima koji se odvikavaju od religije: Suočeni sa mnogim istinama o svetu i religiji, vernici se ponekad nađu u ozbiljnoj krizi identiteta i smisla. Na beskrajnoj Mreži odavno postoje brojne profesionalne i amaterske grupe u kojima bivši vernici mogu naći emotivnu i racionalnu podršku, no dovoljno je uključiti se u bilo koji tok slobodne razmene ideja i među sebi sličnima naći utehu za svoje razdiruće sumnje.
Životni stil finih i nevernih: Kada jednom okončaju svoj oporavak, bivše Hrišćane i Muslimane očekuje ogroman i raznovrstan sekularni svet. Nude im se životni stilovi koji mogu biti neobično pošteni, etični i ljubazni a oslobođeni zapovesti svetih tekstova i verskih autoriteta. S obzirom na to da je suština religija u najvećoj meri u društvenoj podršci (i društvenoj kontroli), mnogim ljudima će društvena mreža, grupa ili neformalna zajednica biti dovoljna za izgradnju novog identiteta.
Međuverska dobroćudnost: Jednu od pretnji tradicionalnim crkvama čine međuverske zajednice okupljene oko zajedničkih duhovnih vrednosti. Mnoge religije se temelje na isključivim "istinama" u kojima su im druge crkve konkurencija. Bez tih premisa, misionarenje postaje besmisleno baš kao i osnovne dogme kao što su raj i pakao. Na internetu se mogu naći brojni zanimljivi primeri o tome kako su ljudsko zlo i dobro univerzalne karakteristike, slepe za kulturna i crkvena ograničenja, i da podjednako važe i u verujućem i u neverujućem svetu.
- nasa
#145 Re: Zivot bez religije
Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih
....ode ovaj svijet k vragu 
- cartman
#146 Re: Zivot bez religije
nasa wrote:Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih....ode ovaj svijet k vragu
procitaj jos jednom, ne govori se o trazenju vjere na internetu
- nasa
#147 Re: Zivot bez religije
Pa vjere ili nevjere ili zivotnih vrijednosti ili cega petog svejedno je blesavo traziti to na internetu...cartman wrote:nasa wrote:Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih....ode ovaj svijet k vragu
- odr0n
#148 Re: Zivot bez religije
Glup zato što je pogodio u srž sve mane internet misionarstva.nasa wrote:Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih....ode ovaj svijet k vragu
- cartman
#149 Re: Zivot bez religije
tekst iznad nema veze s tim o cemu ti pricasnasa wrote:Pa vjere ili nevjere ili zivotnih vrijednosti ili cega petog svejedno je blesavo traziti to na internetu...cartman wrote:nasa wrote:Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih....ode ovaj svijet k vragu
- nasa
#150 Re: Zivot bez religije
Glupo je i internet misionarstvo ali i ona podvucena recenica.....ako je trazis na internetuodr0n wrote:Glup zato što je pogodio u srž sve mane internet misionarstva.nasa wrote:Pravo glup tekst,ko trazi vjeru na internetu.....a mozda stvarno ima i takvih....ode ovaj svijet k vragu