Senaid Memić - ALL ABOUT
- FOČANSKI PROPISI
#126 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Čini mi se ,čovjek postaje sve luđi i luđi.
Nema lijeka!
Nema lijeka!
- O'zone
- Globalni moderator
#128 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Samo da poručim onome ko je na Igmanskom maršu klepio načelnikovu jaknu i njegovu protezu škljocavicu koja je bila unutra da mu to nije fer i da sad načelnik nije u stanju da ide na svečane večere jer ne može da žvače meso 
- FOČANSKI PROPISI
#129 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Neka zadrži šarene naočari koje su mu iskrivljavale stvarnost.(lopov)O'zone wrote:Samo da poručim onome ko je na Igmanskom maršu klepio načelnikovu jaknu i njegovu protezu škljocavicu koja je bila unutra da mu to nije fer i da sad načelnik nije u stanju da ide na svečane večere jer ne može da žvače meso
- jon_jovi
#130 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
U SARAJEVSKOM NASELJU LUŽANI Žestoka tuča na polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije
Na svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije u Lužanima na Ilidži danas oko 14 sati, došlo je do tuče između trojice mladića zbog transparenta koji je bio postavljen u blizini mjesta gdje će se graditi džamija.
Naime, na transparentu je nekolicina građana koji žive u Lužanima napisala "Haram vam bilo, djeca Lužana". Oni su to uradili u znak protesta jer se na lokaciji gdje će se graditi džamija nalazi trenutno jedino dječje igralište u Lužanima te kažu da se djeca nakon igradnje džamije više neće imati gdje igrati.
Tučnjava je upravo izbila kada su pristalice izgradnje džamije nasilno uklonili transparent, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između dvije suprotstavljene strane.
Policija je intervenirala te razdvojila učesnike obračuna.
Kako nam je kazao jedan od mještana, Fadil Softić, okupili su se kako bi vlastima pokazali da se ne slažu sa izgradnjom džamije u blizini njihovih kuća.
- Gradnjom ove džamije se uzima jedini zeleni dječiji prostor u Lužanima, a u isto vrijeme se, samo 150 metara dalje, gradi još jedna nova džamija. Također je tu i mesdžid koji je udaljen svega 50 metara od ovog igrališta - rekao nam je Softić.
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) obratio se nakon incidenta medijima i izjavio da je mjesto na kojem je predviđena gradnja džamije općinsko i da niko nema prava da Općini određuje gdje će graditi džamije.
- Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.
Ramiz Alajbegović, član glavnog odbora za izgradnju džamije, pozvao je sve građane dobre volje da doprinosu izgradnji džamije, na bilo koji način.
Na svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije u Lužanima na Ilidži danas oko 14 sati, došlo je do tuče između trojice mladića zbog transparenta koji je bio postavljen u blizini mjesta gdje će se graditi džamija.
Naime, na transparentu je nekolicina građana koji žive u Lužanima napisala "Haram vam bilo, djeca Lužana". Oni su to uradili u znak protesta jer se na lokaciji gdje će se graditi džamija nalazi trenutno jedino dječje igralište u Lužanima te kažu da se djeca nakon igradnje džamije više neće imati gdje igrati.
Tučnjava je upravo izbila kada su pristalice izgradnje džamije nasilno uklonili transparent, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između dvije suprotstavljene strane.
Policija je intervenirala te razdvojila učesnike obračuna.
Kako nam je kazao jedan od mještana, Fadil Softić, okupili su se kako bi vlastima pokazali da se ne slažu sa izgradnjom džamije u blizini njihovih kuća.
- Gradnjom ove džamije se uzima jedini zeleni dječiji prostor u Lužanima, a u isto vrijeme se, samo 150 metara dalje, gradi još jedna nova džamija. Također je tu i mesdžid koji je udaljen svega 50 metara od ovog igrališta - rekao nam je Softić.
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) obratio se nakon incidenta medijima i izjavio da je mjesto na kojem je predviđena gradnja džamije općinsko i da niko nema prava da Općini određuje gdje će graditi džamije.
- Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.
Ramiz Alajbegović, član glavnog odbora za izgradnju džamije, pozvao je sve građane dobre volje da doprinosu izgradnji džamije, na bilo koji način.
-
StupskaBitanga
#131 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Evo i na Stupu su je napravili i sada se eno pravi zid tj uz čošak džamije i to treba uslikati da vidite kako izgleda
- O'zone
- Globalni moderator
#132 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Pa kad se neko genijalno sjetio da napravi džamiju na trasi ceste. Sad će cesta da prolazi tik uz džamiju a ako ko malo prokliže eto ga u prvom saffuStupskaBitanga wrote:Evo i na Stupu su je napravili i sada se eno pravi zid tj uz čošak džamije i to treba uslikati da vidite kako izgleda
- jon_jovi
#133 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Nema veze. Bitno je pokazati kako Bošnjaci hoće Islamsku republiku a najlakše će se to pokazati kroz gradnju džamija. Mora se dat argumente u ruke okolnim fašizmima
- SmokingMan
#134 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Hvalal Bogu ja i ne znam ko je taj čovjek,niti me interesuje,a volio bih da nikada nisam čuo ni za Bakira,Zlatka,i osobe sličnim njima,ali et'... 
- Hajvan
#135 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Koji IDIOT.Senaid Memić wrote: - Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.
No, njegov izbor za načelnika ne govori toliko o njemu, već mnogo više o ušljivim, dupelizačkim, ziheraškim i sitnošičardžijskim dušama koje glasaše za ovu spodobu.
- Pasiflora
#136 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
A i financijska bi zestoko imala posla, ali ko ce je zvati...
-
neki
#137 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
I vjeruj da su sutra izbori ova spodoba bi opet pobjedila.Hajvan wrote:Koji IDIOT.Senaid Memić wrote: - Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.
No, njegov izbor za načelnika ne govori toliko o njemu, već mnogo više o ušljivim, dupelizačkim, ziheraškim i sitnošičardžijskim dušama koje glasaše za ovu spodobu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#138 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Gledajući sastav stanovništva i ne čudi. Ilidža je mjesto gdje je sekularno društvo više nemoguće. Restorani (kebab na Ilidži uz Željeznicu) sa sobom za molitvu, vidno vjerski obilježena velika većina prolaznika, zaista "ljudi sa paščadima" izgledaju kao vanzemaljci. Od skoro živim u toj općini, pa iako sam uvijek za slobodu ubjeđenja vjerskih, političkih i ostalih, nekako se na Ilidži nikako ne osjećam u svom na svom.. Jedino mjesto restoran Brajlović, konobari su ljubazni, zezaju se, pijaca isto, ostalo je sve... pokriveno i sa prijekornim pogledom ispod marame. Na tom i takvom mjestu Memić je upravo načelnik po mjeri. Ilidža definitivno mjesto gdje je sekularnost sahranjena, rahmetlija.neki wrote:I vjeruj da su sutra izbori ova spodoba bi opet pobjedila.
-
VjecitiStudent
#139 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ali zato su sve mnogobrojniji stanovnici Tibre tu da poprave urbani balans Ilidže 
- Hajvan
#140 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Haj ne kaki, ne uopštavaj, ne genralizuj....KatarinaKosaca wrote:Gledajući sastav stanovništva i ne čudi. Ilidža je mjesto gdje je sekularno društvo više nemoguće. Restorani (kebab na Ilidži uz Željeznicu) sa sobom za molitvu, vidno vjerski obilježena velika većina prolaznika, zaista "ljudi sa paščadima" izgledaju kao vanzemaljci. Od skoro živim u toj općini, pa iako sam uvijek za slobodu ubjeđenja vjerskih, političkih i ostalih, nekako se na Ilidži nikako ne osjećam u svom na svom.. Jedino mjesto restoran Brajlović, konobari su ljubazni, zezaju se, pijaca isto, ostalo je sve... pokriveno i sa prijekornim pogledom ispod marame. Na tom i takvom mjestu Memić je upravo načelnik po mjeri. Ilidža definitivno mjesto gdje je sekularnost sahranjena, rahmetlija.neki wrote:I vjeruj da su sutra izbori ova spodoba bi opet pobjedila.
koje floskule i koja iritantna laž od objave... od riječi do riječi - LAŽ!
ne da nije tačno, nego nema veze s pameću, životom, niti realnošću.
Na ovom forumu obitavaju neki jako tužni, ljuti i gnjevni ljudi
- zmajadaH
#141 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
KatarinaKosaca wrote:Gledajući sastav stanovništva i ne čudi. Ilidža je mjesto gdje je sekularno društvo više nemoguće. Restorani (kebab na Ilidži uz Željeznicu) sa sobom za molitvu, vidno vjerski obilježena velika većina prolaznika, zaista "ljudi sa paščadima" izgledaju kao vanzemaljci. Od skoro živim u toj općini, pa iako sam uvijek za slobodu ubjeđenja vjerskih, političkih i ostalih, nekako se na Ilidži nikako ne osjećam u svom na svom.. Jedino mjesto restoran Brajlović, konobari su ljubazni, zezaju se, pijaca isto, ostalo je sve... pokriveno i sa prijekornim pogledom ispod marame. Na tom i takvom mjestu Memić je upravo načelnik po mjeri. Ilidža definitivno mjesto gdje je sekularnost sahranjena, rahmetlija.neki wrote:I vjeruj da su sutra izbori ova spodoba bi opet pobjedila.
Hoćeš reći da se vjerski i politički osjećaš ugroženom, i da bi voljela da se tu nešto promjeni (opština ilidža) iako velika većina želi tako, a ti bi kao manjina, jel'te suprotno većini je manjina, to željela promijeniti nerazmišljajući o većini već samo o sebi.
I naravno uz sve to ti si ipak za slobodu ubjeđenja....I još taj famozni prijekorni pogled ispod marame. STIDI SE.
Da se tako nešto izjavi za katolkinju ,pazi apsurda ''bosansku hrvaticu'' koje bi to salve žalbi bile ....
A Senaid Memić seljačina zadnja kao i stranka mu.U najmanju ruku čeka ih Džehenem i to direkt bez baraža
Last edited by zmajadaH on 11/09/2013 15:02, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#142 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
KatarinaKosaca wrote:Gledajući sastav stanovništva i ne čudi. Ilidža je mjesto gdje je sekularno društvo više nemoguće. Restorani (kebab na Ilidži uz Željeznicu) sa sobom za molitvu, vidno vjerski obilježena velika većina prolaznika, zaista "ljudi sa paščadima" izgledaju kao vanzemaljci. Od skoro živim u toj općini, pa iako sam uvijek za slobodu ubjeđenja vjerskih, političkih i ostalih, nekako se na Ilidži nikako ne osjećam u svom na svom.. Jedino mjesto restoran Brajlović, konobari su ljubazni, zezaju se, pijaca isto, ostalo je sve... pokriveno i sa prijekornim pogledom ispod marame. Na tom i takvom mjestu Memić je upravo načelnik po mjeri. Ilidža definitivno mjesto gdje je sekularnost sahranjena, rahmetlija.neki wrote:I vjeruj da su sutra izbori ova spodoba bi opet pobjedila.
- KatarinaKosaca
#143 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
a) Ne osjećam se ugroženom samo konstatujem da sekularizam ne postojizmajadaH wrote:Hoćeš reći da se vjerski i politički osjećaš ugroženom, i da bi voljela da se tu nešto promjeni (opština ilidža) iako velika većina želi tako, a ti bi kao manjina, jel'te suprotno većini je manjina, to željela promijeniti nerazmišljajući o većini već samo o sebi.
I naravno uz sve to ti si ipak za slobodu ubjeđenja....I još taj famozni prijekorni pogled ispod marame. STIDI SE.
Da se tako nešto izjavi za katolkinju ,pazi apsurda ''bosansku hrvaticu'' koje bi to salve žalbi bile ....
A Senaid Memić seljačina zadnja kao i stranka mu.U najmanju ruku čeka ih Džehenem i to direkt bez baraža
b) Neću ništa da mijenjam, nije po mom ukusu, ja sam za sekularno društvo, ali ako tako većini odgovara neka je tako. Onda ne ide priča o multi-kulti, jer to na Ilidži, sem iznimki koje sam navela, jednostavno ne postoji, odnosno jaka je tendencija da tako ne bude
c) Da, jesam za slobodu ubjeđanja, ako je itko pratio moje postove na forumu, uvijek sam bila za slobodu vjeroispovjesti, načina života itd. Ipak, nisam za segregaciju koja se sprovodi nepozdravljanjem u liftu, haustoru, mrkim pogledima, stajanjem preko reda i još puno primjera uvijek od iste skupine sličnog imidža.
d) Ne znam čega ima da se stidim?
-
Naslovnica
#144 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
KatarinaKosaca wrote:a) Ne osjećam se ugroženom samo konstatujem da sekularizam ne postojizmajadaH wrote:Hoćeš reći da se vjerski i politički osjećaš ugroženom, i da bi voljela da se tu nešto promjeni (opština ilidža) iako velika većina želi tako, a ti bi kao manjina, jel'te suprotno većini je manjina, to željela promijeniti nerazmišljajući o većini već samo o sebi.
b) Neću ništa da mijenjam, nije po mom ukusu, ja sam za sekularno društvo, ali ako tako većini odgovara neka je tako. Onda ne ide priča o multi-kulti, jer to na Ilidži, sem iznimki koje sam navela, jednostavno ne postoji, odnosno jaka je tendencija da tako ne bude
c) Da, jesam za slobodu ubjeđanja, ako je itko pratio moje postove na forumu, uvijek sam bila za slobodu vjeroispovjesti, načina života itd. Ipak, nisam za segregaciju koja se sprovodi nepozdravljanjem u liftu, haustoru, mrkim pogledima, stajanjem preko reda i još puno primjera uvijek od iste skupine sličnog imidža.
- Pasiflora
- zmajadaH
#146 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Nemaš potrebe da nabrajaš svoja objašnjenja pod tačkama a,b,c...itdKatarinaKosaca wrote:a) Ne osjećam se ugroženom samo konstatujem da sekularizam ne postojizmajadaH wrote:Hoćeš reći da se vjerski i politički osjećaš ugroženom, i da bi voljela da se tu nešto promjeni (opština ilidža) iako velika većina želi tako, a ti bi kao manjina, jel'te suprotno većini je manjina, to željela promijeniti nerazmišljajući o većini već samo o sebi.
Da skratimo priču, puna su ti usta sekularnosti a primjećuješ okolo prijeke poglede ispod marama.Direkt kažeš upakovano da te muslimanke prijekorno gledaju.
Za to i prigovaraš, jasno izražavaš negodovanje tome zato što su pokriveni ljudi oko tebe i u isto vrijeme truniš o SLOBODAMA izbora.
Sad ti možeš bacati razne priče, da nisi to htjela reći, do sutra.Jednostavno i boldirano.
U jednom postu si sve lijepo objasnila.
Ilidža nije mjesto u kojem se osjećaš prijatno, ima puno muslimana i to je to.
Zbog toga sam ti i rekao da se stidiš.
Kako bi bilo da jedan žitelj ilidže kaže, pa eto ima i bosanskih hrvata, primjetio sam prijeke poglede od njih....
Kako jadno i mizerno zvuči.
Ovo o segragaciji te o ovom dijelu stanovništva koje nema osnovne kulture za pozdrav prilikom susreta u liftu/haustoru/firmi, neću ni komentarisati jer je to domen kulture i kućnog odgoja a to opet nema veze sa pokrivenim itd...
Ili si ti možda našla neku poveznicu.
Dok god je memića i njihovih stranki, a bogami i ovih što vide prijeke poglede ispod marama i uz to punog su glasa o skularnosti i toleranciji, nikad napredka.
- KatarinaKosaca
#147 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Samo se pitam gdje su sad svi oni koji su me optuživali da sam fundamentalista kad sam branila pravo vjeroispovjesti i stila života. Dakle, individualno ću ga uvijek braniti. Kao stil života nametanjem, segregaciju, spominjanje kućnih ljubimaca od strane načelnika kao nečeg pogrdnog neću nikad. Ali, to tebi ionako ništa ne znači.. neka bude kako si zaključio. Ko razumije shvatiće.
Uprvo je to ono o čemu govorim. Iskrivaljavanje, nametanje, podmetanje, nedozvoljavanje različitog i drugačijeg itd. Mislim da si vrlo reprezentativan predstavnik skupine ljudi o kojoj sam pisala.lidža nije mjesto u kojem se osjećaš prijatno, ima puno muslimana i to je to.
Zbog toga sam ti i rekao da se stidiš.
- zmajadaH
#148 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Pa to si ti rekla, tvoja izjava, jeli treba da je opet citiram i boldiram.U najmanju ruku si neozbiljna.To su tvoje riječi.
Ti si ih napisala i ja ih nisam izvukao iz konteksta.
Ako želiš reći da je to greška i da si se pogrešno izrazila, razumjet ću.Nisam ja nikakav vjerski zaluđenik.
A to o memiću (namjerna mala slova) ne želim respravljati.To je osoba koja po meni nije zaslužila da se spominje.
Idiot klasičan.
Odoh konzumirat minas.LP
Ako želiš reći da je to greška i da si se pogrešno izrazila, razumjet ću.Nisam ja nikakav vjerski zaluđenik.
A to o memiću (namjerna mala slova) ne želim respravljati.To je osoba koja po meni nije zaslužila da se spominje.
Idiot klasičan.
Odoh konzumirat minas.LP
- KatarinaKosaca
#149 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Hajde da nacrtam.... Dakle pod ovim nikom sam kao ateista uvijek branila prava vjernika na način i stil života, zgražavajući se nad ismijavanjem istih od strane dogmata lijeve orjentacije. Utoliko sam često proglašena fundamentalistom. (Nebitno sasvim na forumu te proglasi svatko čim hoće). Ja se jesam ovdje dobro izrazila, možda nedovoljno. Ilidža postaje mjesto gdje su ljudi u hajdemo reći civilnoj odjeći (ružno zvuči, ali nemam adekvatniji izraz) loše primljeni, kao što je kebab na Željeznici ili .. da ne nabrajam sad, ima još mjesta. Na Ilidži su skupine vehabija i nijhovih žena koji ne poštuju red u prodavnici ili se ne pozdravljaju. I to je istina, ja nemam nikakvog razloga da pretjerujem. Da li meni smetaju vjerska ubjeđenja nekoga? Ni najmanje. Da li mi smeta nametanje nečega i smatranjem da si superioran ako imaš određeno ubjeđenje? Jako mi smeta o bilo kojem predznaku da se radi. Ja sam 1992 istinski vjerovala u sekularnost ove zemlje, i to jeste moja ideja. Ne smataju mi ni muslimani, ni katolici ni pravoslavci ni jevreji ni ateisti. -smeta mi dominacija, nametanje, nastojanje da se prevlada, demonizira, ignorira drugi i drugačiji.zmajadaH wrote:Pa to si ti rekla, tvoja izjava, jeli treba da je opet citiram i boldiram.U najmanju ruku si neozbiljna.To su tvoje riječi.
Idiot klasičan.
Odoh konzumirat minas.LP
Eto, da se osvrnemo na nečelnikovu izjavu o "paščadima" i njihovim vlasnicima kao i ovdje komentar gdje sam u 4h ujutro i kako treba da se osjećam. Dalje, ne znam crtati, to sam otprilike htjela reći. To nije Sarajevo koje volim i u kojem sam odrasla i rođena.
-
gidra
#150 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
pogrešno si uočila. Nisu to ovi naši, domaće vehabijeKatarinaKosaca wrote:Hajde da nacrtam.... Dakle pod ovim nikom sam kao ateista uvijek branila prava vjernika na način i stil života, zgražavajući se nad ismijavanjem istih od strane dogmata lijeve orjentacije. Utoliko sam često proglašena fundamentalistom. (Nebitno sasvim na forumu te proglasi svatko čim hoće). Ja se jesam ovdje dobro izrazila, možda nedovoljno. Ilidža postaje mjesto gdje su ljudi u hajdemo reći civilnoj odjeći (ružno zvuči, ali nemam adekvatniji izraz) loše primljeni, kao što je kebab na Željeznici ili .. da ne nabrajam sad, ima još mjesta. Na Ilidži su skupine vehabija i nijhovih žena koji ne poštuju red u prodavnici ili se ne pozdravljaju. I to je istina, ja nemam nikakvog razloga da pretjerujem. Da li meni smetaju vjerska ubjeđenja nekoga? Ni najmanje. Da li mi smeta nametanje nečega i smatranjem da si superioran ako imaš određeno ubjeđenje? Jako mi smeta o bilo kojem predznaku da se radi. Ja sam 1992 istinski vjerovala u sekularnost ove zemlje, i to jeste moja ideja. Ne smataju mi ni muslimani, ni katolici ni pravoslavci ni jevreji ni ateisti. -smeta mi dominacija, nametanje, nastojanje da se prevlada, demonizira, ignorira drugi i drugačiji.zmajadaH wrote:Pa to si ti rekla, tvoja izjava, jeli treba da je opet citiram i boldiram.U najmanju ruku si neozbiljna.To su tvoje riječi.
Idiot klasičan.
Odoh konzumirat minas.LP
Eto, da se osvrnemo na nečelnikovu izjavu o "paščadima" i njihovim vlasnicima kao i ovdje komentar gdje sam u 4h ujutro i kako treba da se osjećam. Dalje, ne znam crtati, to sam otprilike htjela reći. To nije Sarajevo koje volim i u kojem sam odrasla i rođena.
Ko su i zašto su ovdje ne znam ali je činjenica da ih je pravo puno i da ne znaju riječ bosanskog jezika ali što je najbitnije troše keš kod naših ljudi. I dok je tako meni ne smetaju.