Nadjoh novac i uzeh!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shiljak

#126 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by shiljak »

ja kad sam izgubio novcanik, kroz par dana su me iz policije zvali. Kazu neko ga ostavio blizu ulaznih vrata kod policije, naravno novac pokupio a ostalo nije. Valjda da ga ne grize savjest, pa mi uzeo pare a vratio novcanik haha (lici mi na ovoga otvaraca teme :lol: )

A moze biti da ga je neko posten predao policiji a policajac uzeo sebi
mp3problem

#127 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:21, edited 1 time in total.
zambaklija

#128 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by zambaklija »

P308 wrote:Eh, ovako....Neki dan hodam po jednoj Sarajevskoj prodavnici, kad na podu imam sta vidjeti. Dvije novcanice, jedna od 100 a druga od 50KM...Pridjoh, sageh se...Prva pomisao, onaj lazni novac, neko se zeza....Pregledah ih dobro, vidim prave...150KM u ruci, sta da radim? I odlucih sacekati desetak minuta na tom mjestu, malo prohodati po prodavnici cisto da vidim trazi li ih iko...Nakon nekih 15-ak minuta, vidim niko se ne pojavljuje, niko ne trazi, nista...I fino otvorim novcanik i spremim ih....Kontam, ako dam onima radnicima, oni ce uzeti sebi, reko bolje da ja to zadrzim :-)
Sad me savjest pece, sve kontam da nije ispalo nekome kome treba, ko nema, kome je to posljedni novac...Da stvar bude gora, ovaj mjesec mi je bio malo tezi pa je ovo dobrodoslo. Pa i tu me savjest pece, da me nije pohlepa natjerala da umjesto 15min malo duze sacekam trazi li iko pare, jesam li trebao dati radnicim? Sta bi vi uradili u ovakvoj situaciji? :(
ja bi ga zadržao jerbo onaj ko neJma nenosa repa u apoenima od 100 i 50 ;-) a da si ga dao bilo bi ko što reče uzeli bi sebi...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#129 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by I am Happy »

mp3problem wrote:Zaglavila ja vani s jaranicom jednu noc i potrosile bruku para. Sutra ona zove, kaze ajmo vani. Reko zeno draga, imam 20 maraka do plate, a plata za 7 dana, kaze ona, ja imam 3 KM u dzepu, odoh, snaci cu se nekako za lovu.
Reko, samo ti, ja cu ostati kuci.
Zove poslije 10 minuta - spremaj se, našla ja 70 KM na tramvajskoj :lol:
Ala smo ih popileeee :D
:lol: :lol: :lol:

Tako se to radi :thumbup:
duspi

#130 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by duspi »

otherside wrote:a fakat bi bilo interesantno da neko od ovih sto bi dali oglas, lijepili plakate, pozivali putem medija :D nadje neku lovu i nakon gore spomenute procedure nas obavijesti:
a) koliko se "vlasnika" javilo?
b) koliko ih je pogodilo tacan iznos?
c) kako se odlucio kome da vrati novac i koju je metodu pri tom izboru koristio? :D
eto možemo se dogovoriti :D

javim ti gdje i kad da izgubiš lovu, ja ću je naći i postaviti oglase i 7 dana kasnije rezultate :P :D
Thq

#131 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Thq »

brate idi u prodavnicu pitaj radnike jel iko dolazio trazio pare izgubio ..ako kazu da nije ..trosi pare ..ako kazu da jest ..vidi jel ostavio broj ili znaju ko je ..i njemu vrati pare ..ne radnicima ..i ne govori koliki je iznos
otherside

#132 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by otherside »

duspi wrote:
otherside wrote:a fakat bi bilo interesantno da neko od ovih sto bi dali oglas, lijepili plakate, pozivali putem medija :D nadje neku lovu i nakon gore spomenute procedure nas obavijesti:
a) koliko se "vlasnika" javilo?
b) koliko ih je pogodilo tacan iznos?
c) kako se odlucio kome da vrati novac i koju je metodu pri tom izboru koristio? :D
eto možemo se dogovoriti :D

javim ti gdje i kad da izgubiš lovu, ja ću je naći i postaviti oglase i 7 dana kasnije rezultate :P :D
a-haaaaa, sta ima kod tebe? :D
shiljak

#133 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by shiljak »

i naravno, sto krupnije to ce biti bolji rezultati :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#134 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Matijevic_Vlado »

Thq wrote:brate idi u prodavnicu pitaj radnike jel iko dolazio trazio pare izgubio ..ako kazu da nije ..trosi pare ..ako kazu da jest ..vidi jel ostavio broj ili znaju ko je ..i njemu vrati pare ..ne radnicima ..i ne govori koliki je iznos
ama covjek davno potrosio dzaba ga nagovaras :D ! samo nije ok sto nije letke dijelio i metode upotrijebio koje bi upotrijebili ostali forumasi da su nasli 150 maca :D
tagomago

#135 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by tagomago »

joj jeste, garant neko lijekove pošao da kupi... ili pripremio za idućeg kurbana, a možda neka donacija za novi krov

moj vrhunac je dvadeset :lol: koje preskočih u nadi da će neko pametaniji iza mene ih uzeti. okrenem se, neko berićetno dijete, eto, valjda ih je pametno iskoristilo

nego de ti dostavi adresu lokacija, pa da ovaj narod krene za parama :mrgreen:
Jack Be Nimble

#136 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Jack Be Nimble »

Dok taj neko rasipa pare okolo sigurno mu ne trebaju koliko tebi trebaju. Uzivaj sa parama!
Logovan

#137 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Logovan »

mp3problem wrote:Zaglavila ja vani s jaranicom jednu noc i potrosile bruku para. Sutra ona zove, kaze ajmo vani. Reko zeno draga, imam 20 maraka do plate, a plata za 7 dana, kaze ona, ja imam 3 KM u dzepu, odoh, snaci cu se nekako za lovu.
Reko, samo ti, ja cu ostati kuci.
Zove poslije 10 minuta - spremaj se, našla ja 70 KM na tramvajskoj :lol:
Ala smo ih popileeee :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogli ste zvati pa da i mi pijemo, a ne samo vi. :mrgreen:
Toffee karamela

#138 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Toffee karamela »

Ovi što se pjene i glume ubermoraliste fakat uzimaju novac previše ozbiljno. Kao da je u pitanju ljudski organ ili nešto drugo nenadoknadivo. Novac kola naokolo, prelazi iz ruke u ruku svakog sekunda, druga je sad to priča što mi živimo gdje živimo, teško dolazimo do novca i čini nam se onda da je abuzemze. Sveti gral koji rukom ne smiješ dotaći.

Ne vratiti izgubljene stvari, uključujući tu i novac kada se zna čiji su ružno je. O tome nema diskusije, i za mene su to lopovi ništa bolji od provalnika ili onih koji pljačkaju kladionice.

Ali naći novac na ulici, tramvaju, podu, tek tako da leži i onda se snebivati da li ga uzeti i potrošiti po meni je prenemaganje. I nisi trebao ni otvarati temu, nego ih potrošiti u slasti i lasti, dati nešto u dobrotvorne svrhe i vozdra.

I porediti ove nalazače sa političarima koji s predumišljajem ojađuju hiljade ljudi i potkradaju nas? Ma dajte molim vas, ispušite taj bijes pred skupštinom u nekim protestima, nemojte prenositi svoju agresivnost i frustriranost na druge.
mentalist

#139 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by mentalist »

Ja ovdje moralista i morala u PM. Kao da neko zapisa na novčanici ime i prezime, adresu, telefon pa da se čovjeku proslijedi. Novac sam i nalazio i gubio. Kad god sam izgubio nikad mi nije bilo na pameti da nekoga proklinjem za nešto što je moja lična krivica, a tako isto nisam osjećao grižu savjesti da pronadjeno potrošim sa ili bez nekoga
Kako kaže stara poslovica- dok jednom ne smrkne drugom ne svane-
respo

#140 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by respo »

glupa prica traziti vlasnika para a da nema nikakvog dokumenta tu mada i tad bi vjerovatno bio u dilemi uzeti novac ili ne

jednom nasao 180 maraka dok sam jos isao u osnovnu i kupio role sebi nikad me za to nije pekla savjest jer nemam pojma cije su niti bi mogao naci vlasnika para
Not My Idea

#141 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Not My Idea »

Jednom nasla cenera, za sat ih potrosila na 4 tochene pive. :oops:
miki.ba

#142 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by miki.ba »

Not My Idea wrote:Jednom nasla cenera, za sat ih potrosila na 4 tochene pive. :oops:
Sama za sat :shock: :D
Layne

#143 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Layne »

Naš'o jednom 700 dolara, zamjenio u banci, vratio dvije rate kredita i ostalo popio s rajom.
Sunrise00

#144 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Sunrise00 »

postavljacu teme svaka cast :D a ovi forumski moralisti bi mogli malo smanjiti ribu :D cuj lijepiti letke po naselju :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#145 Re: Nadjoh novac i uzeh!

respo wrote:glupa prica traziti vlasnika para a da nema nikakvog dokumenta tu mada i tad bi vjerovatno bio u dilemi uzeti novac ili ne

jednom nasao 180 maraka dok sam jos isao u osnovnu i kupio role sebi nikad me za to nije pekla savjest jer nemam pojma cije su niti bi mogao naci vlasnika para
cuj role, a da si nos slomio reko bi da je zbog tog prokletg novca :mrgreen:
Not My Idea

#146 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Not My Idea »

miki.ba wrote:
Not My Idea wrote:Jednom nasla cenera, za sat ih potrosila na 4 tochene pive. :oops:
Nije ba tako kako je zvucalo. :D Sat vremena nakon pronalaska otisla s drustvom u kafic i narucili po tocenu. Jel sad bolje? :mrgreen:
miki.ba

#147 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by miki.ba »

Not My Idea wrote:
miki.ba wrote:
Nije ba tako kako je zvucalo. :D Sat vremena nakon pronalaska otisla s drustvom u kafic i narucili po tocenu. Jel sad bolje? :mrgreen:
:thumbup: :D
Matijevic_Vlado

#148 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Sunrise00 wrote:postavljacu teme svaka cast :D a ovi forumski moralisti bi mogli malo smanjiti ribu :D cuj lijepiti letke po naselju :lol:
zar nikad nisi u svom naselju vidjela takve letke? pih gdje ti zivis :D
Skyfox

#149 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Skyfox »

ovih dana ce svi gledati detaljnije po podovima i asfaltu :D
respo

#150 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by respo »

Matijevic_Vlado wrote:
respo wrote:glupa prica traziti vlasnika para a da nema nikakvog dokumenta tu mada i tad bi vjerovatno bio u dilemi uzeti novac ili ne

cuj role, a da si nos slomio reko bi da je zbog tog prokletg novca :mrgreen:
pa slomio sam nos al to nije zbog prokletog novca nego zbog moje ne paznje i vratolomija glumio rolerskog tony hawka
Post Reply