Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)

Locked

Gradonačelnik Sarajeva bi trebao biti:

Poll ended at 13/11/2012 11:50

Jovan Divjak
77
37%
Stjepan Kljujić
80
38%
Tatjana Ljujić Mijatović
8
4%
Ivica Šarić
3
1%
Bakir Hadžiomerović
14
7%
Semiha Borovac
22
10%
Alija Behmen
6
3%

Total votes: 210

Banksy

#126 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Od '47 do '73 svih sest gradonacelnika su bili ucesnici NOB-a, petorica od '41, jedan od '43.
Pogodite ko je cekao pad Italije? :D
crko bi ti ... :lol:
emanacija

#127 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

JoseMujica wrote: kolko se sjećam napravio se gluh...a cifra je bila milion i nešto DM-ova

to je Kupusko na TV-u pričao :-)
Ko je pičio pravo u Sarajevu možda se sjeća upadice čuvenog Nedžada Duvnjaka (Ustavno pravo) koji bi ovako znao reć': "Znate li koji je prvi komercijali let koji je uspostavljen iza rata?" Muk... "Cirih, a znate li zašto?" Muk i pokoji smijeh ponovaca... "Uveli su taj let zato da bi pare od donacija prebacili na račune po Švicarskoj. Švica majka" (grohotan smijeh).
dječak sa šibicama

#128 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by dječak sa šibicama »

redhat wrote:

Po čemu? Mogo si i Taju predložit.
Eh Tajo, taj gigant... ja se sjecam giganta dok je bio glavni u stambenom nakon rata, koliko je taj koverti u djep strpao u ona vremena kada se sa stanovima i stanarskim pravima mesetarilo.

Strpao koverti skoro ko Oki na tunelu :D :-)

Jebote, kakva mafija vlada, zato kazem, dajem najvece sanse Bakiru 60 minuta. Takvi su kod nas najpodobniji.
valterbranisarajevo

#129 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by valterbranisarajevo »

Glavni cirkus je ovo odjeljenje za EU integracije.... :lol: ovo mi baš liči na Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Pa neće Grad Sarajevo sam u EU. Nešto slično kao "ambasada" Kantona Sarajevo u Briselu. kako se divljački troši budžetski novac, a onda kažu:"znate mi nemamo sredstva za kapitalne investicije, popravku snjegobrana na krovovima i slično"... :oops:
dječak sa šibicama

#130 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

valterbranisarajevo wrote:Glavni cirkus je ovo odjeljenje za EU integracije.... :lol: ovo mi baš liči na Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Pa neće Grad Sarajevo sam u EU. Nešto slično kao "ambasada" Kantona Sarajevo u Briselu. kako se divljački troši budžetski novac, a onda kažu:"znate mi nemamo sredstva za kapitalne investicije, popravku snjegobrana na krovovima i slično"... :oops:
Nemoj biti neposten, ako predizbornu kampanju za lokalne izbore temelje na prici o ulasku u EU i poboljsanju odnosa sa Nikaragvom i Belgijom, onda je red da imaju i svoje odjeljenje za vanjsku politiku u svakoj mjesnoj zajednici :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#131 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by -LIBERO- »

Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada) :D

Sada citam ovaj popis gradonacelnika, sve ovo poslije rata je Boze dragi sacuvaj... :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#132 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

dobro onaj jedna predloži mrtva čoeka za gradonačelnika :lol: :lol: :lol:

urnebesna tragedija
VjecitiStudent

#133 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada) :D

Sada citam ovaj popis gradonacelnika, sve ovo poslije rata je Boze dragi sacuvaj... :run:
Sve su to komunjare i jugonostalgicari :D

Evo njene predratne biografije ...
Semiha Borovac (2005. - 2009.)

Rođena je 2. marta 1955. u Sarajevu, gdje je završila Osnovnu školu „Ahmet Fetahagić“ i Drugu gimnaziju. Diplomirala je 1977. na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a 2000. položila Pravosudni ispit. Od 1977.do 1982. radila je kao stručni saradnik u Sindikatu RBiH. Od 1982. do 1996. radila je u Općini Novo Sarajevo kao upravni inspektor, sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo i šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo. ...
emanacija

#134 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada) :D

Odron prijatelju, odron!
dječak sa šibicama

#135 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

VjecitiStudent wrote: Evo njene predratne biografije ...

Rođena je 2. marta 1955. u Sarajevu, gdje je završila Osnovnu školu „Ahmet Fetahagić“ i Drugu gimnaziju. Diplomirala je 1977. na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a 2000. položila Pravosudni ispit. Od 1977.do 1982. radila je kao stručni saradnik u Sindikatu RBiH. Od 1982. do 1996. radila je u Općini Novo Sarajevo kao upravni inspektor, sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo i šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo. ...
I od svega ostala samo predratna frizurica.

Ideologija nova.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#136 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:dobro onaj jedna predloži mrtva čoeka za gradonačelnika :lol: :lol: :lol:

urnebesna tragedija
Moj kandidat ili Betmen ili niko!

Image
condy

#137 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by condy »

Moj glas ide Divjaku, i to ne iz razloga jer nije Bošnjak, i ne iz razloga jer je " na ruku " bošnjacima, već iz razloga što je mnogo učinio za grad i državu BiH i što sigurno nije pod uticaj niti jedne političke i nacionalne opcije. Poštujem najviše ljude koji se uspiju izdignuti iz mase i razmišljati svojom glavom i ne bojati se iznijeti i braniti vlastite stavove.

Dakle, može biti i neko drugi, a za koga isto ne važi ona parola iz serije LZN " stranka te prati, i ima velike planove za tebe..." :-D
VjecitiStudent

#138 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

Zasto nema unuka ovog predratnog gradonacelnika na listi, a danasnjeg uvazenog politicara, privrednika, filozofa, ...

Image

PS. Radi lakseg prepoznavanja treba skinuti fes i brkove
JoseMujica

#139 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

meni vako najviše podsjeća na Mustafu Nadarevića
Banksy

#140 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Sve su to komunjare i jugonostalgicari :D

Evo njene predratne biografije ...

beskprijekorna :D semiha je gigant ... za sve ove ostale, poratne ...
je li ona nekad radila za Raifa Dizdarevića, nekad, negdje, ili sam pobrkala ...?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#141 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by -LIBERO- »

:D Unuk mu je jos simpaticniji i onako autenticno markantniji :D
valterbranisarajevo

#142 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Većinu novca za udruženje Obrazovanje gradi BiH Jovo osigura sam..putuje, lobira, traži sponzore i donatore, štampa kalendare, čestitke za praznike..Što znači da nije nesposoban, odnosno sigurno ne bi bio od onih koji se zaključaju u kancelariju i samo kukaju: nemam para, nemam ovlasti.... :run:
VjecitiStudent

#143 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:meni vako najviše podsjeća na Mustafu Nadarevića
Mustafa je iz Bosanskog Novog.
Evo pomoc:

Image

Image
emanacija

#144 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

VjecitiStudent wrote: Image

Image
Joj njega... znamo bolan.
valterbranisarajevo

#145 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Sada sam vidio da nam je svojevremeno gradonačelnik bio stanoviti g. Aristotel! :thumbup:
JoseMujica

#146 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

valterbranisarajevo wrote:Sada sam vidio da nam je svojevremeno gradonačelnik bio stanoviti g. Aristotel! :thumbup:
šta misliš da sad Sokrata stavimo :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#147 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by antimobbing »

Jedina normalna grupa u BiH http://www.antidaytongroup.com

http://youtu.be/1GtX8Y7x9IU

Umjesto da postavljaju patriote mlade, poštene i energične ljude bez dlake na jeziku poput recimo ovog Nihada oni stavljaju duševne MRTVACE kao što je Betmen.
Last edited by antimobbing on 13/11/2012 14:10, edited 3 times in total.
emanacija

#148 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

Ova anketa je virtuelna oaza Sarajlija... Izgleda da nam je sjećanje posljednje utočište.
raskopusa

#149 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by raskopusa »

veljaca wrote:
trebinjac22 wrote:Ne razumijem čemu vrijađanje odamah da mi je glupo pitanje.

Ja samo kažem da bi trebalo biti pametno da gradonačelnik se brine o stvarima za koje je imenovan.

To što je srbin možda dokazuje da nemate pametnog Bošnajaka da vam riješi probleme!?
E vidis to mozda tebi dokazuje ..... Svima normalnim i nacionalizmom neopterecenim ljudima u BiH ( a ima ih na svim stranama ) je normalna stvar da neka osoba ( bez obzira na vjeru i naciju ) obnasa duznost za koju dobije povjerenje .... Bez obzira bio on Bosnjak, Srbin, Hrvat ili neko drugi ...
a vi ih birate po podobnosti bas kao sto je izabran emil vlajki. :lol: pet sest podobnih vrtite u krug vec godinama. ne siluj mi zdrav. :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#150 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

emanacija wrote:

Odron prijatelju, odron!
Ne, opet greška... Odron su glasovi Batmanu koji nam je svojim spavanjem uveo standard da je čakijanje i ubojstvo svaki božiji dan tako normalna i prirodna stvar. Odron su glasovi njemu, jer su to glasovi sa jedinim motivom "On je naš", i odron su glasovi Bakiru H. jer je to direktno odbijanje demokracije u utabavanje puta prema Sjevernoj Koreji u bukvalnom ssmislu.
Semiha je jedan partijski poslušnik, ni manje ni više... jedne ili drug4e partije,ambiciozna i nenačitana što se ogleda u oskudnom rječniku i skromnom nastupu.. ali se bar trudila da napravi fasade, da da stan onima koji dođu na dijalizu. A Batman? Koji je njegov doprinos. On ima jedno ima ODRON, a dijeli ga ravnopravno sa Bakirom H.
Locked