Neum za Prevlaku?

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#126 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

i one tvoje srpske kolčiće što si pripremio za placa :lol: :lol: :lol:
Bosnolog

#127 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

Vladika Gregorije je izgleda nas aktivni pratilac foruma,..... :D

Drago mi je da imamo zajednicki stav kada je u pitanju povratak drugog izlaza BiH na more, to jest Sutorine i tog dijela Boke Kotorske, onome kome pripada a to je BiH,...
fantom slobode

#128 Re: Neum za Prevlaku?

Post by fantom slobode »

Izas'o macak iz vrece...Latini bi da se mijenjaju, a Grigorije bi da mu cetnici izadje makar simbolicno na more...Ono makar da mogu pricati da imaju izlaz na more...kao sto jos uvijek imaju Kosovo...svoju staru cetnicku zemlju...Bas lijepo od Grigorija, prvo smo probali silom, nesto nije islo, pa sad hajde s Milom :-) sad se poceo brinuti i o Bosni, onoj sto ne postoji kod Grigeta, jos malo pa ce krenuti da ljubi ruke, samo da sta usicari, moj Grige, hajd' ti do Grka, dogovori se za jednu plazu kod Soluna i komad zemlje na Svetoj Gori, braca ste ili brate kod Rusa, oni imaju obalu puno dugu, moglo bi vas tamo sta zakaciti, cak i duze od kakvih 7km...A sa latinlukom se nastavlja utakmica, ona je onako malo drugacija, duza i puna slatkih njeznih zahvata :-) Ma da mi zamijenimo Neum.... :-) :-D :-) a sta cu sa vikendicom...neka hvala, ne pusim...
A vladika (vladike) a bogami i Isusovci su aktivni na forumu itekako, onako zapakovani, stalno akcija uzmi tri, ne plati nista...vrijedi pokusati, zasto da ne, onako djecu makar uvjeriti, zbog eventualnog sicara kasnije. Maksus selam iz Bosne i Hercegovine :-)
duh_sa_sjekirom

#129 Re: Neum za Prevlaku?

Post by duh_sa_sjekirom »

Bosnolog wrote:

Drago mi je da imamo zajednicki stav kada je u pitanju povratak drugog izlaza BiH na more, to jest Sutorine i tog dijela Boke Kotorske, onome kome pripada a to je BiH,...
Možda vam je stav isti, ali bi se o motivima za isti stav itekako dalo raspravljati...
Dok ti ovo vidiš kao još jedan izlaz na more države BiH i vraćanje onoga što je stoljećima bilo njeno, vladika to vidi kao konačno rješenje izlaza na more majčice Srbije, jer smatra da će u perspektivi RS biti sastavni dio Srbije...
fantom slobode

#130 Re: Neum za Prevlaku?

Post by fantom slobode »

Sretno, u pokusajima :-) :-) :-) :-) u perspektivi, ali onako nekoj nemogucoj :-) :-) :-) kao sto smo naucili iz istorije te perspektive se samo ostvaruju ratom, za koje dragi cetalji snage nemaju, pozdrav od Ive Komsica! Kad se propusti zlatna sansa '92, nije bas preporucljivo nastavljati dalje...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#131 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

e sad vi tražite dlaku u jajetu....ko da su Staljin, Čerčil i Ruzvelt imali iste motive kad su ratovali protiv Ade :D bitno je igrat lopte prije podne, a onda nać drugu raju za košarke poslije podne, reče jedan svecki mislilac ;-)
Bosnolog

#132 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

duh_sa_sjekirom wrote:
Bosnolog wrote:

Možda vam je stav isti, ali bi se o motivima za isti stav itekako dalo raspravljati...
Dok ti ovo vidiš kao još jedan izlaz na more države BiH i vraćanje onoga što je stoljećima bilo njeno, vladika to vidi kao konačno rješenje izlaza na more majčice Srbije, jer smatra da će u perspektivi RS biti sastavni dio Srbije...
Republiku genocindu i pederaciju treba ukinuti i vratiti Republiku BiH, sto ce se desiti u buducnosti jer je Dayton neodrziv. Sarajevo treba porestati podrzavati velikosrpsku Daytonsku nametnutu diskriminirajucu nakazu. Srbija se raspada i vraca u granice koje joj pripadaju berlinkim kongresom,...Bosna i Hercegovina ima pravo na svoje avnojevske granice a Sutorina je upravo dio avnojevskih granica SRBiH,sve do 1949 godine kada je ilegalno ovaj dio BiH dat CG, stoga je po medunarodnim zakonima taj akt nistavan..

MEDUDRZAVNI SPORAZUM BIH SA CRNOM GOROM U VEZI GRANICE SE NE SMIJE POTPISATI DOK SE NE VRATI PREKO SEDAM KILOMETARA OBLAE ( 75 km² povrsine) . U BOKI KOTORSKOJ I SUTORINI GDJE BOSNA I HERCEGOVINA IMA IZLAZ NA MORE JOS OD BECKOG KONGRESA 1814 KOJA JE POTVRDENA NA BERLINSKOM KONGRESU 1878 GODINE.

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/89982 ... -Gore.html
Lakat Jebić

#133 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Lakat Jebić »

kod kog se treba registrovat za plac :D
emanacija

#134 Re: Neum za Prevlaku?

Post by emanacija »

Lakat Jebić wrote:kod kog se treba registrovat za plac :D
Kod oca Makarija :lol: :lol: :lol:

MuaDib

#135 Re: Neum za Prevlaku?

Post by MuaDib »

Ljudi ako iole razmislite i malo ozbiljnije shvatite ovu ideju,, shvatiti ćete da uz dobre pregovore, dobro postavljene argumente i malo lobiranja, možemo dobiti ovo.
Image
I za sva vremena dobiti kvalitetan izlaz BiH u međunarodne vode.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#136 Re: Neum za Prevlaku?

Post by PipiDugaDevetka »

Eto, neka odluče Hrvati iz Neuma hoće li biti trampe?
Ja sam za BiH u okviru AVNOJ-a.
Bosnolog

#137 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

MuaDib wrote:Ljudi ako iole razmislite i malo ozbiljnije shvatite ovu ideju,, shvatiti ćete da uz dobre pregovore, dobro postavljene argumente i malo lobiranja, možemo dobiti ovo.
Image
I za sva vremena dobiti kvalitetan izlaz BiH u međunarodne vode.
Image

Ovo sto predlazes je neprihvatljivo,zasto mjenjati grad Neum i popuotokm Klek koji je odlican i pristupacan za izgradnju luke, na mnogo boljem centralizovanom geopolozaju sa mnogo duzom obalom u zmajenu za nenaseljeni i nepristupacni dio za gradnju luke kako si prikazao ovdje,..

Sutorina kao drugi izlaz BiH na more je ono za sto nam svakao pripada i za sto se treba boriti i vratiti,....

Prije svega Hrvatskoj je u intersu povezivanje svoje teritorije i jedino moze biti prihvatljivo BiH da ustupi obalu jugoisticno od Cavtata u zamjenu za Neum i poluotok Klek,...

korisnik.1

#138 Re: Neum za Prevlaku?

Post by korisnik.1 »

MuaDib wrote:Ljudi ako iole razmislite i malo ozbiljnije shvatite ovu ideju,, shvatiti ćete da uz dobre pregovore, dobro postavljene argumente i malo lobiranja, možemo dobiti ovo.
Brate, mi smo "svi" za ovu ideju, manje više. Samo što mi nemamo ozbiljne ljude da ovu ideju provedu u djelo.
Negdje sam vidio da se naši ljudi bune, zbog ovakve vrste trampe, jer je Neum izgrađen, a Prevlaka živi kamenjar. Dakle ako ima neko informaciju, koliko na godišnjem nivuo imamo korist od Neumskog turizma. A koliku bi smo korist imali od izlaza na otvoreno more.
Cavtat i aerodrom bi ostali u njihovom posjedu jel tako ?
Locked