haj nek vam bude...
daleko bi dogurali da se nastavilo po seferovom i da su kerim lučarević, juka i kompanija imali ovlasti kao što su imali za vrijeme sefera...
Znači Rasim je bio Alijin pijun što ukazuje na to da je Alija bio dobar vojskovođa jer sa Seferovom smjenom i Rasimovim dolaskom Armiju je istog trena krenulo.malakh wrote:treba se odati priznanje semiru haliloviću što je budžetskim para uspio uvjeriti ljude da je ipak sefer pravi izbor, a da je delić jedan obični pijun koji je samo znao klimati glavom i slušati naređenja.![]()
![]()
haj nek vam bude...
daleko bi dogurali da se nastavilo po seferovom i da su kerim lučarević, juka i kompanija imali ovlasti kao što su imali za vrijeme sefera...
spominje se da je bio pijun fikreta muslimovića, hasana čengića, envera mujezinovića i te klikeHamolj wrote: Znači Rasim je bio Alijin pijun što ukazuje na to da je Alija bio dobar vojskovođa jer sa Seferovom smjenom i Rasimovim dolaskom Armiju je istog trena krenulo.
kada vec spominjes igman, samo nam reci ko je na igman poslao zuku, juku, solakovica i ostale da maltretiraju nase borce??Darh Wader wrote:Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
Jest vala.SkyLimit wrote:Pitam se koliko je Sefer visok. Imao sam priliku da se kao srednjoškolac rukujem sa njimi bio je visočiji od mene, a ni ja baš nisam metar i žilet. Ne bih se začudio i da je 195 cm. A možda mi se samo učinilo, nisam još bio završio sa rastom tada. Pojava je, to mu moram priznati.
Čitav rat su žderali meso a kad se otvorio tunel imali su bolju klopu nego sad ovi generali u generalštabu OSBiH.TheMule wrote:Jedna stvar o Deliću sto me i onda intresovala, kolko je taj covjek moro pojesti Yameta, leće, i rize, da odrzava onu kilazu '94.
Znam samo da ih nije poslao Sefer, tu je vjerovatno umješan kosovac Muslimović koji je tokom cijelog rata bio u zaštiti Izetbegovića.malakh wrote:kada vec spominjes igman, samo nam reci ko je na igman poslao zuku, juku, solakovica i ostale da maltretiraju nase borce??Darh Wader wrote:Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
jesi li upoznat kakva su sranja pomenuti radili na igmanu?
Jeli to onaj stručnjak što nas posla na da se preko Poljina probijamo za Istočnu Bosnu ...dabogda mu se meso od kosti odvajalo, a ne dalo mu umrijeti ...Njega i Karavelića kad spomeneš okrene mu se želudac naopako ...Darh Wader wrote:Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
prijatelju...bet uvrede...ali ti pojma nemaš i suvišno je sa tobom diskutovati o ovim temama...Darh Wader wrote:
Znam samo da ih nije poslao Sefer, tu je vjerovatno umješan kosovac Muslimović koji je tokom cijelog rata bio u zaštiti Izetbegovića.
Nemoj takohrasno38 wrote:Sefer, Dudakovic, Talijan, Alagic a pogotovo Divjak i Siber su vojne institucije za Delica ili onog sto su za njega u ratu govorili "ide dedo a za njim kaska medo". Delic je jedino bio dobar da islamizira A BiH skoro do kraja kada je skoro mogla promjeniti i naziv jer je jedno 70% boraca drugih nacionalnosti kao i starjesinskog kadra koji su krenuli u rat em odjebano em pobjeglo. Delicem su upravljali Alijini KOS-ovci i konstantno radili na otezavanju odbrane (Fikret Muslimović, Sead Čudić, Enver Mujezinović.....nacelnik opstine Centaritd itd).
Za vrijeme Sefera to je bila prava A BiH koja da je on ostao sigurno ne bi izgubila toliko teritorija. Ali cuna Sefer se nije zajebaavti i da mu polusenilni starac vodi rat i njegovi KOS-ovci.
Bakir nas patriotaSkyLimit wrote:Fikret Muslimović je i dan danas savjetnik Bakirov. Je li moguće da su svi ostali skužili da je on ubačeni KOS - ovac, sam Bakiru niko nije javio?
Ja čisto sumnjam da bi neki KOS-ovac igrao šaha sa penzionerima po Alipašinom i šetao sa unučadima...bez ikakve pratnje - nenaoružan.To što je radio nekad za KOS JNA znači da je BIO vrhunski profesionalac.To se nekad u onoj državi cijenilo i poštovalo a u ovoj ti svaka budala i balavac može okačiti etiketu "izdajnik" bez da ikom odgovara.SkyLimit wrote:Fikret Muslimović je i dan danas savjetnik Bakirov. Je li moguće da su svi ostali skužili da je on ubačeni KOS - ovac, samo Bakiru niko nije javio? Čini se da nije čitao "Državnu tajnu".
Ja bih se ipak osjećao sigurnije pod komandom nekog JNA oficira neko nekog samoukog poput Nasera, Juke i ostalihljevoruki wrote:N jedan ni drugi.
JNA je bastinila rusku vojnu doktrinu, oficiri su bili vise ideoloski obrazovaniji nego vojnicki.
Nije tu bilo vojnog stratega da valja.
Ne bih se slozio da je Naser samouk, bio je milosevicev tjelohranitelj, morao je proci neku jebenu obuku za to. Sad da li je bio dobar komandant je vec druga prica.SkyLimit wrote:Ja bih se ipak osjećao sigurnije pod komandom nekog JNA oficira neko nekog samoukog poput Nasera, Juke i ostalih
Živ izdrav bio ne trpaj đubre među ljude ...hrasno38 wrote:Sefer, Dudakovic, Talijan, Alagic a pogotovo Divjak i Siber su vojne institucije za Delica ili onog sto su za njega u ratu govorili "ide dedo a za njim kaska medo". Delic je jedino bio dobar da islamizira A BiH skoro do kraja kada je skoro mogla promjeniti i naziv jer je jedno 70% boraca drugih nacionalnosti kao i starjesinskog kadra koji su krenuli u rat em odjebano em pobjeglo. Delicem su upravljali Alijini KOS-ovci i konstantno radili na otezavanju odbrane (Fikret Muslimović, Sead Čudić, Enver Mujezinović.....nacelnik opstine Centaritd itd).
Za vrijeme Sefera to je bila prava A BiH koja da je on ostao sigurno ne bi izgubila toliko teritorija. Ali cuna Sefer se nije zajebaavti i da mu polusenilni starac vodi rat i njegovi KOS-ovci.
Murat se pitao u toj akciji manje nego Sabit u mlinu ...Boletus edulis wrote:Zavalio ih onaj budalas iz Istocne Bosne pa mu Sefer kriv.Odes li mu kad na pecenu glavusu u Svrakino?