Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#126 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by malakh »

treba se odati priznanje semiru haliloviću što je budžetskim para uspio uvjeriti ljude da je ipak sefer pravi izbor, a da je delić jedan obični pijun koji je samo znao klimati glavom i slušati naređenja. :lol: :lol:

haj nek vam bude...

daleko bi dogurali da se nastavilo po seferovom i da su kerim lučarević, juka i kompanija imali ovlasti kao što su imali za vrijeme sefera...
Hamolj

#127 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Hamolj »

malakh wrote:treba se odati priznanje semiru haliloviću što je budžetskim para uspio uvjeriti ljude da je ipak sefer pravi izbor, a da je delić jedan obični pijun koji je samo znao klimati glavom i slušati naređenja. :lol: :lol:

haj nek vam bude...

daleko bi dogurali da se nastavilo po seferovom i da su kerim lučarević, juka i kompanija imali ovlasti kao što su imali za vrijeme sefera...
Znači Rasim je bio Alijin pijun što ukazuje na to da je Alija bio dobar vojskovođa jer sa Seferovom smjenom i Rasimovim dolaskom Armiju je istog trena krenulo.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#128 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by malakh »

Hamolj wrote: Znači Rasim je bio Alijin pijun što ukazuje na to da je Alija bio dobar vojskovođa jer sa Seferovom smjenom i Rasimovim dolaskom Armiju je istog trena krenulo.
spominje se da je bio pijun fikreta muslimovića, hasana čengića, envera mujezinovića i te klike :lol: :lol:
Darh Wader

#129 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Darh Wader »

Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
SkyLimit

#130 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

Pitam se koliko je Sefer visok. Imao sam priliku da se kao srednjoškolac rukujem sa njim :mrgreen: i bio je visočiji od mene, a ni ja baš nisam metar i žilet. Ne bih se začudio i da je 195 cm. A možda mi se samo učinilo, nisam još bio završio sa rastom tada. Pojava je, to mu moram priznati.
malakh

#131 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by malakh »

Darh Wader wrote:Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
kada vec spominjes igman, samo nam reci ko je na igman poslao zuku, juku, solakovica i ostale da maltretiraju nase borce??

jesi li upoznat kakva su sranja pomenuti radili na igmanu?
PM72

#132 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

SkyLimit wrote:Pitam se koliko je Sefer visok. Imao sam priliku da se kao srednjoškolac rukujem sa njim :mrgreen: i bio je visočiji od mene, a ni ja baš nisam metar i žilet. Ne bih se začudio i da je 195 cm. A možda mi se samo učinilo, nisam još bio završio sa rastom tada. Pojava je, to mu moram priznati.
Jest vala. :lol: Kad sam ga vidio ljetos na pumpi,friško ofarban u patlidžan crnu :D a izlazi iz mercedesa vrijednog bar 100 000 KM...pojava je - nema šta.A što se tiče visine,nije veći od 185.Tebi se od sreće i radosti učinila golema ljudina.
TheMule

#133 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

Jedna stvar o Deliću sto me i onda intresovala, kolko je taj covjek moro pojesti Yameta, leće, i rize, da odrzava onu kilazu '94. :shock:
PM72

#134 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

TheMule wrote:Jedna stvar o Deliću sto me i onda intresovala, kolko je taj covjek moro pojesti Yameta, leće, i rize, da odrzava onu kilazu '94. :shock:
Čitav rat su žderali meso a kad se otvorio tunel imali su bolju klopu nego sad ovi generali u generalštabu OSBiH.
Darh Wader

#135 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Darh Wader »

malakh wrote:
Darh Wader wrote:Delić je jedino poznat po tome da je izgubio pola teritorije jer ipak je on "stručnjak" koji nije smio izaći na Igman kad je nastalo rasulo, nego je maknuo debelu guzicu u stranu i pozvao Sefera da spašava linije koje su bile upotpunosti razbijene.
kada vec spominjes igman, samo nam reci ko je na igman poslao zuku, juku, solakovica i ostale da maltretiraju nase borce??

jesi li upoznat kakva su sranja pomenuti radili na igmanu?
Znam samo da ih nije poslao Sefer, tu je vjerovatno umješan kosovac Muslimović koji je tokom cijelog rata bio u zaštiti Izetbegovića.
ušće

#136 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ušće »

Jeli to onaj stručnjak što nas posla na da se preko Poljina probijamo za Istočnu Bosnu ...dabogda mu se meso od kosti odvajalo, a ne dalo mu umrijeti ...Njega i Karavelića kad spomeneš okrene mu se želudac naopako ...

Nisam volio ni Delića , ali o rahmetlijama sve najbolje...
Boletus edulis

#137 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by Boletus edulis »

Zavalio ih onaj budalas iz Istocne Bosne pa mu Sefer kriv.Odes li mu kad na pecenu glavusu u Svrakino?
džakailibu

#138 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by džakailibu »

cekaj, to nekada u junu 1992? kada je onaj prazina poginuo i taj odred se zvao bosna ili zmaj od bosne?
malakh

#139 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by malakh »

Darh Wader wrote:
Znam samo da ih nije poslao Sefer, tu je vjerovatno umješan kosovac Muslimović koji je tokom cijelog rata bio u zaštiti Izetbegovića.
prijatelju...bet uvrede...ali ti pojma nemaš i suvišno je sa tobom diskutovati o ovim temama...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#140 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by hrasno38 »

Sefer, Dudakovic, Talijan, Alagic a pogotovo Divjak i Siber su vojne institucije za Delica ili onog sto su za njega u ratu govorili "ide dedo a za njim kaska medo". Delic je jedino bio dobar da islamizira A BiH skoro do kraja kada je skoro mogla promjeniti i naziv jer je jedno 70% boraca drugih nacionalnosti kao i starjesinskog kadra koji su krenuli u rat em odjebano em pobjeglo. Delicem su upravljali Alijini KOS-ovci i konstantno radili na otezavanju odbrane (Fikret Muslimović, Sead Čudić, Enver Mujezinović.....nacelnik opstine Centar :izet: itd itd).
Za vrijeme Sefera to je bila prava A BiH koja da je on ostao sigurno ne bi izgubila toliko teritorija. Ali cuna Sefer se nije zajebaavti i da mu polusenilni starac vodi rat i njegovi KOS-ovci.
zenit dozic

#141 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by zenit dozic »

hrasno38 wrote:Sefer, Dudakovic, Talijan, Alagic a pogotovo Divjak i Siber su vojne institucije za Delica ili onog sto su za njega u ratu govorili "ide dedo a za njim kaska medo". Delic je jedino bio dobar da islamizira A BiH skoro do kraja kada je skoro mogla promjeniti i naziv jer je jedno 70% boraca drugih nacionalnosti kao i starjesinskog kadra koji su krenuli u rat em odjebano em pobjeglo. Delicem su upravljali Alijini KOS-ovci i konstantno radili na otezavanju odbrane (Fikret Muslimović, Sead Čudić, Enver Mujezinović.....nacelnik opstine Centar :izet: itd itd).
Za vrijeme Sefera to je bila prava A BiH koja da je on ostao sigurno ne bi izgubila toliko teritorija. Ali cuna Sefer se nije zajebaavti i da mu polusenilni starac vodi rat i njegovi KOS-ovci.
Nemoj tako :mrgreen:
Sace da se uvrijede forumske sdaovce :mrgreen:
SkyLimit

#142 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

Fikret Muslimović je i dan danas savjetnik Bakirov. Je li moguće da su svi ostali skužili da je on ubačeni KOS - ovac, samo Bakiru niko nije javio? Čini se da nije čitao "Državnu tajnu".
zenit dozic

#143 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by zenit dozic »

SkyLimit wrote:Fikret Muslimović je i dan danas savjetnik Bakirov. Je li moguće da su svi ostali skužili da je on ubačeni KOS - ovac, sam Bakiru niko nije javio?
Bakir nas patriota :mrgreen:
Allah ga nagradio za sve :thumbup:
PM72

#144 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

SkyLimit wrote:Fikret Muslimović je i dan danas savjetnik Bakirov. Je li moguće da su svi ostali skužili da je on ubačeni KOS - ovac, samo Bakiru niko nije javio? Čini se da nije čitao "Državnu tajnu".
Ja čisto sumnjam da bi neki KOS-ovac igrao šaha sa penzionerima po Alipašinom i šetao sa unučadima...bez ikakve pratnje - nenaoružan.To što je radio nekad za KOS JNA znači da je BIO vrhunski profesionalac.To se nekad u onoj državi cijenilo i poštovalo a u ovoj ti svaka budala i balavac može okačiti etiketu "izdajnik" bez da ikom odgovara.
ljevoruki

#145 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ljevoruki »

N jedan ni drugi.
JNA je bastinila rusku vojnu doktrinu, oficiri su bili vise ideoloski obrazovaniji nego vojnicki.
Nije tu bilo vojnog stratega da valja.
SkyLimit

#146 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

ljevoruki wrote:N jedan ni drugi.
JNA je bastinila rusku vojnu doktrinu, oficiri su bili vise ideoloski obrazovaniji nego vojnicki.
Nije tu bilo vojnog stratega da valja.
Ja bih se ipak osjećao sigurnije pod komandom nekog JNA oficira neko nekog samoukog poput Nasera, Juke i ostalih
ljevoruki

#147 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ljevoruki »

SkyLimit wrote:Ja bih se ipak osjećao sigurnije pod komandom nekog JNA oficira neko nekog samoukog poput Nasera, Juke i ostalih
Ne bih se slozio da je Naser samouk, bio je milosevicev tjelohranitelj, morao je proci neku jebenu obuku za to. Sad da li je bio dobar komandant je vec druga prica.
Sluzio sam u JNA, nisam vidio neku posebnu strucnost kod oficira, vise je to bilo u smislu sigurnog posla i dobrih beneficija.
Sama cinjenica da su izgubili sve ratove i pored ogromne prednosti u naoruzanju i opremi dovoljno govori.
SkyLimit

#148 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

I na strani onih od kojih su gubili su se nalazili JNA oficiri.
ušće

#149 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ušće »

hrasno38 wrote:Sefer, Dudakovic, Talijan, Alagic a pogotovo Divjak i Siber su vojne institucije za Delica ili onog sto su za njega u ratu govorili "ide dedo a za njim kaska medo". Delic je jedino bio dobar da islamizira A BiH skoro do kraja kada je skoro mogla promjeniti i naziv jer je jedno 70% boraca drugih nacionalnosti kao i starjesinskog kadra koji su krenuli u rat em odjebano em pobjeglo. Delicem su upravljali Alijini KOS-ovci i konstantno radili na otezavanju odbrane (Fikret Muslimović, Sead Čudić, Enver Mujezinović.....nacelnik opstine Centar :izet: itd itd).
Živ izdrav bio ne trpaj đubre među ljude ...
ušće

#150 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ušće »

Boletus edulis wrote:Zavalio ih onaj budalas iz Istocne Bosne pa mu Sefer kriv.Odes li mu kad na pecenu glavusu u Svrakino?
Murat se pitao u toj akciji manje nego Sabit u mlinu ...
Locked