POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
GoodTaste
#126 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kakva je guzva u Opstini Novi Grad ? Jel prijava od 10 do 15h ?
-
Igbala
#127 Re: POsao-Popis stanovnistva
gnjev wrote:+ nacionalni kljuc , tacno mi dodje da se izjasnim ko` hrvat
http://www.opcinavitez.info/files/OBRAZ ... OVANJE.pdf
na strani br.2 bodovanje
dobra ideja
-
mahalik
#128 Re: POsao-Popis stanovnistva
kad se u Opštini Novi Grad dijele ti brojevi da se popunjava formular, od koliko sati?
-
diablo23
#129 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pozdrav svima
, imam samo par pitanja:
1. Moze li se prvo uzeti jedan obrazac i popuniti za posao instruktora, a onda drugi za posao popisivaca, kontam ako ne dobijes posao instruktora(jer ga je teze dobiti) da ne izvisis i za posao popisivaca?
2. Je li tacno da se prvo mora uzeti neki broj, pa tek onda dodjes drugi dan da popunis navedeni obrazac za posao i u kojem terminu se uzima taj broj?
Unaprijed hvala!
1. Moze li se prvo uzeti jedan obrazac i popuniti za posao instruktora, a onda drugi za posao popisivaca, kontam ako ne dobijes posao instruktora(jer ga je teze dobiti) da ne izvisis i za posao popisivaca?
2. Je li tacno da se prvo mora uzeti neki broj, pa tek onda dodjes drugi dan da popunis navedeni obrazac za posao i u kojem terminu se uzima taj broj?
Unaprijed hvala!
- cyprus
#130 Re: POsao-Popis stanovnistva
1. ne može...diablo23 wrote:Pozdrav svima, imam samo par pitanja:
Unaprijed hvala!
ili jedno ili drugo, ne može se prijaviti za oboje, na prijavnom listu lijepo piše ili/ili
2. za ovo drugo ne vjerujem da je tačno, na šta bi to ličilo
-
diablo23
#131 Re: POsao-Popis stanovnistva
3. Posto vidim da je ovaj obrazac za posao popisivaca dostupan u pdf-u, mogu li ga ja isprintati, popuniti kod kuce i onda odnijeti u opstinu samo da predam ili mi ipak oni tamo moraju dati isprintan da ga pred njima ispunjavam (kao da sam na psihijatrijskom posmatranju)?
P.S. Mislim da bi to mnogo smanjilo guzve po vrucini, ali izgleda da kod nas sve mora biti u redovima, ko stoka.
P.S. Mislim da bi to mnogo smanjilo guzve po vrucini, ali izgleda da kod nas sve mora biti u redovima, ko stoka.
-
diablo23
#132 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako brate na sta bi licilo, pa na nasu stvarnost.cyprus wrote:1. ne može...diablo23 wrote:Pozdrav svima, imam samo par pitanja:
Unaprijed hvala!
ili jedno ili drugo, ne može se prijaviti za oboje, na prijavnom listu lijepo piše ili/ili
2. za ovo drugo ne vjerujem da je tačno, na šta bi to ličilo
-
mali_balon
#133 Re: POsao-Popis stanovnistva
Upravo na osnovu tog posmatranja te komisija i ocjeni, kada malo bojle pogledas obrazac tj kad ga okrenes ima tamo ocjena opsti dojam kandidata, pa ti ta komisija da ocjenu, jer gledaju kojom brzinom ljepo pises. Jer ako to treab "pola sata" da ljepim rukopisom napises necije ime i prezime onda .... kontas.diablo23 wrote:3. Posto vidim da je ovaj obrazac za posao popisivaca dostupan u pdf-u, mogu li ga ja isprintati, popuniti kod kuce i onda odnijeti u opstinu samo da predam ili mi ipak oni tamo moraju dati isprintan da ga pred njima ispunjavam (kao da sam na psihijatrijskom posmatranju)?![]()
Jest da su se mogli ti redovi nekako smanjiti ali uzmi kooiko nezaposlenih ima u KS i opet ces imati redove.
-
Galamdzija
#134 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tuzla, lokacija ofis ispod A tribine Mejdana. Ispred te iskreno i prijatno doceka covjek u tridesetim godinama, isprica se s tobom u par recenica i on donese prijavu za posao uzetu od komisije koja se nalazi unutar ofisa. Vani se nalazi nekoliko stolova, prijavu uredno popuniš i staneš u red da je predaš komisiji. Unutra (lični primjer), dobar dan dobar dan, kome da predam prijavu za posao i LK? Dize jedan pogled i rece "može meni". Pogleda na brzaka prijavu i doda kolegi pored sebe sa osvrtom "da je dobro popunjena". Usput me pita koju sam skolu zavrsio i to je sve. Ostali clanovi komisije su pregledali ostale prijave a dvoje mladjih osoba okrenuti ledjima vjerovatno upisuju prijave u databazu. Na kraju obavezno "dovidjenja i prijatno". Rukopis mi je citak, nezaposlen i imam visok nivo kulture. 
Edit:
Suma sumarum: prilikom popunjavanja obrasca niko me nije pratio a unutra se nije "desio" intervju.
Edit:
Suma sumarum: prilikom popunjavanja obrasca niko me nije pratio a unutra se nije "desio" intervju.
-
diablo23
#135 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jos jedno pitanjce, da li se prijavljivanje za posao popisivaca u opstini Novi Grad u Sarajevu vrsi na 3. spratu u sobi 313 ili negdje drugo, da ne lutam?;-)
-
FreakyStyley
#136 Re: POsao-Popis stanovnistva
diablo23 wrote:Jos jedno pitanjce, da li se prijavljivanje za posao popisivaca u opstini Novi Grad u Sarajevu vrsi na 3. spratu u sobi 313 ili negdje drugo, da ne lutam?;-)
Pored ulaza u opstinu prvo uzmes redni broj, koji ti odredjuje termin kad ces doc u sobu 313 da popunis formular.
Mene zanima ovo sto se placa 1,75 i 1,95 po obrascu, da li je jedan obrazac jedno domacinstvo ili jedna osoba?
-
Rubbie
#137 Re: POsao-Popis stanovnistva
imas obrazac za domacinstvo, npr ako niko ne zivi tu onda je to jedan obrazac, za svaku osobu imas posebne obrasce, i za krug imas neki obrazac ali to se ne pika, imas p1 p2 p3... npr domacinstvo i 3 clana, 4 obrasca x 1.75FreakyStyley wrote:diablo23 wrote:Jos jedno pitanjce, da li se prijavljivanje za posao popisivaca u opstini Novi Grad u Sarajevu vrsi na 3. spratu u sobi 313 ili negdje drugo, da ne lutam?;-)
Pored ulaza u opstinu prvo uzmes redni broj, koji ti odredjuje termin kad ces doc u sobu 313 da popunis formular.
Mene zanima ovo sto se placa 1,75 i 1,95 po obrascu, da li je jedan obrazac jedno domacinstvo ili jedna osoba?
-
FreakyStyley
#138 Re: POsao-Popis stanovnistva
E, hvala legendo. 
-
diablo23
#139 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znaci glavna fora je uzeti taj redni broj i tu je ustvari glavni red, ako se ne varam? I moze li se desiti da recimo danas uzmes redni broj, a da ti termin dolaska u sobu 313 bude sutra ili sve ide isti dan?FreakyStyley wrote:diablo23 wrote:Jos jedno pitanjce, da li se prijavljivanje za posao popisivaca u opstini Novi Grad u Sarajevu vrsi na 3. spratu u sobi 313 ili negdje drugo, da ne lutam?;-)
-
FreakyStyley
#140 Re: POsao-Popis stanovnistva
Meni je bilo isti dan, ne znam jel' uvijek to slucaj. Taj je red velik poprilicno al' koliko sam ja vidio brzo ide, samo izadje frajer, podijeli 30-ak brojeva i cao. Ne znam kad se tacno dijele ti brojevi, ja sam oko pola 12 bio i nisam cekao dugo, dobio broj, pa mi je kasnije isti dan zakazan termin u toj sobi, odnosno 30ak ljudi zajedno u istom terminu.diablo23 wrote:Znaci glavna fora je uzeti taj redni broj i tu je ustvari glavni red, ako se ne varam? I moze li se desiti da recimo danas uzmes redni broj, a da ti termin dolaska u sobu 313 bude sutra ili sve ide isti dan?FreakyStyley wrote:diablo23 wrote:Jos jedno pitanjce, da li se prijavljivanje za posao popisivaca u opstini Novi Grad u Sarajevu vrsi na 3. spratu u sobi 313 ili negdje drugo, da ne lutam?;-)
-
diablo23
#141 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hvala.FreakyStyley wrote:Meni je bilo isti dan, ne znam jel' uvijek to slucaj. Taj je red velik poprilicno al' koliko sam ja vidio brzo ide, samo izadje frajer, podijeli 30-ak brojeva i cao. Ne znam kad se tacno dijele ti brojevi, ja sam oko pola 12 bio i nisam cekao dugo, dobio broj, pa mi je kasnije isti dan zakazan termin u toj sobi, odnosno 30ak ljudi zajedno u istom terminu.diablo23 wrote:Znaci glavna fora je uzeti taj redni broj i tu je ustvari glavni red, ako se ne varam? I moze li se desiti da recimo danas uzmes redni broj, a da ti termin dolaska u sobu 313 bude sutra ili sve ide isti dan?FreakyStyley wrote:
-
diablo23
#142 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moram primjetiti jos jednu stvar, na obrascu pise da nije dozvoljeno stavljanje kose linije "/" kao ni ostavljanje praznog polja " ", znaci li to da je greska ostaviti razmak izmedju imena i prezimena adrese i broja haustora i kako misle da navedemo kucni broj ako ga ne odvojimo kosom linijom (/), pa necu ga valjda odvojiti zarezom?
Zar nije logicno napisati adresu npr. ovako: AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5/8, gdje je 8 kucni broj, zar se kucni broj ne odvaja od broja haustora upravo kosom linijom ili sam mozda ja nepismen?!

Zar ovo nije logicno i ispravno?
Zar nije logicno napisati adresu npr. ovako: AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5/8, gdje je 8 kucni broj, zar se kucni broj ne odvaja od broja haustora upravo kosom linijom ili sam mozda ja nepismen?!

-
Heller
#143 Re: POsao-Popis stanovnistva
I mene interesuje kako da odvojim svoje od očevog imena i prezimenadiablo23 wrote:Moram primjetiti jos jednu stvar, na obrascu pise da nije dozvoljeno stavljanje kose linije "/" kao ni ostavljanje praznog polja " ", znaci li to da je greska ostaviti razmak izmedju imena i prezimena adrese i broja haustora i kako misle da navedemo kucni broj ako ga ne odvojimo kosom linijom (/), pa necu ga valjda odvojiti zarezom?
Zar nije logicno napisati adresu npr. ovako: AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5/8, gdje je 8 kucni broj, zar se kucni broj ne odvaja od broja haustora upravo kosom linijom ili sam mozda ja nepismen?!![]()
-
Ljuba Moljac
#144 Re: POsao-Popis stanovnistva
ko da tek upisujete osnovnu... moguce je pogrijesiti, nije to nista strasno...
rijeci odvajate praznim poljem. To vam pise na obrascu uokvireno gore. Kosu crtu ne stavljate, ali mozete staviti -
rijeci odvajate praznim poljem. To vam pise na obrascu uokvireno gore. Kosu crtu ne stavljate, ali mozete staviti -
-
diablo23
#145 Re: POsao-Popis stanovnistva
To pise na gornjoj slici, odvaja se zarezom, dobro pogledaj.Heller wrote:I mene interesuje kako da odvojim svoje od očevog imena i prezimenadiablo23 wrote:Moram primjetiti jos jednu stvar, na obrascu pise da nije dozvoljeno stavljanje kose linije "/" kao ni ostavljanje praznog polja " ", znaci li to da je greska ostaviti razmak izmedju imena i prezimena adrese i broja haustora i kako misle da navedemo kucni broj ako ga ne odvojimo kosom linijom (/), pa necu ga valjda odvojiti zarezom?
Zar nije logicno napisati adresu npr. ovako: AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5/8, gdje je 8 kucni broj, zar se kucni broj ne odvaja od broja haustora upravo kosom linijom ili sam mozda ja nepismen?!![]()
-
Ljuba Moljac
#146 Re: POsao-Popis stanovnistva
ne odvajate zarezom, vec praznim poljem. mada mozete i zarezom, ali je glupo.
-
diablo23
#147 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma znam ja kako cu napisati, ali radi se upravo o tome da nepismeni ljudi sastavljaju ove obrasce, jer nije ispravno napisati: "AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5-8" nego "5/8", to su morali uzeti u obzir jer upravo oni tu zahtijevaju navodjenje kucnog broja, a zabranili su mi da ga napisem pravilno, pa onda ja ispadam nepismen, a ne oni. To zna svako onaj ko je ikada poslao neko pismo, prije pojave ovih elektronskih naravno.Ljuba Moljac wrote:ko da tek upisujete osnovnu... moguce je pogrijesiti, nije to nista strasno...
- shmizlica
#148 Re: POsao-Popis stanovnistva
možeš pametovati ovdje al ti je tamo bolje pisati ko što je taj nepismeni napisaodiablo23 wrote:Ma znam ja kako cu napisati, ali radi se upravo o tome da nepismeni ljudi sastavljaju ove obrasce, jer nije ispravno napisati: "AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5-8" nego "5/8", to su morali uzeti u obzir jer upravo oni tu zahtijevaju navodjenje kucnog broja, a zabranili su mi da ga napisem pravilno, pa onda ja ispadam nepismen, a ne oni. To zna svako onaj ko je ikada poslao neko pismo, prije pojave ovih elektronskih naravno.Ljuba Moljac wrote:ko da tek upisujete osnovnu... moguce je pogrijesiti, nije to nista strasno...
-
Igbala
#149 Re: POsao-Popis stanovnistva
Prazno polje je navedeno kao neispravno, tako da ne može.Ljuba Moljac wrote:ne odvajate zarezom, vec praznim poljem. mada mozete i zarezom, ali je glupo.
Ime, ime jednog roditelja, prezime
Ulica - ako ima dvije riječi, onda zarez pa broj kuće
-
Igbala
#150 Re: POsao-Popis stanovnistva
Azize-Šaćirbegović,5-8diablo23 wrote:Ma znam ja kako cu napisati, ali radi se upravo o tome da nepismeni ljudi sastavljaju ove obrasce, jer nije ispravno napisati: "AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ 5-8" nego "5/8", to su morali uzeti u obzir jer upravo oni tu zahtijevaju navodjenje kucnog broja, a zabranili su mi da ga napisem pravilno, pa onda ja ispadam nepismen, a ne oni. To zna svako onaj ko je ikada poslao neko pismo, prije pojave ovih elektronskih naravno.Ljuba Moljac wrote:ko da tek upisujete osnovnu... moguce je pogrijesiti, nije to nista strasno...