Najmladji hafizi na svijetu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
miskin

#126 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

Bola, pa ne pravim ja bauk nego ti, ja ti rekoh da vjerujem u sve sto si napiso ali da ne zelim da diskutujem, a ti me i dalje ganjas.
a ne mogu te nikakko uhvatiti :( , zakljucujemo pricu sto se tive krscana ok
nasa

#127 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nasa »

miskin wrote:
Vjerujem ja, Miske dragi, nema sumnje. Kontam tvoju poentu, ali rekoh da se ne zelim igrati ovoga.
nije to nikakvo igranje, ajet jasan ko dan, ne samo ovaj nego mnogo njih, isto kao ajeti koji naređuju namaz, pa klanjamo, tako i ovaj, obaveza nam je vjerovati u citav Kur'an i radit po njemu ne samo vjerovati u dio, a dio odbacit, ne vidim stvarno zasto je toliki bauk oko ovoga, nisu moje ni tovje rijeci nego rijeci Onoga koji je spustio Kur'an
Ma nije bauk raspravljali smo jednom vec o ovome pa si ti naveo neke dz....koji ne vjeruju u vjecni dzehenem,a i sta mi znamo,ne znamo ni za sebe
odr0n

#128 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by odr0n »

miskin wrote:vec sam negdje pisao da sam konzumiro alkohol nekad sam se znao i olesit sto kazu, ali ne konzuimiram ga ima 4 godine, kako sam poceo klanjati i ne vuce me to vise, cak mi se gadi na njega

a sto se tice ovog ruma, mislim da bi haman oko ovoga mogla povesti zestoka diskusija naravno ja imam svoje dokaze, ali inace me zanima, zasto sam u svakom pitanju ja usamljen na jednoj strani a svi ostali blago receno protiv mene, zasto je to tako
A pucas rum cokolade, tjo koji si ti... ćafir. :lol:
fatamorgana

#129 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
Bola, pa ne pravim ja bauk nego ti, ja ti rekoh da vjerujem u sve sto si napiso ali da ne zelim da diskutujem, a ti me i dalje ganjas.
a ne mogu te nikakko uhvatiti :( , zakljucujemo pricu sto se tive krscana ok
A da li će i kršćani koji jedu čokoladu s rumom u pakao, :?
Kroksica

#130 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:vec sam negdje pisao da sam konzumiro alkohol nekad sam se znao i olesit sto kazu, ali ne konzuimiram ga ima 4 godine, kako sam poceo klanjati i ne vuce me to vise, cak mi se gadi na njega

a sto se tice ovog ruma, mislim da bi haman oko ovoga mogla povesti zestoka diskusija naravno ja imam svoje dokaze, ali inace me zanima, zasto sam u svakom pitanju ja usamljen na jednoj strani a svi ostali blago receno protiv mene, zasto je to tako
A pile malo....:D
Zar nisam ja ovdje ruzno pace? Niko ne ide protiv tebe, ti si nasa ljudina, mi tebe volimo. To za rum nam je bilo cudno, zbog alkohola, nista vise. Niko ti nista drugo nije ni reko.
Kroksica

#131 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

odr0n wrote:

A pucas rum cokolade, tjo koji si ti... ćafir. :lol:
Vidi ovoga! Suti bola, ne nabijaj mu šuhu!
miskin

#132 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

od gajba/nevidljivog svijeta, znamo ono sto nas je obavjestio Allah u svojoj knjizi i Poslanik u svome hadisu, mimo toga sve se odbacuje, i obaveza je u to vjerovati, ko odbaci samo ajet Kur'ana ili dio ajeta, postaje murted/otpadnik/kafir, po rijecimo sve uleme od poslanika pa do danas, niko drugacije nije kazao sem neki sejtana u obliku ljudi, poput onih sto tvrde da su poslanik
fatamorgana

#133 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

miskin wrote: a sto se tice ovog ruma, mislim da bi haman oko ovoga mogla povesti zestoka diskusija naravno ja imam svoje dokaze, ali inace me zanima, zasto sam u svakom pitanju ja usamljen na jednoj strani a svi ostali blago receno protiv mene, zasto je to tako
Ma nije problem, raja smo, ako bude stani pani reci slobodno da sam te ja nagovorio, reci da sam namazan i to, :idea:
nasa

#134 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nasa »

Kroksica wrote:

A pile malo....:D
Zar nisam ja ovdje ruzno pace? Niko ne ide protiv tebe, ti si nasa ljudina, mi tebe volimo. To za rum nam je bilo cudno, zbog alkohola, nista vise. Niko ti nista drugo nije ni reko.
Mozda ste oboje ruzni ali meni ste dragi kiss :lol:
Nije to grijeh,to je vjerovatno samo aroma ruma....a i postices pa trazi oprost za svski slucaj!
miskin

#135 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

krsacni imaju puno veci problema od alkohola

odmah mi tepaju :D malo kritike dobro dođe, sto se tice tog ruma vjerovatno si mislila subhu a ne suhu, nemam ja nekih tu sumnji u pogledu toga, tako da ako imas jos kakvu cokoladicu, slobodno, dat cu i tebi jednu kockicu, a ako budem raspolozen mozda i citav red
miskin

#136 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

Nije to grijeh,to je vjerovatno samo aroma ruma....a i postices pa trazi oprost za svski slucaj!
mozda si ti manje lijepa :D , ali ja nisam ruzan bar mi mama kaze da sam lijep, najljepsi u mahali
fatamorgana

#137 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

miskin wrote:krsacni imaju puno veci problema od alkohola
Posebno u Nigeriji ....

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad- ... /121016005
Last edited by fatamorgana on 18/10/2012 01:14, edited 1 time in total.
Kroksica

#138 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:
mozda si ti manje lijepa :D , ali ja nisam ruzan bar mi mama kaze da sam lijep, najljepsi u mahali
Pics or it didn't happen!
miskin

#139 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

sto se tice ruma, na pocetku ni ja nisam nista to jeeo, sto mi je u velikoj mjeri otezalo zivot, pa sam pitao neke ljude, citao jedan text koji mi je razbio sve subhe, ukratko taj rum je izgubio svoje svojstvo koje ima kao pice, dakle ne opija, i samim time ne smatra se alkoholom, drugo je sad da imas cokoladu pa te pukne, ko da si sta popio, ima jedan dobar text, malo podug na tu temu, ako bude potrebe stvaim ga nekad
Kroksica

#140 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:od gajba/nevidljivog svijeta, znamo ono sto nas je obavjestio Allah u svojoj knjizi i Poslanik u svome hadisu, mimo toga sve se odbacuje, i obaveza je u to vjerovati, ko odbaci samo ajet Kur'ana ili dio ajeta, postaje murted/otpadnik/kafir, po rijecimo sve uleme od poslanika pa do danas, niko drugacije nije kazao sem neki sejtana u obliku ljudi, poput onih sto tvrde da su poslanik
Sta ti hos sa ovim? Kad ja postavim ajet kako je Kur'an detaljan i ne treba dopunu, puknete ignore.
fatamorgana

#141 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

miskin wrote:sto se tice ruma, na pocetku ni ja nisam nista to jeeo, sto mi je u velikoj mjeri otezalo zivot, pa sam pitao neke ljude, citao jedan text koji mi je razbio sve subhe, ukratko taj rum je izgubio svoje svojstvo koje ima kao pice, dakle ne opija, i samim time ne smatra se alkoholom, drugo je sad da imas cokoladu pa te pukne, ko da si sta popio, ima jedan dobar text, malo podug na tu temu, ako bude potrebe stvaim ga nekad
Nije mati sina karala što se kock'o već što se vadio, :lol:
Kroksica

#142 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:sto se tice ruma, na pocetku ni ja nisam nista to jeeo, sto mi je u velikoj mjeri otezalo zivot, pa sam pitao neke ljude, citao jedan text koji mi je razbio sve subhe, ukratko taj rum je izgubio svoje svojstvo koje ima kao pice, dakle ne opija, i samim time ne smatra se alkoholom, drugo je sad da imas cokoladu pa te pukne, ko da si sta popio, ima jedan dobar text, malo podug na tu temu, ako bude potrebe stvaim ga nekad
Ja jednom pojela 4 rum plocice, nisam znala smislene recenice sastavit.
miskin

#143 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

uh, nemoj kroksice molim te s ovim pocinjati, molim te lijepo

sto se tice slikanja slaba mi baterija, evo ukljucio ga maloprije da se puni, sometimes maybe
miskin

#144 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

dobra cokoldica, volim je malo jaka, slatka puno, da ti nije secer podivljao, kako si mogla 4 pojest dragi Allahu, pa i meni bi secer skocio
Kroksica

#145 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:uh, nemoj kroksice molim te s ovim pocinjati, molim te lijepo

sto se tice slikanja slaba mi baterija, evo ukljucio ga maloprije da se puni, sometimes maybe
Samo ti navodim primjer, necu te maltretirat veceras, budi bez brige. :D
hrastov žižak

#146 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by hrastov žižak »

Kod nas jednom hodža pred bajram na hutbi ružio što žene prave bajramske kolače s rum pločicama.
Kroksica

#147 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Kroksica »

miskin wrote:
dobra cokoldica, volim je malo jaka, slatka puno, da ti nije secer podivljao, kako si mogla 4 pojest dragi Allahu, pa i meni bi secer skocio
Ja sve kontam od alkohola. :lol: :lol: :lol:
miskin

#148 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by miskin »

citam jednom Kur'an i sad ide prevod i spominje se ova rijec, ja geldam ne mogu vjerovati, opet gledam to je to, i tako sam ja neko vrijeme kontao bukvalno, mada sam znao da to ne moze biti, dok nisam negdje procitao mislim da je neka pjesma od balasevica i on spominje tu rijec, i potrazim na netu i vidim da je haman dalmatinska rijec i ividm njeno pravo znacenje
fatamorgana

#149 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

Da li to čujem škripu kapija koje se zatvaraju, :wink:
Last edited by fatamorgana on 18/10/2012 01:22, edited 1 time in total.
fatamorgana

#150 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
citam jednom Kur'an i sad ide prevod i spominje se ova rijec, ja geldam ne mogu vjerovati, opet gledam to je to, i tako sam ja neko vrijeme kontao bukvalno, mada sam znao da to ne moze biti, dok nisam negdje procitao mislim da je neka pjesma od balasevica i on spominje tu rijec, i potrazim na netu i vidim da je haman dalmatinska rijec i ividm njeno pravo znacenje
karala, k'o biva ružila ....
Post Reply