Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#126 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

Skijaš wrote:
draganbl wrote:Takođe, ne vidim razlog zašto bih podržao najvećeg parazita Bosne i Hercegovine i najvećeg političkog profitera nakaradnog BH sistema vlasti. Godinama je bio politička ikebana, klasični politikant, sa rječnikom za nijansu boljim od mahalaškog, ali znatno ispod čaršijskog.
Između ostalih, i njegovom zaslugom je građanski koncept u Bosni i Hercegovini živ zakopan i sahranjen, a godinama je Najveći sin nijemo posmatrao kako njegova stranka sunovratom propada u glib kvazibosanstva, da bi na kraju, kao uvrijeđena seoska mlada, digao nos i otišao, naravno ne sa pozicije koja mu donosi žestoku lovu i gomilu beneficija, već sa pozicije potpredsjednika stranke koju je zajedno sa Velikim vođom i on doveo u stanje totalne katastrofe.
Željko Komšić - fuj. Rekao sam ovo i sada i prije 3 godine.
Komšić je pozitivac, dio onog što je (bilo) najbolje u SDP-u. Ostavku u Predsjedništvu nije dao s razlogom niti treba, a ako osnuje svoju stranku, poderaće Lagumdžiju i njegove štrumfove.
joj Skijas, ti si tako naivan
jos malo pa ce ljudi zaboraviti na Komsica, srecom pa se pojavi koji trach, da ga se sjetimo

i sta je on to uradio pozitivno???? on je uradio sve ono sto je uradio SDP, sve je aminovao
to sto je na kraju pobjegao, nije bas neki plus
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#127 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Truba »

komšo
jebem ti neboder :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
draganbl

#128 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
draganbl wrote:Takođe, ne vidim razlog zašto bih podržao najvećeg parazita Bosne i Hercegovine i najvećeg političkog profitera nakaradnog BH sistema vlasti. Godinama je bio politička ikebana, klasični politikant, sa rječnikom za nijansu boljim od mahalaškog, ali znatno ispod čaršijskog.
Između ostalih, i njegovom zaslugom je građanski koncept u Bosni i Hercegovini živ zakopan i sahranjen, a godinama je Najveći sin nijemo posmatrao kako njegova stranka sunovratom propada u glib kvazibosanstva, da bi na kraju, kao uvrijeđena seoska mlada, digao nos i otišao, naravno ne sa pozicije koja mu donosi žestoku lovu i gomilu beneficija, već sa pozicije potpredsjednika stranke koju je zajedno sa Velikim vođom i on doveo u stanje totalne katastrofe.
Komšić je pozitivac, dio onog što je (bilo) najbolje u SDP-u. Ostavku u Predsjedništvu nije dao s razlogom niti treba, a ako osnuje svoju stranku, poderaće Lagumdžiju i njegove štrumfove.
Ja mogu da razumijem tvoj vječiti optimizam, kao kod vatrenog navijača koji se, iako mu tim u 90 minuti gubi sa 3:0 još uvijek nada (ubjedljivoj) pobjedi.
Ja kao ni ti, ne odustajem od građanske ideje i smatram je jedinim izlazom iz ove agonije, ali nama treba građanska ideja koja će se polako raširiti na prostor čitave BiH, a sve dok se građanstvo propagira kroz (hrvatsko) ime Željka Komšića u "multietničkom" Sarajevu i imaćemo rezultate baš ovakve kao što ih trenutno vidimo.
Ž.Komšić nije primjer građanske BiH, on je primjer podvale kvazirađanske BiH, on je bio i ostao lutak u koga su mnogi iz očaja gledali u nadi da nema pravog vlasnika pozorišta koji drži konce u rukama. A on je sve vrijeme postojao, to je nacionalistička interesna sfera, čija je Lagumdžija samo jeftina personifikacija.
Podvaljeno nam je, podvaljivano je godinama, lažno bosanstvo u liku i djelu Željka Komšića, koje je i sahranilo građansku ideju Bosne i Hercegovine. Hoće li tu ideju Naša stranka, ili neko jači i ozbiljniji od nje, ponovo iskopati ne znam, ali se nadam da hoće. da ne budem baš toliko crn.
Skijaš

#129 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:
Ja mogu da razumijem tvoj vječiti optimizam, kao kod vatrenog navijača koji se, iako mu tim u 90 minuti gubi sa 3:0 još uvijek nada (ubjedljivoj) pobjedi.
Ja kao ni ti, ne odustajem od građanske ideje i smatram je jedinim izlazom iz ove agonije, ali nama treba građanska ideja koja će se polako raširiti na prostor čitave BiH, a sve dok se građanstvo propagira kroz (hrvatsko) ime Željka Komšića u "multietničkom" Sarajevu i imaćemo rezultate baš ovakve kao što ih trenutno vidimo.
Ž.Komšić nije primjer građanske BiH, on je primjer podvale kvazirađanske BiH, on je bio i ostao lutak u koga su mnogi iz očaja gledali u nadi da nema pravog vlasnika pozorišta koji drži konce u rukama. A on je sve vrijeme postojao, to je nacionalistička interesna sfera, čija je Lagumdžija samo jeftina personifikacija.
Podvaljeno nam je, podvaljivano je godinama, lažno bosanstvo u liku i djelu Željka Komšića, koje je i sahranilo građansku ideju Bosne i Hercegovine. Hoće li tu ideju Naša stranka, ili neko jači i ozbiljniji od nje, ponovo iskopati ne znam, ali se nadam da hoće. da ne budem baš toliko crn.
Lagumdžija i pogotovo SDP nisu dio nacionalističke ekipe. Zlatko je oportunista, voli kamere, misli kukavan da i kamere vole njega, ponaša se staljinistički i voli pare. Kao čovjek je nula, ali nacionalista nije. Oko njega su uglavnom pijuni, mada ima i iskrenih boraca za multietničku opciju koji su u politici iz uvjerenja. A Komšić je za klasu bolji od svih njih jer je pokazao da je zbog lošeg kursa stranke spreman dići ruke od SDP-a (partije koja mu je bila i otac i mater) i to u vrijeme kada je ista na vlasti. Ta ga njegova srčanost odvaja od ostalih i ne trebaju mu neke posebne organizacione sposobnosti ili Zlatkov pedigre, ljude motiviše iskrenost, to je dovoljno.
Harry Tuttle

#130 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Harry Tuttle »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

salonsko prosipanje po narudzbi... dugacak je red, predugacak "najvecih parazita BiH" a tom redu i glava i tijelo pa maltane i citav rep nastanjeni u BLuci... pa ti sada udri po Komsicu dok fasizam caruje sumskom vec 20 godina bez prestanka...

:lol: :thumbup:
ikota

#131 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by ikota »

Lagumdžija+Radončić=THE END :!:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#132 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by sabina1 »

Skijaš wrote: A Komšić je za klasu bolji od svih njih jer je pokazao da je zbog lošeg kursa stranke spreman dići ruke od SDP-a (partije koja mu je bila i otac i mater) i to u vrijeme kada je ista na vlasti. Ta ga njegova srčanost odvaja od ostalih i ne trebaju mu neke posebne organizacione sposobnosti ili Zlatkov pedigre, ljude motiviše iskrenost, to je dovoljno.
:D :D :D :D :D
poznanik

#133 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by poznanik »

Skijaš wrote: A Komšić je za klasu bolji od svih njih jer je pokazao da je zbog lošeg kursa stranke spreman dići ruke...
Učini mi se da piše u nastavku - na sebe :D
Skijaš

#134 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

poznanik wrote:
Skijaš wrote: A Komšić je za klasu bolji od svih njih jer je pokazao da je zbog lošeg kursa stranke spreman dići ruke...
Učini mi se da piše u nastavku - na sebe :D
Jeste, lako se zezati, ali budimo realni, koliko ima onih koji bi napustili stranku koja je na vlasti ? Kod nas je političko djelovanje postalo ili paravan za socijalno zbrinjavanje ljudi, od Serbezovskog do Mirvada, ili mehanizam zaštite od krivičnog progona, kao što je slučaj s Radončićem ili Eskom. Malo je izuzetaka i trenutno ih vidim samo u NS-u.

I u takvoj atmosferi lik odluči da napusti stranku na vlasti ?! Dobar je Komšić, odličan.
plain vanilla

#135 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

pa zar SDP nije propao? zar nece izgubiti izbore? sta fali onda napustiti takvu stranku

skijas, ne idealiziraj nikoga, narocito u politici :wink:
zateznistub

#136 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by zateznistub »

Jedna stvar mi nije jasna! Ako Komsic kao politicar ne valja, koja je to persona u politickom zivotu BiH koja valja?
Koji je to posteniji, iskreniji politicar u bulumenti glava koje se pojavljuju u politickom zivotu BiH?
plain vanilla

#137 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

zateznistub wrote:Jedna stvar mi nije jasna! Ako Komsic kao politicar ne valja, koja je to persona u politickom zivotu BiH koja valja?
Koji je to posteniji, iskreniji politicar u bulumenti glava koje se pojavljuju u politickom zivotu BiH?
a zasto Komsic valja? jer je napustio SDP? ako je to kruna njegove politicke karijere...

sto se mene tice ne valja nijedan
zateznistub

#138 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by zateznistub »

plain vanilla wrote:
zateznistub wrote:Jedna stvar mi nije jasna! Ako Komsic kao politicar ne valja, koja je to persona u politickom zivotu BiH koja valja?
a zasto Komsic valja? jer je napustio SDP? ako je to kruna njegove politicke karijere...

Između ostalog.
Cijenim ljude koji imaju svoje mislljenje. Koji ne idu sefu po misljenje vec su spremni na sve kad je njegovo misljenje u pitanju.
ultima_palabra

#139 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by ultima_palabra »

Skijaš wrote:

Lagumdžija i pogotovo SDP nisu dio nacionalističke ekipe. Zlatko je oportunista, voli kamere, misli kukavan da i kamere vole njega, ponaša se staljinistički i voli pare. Kao čovjek je nula, ali nacionalista nije. Oko njega su uglavnom pijuni, mada ima i iskrenih boraca za multietničku opciju koji su u politici iz uvjerenja. A Komšić je za klasu bolji od svih njih jer je pokazao da je zbog lošeg kursa stranke spreman dići ruke od SDP-a (partije koja mu je bila i otac i mater) i to u vrijeme kada je ista na vlasti. Ta ga njegova srčanost odvaja od ostalih i ne trebaju mu neke posebne organizacione sposobnosti ili Zlatkov pedigre, ljude motiviše iskrenost, to je dovoljno.
To je to... samo bih dodao da od te srčanosti nikom od nas neće biti bolje, osim što će on moći pričati djeci da je jednom uradio pravu stvar.
plain vanilla

#140 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

zateznistub wrote:
plain vanilla wrote:

Između ostalog.
Cijenim ljude koji imaju svoje mislljenje. Koji ne idu sefu po misljenje vec su spremni na sve kad je njegovo misljenje u pitanju.
ako je to izmedju ostalog, sta je ostalo?

on je godinama klimao, bio uz Zlaju..sve sto je SDP napravio je i zasluga i krivnja i Komsica
ja bih ga cijenila da je progovorio, ali ne moze progovoriti kad bi time i sebe optuzio

i da izvines, hebo politicara kojem je ostavka najveci uspjeh

Edit: da dodam, ja vjerujem da je Komsic bolji insan od njih, ali nazalost, to za politiku nije dovoljno, moras imati jos neke sposobnosti
lelan

#141 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by lelan »

i još dosta kriminalaca iza sebe da te podrže u cilju ostvarenja njihovih ciljeva , što Komšić nece jer je on jedini živi politićar koji želi dobro svima u BIH. Ne samo stranačkim haharima i njihovim smrdljivim familijama koji nas deru i povlače u probleme i vjerovatno u neke nove ratove isl.
sinuhe

#142 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by sinuhe »

Njegova politicka karijera je zavrsena.
meskogn

#143 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by meskogn »

sinuhe wrote:Njegova politicka karijera je zavrsena.
da slazem se...nazalost
seln

#144 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by seln »

lelan wrote:i još dosta kriminalaca iza sebe da te podrže u cilju ostvarenja njihovih ciljeva , što Komšić nece jer je on jedini živi politićar koji želi dobro svima u BIH. Ne samo stranačkim haharima i njihovim smrdljivim familijama koji nas deru i povlače u probleme i vjerovatno u neke nove ratove isl.
To @draganubl i smeta.
Banksy

#145 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Banksy »

lelan wrote:i još dosta kriminalaca iza sebe da te podrže u cilju ostvarenja njihovih ciljeva , što Komšić nece jer je on jedini živi politićar koji želi dobro svima u BIH. Ne samo stranačkim haharima i njihovim smrdljivim familijama koji nas deru i povlače u probleme i vjerovatno u neke nove ratove isl.
Tačno.
Specifičan je to slučaj
Ne postoji danas političar koji ima(o) veću ovjerenu i konkretnu, izbornu podršku u narodu, a kojeg podjedanko mrze i (matična mu stranka, bivša) ljevica i desnica i ''građanske'' stranke.
U stvari, svima je trn u oku i ne voli ga niko ... Osim naroda.
plain vanilla

#146 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

seln wrote:
To @draganubl i smeta.
Predvidjas mu svijetlu politicku buducnost?
dijaliza

#147 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by dijaliza »

Interview: Željko Komšić

U Predsjedništvu još uvijek nema dilema oko EU i NATO, međutim Nebojša Radmanović je sve više izložen javnom pritisku iz RS, kaže za Start BiH Željko Komšić

Razgovarali: Dario Novalić i Saša Rukavina

Može li se presuda u slučaju Sejdić-Finci uopšte provesti u ovakvoj državi?

- Može i mora!

Kako biste Vi lično izvršili tu presudu?

- Jedan Predsjednik BiH, sa smanjenim ovlaštenjima u odnosu na sadašnja ovlaštenja Predsjedništva BiH - slično instituciji Predsjednika SR Njemačke, biran u Parlamentu BiH sa ključnom ulogom Predstavničkog doma, a ne Doma naroda. Jedan Predsjednik kao simbol i reprezent države BiH, a ne kao predstavnik, simbol ili reprezent bilo kojeg naroda ili entiteta. Uvođenje četvrtog kluba u Domu naroda, jedinstvenog kluba nekonstitutivnih Bosanca i Hercegovaca, sa istim brojem zastupnika kao i ostala tri kluba i sa istim pravima i obavezama.

Šta je s NATO-om? Čini se da ni ove godine neće biti pomaka ni prema toj međunarodnoj organizaciji...

- Opet na žalost, izgleda da neće. To je, po meni, trenutno čak i veća šteta od ovog slučaja sa takozvanom mapom puta ka EU. Šteta je veća jer smo tu dalje odmakli. Dogovor o nepokretnoj vojnoj imovini je urađen. I to dobar i fer dogovor za sve. Međutim, izgleda da su politički lideri koji su, ponavljam, postigli dobar dogovor o nepokretnoj vojnoj imovini, istine radi uz značajan angažman i stranih faktora, dogovarali uz to i pitanje državne imovine. A oko državne imovine se ne slažu sa tim sta su tačno dogovorili, pa onda neće da krenu ni u proceduru ozakonjenja dogovora o vojnoj imovini. Naša posla!

Koliko su sve ovo oko EU i NATO-a posljedice unutrašnjih nesporazuma oko uređenja države izazvanih činjenicom da je rat završio neriješeno, a koliko nedostatka jasne i jedinstvene vanjske politike koju bi, tako bar piše u Ustavu, trebali dogovoriti vas trojica u Predsjedništvu?

- U Predsjedništvu BiH još uvijek nema dilema oko EU i NATO. Međutim, gospodin Radmanović je, iz dana u dan, sve više izložen javnom pritisku, odnosno protivljenju koje stalno raste, iz RS-a kada je u pitanju NATO. Pitanje je dokle on može ići protiv takve atmosfere. Sigurno je, ako ne bude brzog napretka, da će se i on naći u situaciji u kojoj će mu jedini politički oportun izlaz biti odustajanje od podrške putu BiH ka NATO-u. A tada ćemo svi imati veliki problem. Ne postoji ustavni način da postanemo članica NATO-a ako tome postoji formalno i institucijalno protivljenje iz RS. Vrijedno je pomenuti da je, do sada, Predsjedništvo BiH donijelo konsenzusom sve odluke koje su bile neophodne za put BiH ka NATO-u. Govoreći sportskim rječnikom, loptica nije u Predsjedništvu BiH nego u Parlamentarnoj skupštini koja čeka mig partijskih šefova da usvoji odluku o nepokretnoj vojnoj imovini, a koja je već napisana i usaglašena i da se krene sa uknjižbom te imovine, a da BiH dobije akcioni plan za članstvo, što predstvalja, pojednostavljeno rečeno, zadnju stepenicu prije formalnog ulaska u NATO.
draganbl

#148 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by draganbl »

Očekivano od Komšića, šuplje, neprecizno, politikantski, a bogami i bezobrazno.
Da se osvrnem na ovu rečenicu
Jedan Predsjednik kao simbol i reprezent države BiH, a ne kao predstavnik, simbol ili reprezent bilo kojeg naroda ili entiteta.

Ako Komšić propagira jednog predsjednika, koji bi bio simbol i reprezent čitave BiH, a ne kao (pretpostavljam kao što je sada slučaj), predstavnik ili reprezent jednog naroda, bilo bi fino da odgovori kog naroda je on trenutno reprezent? Hrvatskog, bošnjačkog ili srpskog?
vatrogasac

#149 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

PRVO POJAVLJIVANJE U PREDIZBORNOJ KAMPANJI: Željko Komšić dao podršku Listi za Bugojno

"Po prvi put nakon odlaska iz SDP-a i i tokom predizborne kampanje, Željko Komšić se pojavio u političkoj javnosti. Naime, juče je imao javni sastanak sa delegacijom Liste za Bugojno i dao im nedvosmislenu podršku uoči lokalnih izbora u ovome gradu. Kao što je poznato, mediji dugo su šekulisali o tome šta će biti naredni koraci Željka Komšića nakon napuštavnja SDP-a, pa se pisalo o tome da osniva svoju stranku, SDU i Naša Stranka su ga priželjkivali u svojim redovima, ali od toga do sada nije bilo ništa. "

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#150 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by sabina1 »

sinuhe wrote:Njegova politicka karijera je zavrsena.
Konačno !
Locked