otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
i_ja_na_forumu

#126 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by i_ja_na_forumu »

daj nam normalne stolice, u kojima nosmalno sjedis.. :D
nemoj tabure stavljati, pa da mi se kicma iskrivi doksjedim na kafi, i onda zakljucim da je bolje cuvat kicmu nego ici na kafu :D
♥ Julianna ♥

#127 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Arturo B wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
Zox wrote:Jeste li rekli vec za casu vode i cistu halu?
redukcije vode navece, nista od tog nabrojanog. Jedino ako će kafić biti u Hadžićima
E vala ko naruci kafu i casu vode poslije ponoci treba ga nasutat iz kafica
A izvini što? Meni se pije kapucino i kola u 9 navece, ili vani hladno hoću čaj kad udjem, poslije nešto durgo, šta ćemo sad? Mrzim ono nema kafe i čaja poslije 8h..futavci jedni gladni. Mrzim taj ciganluk po našim kafanama.
P.S izvini vidim napisa ti ponoć, pa što da ne? Mjenjaš kafanu, usput pojedeš nešto i oko ponoći dolazis u drugu kafanu i baš bi kafa legla, kad ono nejma, mislim helouuu :-)
Arturo B

#128 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

♥ Julianna ♥ wrote:
Arturo B wrote:
A izvini što? Meni se pije kapucino i kola u 9 navece, ili vani hladno hoću čaj kad udjem, poslije nešto durgo, šta ćemo sad? Mrzim ono nema kafe i čaja poslije 8h..futavci jedni gladni. Mrzim taj ciganluk po našim kafanama.
Pije ti se kafa poslije ponoci? Onda lijepo uzmes pa si kuci napravis kafu. To su neka nepisana pravila, da neces traziti kafu u 1 poslije ponoci.

Meni je to besmisleno. Kao prvo skoro niko ziv ne pije kafu u ta doba, i sad oni trebaju da poremete sve zbog jedne kafe koja se tebi pije u sitnim satima. Pa mozes i neki sok popiti, nece ti nista biti.
black

#129 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by black »

Arturo B wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
Zox wrote:Jeste li rekli vec za casu vode i cistu halu?
redukcije vode navece, nista od tog nabrojanog. Jedino ako će kafić biti u Hadžićima
E vala ko naruci kafu i casu vode poslije ponoci treba ga nasutat iz kafica
ma hajde, ono bi nesto sutalo...
zato nam kafane i jesu onakve kakve jesu, dje jos ima ciganluka da ne pravi kafu iza 8, ono sto kafana ima u ponudi treba i da usluzi svejedno da li je to 8 ujutro ili 2 iza pola noci
Smail Aga

#130 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Smail Aga »

Kafic je zlo. Osim toga sto je zlo i naopako,slabo donosi profit. Ako imas para ulozi u proizvodnju necega,bilo cega,kurtona,plasticnih kesa,vibratora,ma bilo sta.
Mada moram da izrazim divljenje prema osobi koja je spremna da ulozi novac u cjelodnevno gledanje besposlicara i alkosa.
Arturo B

#131 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

black wrote:
Arturo B wrote:
zato nam kafane i jesu onakve kakve jesu, dje jos ima ciganluka da ne pravi kafu iza 8, ono sto kafana ima u ponudi treba i da usluzi svejedno da li je to 8 ujutro ili 2 iza pola noci
Kao prvo nisam ono. Ono se upotrebljava za srednji rod, ja se bas ne mogu svrstati tu. A ne bih nista sutao, samo kazem kako bi se trebali odnositi. Svi krive konobare kakvi su, i imaju pravo u dosta slucajeva. Ali niko ne govori kako teskim musterija ima.
stam

#132 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by stam »

nargila fazoni,dobra klopa,i orijentalna muzika :-D
♥ Julianna ♥

#133 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Arturo B wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
Arturo B wrote:
Pije ti se kafa poslije ponoci? Onda lijepo uzmes pa si kuci napravis kafu. To su neka nepisana pravila, da neces traziti kafu u 1 poslije ponoci.

Meni je to besmisleno. Kao prvo skoro niko ziv ne pije kafu u ta doba, i sad oni trebaju da poremete sve zbog jedne kafe koja se tebi pije u sitnim satima. Pa mozes i neki sok popiti, nece ti nista biti.
Opet ne kontam šta se to treba poremetiti, ali ljudi imaju različite navike i sigurna sam da ne bi bila samo jedna kafa. A ako će doći stipsa koja će cuclat jednu kafu cijelu noć, to će isto biti i s pivom. Poenta je da od kafića dobiješ uslugu koju želiš.
♥ Julianna ♥

#134 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

black wrote:
Arturo B wrote:E vala ko naruci kafu i casu vode poslije ponoci treba ga nasutat iz kafica
Upravo ovo.
Arturo B

#135 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

♥ Julianna ♥ wrote:
Arturo B wrote:
Opet ne kontam šta se to treba poremetiti, ali ljudi imaju različite navike i sigurna sam da ne bi bila samo jedna kafa. A ako će doći stipsa koja će cuclat jednu kafu cijelu noć, to će isto biti i s pivom. Poenta je da od kafića dobiješ uslugu koju želiš.

Nije poenta da se penjes konobaru na grbacu. Kao sto rekoh ima debila medju konobarima koliko hoces, ali ima i pravo finih ljudi. Isto tako ima mnogo vise kretena medju musterijama. Znam to iz iskustva, dok sam jos bio student tacnu sam nosao. Ali ako uzmemo neki kafic u kojem je recimo prometno vikendom iza ponoci, gdje se konobari polomise da usluze sve ljude, meni je van svake pameti da uopce pokusavam da mu narucim kafu. Uostalom mnogi ugase aparat upravo zbog toga sto je potraznja za kafom poslije nekih sati minorna i jednostavno nema racuna da je pravi.

Poenta je da ides u kafic koji mislis da ce ispuniti ono sto zelis. Nije kafic nikakvo javno dobro vec privatni biznis u kojem gazda odredjuje pravila.
♥ Julianna ♥

#136 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Smail Aga wrote:Kafic je zlo. Osim toga sto je zlo i naopako,slabo donosi profit. Ako imas para ulozi u proizvodnju necega,bilo cega,kurtona,plasticnih kesa,vibratora,ma bilo sta.
Mada moram da izrazim divljenje prema osobi koja je spremna da ulozi novac u cjelodnevno gledanje besposlicara i alkosa.
Pa proizvodnja će prva propasti. Bolje bi mu bilo i kineski kupus prodavati.
FMDzem

#137 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by FMDzem »

Aaaaa..
San Remo? :roll:
Arturo B

#138 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

Smail Aga wrote:Kafic je zlo. Osim toga sto je zlo i naopako,slabo donosi profit. Ako imas para ulozi u proizvodnju necega,bilo cega,kurtona,plasticnih kesa,vibratora,ma bilo sta.
Dobar kafic donosi itekako dobar profit. Ok neces postati milioner za godinu dana ali mozes zivjeti odlicno za nase prilike.
Uostalom novac je novac, onog ko zeli profit ne zanima da li je taj profit nastao od proizvodnje kurtona ili prodavanja alkoholnih i bezalkoholnih pica tim besposlicarima
♥ Julianna ♥

#139 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Arturo B wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
Arturo B wrote:

Nije poenta da se penjes konobaru na grbacu. Kao sto rekoh ima debila medju konobarima koliko hoces, ali ima i pravo finih ljudi. Isto tako ima mnogo vise kretena medju musterijama. Znam to iz iskustva, dok sam jos bio student tacnu sam nosao. Ali ako uzmemo neki kafic u kojem je recimo prometno vikendom iza ponoci, gdje se konobari polomise da usluze sve ljude, meni je van svake pameti da uopce pokusavam da mu narucim kafu. Uostalom mnogi ugase aparat upravo zbog toga sto je potraznja za kafom poslije nekih sati minorna i jednostavno nema racuna da je pravi.

Poenta je da ides u kafic koji mislis da ce ispuniti ono sto zelis. Nije kafic nikakvo javno dobro vec privatni biznis u kojem gazda odredjuje pravila.
Znaci ne važi više ono : Mušterija je uvijek u pravu, sad je Gazda uvijek u pravu i pićeš ono što ti gazda kaže, tj. nećeš piti ono što ti se pije.
karabeli

#140 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by karabeli »

Da bi uspio u svojoj namjeri odnosno da bi kontinuirano dobro radio moras pokusati napraviti neku vrstu "brenda" od svog kafića,moras skontati nesto po cemu ce tvoj lokal biti prepoznatljiv u Sarajevu i šire...Da bi uopće mogao da kreneš u taj projekat,dvije krucijalne stvari moraš dobro razraditi,a to cu ciljana grupa gostiju i marketing...naravno uz to ide i pravi odabir imena lokala...evo ti jedno idejno rijesenje: u Budipešti postojk lokal koji se zove "For Sale Pub"-obrati pažnju na ime...progooglaj malo i pogledaj slike....na podu tog lokala je slama,a prepoznativ je po tome sto svaki gost moze da okaci na zid ili plafon svoju vizitku ili obicnu posjetnicu napisanu olovkom...zatrazis od konobara zakačku,oakačis je i ona tu stoji 5,6,10 i više godina...ovo za neke djeluje glupo,bezveze...ali cinjenica je da je "For Sale Pub" brend u Budipešti i da spada u mjesta koja morate posjetiti kada dođete u Budipeštu....svakako mnogo sreće želim u realizaciji tvoje ideje ;-)
Arturo B

#141 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

♥ Julianna ♥ wrote:
Arturo B wrote:

Znaci ne važi više ono : Mušterija je uvijek u pravu, sad je Gazda uvijek u pravu i pićeš ono što ti gazda kaže, tj. nećeš piti ono što ti se pije.
Musterija je u pravu, ali ne uvijek. Ocito nisi nikad radila taj posao pa ne znas na kakve degenerike mozes naletjeti. Da sad pricam ovdje sve te gluposti ne bi mi vjerovala, garantujem ti.
Ako pustis da ti musterije skacu po glavi donji si u toj prici. Volim kafice sa stavom i gazde koji ne dopustaju da im neko gazi radnike zbog jedne bijedne kafe ili mineralne vode. Takvi su rijetki, ali ih ima.

Ljudi misle da ako daju marku za kafu mogu raditi sta hoce. Neki hoce 3 case vode da bi sjedili 3 sata zbog jedne kafe, drugi samo dodju i kazu necu nista, samo da procitam novine (i to novine koje pripadaju kaficu) a oni najbezobrazniji kazu donesi mi jos i casu vode dok citam novine. Neki naruce kafu i hoce bokalcic mlijeka da bi mogli od toga napraviti valjda 3 kafe. Nezamislivo je sta ljudi traze.

Gazda odredjuje pravila naravno. Ako nece da mu se recimo skupljaju djeca jasno ce dati do znanja kad klinci dodju da nema mjesta. Isto vazi i za kockaste glave i one "modele" za dopicnjake.

Uostalom nije to samo slucaj u BIH. U mnogim zemljama je takav slucaj.
Arturo B

#142 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

karabeli wrote:Da bi uspio u svojoj namjeri odnosno da bi kontinuirano dobro radio moras pokusati napraviti neku vrstu "brenda" od svog kafića,moras skontati nesto po cemu ce tvoj lokal biti prepoznatljiv u Sarajevu i šire...Da bi uopće mogao da kreneš u taj projekat,dvije krucijalne stvari moraš dobro razraditi,a to cu ciljana grupa gostiju i marketing...naravno uz to ide i pravi odabir imena lokala...evo ti jedno idejno rijesenje: u Budipešti postojk lokal koji se zove "For Sale Pub"-obrati pažnju na ime...progooglaj malo i pogledaj slike....na podu tog lokala je slama,a prepoznativ je po tome sto svaki gost moze da okaci na zid ili plafon svoju vizitku ili obicnu posjetnicu napisanu olovkom...zatrazis od konobara zakačku,oakačis je i ona tu stoji 5,6,10 i više godina...ovo za neke djeluje glupo,bezveze...ali cinjenica je da je "For Sale Pub" brend u Budipešti i da spada u mjesta koja morate posjetiti kada dođete u Budipeštu....svakako mnogo sreće želim u realizaciji tvoje ideje ;-)
:thumbup:
sombra

#143 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by sombra »

Nesto tipa pub, ali gdje se moze nesto i prezalogajiti, a da nije kikiriki i ostale grickalice... Kao npr. 'tapas' u Spaniji 8)
kojeime

#144 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by kojeime »

"Pije ti se kafa poslije ponoci? Onda lijepo uzmes pa si kuci napravis kafu. To su neka nepisana pravila, da neces traziti kafu u 1 poslije ponoci.

Meni je to besmisleno. Kao prvo skoro niko ziv ne pije kafu u ta doba, i sad oni trebaju da poremete sve zbog jedne kafe koja se tebi pije u sitnim satima. Pa mozes i neki sok popiti, nece ti nista biti."

Pa mozes i ti kafu napraviti, nece ti nista biti. Ako je u ponudi, kakve ima veze koliko je sati? Znam zasto se tako radi. Ali, nije to problem, ako icega ima u ovom gradu, u svim gradovima, to su kafane, pa ako u kafani nece da mi navece, nakon sto sam mozda odradio posao, mozda cu ostati jos koji sat na poslu, pa sletio su najblizu kafanu amo da srknem jednu da me razbudi napravi kafu, necu ni ja tu drugi put doci i popiti nesto skuplje i vecu kolicinu istoga. Ja cu u drugu kafanu, a gazdi nece nedostajati jedna mustrija. Pa jos jedna. Pa jos jedna...
Mr.Penguin

#145 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Mr.Penguin »

Posalji poruku klix-u da li mozes iskoristiti njihovo ime "Sarajevo-x" za naziv kafica, u zamijenu za dio profita, tu ce forumasi moci dolaziti i upoznavati se.
bez_suplje

#146 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

uhh mozda bi lakse otvorio nesto da nisam postavio ovu temu, :) .Sve je stvar osobe neko voli ovo neko ono naravno nismo svi isti,ali zaista nebi volio otvoriti nesto sto ima najmanje 20-30 haman istih objekata u gradu,sto se tice konobara radnika usluge to sve znam jer sam dugo u poslu slicnom imam trgovacke radnje nemojte sad misliti da imam 50-60 god heh imam 26godina i odavno me privlaci da otvorim kafic ehh sad postoje opcije da otovrim kao sto neko rece sto ce raditi od 07-23 ili ipak sto se kaze do fajrunta tj neki pub ,,sve ima svoje presnosti i mane, jedan moj dobar drug mi danas predlaze da otvorim tipa restoran -kafic takav se jedan izdaje na kosevskom brdu sto među zgradama zatvorenog tipa tj da nemoze svak zalutat vec da bude za odabranu klijantelu da budu dva odvojena djela jedan kao kafic a drugi restoranskog tipa. Taj restoran je vec radio trenutno ne radi par mjeseci i tu su dolazili prvi ljudi drzave na veceru pice i sl ali je naravno mogao uci i momak sa curom i tako neka kulturna raja ,nikako klosar i sl, pa sad,,,sve ima svoje prednosti i mane
Mr.Penguin

#147 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Mr.Penguin »

Pravo pitanje je zasto ne radi? Mozda zbog ovog.

Image
bez_suplje

#148 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

ma napucanost nista ne znaci mislim treba gledat da je ok wc cist prostor redan al da sad gori to nije presudno, moze li mi neko postaviti isjecak kafica iz serije prijetelji nemogu da nadjem :)
bordo_boy

#149 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bordo_boy »

Samo nemoj slušati ove mahalaše što na svaku ideju kažu : "mah, sutra će ti reket pucati ako ne znaš nikog u gradu, i ako nisi kriminalac i sam... ". Vođen tom idejom, danas niko ne bi ništa radio (mislim na privatan biznis)...

Tvoje je da otvoriš svoj posao, a na policiji je da radi svoj dio posla...

Ista logika kao: "nemoj kupovati auto, danas se auta kradu... "
Saian

#150 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Saian »

pa ja bih evo prvo prJedlozhio neko ime bez ije/je
Post Reply