Vokswagen Touareg Edition X 2013
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
klixo
#126 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Ne balim ja za VWom vec vi preuvelicavate renault , peugeot , citroen ... Hajd Jeep uredu , odlicnan mix terenca i trkaca , ni dizajnerski mi nije los , ali za nase uslove je previse. Malo ljudi u BiH ima za toliko natocit i vozat se kad mu se cefne. Sve u svemu jos jedna tema iz koje smo zakljucili : o ukusima se ne raspravlja.Dzaba se kacimo i spamamo po forumu kad nikad , ali bas nikad jedan drugom necemo nista dokazati.
- johntra
#127 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
što u prevodu znači da taj Touraeg ne može proći kuda može, recimo, jedan Grand Cheeroke bilo koje generacije...možeš ti njega natjerati, ali on, jedostavno neće...Udri Miću po glaviću wrote:
Zavisi sta je u pitanju. Touarega bih prije nego Jeep-a jer mi je bolji,i ne bih ga vozio kuda ovi voze Jeep-a...Sta ti jos nije jasno?
-
goran16v
#128 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Jbga ako vezes Sennu i Renault kao uspjeh Renaulta to jeste izuzetan uspjeh za Renault ali ne treba zaboraviti da je mimo proslavljenih tipa Porschea, Ferarria, Lotusa, Masseratia, Mercedesa itd, od ovih "normalnih' prije Renaulta jos veci uspjeh sa 2 jos legendarnija vozaca, Prost i Lauda (kojeg je nasljedio Senna) i to istovremeno, postigla Honda u McLarenovim bolidima iFord u Benettonu, pa kasnije Peugeot u Jordanu i Toyota u svom bolidu i da li su to sveta imena?BISCANIN2 wrote:Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.
-
BISCANIN2
#129 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Drug jedino koji ovdje preuvelicavaju su upravo ljubitelji vw a da to nemaju nijedan razlog ,na zalost poslovno sam vezan z vw grupaciju sa kojom sa presao na stotine hiljada km u familijji mi preovladava vw grupacija .Medjutim imao sam takodje prilku poslovno da probam i predjem puno kilomeatara sa renolom ,toyom,i peugeotom manje nego sa vw koncernom ali dovoljno tako da znam iz prve ruke i jedne i druge.Vw osim vecom cijenom nema cim da se pohvali a u zadnje vrijeme zaostaje za konkurencijom .Samo sto sad primjete svi i cuveni das auto marketing ovaj put ne luci rezultate.Negdje sam pisao kako je reno razbijac mitova vw 'probajte ovaj 1.5cdi masinu ,to je savrsenstvo dizel tehnologije ,agilnost 'ubrzanje pa i zvuk turbine a potrosnja kakvu vw ne moze postici.Postose radi i sluzbenjacima troskovi odzavanja su manji nego na Sdi 2.0Uz sve ovo kangoo je dosta. jeftiniji .Pa ko koga tu zafrkava . Dragi moji vw ljubitelji sjedite nekad i u drugo autto probajte pa onda dajte sud .klixo wrote:Ne balim ja za VWom vec vi preuvelicavate renault , peugeot , citroen ... Hajd Jeep uredu , odlicnan mix terenca i trkaca , ni dizajnerski mi nije los , ali za nase uslove je previse. Malo ljudi u BiH ima za toliko natocit i vozat se kad mu se cefne. Sve u svemu jos jedna tema iz koje smo zakljucili : o ukusima se ne raspravlja.Dzaba se kacimo i spamamo po forumu kad nikad , ali bas nikad jedan drugom necemo nista dokazati.
- Udri Miću po glaviću
#130 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Ajjjjjjj otvori se zemljo da propadnemBISCANIN2 wrote:Drug jedino koji ovdje preuvelicavaju su upravo ljubitelji vw a da to nemaju nijedan razlog ,na zalost poslovno sam vezan z vw grupaciju sa kojom sa presao na stotine hiljada km u familijji mi preovladava vw grupacija .Medjutim imao sam takodje prilku poslovno da probam i predjem puno kilomeatara sa renolom ,toyom,i peugeotom manje nego sa vw koncernom ali dovoljno tako da znam iz prve ruke i jedne i druge.Vw osim vecom cijenom nema cim da se pohvali a u zadnje vrijeme zaostaje za konkurencijom .Samo sto sad primjete svi i cuveni das auto marketing ovaj put ne luci rezultate.Negdje sam pisao kako je reno razbijac mitova vw 'probajte ovaj 1.5cdi masinu ,to je savrsenstvo dizel tehnologije ,agilnost 'ubrzanje pa i zvuk turbine a potrosnja kakvu vw ne moze postici.Postose radi i sluzbenjacima troskovi odzavanja su manji nego na Sdi 2.0Uz sve ovo kangoo je dosta. jeftiniji .Pa ko koga tu zafrkava . Dragi moji vw ljubitelji sjedite nekad i u drugo autto probajte pa onda dajte sud .klixo wrote:Ne balim ja za VWom vec vi preuvelicavate renault , peugeot , citroen ... Hajd Jeep uredu , odlicnan mix terenca i trkaca , ni dizajnerski mi nije los , ali za nase uslove je previse. Malo ljudi u BiH ima za toliko natocit i vozat se kad mu se cefne. Sve u svemu jos jedna tema iz koje smo zakljucili : o ukusima se ne raspravlja.Dzaba se kacimo i spamamo po forumu kad nikad , ali bas nikad jedan drugom necemo nista dokazati.
- Bakir1
#131 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
alo renomirani dzes sta imaklixo wrote: nas clan foruma El Bakir1 ima namjeru kupiti.
nece bakir nista kupiti, on ce uzeti od tate svoga, nabiti grudnjak, sijaset kineski dioda i popeti ga na trotoar ispred bbi-a i to ce biti to
-
BISCANIN2
#132 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Slazem se Gorane meni je licno drazi hond a sa mcclaren koja je harala ,ali rugati se baklavi ,koja jedan od simbola inovacija i zacetnik novih klasa ,halo.goran16v wrote:Jbga ako vezes Sennu i Renault kao uspjeh Renaulta to jeste izuzetan uspjeh za Renault ali ne treba zaboraviti da je mimo proslavljenih tipa Porschea, Ferarria, Lotusa, Masseratia, Mercedesa itd, od ovih "normalnih' prije Renaulta jos veci uspjeh sa 2 jos legendarnija vozaca, Prost i Lauda (kojeg je nasljedio Senna) i to istovremeno, postigla Honda u McLarenovim bolidima iFord u Benettonu, pa kasnije Peugeot u Jordanu i Toyota u svom bolidu i da li su to sveta imena?BISCANIN2 wrote:Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.
-
BISCANIN2
#133 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Slazem se Gorane meni je licno drazi hond a sa mcclaren koja je harala ,ali rugati se baklavi ,koja jedan od simbola inovacija i zacetnik novih klasa ,halo.goran16v wrote:Jbga ako vezes Sennu i Renault kao uspjeh Renaulta to jeste izuzetan uspjeh za Renault ali ne treba zaboraviti da je mimo proslavljenih tipa Porschea, Ferarria, Lotusa, Masseratia, Mercedesa itd, od ovih "normalnih' prije Renaulta jos veci uspjeh sa 2 jos legendarnija vozaca, Prost i Lauda (kojeg je nasljedio Senna) i to istovremeno, postigla Honda u McLarenovim bolidima iFord u Benettonu, pa kasnije Peugeot u Jordanu i Toyota u svom bolidu i da li su to sveta imena?BISCANIN2 wrote:Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.
-
goran16v
#134 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Ok, ja se ne rugam, ja samo zelim skrenuti paznju da se za dosta proizvodjaca moze naci slicno sto i za Renaulta, ali nekako nema smisla da sad svi budu svete marke i da uspje u sportu nije referenca da uspjeh i kvalitet konvencionalnih automobila. Toyota se povukla kad su kao proizvodjac mozda bas one godine kad su skinuli GM po broju prodatih i postali najveci, ali u svakom slucaju povlacenje ne znaci da propada, odnosno daq ulazak ne znaci da nekome ruze cvjetaju.BISCANIN2 wrote: Slazem se Gorane meni je licno drazi hond a sa mcclaren koja je harala ,ali rugati se baklavi ,koja jedan od simbola inovacija i zacetnik novih klasa ,halo.
- drndalo
#135 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Dok su iz tih klasa Caddy i Touran susta ljepota ?Udri Miću po glaviću wrote: Ajjjjjjj otvori se zemljo da propadnem![]()
Čuj Kangoo
![]()
Ne znam postoje li na svijetu 2 ruznija automobila od Renault Kango i Fiat Multipla .Dje Kangu-a izvuce sviju ti
Hajde malo bolje procitaj sta ti je covjek napisao, da su najruzniji u istoriji, to je "jako bitno" onima koji ih uzimaju za posla, gdje su troskovi za firmu najvazniji, a ne skidanje grudnjaka auto-stopericama na "ljepotu" vozila...
-
goran16v
#136 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Ja ima Kangooa prve generacije i iz prve ruke mogu reci da po kvalitetu zaostaje za svabama, da ne tvrdim bas VW-u, odavno mu ne rade brave na prednjim vratima, cent. brava radi kako joj se prohtije, ozbiljna korozija na par mjesta, auspuh je konstantno zreo za krpljenje, genijalno rjesenje da nema termoprekidaca nego da CPU salje impuls ventilatoru za aktivaciju je prestalo biti rjesenje u sred ljeta, torzije vec pucale, nervirajuce plastike i rucke od prozora, poklopci kaseta sto otpadaju itd... Mislim, realno to se ne bi trebalo desavati na auto starom 10-ak godina kojeg voze 2 covjeka.drndalo wrote: Dok su iz tih klasa Caddy i Touran susta ljepota ?
Hajde malo bolje procitaj sta ti je covjek napisao, da su najruzniji u istoriji, to je "jako bitno" onima koji ih uzimaju za posla, gdje su troskovi za firmu najvazniji, a ne skidanje grudnjaka auto-stopericama na "ljepotu" vozila...
- drndalo
#137 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Ja s njima nemam iskustva, i nemam razloga da tebi ne vjerujem sta si napisao, ali to je vec konkretno iskustvo, o kojem se moze raspravljati, za razliku od ovog "Micinog" "Vid' mu glave!"... Jako bitna stvar za radni stroj...
Isto bih mogao reci:"Jao kako je ruzna ova osnovna boja na rovokopacima i utovarivacima Fiat-Hitachi, ne da gledat' u sebe..." Bas onako bitna stvar...
Isto bih mogao reci:"Jao kako je ruzna ova osnovna boja na rovokopacima i utovarivacima Fiat-Hitachi, ne da gledat' u sebe..." Bas onako bitna stvar...
- Udri Miću po glaviću
#138 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Pa nemaš isksustva a našao si shodno tome da bališ po forumu i pričaš napamet???Drndas bezveze,i stoji ti bas taj nick drndalodrndalo wrote:Ja s njima nemam iskustva, i nemam razloga da tebi ne vjerujem sta si napisao, ali to je vec konkretno iskustvo, o kojem se moze raspravljati, za razliku od ovog "Micinog" "Vid' mu glave!"... Jako bitna stvar za radni stroj...![]()
Brat mi ima tog istog Kangoo-ua (ne znam vise ni kako se izgovara/pise) i auto vec na 30 hiljada počeo da ima strasno ozbiljne probleme.Kao sto @ goran16v rece taj isti Kango po kvaliteti nije ni blizu jednom VW Caddy
- drndalo
#139 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Bolan ja ne znam ko drnda napamet...? Ti spomenu LJEPOTU u klasi Kangoo-a i Caddy-a...? Pa da li si ti uopste pri sebi, ili si na nekim teskim droGama...? Da si rekao pokvarila se bratu pumpa za gorivo, hrdja, nesto, nego:"Ruzan je Kangoo!"...
Eto, Caddy je lijep ko slika... Picasso-va, zena sa sisom na celenki...
Eto, Caddy je lijep ko slika... Picasso-va, zena sa sisom na celenki...
-
preludezalude
#140 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
I sta mislis, da li je bolje "veslati" na plin ili dizel?klixo wrote:3.0 dizel Touareg od 0-100 ubrzava za 7 sekundi ,a golf 1.9 tdi za 12.BISCANIN2 wrote:Ljepota je u oku posmatrača ,tako je recimo menu tuareg izuzetno ružan ,kao karavan samo na velikim točkovima , a srt mi je jedan najljepših terenaca ikad,da ne govorimo o RAZLICI O voznim karakteristikama koje su kao razlika izmedju želje i barcelone dva svijeta.Na ovom kontinentu Touareg 3.0 dizelas bez razmisljanja , preko bare srt8 4,8 benzin takodjer bez razmisljanjaKoji cemi qrac po gradu srt8 , Touareg hem je ljepsi hem je 3x lakse dijelove naci.
Kolega ,jeep nema 4,8 masinu ovo je podatak zna i moja zena vjerovao ili ne ,vjerovatno si mislio na 4.7 v8 masinu .
Što se tiče dijelova dobro si ne uupućen
prvo jeep dijelivi su duplo jeftinji od evropskih proizvodjača drugo SVE ALI APSOLTUNO SVE MOŽEŠ NABAVITI
ako ides preko Austrije onda za manje od 15 dana(naši carinici prave probleme) ,bogami za tuarega nisam siguran da možes sve nabaviti i u roku od nekoliko mjeseci.
Ovo ti govorim iz iskustva jer sam višegodišnji vlasnik jeepa.
S motorom 3.0 dizel s sa tom težinom si na razini golfa 1.9tdi u prevodu kara ,zato su ubacili i 10 v masine koje su opet same od sebe preteske.I još kad sve to premasno platiš... fuj.Onda ti ostane da pričaš kako je to roba kako je to vw i sličn nebuloze.
https://www.youtube.com/watch?v=ZVAYA57bTlc
Jeep previse trosi i 90% ljudi koji ga posjeduju "veslaju" ga na plin ! 4,7 ili 6,4 benzinjara je previse troska za naseg covjeka.A zasto ce ti ovdje dzip od 640 KS ? Svatko ce prije uzeti renomiranog SUVa poput q7 , Touareg , Cayenne itd.
I kakav renomirani q7, cayenne itd??????
Znas li ti koliko dugo Jeep postoji kao terenac?
-
BISCANIN2
#141 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Koji je motor ?Ovdje su nam dva na raspolaganju i to bas prve generacije i kod oba ne radi brava na suvozacevoj strani ,po meni najveca im je mana podupravljivost u nekim situacijama zbog prelaganog zadnjeg kraja.A to znaci ako nisi dovoljno oprezan u oderedjenim situacijam lako zavrsis na krovu .Ali za razliku od kedija su udobniji ,brzi i puno manje trose .Recimo put Bihac SA u kediju je napor ,ali pravi istinski napor zato ga svi driveri izbjegavaju ,dok to recimo nije slucaj u kangoo imas osjecaj da vozis kakvu malu jurilicu .Onaj siktavi zvuk turbine mi je super .Ukupni troskovi odrzavanja su na strani kangoo , sad ne znam kakvi ih probelmi muce sto se tice auspuha i ostalih sitnica jer se kod nas sva auta održavaju u ovlaštenim servisima i sva su kasko osigurana.goran16v wrote:Ja ima Kangooa prve generacije i iz prve ruke mogu reci da po kvalitetu zaostaje za svabama, da ne tvrdim bas VW-u, odavno mu ne rade brave na prednjim vratima, cent. brava radi kako joj se prohtije, ozbiljna korozija na par mjesta, auspuh je konstantno zreo za krpljenje, genijalno rjesenje da nema termoprekidaca nego da CPU salje impuls ventilatoru za aktivaciju je prestalo biti rjesenje u sred ljeta, torzije vec pucale, nervirajuce plastike i rucke od prozora, poklopci kaseta sto otpadaju itd... Mislim, realno to se ne bi trebalo desavati na auto starom 10-ak godina kojeg voze 2 covjeka.drndalo wrote: Dok su iz tih klasa Caddy i Touran susta ljepota ?
Reno je boagmi napravio dobar posao i dobro zapržio čorbu ostalim , a mislim(mozda i griješim ) da će najviše pogoditi vw i to u sferi laki transportera gdje je vw najjači .
-
goran16v
#142 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Moj je sa najobicnijim 1,4 75KS benz motorom i nije bas neka jurilica, pogotovo kad ga vjetar bije u celo. istina nije skup za redovno odrzavanje, ali recimo da sam ja vec mijenjao obje poluosovine zbog potrosenih homokinetickih zglobova i one su po 300 KM, pa je nestala kiloemtraza sa km sata, pa se pokvario pinjon za brzinomjer na mjenjanju, malo radi - malo ne radi, odnosno da uvijek nesto ima da se popravi i pritegne a nije previse star.BISCANIN2 wrote: Koji je motor ?Ovdje su nam dva na raspolaganju i to bas prve generacije i kod oba ne radi brava na suvozacevoj strani ,po meni najveca im je mana podupravljivost u nekim situacijama zbog prelaganog zadnjeg kraja.A to znaci ako nisi dovoljno oprezan u oderedjenim situacijam lako zavrsis na krovu .Ali za razliku od kedija su udobniji ,brzi i puno manje trose .Recimo put Bihac SA u kediju je napor ,ali pravi istinski napor zato ga svi driveri izbjegavaju ,dok to recimo nije slucaj u kangoo imas osjecaj da vozis kakvu malu jurilicu .Onaj siktavi zvuk turbine mi je super .Ukupni troskovi odrzavanja su na strani kangoo , sad ne znam kakvi ih probelmi muce sto se tice auspuha i ostalih sitnica jer se kod nas sva auta održavaju u ovlaštenim servisima i sva su kasko osigurana.
Reno je boagmi napravio dobar posao i dobro zapržio čorbu ostalim , a mislim(mozda i griješim ) da će najviše pogoditi vw i to u sferi laki transportera gdje je vw najjači .
Inace do rata mi smo imali privid da je Caddy i VW jak po pitanju lakog privrednog auta do 500kg zato sto je Caddy bio autentican TAS-ov proizvod koji se iz Sa izvozio za cijelu Europu i koji je bilo jednostavno kupiti na domacem trzistu pa je bio vrlo zastupljen i gdje mu je konkurencija bila Z 101 Poly i oba su bila sa karoserijom i nadogradnjom, dok su zapravo svi vec imali savremenije sa integralnom skoljkom tipa Opela Comba, R-Rapida, Fiorina, Esorta vana itd, Citro C15 itd.
- respo
#143 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
pa ako malo ko ima natociti jeep-a koji klinac kupuju silne tuarege q7 i ostale od 100000+ KM pa ne idu ni oni na zrak i njih se treba tocitiklixo wrote:Ne balim ja za VWom vec vi preuvelicavate renault , peugeot , citroen ... Hajd Jeep uredu , odlicnan mix terenca i trkaca , ni dizajnerski mi nije los , ali za nase uslove je previse. Malo ljudi u BiH ima za toliko natocit i vozat se kad mu se cefne. Sve u svemu jos jedna tema iz koje smo zakljucili : o ukusima se ne raspravlja.Dzaba se kacimo i spamamo po forumu kad nikad , ali bas nikad jedan drugom necemo nista dokazati.
- 2AK-47
#144 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013
Kakav je na terenu taj tošareg
?