Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Altsa wrote:udat se sa 19 ...postoji jos veca glupost a to je udati se sa 18...nit prozivila/prozivio zivota nit zavrsila neku skolu i obicno takvi brakovi zavrsavaju veoma brzo...i obicno su su to prvi i jedini seksualni partneri u zivotu...ljepota za ubit se
Pa neće svi na falultet, a vala baš je to lijepo kad se dvoje uzmu, oboje se po prvi put istinski zaljubili, oboje jedno drugome " prvi /prva i jedini/jedina" i još prožive zajedno život
Godine nisu mjerilo zrelosti, nažalost, znam po sebi
Altsa wrote:udat se sa 19 ...postoji jos veca glupost a to je udati se sa 18...nit prozivila/prozivio zivota nit zavrsila neku skolu i obicno takvi brakovi zavrsavaju veoma brzo...i obicno su su to prvi i jedini seksualni partneri u zivotu...ljepota za ubit se
Pa neće svi na falultet, a vala baš je to lijepo kad se dvoje uzmu, oboje se po prvi put istinski zaljubili, oboje jedno drugome " prvi /prva i jedini/jedina" i još prožive zajedno život
Godine nisu mjerilo zrelosti, nažalost, znam po sebi
Moj otac, kad se ženio, imao 24 a mati 19. U to vrijeme, to je bilo sasvim OK.
I, hvala Bogu, čitav život zajedno.
Uskoro, aBd, i punih 50 godina braka...
duh_sa_sjekirom wrote:
Meni je to normalno i danas, ako se dvoje vole dovoljno da bi ušli i brak i imaju potrebne uslove da to učine, ne vidim razlog zašto to ne bi učinili u tim godinama.
duh_sa_sjekirom wrote:
Meni je to normalno i danas, ako se dvoje vole dovoljno da bi ušli i brak i imaju potrebne uslove da to učine, ne vidim razlog zašto to ne bi učinili u tim godinama.
Jeste, ako gledaš samo godine, no problem je što malo njih danas ima bar minimalne uslove za brak u tim godinama.
duh_sa_sjekirom wrote:
Jeste, ako gledaš samo godine, no problem je što malo njih danas ima bar minimalne uslove za brak u tim godinama.
Da, nažalost, tako je.
Znači, ako dvoje punoljetnih, koji se vole i koji imaju minimalne uslove da stupe u brak ( da imaju negdje stanovati, da imaju materijalna primanja koja će im omogućiti to da imaju šta pojest', obuć', obut, platiti režije), ne vidim razloga zašto to ne bi učinili i sa 18 godina.
Znači, ako dvoje punoljetnih, koji se vole i koji imaju minimalne uslove da stupe u brak ( da imaju negdje stanovati, da imaju materijalna primanja koja će im omogućiti to da imaju šta pojest', obuć', obut, platiti režije), ne vidim razloga zašto to ne bi učinili i sa 18 godina.
tacno
meni je to i vise nego dovoljno
Tako je,ti onda samo ako imas gdje stanovat i imas sta pojest, navali. Ko je lud da placa rezije?
samo nek se vole/U da to je navjaznije... sve drugo je nebitno... hljeba i soli samo nek se voli...
da ne bi slucajno ko zavrsio na temi nekad ..tako stara i neudata...
Altsa wrote:udat se sa 19 ...postoji jos veca glupost a to je udati se sa 18...nit prozivila/prozivio zivota nit zavrsila neku skolu i obicno takvi brakovi zavrsavaju veoma brzo
Ključna stvar na koju se svi vade - nije proživio život. Šta to u stvari znači ?
Altsa wrote:i obicno su su to prvi i jedini seksualni partneri u zivotu...ljepota za ubit se
A inače je jako fin osjećaj oženiti se ženom koju su kao krpu jedan za drugim iskorištavali i bacali iza sebe nezasiti muškarci ? Pa ti takva sutra rodi dijete za koje i ne sumnjaš da je tvoje.
Ništa ljepše od čestite i fine žene (koju će da se razumijemo znati cijeniti samo čestit muškarac) - takva vrijedi više nego 1000 dronfulja zajedno.
moja ti...sto fino zboris...hajde ti sve prozivi sama i uzivaj sama pa kad napunis 60 pocni trazit dedicu kakvog da se skrasis
ja sam svog muza upoznala kada sam imala 17 a on 21 godinu i poceli se zabavljat.nakon tri godine smo se uzeli i prije godinu dana smo dobili dijete.i sve sto trebamo iskusit u zivotu zajedeno prozivljavamo,draze mi je sto zivot zivim sa njim u braku nego da se provodim nesto bez njega...sve zelim da dijelim sa njim i lijepe i lose stvari...ne zelim nista da prozivim bez njega mom dragom
moja ti...sto fino zboris...hajde ti sve prozivi sama i uzivaj sama pa kad napunis 60 pocni trazit dedicu kakvog da se skrasis
ja sam svog muza upoznala kada sam imala 17 a on 21 godinu i poceli se zabavljat.nakon tri godine smo se uzeli i prije godinu dana smo dobili dijete.i sve sto trebamo iskusit u zivotu zajedeno prozivljavamo,draze mi je sto zivot zivim sa njim u braku nego da se provodim nesto bez njega...sve zelim da dijelim sa njim i lijepe i lose stvari...ne zelim nista da prozivim bez njega mom dragom
pa ne upozna svak svog buduceg/buducu od 17 ko ti...
amila93 wrote:Imam 19 godina, u braku sam 3 mjeseca, zivimo u njegovom stanu sami,muz radi, ja radim na lokalnoj radio stanci, upisala sam fax i necemo imati djece jos neko vrijeme...ne vidim nista lose u braku iako sam mlada, mislim da samo moras biti spreman na taj korak..
polako jos si mlada
cekaj kad skontas da nisi nista prozivila pa ces skontati zasto je lose udati se mlada ili ozeniti se mlad
amila93 wrote:Imam 19 godina, u braku sam 3 mjeseca, zivimo u njegovom stanu sami,muz radi, ja radim na lokalnoj radio stanci, upisala sam fax i necemo imati djece jos neko vrijeme...ne vidim nista lose u braku iako sam mlada, mislim da samo moras biti spreman na taj korak..
polako jos si mlada
cekaj kad skontas da nisi nista prozivila pa ces skontati zasto je lose udati se mlada ili ozeniti se mlad
ignorisi ovakve izjave osoba koje su dogurale do 30te i dalje, same, pa nit vjeruju u ljubav i jos su ljubomorni na one koji svoju srecu rano nadju. kakva izivljenost- u zivotu sve je ljepse u dovje.
ja mislim da je to divno i zelim vam dugu zajednicku stazu ispunjenu s ljubavlju i srecom.
kakva su vremena dosla, ljubav treba dobro cuvati i zrtvovati se za nju...
honky ko kaze da sam do 30-e dogurao sam?
mozda sam dogurao s nekim al ne u braku
a i to vjerovanje u ljubav je glupa prica vjerujes ne vjerujes
to se desi tu nema vjerovanja
ako ne vjerujes ajmo na kafu pa da vidimo
kako god da si dogurao, sad si sam. i sto je najtuznije nemas dovljno volje/zelje da to promijenis.
i sve vise je takvih, jer samo cekaju nesto, nekog.... zalosno.
honky tonk wrote:kako god da si dogurao, sad si sam. i sto je najtuznije nemas dovljno volje/zelje da to promijenis.
i sve vise je takvih, jer samo cekaju nesto, nekog.... zalosno.
a otkud znas da sam saam?
mozda imam nekoga a varam mozda zajedno trazimo nekoga mozda nesto trece?
honky tonk wrote:e bas si jadan. kako god, nije ti nimalo lako....
zasto sam jadan jer sam iznio svoj stav i iz nekog iskustva rekao zasto nije dobro sa 19 se udati i ozeniti?
ja bi volio da ona bude sretna do kraja zivota s njim al cisto sumnjam da nece biti nekih trzalica bas zbog te prerane udaje
izgleda da ni ti nisi puno starija od nje pa onda nemas ni pojma o cemu pricam