Đe mi ode vrtlar, sad će žeMski protu napad.
Teferič u prirodi
Moderator: anex
- Mu'min
#126 Re: Teferič u prirodi
Čujem da i lakiranje smiruje. 
-
Oticon
#127 Re: Teferič u prirodi
Za lakiranje...nije još naučno dokazano. Probaj pa ćemo znati.
Mumine i Flag...hvala vam za ono "Č" na temi Čili...danas mi je dan počeo sa smjehom.
Mumine i Flag...hvala vam za ono "Č" na temi Čili...danas mi je dan počeo sa smjehom.
- vrtlar
#128 Re: Teferič u prirodi
Mu'min wrote:Čujem da i lakiranje smiruje.
MA tu sam jarane nego posto smo ti i ja dijaspora da mi prikupimo ovima socijalno ugrozenim i seljacima neku humanitarnu
Last edited by vrtlar on 02/10/2012 17:13, edited 2 times in total.
- vrtlar
#129 Re: Teferič u prirodi
Oticon wrote:Safran...ne postoji bolji lijek za smirenje od ručnog rada. Kakav apaurin, bensedin ili lexilium...samo koncentracija ...da li ide glot ili frket. Ako ti nedostaje heklica ili igle neki broj...samo se javi
Na zapadu vec dugo kao jedan vid terapije za psihicki oboljele koristi se rucni rad i rad u bastama.Samo u BiH je to sramota i socijalni slucajevi.
-
Oticon
#130 Re: Teferič u prirodi
Vrtlar bolan šta ti bi...prvo nas nazva socijalno ugroženim...a onda i psihički oboljelim...
Jedino te izvadi dobra namjera da nas vi iz dijaspore pomognete.
Ko zna kako si konu nazivao
pa ti je uništila bašču.Ne shvaća bolan ona bosanski humor.
A što se tiče pomoći...napisaćemo podugačak spisak šta da nam spakujete u humanitarne pakete...biće tu raznih sjemenki...gotovih proizvoda za degustaciju... a Boga mi i vune u raznim bojama...Čekaj samo dok se organizujemo za kahvu pa počnemo spisak praviti. Bez obzira što ti je jedna Magnolija iza kuće nećeš nam moći sve želje ispuniti.
Ko zna kako si konu nazivao
A što se tiče pomoći...napisaćemo podugačak spisak šta da nam spakujete u humanitarne pakete...biće tu raznih sjemenki...gotovih proizvoda za degustaciju... a Boga mi i vune u raznim bojama...Čekaj samo dok se organizujemo za kahvu pa počnemo spisak praviti. Bez obzira što ti je jedna Magnolija iza kuće nećeš nam moći sve želje ispuniti.
-
kerima1
#131 Re: Teferič u prirodi
Boj se Allahove kazne sinko moj i kad se salis ne prelazi granicevrtlar wrote:Mu'min wrote:Čujem da i lakiranje smiruje.
MA tu sam jarane nego posto smo ti i ja dijaspora da mi prikupimo ovima socijalno ugrozenim i seljacima neku humanitarnu![]()
Vidis jadni da moraju kopati bastu,saditi da bi prezivjeli.Flag,Oticon,Safran,Kerima,Bizet,Armin i drugi.Necemo valjda dozvoliti da pise o njima havaz kako nemaju nista i da su socijalni slucajevi
![]()
![]()
Last edited by kerima1 on 02/10/2012 23:37, edited 1 time in total.
- vrtlar
#132 Re: Teferič u prirodi
Oticon wrote:Vrtlar bolan šta ti bi...prvo nas nazva socijalno ugroženim...a onda i psihički oboljelim...![]()
![]()
![]()
Ko zna kako si konu nazivaopa ti je uništila bašču.Ne shvaća bolan ona bosanski humor.
Nisam mislio na vas nekoliko da ste psihicki oboljeli a kako je stanje i kako onaj napisa mora da vas svi dole sazaljevaju.A da ste socijalno ugrozeni radi toga sto radite u basti vjerovatno jeste
- vrtlar
#133 Re: Teferič u prirodi
kerima1 wrote:Boj se Allahove kazne sinko moj i kad se salis ne prelazi granicevrtlar wrote:Mu'min wrote:Čujem da i lakiranje smiruje.
MA tu sam jarane nego posto smo ti i ja dijaspora da mi prikupimo ovima socijalno ugrozenim i seljacima neku humanitarnu![]()
Vidis jadni da moraju kopati bastu,saditi da bi prezivjeli. i drugi.Necemo valjda dozvoliti da pise o njima havaz kako nemaju nista i da su socijalni slucajevi
![]()
![]()
JA se izvinjavam ako sam te uvrijedio i tvoje ime sam obrisao iz mog posta
-
kerima1
#135 Re: Teferič u prirodi
de vidi sad pa pobrisi post VAS
nisam se uvrijedila nego sala ti je otisla predaleko sta fali upozoriti covjeka.jest da se svi salimo ovdje,al eto ti malo vise recimo kad nas zenske vrijedjas za godine
(trazim ili brisi post ili i mene vrati na spisak ok )
- vrtlar
#136 Re: Teferič u prirodi
kerima1 wrote:de vidi sad pa pobrisi post VASnisam se uvrijedila nego sala ti je otisla predaleko sta fali upozoriti covjeka.jest da se svi salimo ovdje,al eto ti malo vise recimo kad nas zenske vrijedjas za godine
(trazim ili brisi post ili i mene vrati na spisak ok )
Prvo necu da te vratim na spisak sad sam sva imena obrisao.
-
kerima1
#137 Re: Teferič u prirodi
jok,jok zbog tvoje sale Oti dobi nadimak tetka,a nisam ni ja daleko samo cekam kad ce mi mu"min nalijepit do imena stagod samo d ane bude nena KerimaI Izuzetno pazim da nekoga svojim postom ne uvrijedim
- Mu'min
#138 Re: Teferič u prirodi
Svi znamo da vrtlar nije mislio ništa slabo al eto ispa neslana šala, zato sam zbog dobro namjernosti uz njega. 
Nema veze dijaspora - lokalci, da ga nije kona opet poprskala kakvim kemikalijama pa se ne osjeća dobro.
Što se tiče sjemena bi će šverca komerca.
A ti Kerima, hanuma fina, ne znam koliko ti je godina.
Al ne brine dobi ćeš i ti kakvo lijepo ime jer znaš i sama da ne valja ružne nadimka davati.
Mi tetki Oti ne spominjemo godine već od milina joj tepamo, tetka je u Bosni i bosanskom jeziku bila nešto pozitivno. Uvijek su darivale djecu.
Nema veze dijaspora - lokalci, da ga nije kona opet poprskala kakvim kemikalijama pa se ne osjeća dobro.
Što se tiče sjemena bi će šverca komerca.
A ti Kerima, hanuma fina, ne znam koliko ti je godina.
Al ne brine dobi ćeš i ti kakvo lijepo ime jer znaš i sama da ne valja ružne nadimka davati.
Mi tetki Oti ne spominjemo godine već od milina joj tepamo, tetka je u Bosni i bosanskom jeziku bila nešto pozitivno. Uvijek su darivale djecu.
-
kerima1
#139 Re: Teferič u prirodi
cudo sto ce bit ja vam napisala recept za svesr sa vazdusnom kovertomŠto se tiče sjemena bi će šverca komerca.
danas mi rodjendan hajd pogodite koliko imamA ti Kerima, hanuma fina, ne znam koliko ti je godina
Posto je Oti vec dobila nadima tetka,eto mozete i nas ostale zvati tetka Kerima,tetka Safran,tetka Bizet.
-
bizet
#140 Re: Teferič u prirodi
pa sretan rodjendan draga kerima
mi tebe od milja trebamo zvati djevojcicom, a ne tetkom....jedna si od rijetkih koji imaju taj dar da ne gube svoju mladalacku energiju (hej zavidim na tome), ali mudrosti ti ne fali, kao i iskrenosti, sto kod tebe izuzetno cijenim
(ti ces bona samo na papiru, jednog dana, postati nena, ali duhom jok, dok cemo mi, ako nam nebo dozvoli taj luksuz, fino omatorit, a na dobrom smo putu to je sigurno
)
zauvijek curica veselog i dobronamjernog duha
sretan rodjendan mila moja i neka ti se zelje koje imas ostvare
mi tebe od milja trebamo zvati djevojcicom, a ne tetkom....jedna si od rijetkih koji imaju taj dar da ne gube svoju mladalacku energiju (hej zavidim na tome), ali mudrosti ti ne fali, kao i iskrenosti, sto kod tebe izuzetno cijenim
(ti ces bona samo na papiru, jednog dana, postati nena, ali duhom jok, dok cemo mi, ako nam nebo dozvoli taj luksuz, fino omatorit, a na dobrom smo putu to je sigurno
zauvijek curica veselog i dobronamjernog duha
sretan rodjendan mila moja i neka ti se zelje koje imas ostvare
- Mu'min
#141 Re: Teferič u prirodi
Travke connecting people! 
-
bizet
#142 Re: Teferič u prirodi
a kad je u pitanju nazivanje tetkom...pa ne znam...tetka jesam, ali "tetka" nisam i ne zelim ni biti
mene su mladje generacije pocele nazivati tetom, nisam protivna da budem teta bizet...ali kako nas mu'min veli "zovi me i loncem al' me nemoj razbit"
i nije fer, vrtlar obrisa zezu i sad ja ne znam o cem se radilo pa da mogu donijeti neki svoj stav, ali kako se mu'min solidarise sa vrtlarom ja se solidarisem sa kerimom, vjerujem da nije bezrazlozno skrenula paznju na tu tvoju zezu vrtlaru...no evo to je proslost vec
....mu'min ti mislis kao kerima biti vjecno mlad
...hajde begaj bre, pravi bosanac uvijek mjesta za pozitivan humor...dobra, dobra ti je ova
mene su mladje generacije pocele nazivati tetom, nisam protivna da budem teta bizet...ali kako nas mu'min veli "zovi me i loncem al' me nemoj razbit"
i nije fer, vrtlar obrisa zezu i sad ja ne znam o cem se radilo pa da mogu donijeti neki svoj stav, ali kako se mu'min solidarise sa vrtlarom ja se solidarisem sa kerimom, vjerujem da nije bezrazlozno skrenula paznju na tu tvoju zezu vrtlaru...no evo to je proslost vec
-
safran
#143 Re: Teferič u prirodi
Eno, sad, ja taman mislila pilati vrtlara za psihički oboljele a oni okrenuše na ozbiljno. Odmah da se zna da je safran ponosna tetka 4 komada djece pa bujrum zvati tetkom. A pletenje je bir ilać naročito kad radite zadaću sa 7-godišnjakom a on zafrkava momački

-
Oticon
#144 Re: Teferič u prirodi
Ma i ja sam shvatila kao šalu...zato sam mu napisala za konu..da ne razumije naš bosanski humor pa mu se osvetila.
I ja sam htjela da ga zezam...da mu dušu uzmem za ove izjave.
Mada kad nešto dublje razmislim...Vrtlar je možda u pravu. Koliko sam zaluđena svojom baščom, sama sebi nekad ličim na psihički oboljele.
Drage dame...možda ću vas razočarati ali ja sam na Vrtlarevoj i Muminovoj strani.
Meni uopšte ne smeta što me zovu tetka Oti, čak šta više...taj epitet mi se sviđa i daje mi inspiraciju.
A što se godina tiče...odavo sam tetka...a imam i velikog sina...tako da uskoro mogu biti i nana.
I ja sam htjela da ga zezam...da mu dušu uzmem za ove izjave.
Drage dame...možda ću vas razočarati ali ja sam na Vrtlarevoj i Muminovoj strani.
Meni uopšte ne smeta što me zovu tetka Oti, čak šta više...taj epitet mi se sviđa i daje mi inspiraciju.
A što se godina tiče...odavo sam tetka...a imam i velikog sina...tako da uskoro mogu biti i nana.
Last edited by Oticon on 02/10/2012 22:19, edited 1 time in total.
-
safran
#145 Re: Teferič u prirodi
Hajd što'š biti nana nego i svekrva pride

-
Oticon
#146 Re: Teferič u prirodi
Mora da je kona ovaj put promašila bašču...pa našeg Vrtlara poprskalaMu'min wrote:
Nema veze dijaspora - lokalci, da ga nije kona opet poprskala kakvim kemikalijama pa se ne osjeća dobro.![]()
-
Oticon
#147 Re: Teferič u prirodi
Misliš "svekriva"safran wrote:Hajd što'š biti nana nego i svekrva pride![]()
![]()
![]()
![]()
Znaš li onaj vic "ruža sa uho"
-
Oticon
#148 Re: Teferič u prirodi
Draga Kerima, opet ti je rođendan. Zar ne misliš da ti je prešlo u naviku?
SRETAN ROĐENDAN!
SRETAN ROĐENDAN!
-
Oticon
#149 Re: Teferič u prirodi
Mu'min wrote:Travke connecting people!
-
bizet
#150 Re: Teferič u prirodi
ja pokusavam dokuciti sta bi mi se svidjelo vidjeti na zidovima svog doma...razmisljam o bojama, a onda pomislim zasto ne nesto crno-bijelo...pregledam sad cisto da se informisem koliko mogu kako bih lakse trazila, tj. znala, sta ce meni odgovrati i slucajno naletim na sljedece (ima veze sa prirodom, a muzika je sjajna)
pa uzivajte:
http://www.youtube.com/watch?v=Nugtk_Z3 ... r_embedded
op, znaci frka, trka, panika oko tetke a ne oko neceg drugog?...ma opet ne dam da kerima sama stoji na jednoj strani...a i vrtlar ce se pridruziti jer je on dzentlmen, tvrdoglav ali ipak dzentlmen, kako je samo koni halalio
a nije zemlja za dusevno oboljelih samo, kao vid terapije...nekad ja isla na jogu, nadala se vjezbama ali ono bi neka meditacija...odem jednom vidim nije to to, odem drugi put da im otkazem licno kad oni nas u prirodu da skinemo cipele i da se "uzemljimo"...ima u tome neceg...dakle svima nama treba uzemljenje...neki fol da zemlja upija nasu losu energiju i time nas iste rjesava
pa uzivajte:
http://www.youtube.com/watch?v=Nugtk_Z3 ... r_embedded
op, znaci frka, trka, panika oko tetke a ne oko neceg drugog?...ma opet ne dam da kerima sama stoji na jednoj strani...a i vrtlar ce se pridruziti jer je on dzentlmen, tvrdoglav ali ipak dzentlmen, kako je samo koni halalio
a nije zemlja za dusevno oboljelih samo, kao vid terapije...nekad ja isla na jogu, nadala se vjezbama ali ono bi neka meditacija...odem jednom vidim nije to to, odem drugi put da im otkazem licno kad oni nas u prirodu da skinemo cipele i da se "uzemljimo"...ima u tome neceg...dakle svima nama treba uzemljenje...neki fol da zemlja upija nasu losu energiju i time nas iste rjesava