GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#126 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by konektovan »

Ja da slusam majstore, i sistem eliminacije, dosad bi mi novo auto izbili iz dzepa. :D
530i

#127 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by 530i »

konektovan wrote:Ja da slusam majstore, i sistem eliminacije, dosad bi mi novo auto izbili iz dzepa. :D
Nisu to majstori nego mjenjači, mijenjaj sve redom pa šta potrefi....nivo stručnosti Milan Tarot.
radostan dan

#128 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by radostan dan »

530i wrote:
konektovan wrote:Ja da slusam majstore, i sistem eliminacije, dosad bi mi novo auto izbili iz dzepa. :D

Nisu to majstori nego mjenjači,
mijenjaj sve redom pa šta potrefi...
:thumbup:
drndalo

#129 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by drndalo »

530i wrote:
Nisu to majstori nego mjenjači, mijenjaj sve redom pa šta potrefi....nivo stručnosti Milan Tarot.
Da, svako uzima za pravo nazvati SE majstorom... :fazlija:
dgL_

#130 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by dgL_ »

Ja sam mislio na sistem eliminacije kad su u pitanju bobine... Koja je dobra koja ne valja... Ne opcenito... Glupo bi bilo jer imas milion stvari koje mogu biti, od senzora raznih, lambde, klapne pa do prljavog goriva, usisa, svijecica itd itd... Zato i postoji dijagnostika da bi se mogao fokusirat na tacno odredjen dio (u slucaju ovog momka struja do svijecica odn. Same svijece...)
konektovan

#131 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by konektovan »

dgL_ wrote:
Ja sam mislio na sistem eliminacije kad su u pitanju bobine... Koja je dobra koja ne valja... Ne opcenito... Glupo bi bilo jer imas milion stvari koje mogu biti, od senzora raznih, lambde, klapne pa do prljavog goriva, usisa, svijecica itd itd... Zato i postoji dijagnostika da bi se mogao fokusirat na tacno odredjen dio (u slucaju ovog momka struja do svijecica odn. Same svijece...)
Nismo replicirali tebi,. :D
dgL_

#132 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by dgL_ »

konektovan wrote:
dgL_ wrote:
Nismo replicirali tebi,. :D
Nemoj sam sebe persirat okano... A ako cemo tako, nisi replicirao nikome... Samo si napisao :)
tempuser

#133 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
A sta ako dijagnostika ne pokazuje gresku kao sto je meni bilo sa MAF senzorom ili ako ocitava gresku koja je posljedica problema, a ne uzrok, pa pokazuje gresku na lambda sondi, a problem bila losa bombina zbog koje je sagorjevanje bilo lose, sto mi se takodjer desilo?
dgL_

#134 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
dgL_ wrote:
A sta ako dijagnostika ne pokazuje gresku kao sto je meni bilo sa MAF senzorom ili ako ocitava gresku koja je posljedica problema, a ne uzrok, pa pokazuje gresku na lambda sondi, a problem bila losa bombina zbog koje je sagorjevanje bilo lose, sto mi se takodjer desilo?
Onda kukas kako si se jebavo stim i nisi mogo nista rijesit...
radostan dan

#135 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by radostan dan »

Pa ono sto ste i pisali/predlozili...sistem eliminacije. Od jajednostavnijeg/najjeftinijeg, do komplikovanijeg/skupljeg...
tempuser

#136 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
tempuser wrote:
Onda kukas kako si se jebavo stim i nisi mogo nista rijesit...
Dok ti ne pukne film i krenes sistemom eliminacije! :lol:
drndalo

#137 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by drndalo »

To je kao sto rekoh posljedica toga da se svako naziva majstorom i sto nas vecina "dijagnostikom" smatra kopcanje kompjutera na auto i ocitavanje necega...

U pravoj dijagnostici kompjuter je samo jedan od alata... Plus druge stvari, znanje, volja, i vrijeme za eliminaciju stvari koje UTVRDI da su ispravne, pa nastavi dalje...

Posebno na ovim jednostavnijim i jeftinijim modelima, klasicnih benzinaca posebno. Struja kad im ne valja svasta moze pokazivati, a ne mora biti... Zasto ? Zato sto to auto ima npr. 12 senzora sve skupa, ali 63 moguce zjbncje... E sad, onaj ko samo od komp.ocekuje da mu kaze da je kompresija na 4 cilindru manja nego na ostalim, moze cekati do Svetog Nikada da to kompjuter napise...
konektovan

#138 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by konektovan »

drndalo wrote:To je kao sto rekoh posljedica toga da se svako naziva majstorom i sto nas vecina "dijagnostikom" smatra kopcanje kompjutera na auto i ocitavanje necega...

U pravoj dijagnostici kompjuter je samo jedan od alata... Plus druge stvari, znanje, volja, i vrijeme za eliminaciju stvari koje UTVRDI da su ispravne, pa nastavi dalje...

Posebno na ovim jednostavnijim i jeftinijim modelima, klasicnih benzinaca posebno. Struja kad im ne valja svasta moze pokazivati, a ne mora biti... Zasto ? Zato sto to auto ima npr. 12 senzora sve skupa, ali 63 moguce zjbncje... E sad, onaj ko samo od komp.ocekuje da mu kaze da je kompresija na 4 cilindru manja nego na ostalim, moze cekati do Svetog Nikada da to kompjuter napise...

Upravo to, ljudi nabave komp i misle da su dijagnosticari, fale se kako imaju fabricku, imaju, ali ne znaju da je citaju, ne znaju pratiti parametre, ma ne znaju nista. Ako kojim slucajem nadju nsto gdje pise fault, bubaju se u prsa k'o da su otkrili novi kontinent.
radostan dan

#139 Re: GOLF 5 KOJE ULJE SIPATI!??

Post by radostan dan »

Zato je dobro citati tudja iskustva...ja sam liku na jednoj temi prosle godine pomogao da rijesi problem sa fabrickim ce deom u petici...on iskljuci cd i ode kuci na spavanje...
Ujutro kad krene na posao ga ceka disko u autu, svu noc cd - ne gasi... :D

A na info kako rijesiti problem sasvim slucajno nasao na net-u, iscitavajuci najcesce probleme koji se javljaju kod petica.
Post Reply