I ti distrojeri su dobri tenkovi za otvorenih mapa. U gradovima vec gube svoju glavnu prednost. Na otvorenom, kad se dobro zakamufliraju, vide daleko i imaju topove sa dobrom probojnoscu. Mi u kompanijama znamo cesto postaviti distrojera blize protivniku dok ostali ostanu iza njega. On sakriven otkriva druge tenkove i ne puca da ga ne bi otkrili dok ostali pucaju po protivniku. Cesto se zna desiti da protivnik i ne zna sta ga je snaslo. Ne vide ni jedan tenk, a vec ih pola nemaCyrax wrote:I ja sam sa tim sranjem zaglavio...sto je nacrnje iduci ti je PzKpfv IV koji nije golem napredak.madtv wrote:trenutno tier 4, PzKpfw 38nA najvece zlo ovog tenka je sto igram i protiv tier 8 tenkovasto je prava ludost
ubrzo ce tier 5, valjda ce biti lakse protiv ovih teskasa
Ja sam uzeo StuG III (sa kamuflazom i 75mm topom ubijas nogama iz zasjeda) i ovog scouta nesretnog kojeg vise i ne koristim. Predjoh na Rusiju i jos mi malo fali da KV-1 dobijem sa upola manje muke i love nego sto bi mi trebalo PzKpfw IV da dobijem.
Regrutacija za WORLD OF TANKS
Moderator: Benq
-
iceman2010
#126 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
- Creasy
#127 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
fluidni wrote:Ja guram Crusadera, zaradjuje ko lud, bez premiuma 15k-30k a troskovi do2,5k.
Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
Crusader je najgori tenk sa kojim sam igrao. Prodao sam ga juce sa osmjehom na licu.
A sto se tice ove taktike "guraj samo jednu liniju" sto neki predlazu, nema od toga nista. Htio ne htio, moras otvarati nove grane i igrati sa MM-ima, jer nema sanse da zaradis pare za neku 10-ku. Cak iako imas premuim, tesko ces sakupiti dovoljno para igrajuci samo jednu granu...
- kokuz_sa
#128 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
ja trenutno guram sa MK1-ustelio sam se pravo s njim
i t57..ostale sam malo zapostavio grane al eto..
sto se love tice..po borbi je tu negdje 5-8k
-
iceman2010
#129 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Ja guram samo rusku liniju. Sve su teski tenkovi osim t-50. Trenutno imam KV-1S, IS, IS-3 i ovaj MK (britanski) tier 1 koji sam dobio na poklon kada su se pojavili britanci. Istrazio sam IS-8 (tier 9) i treba mi jos 500-600 hiljada da ga kupim (kosta 3,5 miliona). Lovu redovno zaradjujem sa KV-1S prije svega i sa t-50, a nerjetko i sa IS. Sa IS-3 ne igram kada idem na zaradu jer mogu i da dobro zaradim, ali i da budem u zestokom minusu (kockaCreasy wrote:fluidni wrote:Ja guram Crusadera, zaradjuje ko lud, bez premiuma 15k-30k a troskovi do2,5k.
Crusader je najgori tenk sa kojim sam igrao. Prodao sam ga juce sa osmjehom na licu.![]()
A sto se tice ove taktike "guraj samo jednu liniju" sto neki predlazu, nema od toga nista. Htio ne htio, moras otvarati nove grane i igrati sa MM-ima, jer nema sanse da zaradis pare za neku 10-ku. Cak iako imas premuim, tesko ces sakupiti dovoljno para igrajuci samo jednu granu...
- Creasy
#130 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
kokuz_sa wrote:ja trenutno guram sa MK1-ustelio sam se pravo s njim
Ma kakav MK1, preskoci te male tenkove sto prije mozes. Idi najkracim putem da otkljucas neki tier V, koji ce ti biti MM (moneymaker), jer ce ti kasnije love uvijek faliti. Moj ti je predlog PzIII/IV ili cak i PzIV (iako nije ni sjena onog starog). Ili mozda i americki T-49... Vjerovatno je i ruski T-34 dobar MM, ali sa njim nisam igrao. Da ne zaboravim Hummela takodje, medjutim trebace ti mnogo znoja do njega.
- Creasy
#131 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
iceman2010 wrote:Ja guram samo rusku liniju. Sve su teski tenkovi osim t-50. Trenutno imam KV-1S, IS, IS-3 i ovaj MK (britanski) tier 1 koji sam dobio na poklon kada su se pojavili britanci. Istrazio sam IS-8 (tier 9) i treba mi jos 500-600 hiljada da ga kupim (kosta 3,5 miliona). Lovu redovno zaradjujem sa KV-1S prije svega i sa t-50, a nerjetko i sa IS. Sa IS-3 ne igram kada idem na zaradu jer mogu i da dobro zaradim, ali i da budem u zestokom minusu (kockaCreasy wrote:fluidni wrote:Ja guram Crusadera, zaradjuje ko lud, bez premiuma 15k-30k a troskovi do2,5k.
Crusader je najgori tenk sa kojim sam igrao. Prodao sam ga juce sa osmjehom na licu.![]()
A sto se tice ove taktike "guraj samo jednu liniju" sto neki predlazu, nema od toga nista. Htio ne htio, moras otvarati nove grane i igrati sa MM-ima, jer nema sanse da zaradis pare za neku 10-ku. Cak iako imas premuim, tesko ces sakupiti dovoljno para igrajuci samo jednu granu...). Pored ovih sam igrao iskljucivo sa ruskim tenkovima (t-28, KV-1 bio je cini mi se od manjih i onaj t-49 ili tako nekako). Igrao sam i sa stjuartom (nije ruski
, a i njega sam dobio na poklon) ali sam ga prodao. Nije lako i treba vremena, ali moze i bez premiuma (ja ga nemam, a da sam imao vec bih bio na tier 10).
Nisam igrao sa KV-1S, ali sam cuo da je zvijer od tenka. T-50 mi je bio omiljeni tenk u igri, ali kad su mu sjebali zaradu, prodao sam ga. Sad uglavnom gledam ove specijale, kao sto je bila ova za vikend kada je na Crusaderu bila dupla zarada. Drugog nacina za laksu zaradu jednostavno vise nema, jer su svim MM-ima nerfovali profit.
I ja takodje otpocetka igram bez premiuma, a da igram sa premiumom ili sa nekim premium tenkom, imao bi dosad dvije desetke.
-
8tigar8
#132 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Juce presao 500 borbi sa kv-1
,poslj njega toplo preporucujem is liniju(svi is tenkovi su zvjeri za svoj tier)
- Creasy
#133 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
8tigar8 wrote:Juce presao 500 borbi sa kv-1,poslj njega toplo preporucujem is liniju(svi is tenkovi su zvjeri za svoj tier)
Ja sa PzIV imam 663 partije. Eh kakav je to tenk bio...
A za IS liniju se slazem. Nemojte se zaj...ti pa krenuti KV linijom kao ja. Jos se patim sa ST-I.
-
8tigar8
#134 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Ma ja guram njemce(švabo je švabo
) sad sam na tigru2 ,sa tigrom 1 sam imao tacno 500 borbi.Meni se kv-4 izgledom svidja.Pimjetio sam da izmedju kratke 105 i 88 na tigru2 gotovo nma razlike osim sto je 105 dalko skuplja ,nazalost sam bacio u vodu vise od 100k na sam top a na municiju...sad ne znam dal da istrazim na tigru onu zadnju 105 jer koliko vidim ona na-e75 ne vodi nikuda...sad imam li koristi od nje...
- Creasy
#135 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
8tigar8 wrote:Ma ja guram njemce(švabo je švabo) sad sam na tigru2 ,sa tigrom 1 sam imao tacno 500 borbi.Meni se kv-4 izgledom svidja.Pimjetio sam da izmedju kratke 105 i 88 na tigru2 gotovo nma razlike osim sto je 105 dalko skuplja ,nazalost sam bacio u vodu vise od 100k na sam top a na municiju...sad ne znam dal da istrazim na tigru onu zadnju 105 jer koliko vidim ona na-e75 ne vodi nikuda...sad imam li koristi od nje...
Vjeruj da ne znam, ali sam imao tu 88-icu na Jgpantheru i ne da sam bio odusevljen sa njom. Samo cu ti reci podatak da sam sa njim imao win rate 58%, a u jednoj partiji i 11 kilova.
105 nanosi malo vise stete, ali je dosta skuplja, pa samim tim i neisplativija za tier VII. Doduse, sad je na Ferdinandu koristim, jer hocu sto prije da istrazim 128-icu...
A KV-4 mi ne spominji, toliko sam se napatio sa njim dok je bio stock da je to strasno. Jest da je odlican kad se elituje, ali valja to docekati.
-
fluidni
#136 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Iz mog ugla dobar MM je StugIII, Crusader, T-34-85, T-25AT s 90mm, ELC AMX (kad naucis kako ga koristiti).Creasy wrote:kokuz_sa wrote:ja trenutno guram sa MK1-ustelio sam se pravo s njim
Ma kakav MK1, preskoci te male tenkove sto prije mozes. Idi najkracim putem da otkljucas neki tier V, koji ce ti biti MM (moneymaker), jer ce ti kasnije love uvijek faliti. Moj ti je predlog PzIII/IV ili cak i PzIV (iako nije ni sjena onog starog). Ili mozda i americki T-49... Vjerovatno je i ruski T-34 dobar MM, ali sa njim nisam igrao. Da ne zaboravim Hummela takodje, medjutim trebace ti mnogo znoja do njega.
- madtv
#137 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
novo prevozno sredstvo, PzKpfw IV

-
8tigar8
#138 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
samo cu reci za pz4 da nije ni sjena prijasnjeg,najbolje govori cinjenica da pz 4s(premium tier 6) ima kupolu prije standardnog pz4(jos je nerfovana
) al ipak nekad mi se kv-ova 85 odbije od pz4 
- Creasy
#139 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
madtv wrote:novo prevozno sredstvo, PzKpfw IV![]()
Na PzIV nabaci zadnji top 105-icu, ima da raznosis sve uokolo...
- madtv
#140 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
svanulo mi kad sam se rijesio pocetnog "topa"Creasy wrote:Na PzIV nabaci zadnji top 105-icu, ima da raznosis sve uokolo...
-
8tigar8
#141 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Donio sam novi plan za napredovanje 
Posto je jako tesko bez premijuma gurati ici cu jos samo jedank korak tj do e-75 mislim da mi se ne isplati ici dalje.A trenutno igram sa grilleom(jako dobra arty) jos 15k exp do hummela...ufff
Posto je jako tesko bez premijuma gurati ici cu jos samo jedank korak tj do e-75 mislim da mi se ne isplati ici dalje.A trenutno igram sa grilleom(jako dobra arty) jos 15k exp do hummela...ufff
- madtv
#142 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
utisci za PzKpfw IV nakon par dana igranja:
- biciklo sa topom ima bolji oklop
- budite sigurni da cete s ovim tenkom upoznati svaki moguci grm i zaklon na mapi, inace te nema
PS: igra je bolesno zarazna
- biciklo sa topom ima bolji oklop
- budite sigurni da cete s ovim tenkom upoznati svaki moguci grm i zaklon na mapi, inace te nema
PS: igra je bolesno zarazna
-
8tigar8
#143 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
skupio 46 exp za top na tigru 2(onaj tier IX) ,probije lowe frontalno,e-100 sa boka a odbije se 2 pogotka zaredom od is-3 kojeg sam gadjao sa zada
- Warashii
#144 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Sa PzIV sam odigrao 1145 partija i nije mi bilo drazeg tenka za igrati, doke je imao onu drugu duzu cijev od 75mm, prije cini mi se tri patch-a. Kako je to dobar tenk bio, mogao si sa njim lijepo osteti i tier VIII a u istom tieru si bio bas vladar, preciznost strasna, a punio ko lud.
Steta, cini mi se da je to tenk koji je najvise nerfan u citavoj igri, prije sam znao skidati i tier X a sad ako ostetim negog KV-a dernecim.
Steta, cini mi se da je to tenk koji je najvise nerfan u citavoj igri, prije sam znao skidati i tier X a sad ako ostetim negog KV-a dernecim.
- Creasy
#145 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Stari PzIV je bio najbolji tenk sa kojim sam dosad igrao. Zaradjivao je ladno po 20-30 milja. Zadnji top, duga 75-ica je bila strah i trepet u svom tieru, a ni jacima nije bilo svejedno kada ga pocnes resetati iz nekog steka... Jos sam na nju nabacio nabijac da brze puni, posada na 100% + jos po 2 skilla na 100%, ma ko mitraljez je pucao...
Nerfan je zato sto je ubjedljivo najvise zaradjivao, tako da ljudima nije ni trebao premium.

Kada sljedeci put budem isao na Kalemegdan, obicu ga.
Nerfan je zato sto je ubjedljivo najvise zaradjivao, tako da ljudima nije ni trebao premium.

Kada sljedeci put budem isao na Kalemegdan, obicu ga.
-
_Belaj_Bager_
#146 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Kad je to pancer bio s tier x tenkovima u bitci ?!?Warashii wrote:Sa PzIV sam odigrao 1145 partija i nije mi bilo drazeg tenka za igrati, doke je imao onu drugu duzu cijev od 75mm, prije cini mi se tri patch-a. Kako je to dobar tenk bio, mogao si sa njim lijepo osteti i tier VIII a u istom tieru si bio bas vladar, preciznost strasna, a punio ko lud.
- Warashii
#147 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Haman da jesi, ako udjes u platoon sa jacim tierom MM nece biti briga koji si tier, taman da je u pitanju LoLtraktor._Belaj_Bager_ wrote:Kad je to pancer bio s tier x tenkovima u bitci ?!?Warashii wrote:Sa PzIV sam odigrao 1145 partija i nije mi bilo drazeg tenka za igrati, doke je imao onu drugu duzu cijev od 75mm, prije cini mi se tri patch-a. Kako je to dobar tenk bio, mogao si sa njim lijepo osteti i tier VIII a u istom tieru si bio bas vladar, preciznost strasna, a punio ko lud.
Steta, cini mi se da je to tenk koji je najvise nerfan u citavoj igri, prije sam znao skidati i tier X a sad ako ostetim negog KV-a dernecim.Haman sam nešto fulio
-
_Belaj_Bager_
#148 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Pa opet, praviš platun s 5-icom i 8-9-kom?!? To vala jesam falio, namjerno... Škodi čitavom timuWarashii wrote:Haman da jesi, ako udjes u platoon sa jacim tierom MM nece biti briga koji si tier, taman da je u pitanju LoLtraktor._Belaj_Bager_ wrote:Kad je to pancer bio s tier x tenkovima u bitci ?!?Warashii wrote:Sa PzIV sam odigrao 1145 partija i nije mi bilo drazeg tenka za igrati, doke je imao onu drugu duzu cijev od 75mm, prije cini mi se tri patch-a. Kako je to dobar tenk bio, mogao si sa njim lijepo osteti i tier VIII a u istom tieru si bio bas vladar, preciznost strasna, a punio ko lud.
Steta, cini mi se da je to tenk koji je najvise nerfan u citavoj igri, prije sam znao skidati i tier X a sad ako ostetim negog KV-a dernecim.Haman sam nešto fulio
- Warashii
#149 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
Nemoj mi vjerovat al mislim da sam bio u platoon-u sa M6_Belaj_Bager_ wrote: Pa opet, praviš platun s 5-icom i 8-9-kom?!? To vala jesam falio, namjerno... Škodi čitavom timu
- madtv
#150 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS
nabacio sam mu 105 mm KwK 42 L/28 i sad se puno lakse igra
Koja je bolja linija, VK3001P ili VK3600H?
Koja je bolja linija, VK3001P ili VK3600H?