Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

Admiral Fox

#126 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Admiral Fox »

Ne znam da li je do mene ili da li jos neko to vidi, ali Ibisevic je u katastrofalnoj golgeterskoj formi skoro cijelu karijeru u repki! Ne kazem da se ne trudi, ali brate, desavalo se i sinoc, nasih 9 u polju fantasticno rade zajedno on isto strano tkivo. Jos je promasio 3 mrtve sanse, to se u ozbiljnijim tekmama nece prastati!
herturty

#127 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

Grcku netreba podcijenjivati. BiH gubi od Grcke ako je bude podcijenjivala. Kao sto smo uvijek gubili kada je bilo podcijenjivanja tako cemo i protiv Grcke ako naciju uhvati euforija.

Mislim da ukoliko se shvati utakmica vrlo ozbiljno i ako se bude ginulo na terenu i ako bude dosta navijaca islo u Grcko i dobro navijalo; onda mozemo u Grckoj uzeti jedan bod a sa malo vise srece mozemo ih i pobijediti.

Ja bih bio zadovoljan kada bi u Grckoj izvukli remi i na Bilinom Polju ih pobijedili.
blazh

#128 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by blazh »

imamo kvalitet, bolji smo i bilo bi glupo kad bi zbog balkanske glave sami sebe pobjedili u tom meču. i bod je dobar. kod kuće ih uzimamo. :dance:
Kinaski

#129 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Kinaski »

Jel ovo historijska utakmica

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Kinaski

#130 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Kinaski »

Admiral Fox wrote:Ne znam da li je do mene ili da li jos neko to vidi, ali Ibisevic je u katastrofalnoj golgeterskoj formi skoro cijelu karijeru u repki! Ne kazem da se ne trudi, ali brate, desavalo se i sinoc, nasih 9 u polju fantasticno rade zajedno on isto strano tkivo. Jos je promasio 3 mrtve sanse, to se u ozbiljnijim tekmama nece prastati!
Zabio je tri komada u petak, sta hoces jos

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
herturty

#131 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

nuki_cika wrote:Možemo mi sad pričati "ovako ćemo,onako ćemo",ali ja gledam na ovu utakmicu ovako:
Ne smijemo mi ništa dole kalkulisati(idemo po bod ili slično),mi njih dole treba odmah da napadnemo,da ih iznenadimo trkom-grci nisu ekipa koja se voli nadigravati,a to nama upravu odgovara(naravno,osim kad igramo s špancima)protiv njih,Njihov vezni red ne može tačnim pasovima parirati našem veznom redu koji će dovesti do prevage ako ta lopta bude brže kružila od igrača do igrača,što brže igrati-to njima sve teže.
Probijati po stranama,a za to bi nam stevanović dobro došao.Neko kaže nije fizički dovoljno jak.Nema to puno utjecaja,on svoju brzinu može iskoristi,pretrčati u svakom trenutku protivničkog igrača kojem ne preostaje ništa drugo osim da pravi prekršaj.Inače ako odemo da kalkulišemo dole,mi ćemo izgubiti tu utakmicu
Samo sto ti brzi pasovi od strane BiH prestaju da funkcionisu posle 65. minute. Cim se igraci zamore gotovo je. Nismo mi Spanija. Misimovic to nemoze recimo izdrzati do kraja a ni Ibisevic kao ni Dzeko. Zato bi im trebali zadati par golova prije tog umora i onda se uspjesno braniti i cekati kontru.
Nuken

#132 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Nuken »

Ljudi realno samo polako.Bez euforije ipak su to Grci al i oni su vec namučili u kvalifikacijama.Tako da se lično nadam da ćemo iz ove utakmice izvuci il jedan ili pak sva tri boda :) :bih:
LSD

#133 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by LSD »

Ma ja...zadati par golova u prvom poluvremenu, a grci ce sve to gledati i puštati, jelde....nijemo posmatrati kako mi od njih pravimo Latviju, ha :lol: :lol: a jbg jaro, malo si se preracunao....poletili smo odmah nakon sinošnje tekme, vec se vidimo u Brazilu :-) ....a zaboravljamo da pricamo o Grckoj koju nikad dosad nismo pobjedili ( od 5 odigranih utakmica ljudi su nas 4 puta otresli i uspjeli smo izvuci remi u jednoj prijateljskoj), o Grckoj koja ima, kvalitet, kontinuitet i koja je redovna na EP i SP, a za nas su ti plasmani pusti snovi, o Grckoj koja ima mentalitet pobjednika, i koja sigurno nece dozvoliti (kao sinoc Latvija) da Pjanić i Miske od njih pravi budale, i to još na njihovom terenu.
Last edited by LSD on 12/09/2012 18:12, edited 1 time in total.
Edin H.

#134 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

Grci su super, ili sto kaze Pape za Vrsajica maestralno :D odigrali na Europskom prvenstvu, dva puta ih je sudija pokrao i opet su prosli grupnu fazu.
U dosadasnjem dijelu kvalifikacija dvije pobjede, igraju kuci, znaci realno su veliki favorit.

To naravno ne znaci da ih ne mozemo gore poderati, ako se nafuramo da smo bolji od njih, jer cini mi se da mi ni pod razno ne mozemo dobiti nekoga kada mislimo da su oni bolji, a ubismo ove za koje smatramo da su losiji.

Znaci potpuna podrska neralnom optimizmu i potcjenjivanju svega Grckog od mora, preko ekonomije, pa do njihovog trenera zajedno sa igracima :dance:
Nuken

#135 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Nuken »

Ja kazem eto.Pribojavali smo se Lihtenstajna pa ih oderemo.Pribojavali se Latvije pa i njih uzmemo.Jebem mu jer mi uvijek moramo strahovati.IDEMO NA PRVO MJESTO.DO KAD ĆEMO BITI SRETNI KAD ODEM NA BARAŽ ILI SLIČNO.Nema više jakih repki za nas možemo mi svima parirati.Evo Grčkih rezultata i naših(jeste da to nije relevantno,al do kad će mo mi strepiti od svakog) Grčka-Litvanija 2-0 Grčka-Latvija Latvija-Grčka 1:2 (1:0)
BiH-Luksemburg 8-1 BiH-Latvija 4-1

EDIT:Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko drugi je napadač po efikasnosti u svijetu ove sezone.
Ispred Džeke se nalazi samo fantastični Kolumbijac, napadač Atletico Madrida Radamel Falcao, koji je ove sezone u pet službenih utakmica postigao čak osam golova, od toga šest za Jorgandžije, te tri za svoju reprezentaciju.

Na drugom je mjestu Edin Džeko, koji je ove sezone postigao šest golova u pet utakmica za BiH i Manchester City, što mu daje prosjek od 1,2 gola po utakmici.

Treći na ovoj listi je Argentinac iz Barcelone Leo Messi, koji je postigao sedam golova u isto toliko utakmica, a potom slijede Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo, Robin van Persie...
herturty

#136 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

Nuken wrote:Ja kazem eto.Pribojavali smo se Lihtenstajna pa ih oderemo.Pribojavali se Latvije pa i njih uzmemo.Jebem mu jer mi uvijek moramo strahovati.IDEMO NA PRVO MJESTO.DO KAD ĆEMO BITI SRETNI KAD ODEM NA BARAŽ ILI SLIČNO.

Samo pouzdanje ne funkcionise na taj nacin. Nemozes ti reci: "Zavrsio sam gimnaziju pa jebemu postat cu i profesor ili doktor nauka." Prvo skoci pa onda reci "hop". Kada se BiH plasira vlastitim snagama na WC onda ona automatski dobiva na samo-pouzdanju. Samopouzdanje je nesto sto se kreira na uspjesima a ne nesto sto pada iz neba jer to je "lazno samo pouzdanje".

Nije kwaka dobiti Grcku. Stvar je u tome da BiH bude jedna stabilna i jaka ekipa koja ce uvijek dobivati zemlje poput Grcke, Rusije, Srbije zato st oje jednostavno bolja i zato sto ima skuplje i kvalitetnije igrace i sto je kao tim jaca. A srecom dobiti Grcku "podcijenjivanjem" i nekim ludim golovima to nama ne treba.

Ja cu samo biti zadovoljan kad Grcke nadigramo; kada budemo kontrolisali igru i iz toga im damo gol razlike.
herturty

#137 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

LSD wrote:Ma ja...zadati par golova u prvom poluvremenu, a grci ce sve to gledati i puštati, jelde....nijemo posmatrati kako mi od njih pravimo Latviju, ha :lol: :lol: a jbg jaro, malo si se preracunao....poletili smo odmah nakon sinošnje tekme, vec se vidimo u Brazilu :-) ....a zaboravljamo da pricamo o Grckoj koju nikad dosad nismo pobjedili ( od 5 odigranih utakmica ljudi su nas 4 puta otresli i uspjeli smo izvuci remi u jednoj prijateljskoj), o Grckoj koja ima, kvalitet, kontinuitet i koja je redovna na EP i SP, a za nas su ti plasmani pusti snovi, o Grckoj koja ima mentalitet pobjednika, i koja sigurno nece dozvoliti (kao sinoc Latvija) da Pjanić i Miske od njih pravi budale, i to još na njihovom terenu.
Prije nego sto smo dobili Belgiju sa 4-1 maltene u Antwerpenu smatrali smo kako je Belgija neki jebeni favorit pa nakon te utakmice njihovi igraci izjavljivali da smo mi bolja ekipa. A oni nasi komentatori se derali jer nisu mogli da vjeruju. A jos i stativu pogodili dva puta.

Pa onda protiv Portugala na Bilinom Polju stativu jebenu pogodili dva puta. Moglo je se desiti lako da bude 2-1 za BiH. Pa Francuze smo nadigrali u Parizu ja sam gledao uzivo kako smo ih nadigrali netrebas mi ti govoriti. Realno gledano Grca je losija od Francuske. Grcka kod kuce muku muci sa Latvijom i pobjedjuje Latvija sa 2-1 a mi sa 4-1 dok Latvijanci mogu biti sretni sto nije bilo 7-1 jer smo imali 5 stopostone sanse. i 19 sutova na gol a oni samo 5.
ADP

#138 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ADP »

Bice 1-1 i to bi bilo super!

Imam osijecaj da ce Grcka kiksat protiv Slovacke...jedva cekam 12 okt. :bih: :bih: :bih:
Stari

#139 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Stari »

Nemojte bolan ljudi pisati u stilu ...kad god smo mislili da smo bolji i bili smo bolji ... pa ne treba ici toliko daleko u proslost pa sjetiti onih "humoristickih kreacija" ... od hitlera u bunkeru sa titlom ...preko fotomontaza gdje je Dzeko priprchio ljepuskastog Kristijana Ronalda ...pa do masovnih pisanja ovdje na forumu o tome kako cemo ih (njih , tamo neke levate , cigoshe) sa zemljom sastaviti i od duse rastaviti. Treba li spominjati pisanje razno-raznih novinara i strucne analize i prognoze "jebacha" sa televizora?

Al kad je doslo do... jebatanje hadze Majdanca...pokazalo se da to i nije bas tako ... svi se toga sjecamo. Jedino sta smo tom pricom uspjeli napravti je (po mom licnom vidjenju) bilo to da smo ih (te tamo levate) inspirisali, motivisali kako ih valjda njihov trener nikad u zivotu nije uspio motivisati ...pa su zapeli sa nama k'o da igraju protiv FiFine selekcije svijeta.

Popustite malo ... mozemo mi njih tuci ... :D al ne moraju oni to vec sad znati :D
roboth

#140 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by roboth »

Jest da je prijateljska bila,ali evo da se prisjetimo malo prosle godine
Artest

#141 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Artest »

potpuno sam siguran da ih kuci necemo dobiti... dva remija bi potpisao u roku odmah, i nadao se da ce im slovaci istrgnut koji bod...mi moramo tuci slovake u obje tekme

bice zanimljivo ovo u oktobru...i ja mislim da moramo ici s dva zadnja vezna, a da taj drugi (uz zahirovica) nije mire pjanic

ne bi se cudio da se ponovi rumunija tamo...a mozda i sokiramo kao u belgiji...ovo je test generacije
miske je siguran u prvih 11, bez obzira sto ce biti na klupi u svom timu...pape je predvidljiv covjek..stoga prizeljkujem ibisevica na klupi, a stevanovica na krilu...

za zuku, cocalica i hadzica...kasno je...imali smo prijateljke koje su posluzil za nista..ali necemo sad o tome
emirolini

#142 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by emirolini »

Nemojte zaboraviti. Nije niko mislio da cemo igrati tak dobro.

http://www.youtube.com/watch?v=TQAYm5tp ... re=related

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TQAYm5tp ... re=related[/youtube]
herturty

#143 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

Imali neki Grcki forum da vidimo malo misljenje Helena?
emirolini

#144 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by emirolini »

herturty wrote:Imali neki Grcki forum da vidimo malo misljenje Helena?
:thumbup:
herturty

#145 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

emirolini wrote:
herturty wrote:Imali neki Grcki forum da vidimo malo misljenje Helena?
:thumbup:
http://www.greeksoccer.com/forums/index ... &start=100

Evo nasao sam ga. Imaju Heleni jaku dijasporu u Americi tako da pisu na engleskom:

Nekoliko komentara:
Bosnia scares the crap out of me, that team can play some good team football. Slovakia looked ordinary and doesn't faze me one bit.
I think Bosnia and Greece are on even terms, with a slight advantage to us
There's no real threat in our group aside from the much improved Bosnians and the inconsistent Slovakians. However, we can take comfort in knowing that we defeated an undisciplined Bosnian side both at home and away when qualifying top of our group in our record breaking qualifying campaign. If good fortune still favors us, we might finish the campaign with a 100% record. But, if I were a Latvian or Lithuanian supporter, I would like my prospects of finishing among the top two. By no means is this going to be breeze. Nevertheless, it's Greece's group to lose; we are the top dog for once.
Bosnia is looking beastly, beating up on liechtenstein 5-0 just after the half, going to town on their goal differential.. (this is after their U21s beat ours 4-0 today). Need to watch out for these guys.
Ukratko boje nas se kao da smo Spanija. :D
velikibrnjo

#146 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by velikibrnjo »

Predlazem susicu da nabavi KASETU utakmice njemacka grcka sa EP i da vidi na koji nacin su ih svabe nadmudrile
koliko se sjecam bilo je 1:1 na poluvremenu ili tako nesto a onda su ih ovi s desne strane napali i uvalili im jos 3 gola te ih potopili
Grcka je toliki smor da je vrijeme vise da ih se kutarisemo i mi i evropa za sva vremena :D
LSD

#147 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by LSD »

Ne boje se nas kao da smo Španija , vec znaju naše slabosti, da smo nedisciplinovana fudbalska nacija, tipicna balkanska halaša koja se zna iživljavati ko niko nas slabijim od sebe, ali i koja puca ko lubenica pod prvim ozbiljnijim pritiskom - kao što i jesmo jbg :roll: da se ne lažemo.
Ili cemo se uozbiljiti bez qrcenja da smo Španija i postati disciplinovani ili ce grci nad nama dodatno popravljati omjer međusobnih susreta.

"we can take comfort in knowing that we defeated an undisciplined Bosnian side both at home and away when qualifying top of our group in our record breaking qualifying campaign" - ovaj helen nas odlicno opisa....yebo sebe
herturty

#148 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by herturty »

@LSD

Ovdje na zapadu se sa Grcima zajebavaju. U Grckoj se doktori i politicari i profesori na faxovima i ne stide sto primaju mito. Tamo ti je korupcija ko u Bosni samo jos gora.

Vi Bosnjaci u Bosni jeste cesto nedisciplinovani. Kako ce biti discipline kada su djeci uzor mafijasi poput Keljimendija i kada je poremecen sistem vrijednosti? Ali u Grckoj je slicna stvar.

Stvar je u tome sto BiH reprezentaciju cini dijaspora koja je odgojena i odrasla u sasvim drugom sistemu u kojem ti zivis. Recimo kada cujes Miralema Pjanica i njegov naglasak i njegov smireni mentalitet kada vidis; pa odmah ces prepoznati da je to nesto sasvim drugacije od tipicnog Bosanskom mentaliteta. Ili Misimovica koji je rodjen i odrastao u Minhenu? Ili Ibisevcica i Salihovica? Ili Begovica koji je godinama zivio u Kanadi pa sada u Veliko Britaniji? Ili Papca koji godinama zivi u Parizu? Spahic je jedino pravi Bosanac ali on je smiren i nema taj negativni balkanski mentalitet vec je "down to earth". Hasagic po meni ima taj balkanski mentalitet ili Ibrahimovic. Samo sto Ibrahimovic ima klasu veliku.
Hodidid

#149 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Hodidid »

Dobro rece ovaj gore. Treba prouciti kako su ih svabe dobili na EP i pokusati primjeniti.
JThomas

#150 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by JThomas »

herturty wrote:@LSD

Ovdje na zapadu se sa Grcima zajebavaju. U Grckoj se doktori i politicari i profesori na faxovima i ne stide sto primaju mito. Tamo ti je korupcija ko u Bosni samo jos gora.

Vi Bosnjaci u Bosni jeste cesto nedisciplinovani. Kako ce biti discipline kada su djeci uzor mafijasi poput Keljimendija i kada je poremecen sistem vrijednosti? Ali u Grckoj je slicna stvar.

Stvar je u tome sto BiH reprezentaciju cini dijaspora koja je odgojena i odrasla u sasvim drugom sistemu u kojem ti zivis. Recimo kada cujes Miralema Pjanica i njegov naglasak i njegov smireni mentalitet kada vidis; pa odmah ces prepoznati da je to nesto sasvim drugacije od tipicnog Bosanskom mentaliteta. Ili Misimovica koji je rodjen i odrastao u Minhenu? Ili Ibisevcica i Salihovica? Ili Begovica koji je godinama zivio u Kanadi pa sada u Veliko Britaniji? Ili Papca koji godinama zivi u Parizu? Spahic je jedino pravi Bosanac ali on je smiren i nema taj negativni balkanski mentalitet vec je "down to earth". Hasagic po meni ima taj balkanski mentalitet ili Ibrahimovic. Samo sto Ibrahimovic ima klasu veliku.
e koliko su možda u životu takvi...u fudbalu su skroz drukčiji. pa ljudi su 99% na pristup i disciplinu uzeli jedno veliko takmičenje na kojem su bili posljednji autsajder na kladionicama (i sigurno jedna od 2-3 najlošije ekipe po individualnom kvalitetu)
Locked