Otvori temu...karanana wrote:eh odlicno. mislim da sad mozemo i srebrenicu poceti spominjati.Man of steel wrote:
Nisam govorio o Austrougarima već o Amerikancima.
O tome kako su prije sto godina poslali preko hiljadu civila u sigurnu smrt, samo da bi svoj narod uvukli u rat.
Isto su uradili i poslije sto godina, to je jasno svakome sa dvije čiste u glavi!
Povodom 11 godina od napada na USA
- nosara
#126 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
- Man of steel
#127 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Iranci i Arapi nikad nisu spaljivali ljude zbog naučnih činjenica o postanku zemlje, za razliku od nekih...alibegoa wrote:
Ali zato Arapi i Iran prednjače u prihvatanju naučnih činjenica o postanku zemlje.
- karanana
#128 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
nosara wrote:Otvori temu...karanana wrote:eh odlicno. mislim da sad mozemo i srebrenicu poceti spominjati.Man of steel wrote:
Nisam govorio o Austrougarima već o Amerikancima.
O tome kako su prije sto godina poslali preko hiljadu civila u sigurnu smrt, samo da bi svoj narod uvukli u rat.
Isto su uradili i poslije sto godina, to je jasno svakome sa dvije čiste u glavi!
cudi me kako i ova nije do sad zatvorena.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#129 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
To je sve sto se trazi .. nova istraga jer je stara puna rupa. Jednostavno postoji previse neodgovorenih pitanja i sve za sto se zalazu ljudi je nova nezavisna istraga.nosara wrote:Kako god, akcent je na tome da je zvanicna teorija sranje i da treba provest nezavisnu istragu... Utopija...UnscarD wrote:Loose Change su zaista radili ljudi koji su van mainstreama pa taj argument mnogi koriste. Dakle nisu ga radili neki renomirani strucnjaci. Postoji nekoliko filmova koje neke stvari iz njega demantuju (googlaj : debunking loose change) pa onda autori demantuju demanti i tako u krug. Ja se slazem da je odlican film ali mislim da se bavi stvarima koje nisu lako dokazive za razliku od ovog poslednjeg koji naucno demantuje mogucnost da su zgrade kolabilrale kao posljedica udara aviona.nosara wrote:
Loose Change nema ni jednu rupu... Ne znam ko je autor, ali film potpuno lezi na cinjenicama...
- kockica_kockica
#130 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Imam samo jedno pitanje: Da li ce ova tema samozadovoljavanja pojedinaca pomoci da se dobije zvanican kompletan izvjestaj???nosara wrote:Gutanje zvanicnih sranja vezanih za okolnosti pod kojima su ubijeni, upravo je najveci izraz nepostivanja tih ljudi...kockica_kockica wrote:Koja je svrha ove teme???
Samozadovoljavanje pojedinaca ili nesto drugo????
11.09. je poginulo tako mnogo ljudi.. Svi u istom danu... Oni to nisu zasluzili... POrodice poginulih zapravo je najmanje briga oko toga jeli sluzbeni izvjestaj tacan ili nije tacan... Cinjenice same za sebe govore da zvanicni izvjestaji nikad nisu 100% tacni te da se dobro prikrivaju dijelovi koji nisu za javnost....I sta cemo sad.. raspredati na 200000000 stranica na forumu sta bi bilo kad bi bilo...
Mislim da niko od nas nebi volio da neki amerikanac postavi temu oko toga jesu li Markale bile teorija zavjere ili nisu... To niko ne zeli, jer nas to boli, jer smo i mi tada izgubili nekog svog...
Imajte malo postovanja prema tim ljudima...
Ujedno i priprema terena za neke nove tornjeve...
Ako hoce, aferim.. Ali sam sigurna da nece i da je ovo bezvezno naklapanje pojedinaca kojima ovo vrijeme udara u glavu i koji svrsavaju nad temama poput ove, postavljajuci bezbroj youtube videa i kojekakve izvjestaje anonimaca kao relevantne cinjenice za jednu tragediju.
A 9.11. se desila tragedija za veliki broj ljudi tamo.. Ja neke cak i poznajem...
- nosara
#131 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Trudite se iz peta da je sjebete, tako da ne sumnjam da cete uspjet...karanana wrote:nosara wrote:Otvori temu...karanana wrote:
eh odlicno. mislim da sad mozemo i srebrenicu poceti spominjati.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#132 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Bez brige, bit ce brzokaranana wrote:
.
- alibegoa
#133 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ne oni samo i danas ubijaju ako kažeš nešto protiv Islama.Man of steel wrote:Iranci i Arapi nikad nisu spaljivali ljude zbog naučnih činjenica o postanku zemlje, za razliku od nekih...alibegoa wrote:
Ali zato Arapi i Iran prednjače u prihvatanju naučnih činjenica o postanku zemlje.
- nosara
#134 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Samo zaobidji temu...kockica_kockica wrote:Imam samo jedno pitanje: Da li ce ova tema samozadovoljavanja pojedinaca pomoci da se dobije zvanican kompletan izvjestaj???nosara wrote:Gutanje zvanicnih sranja vezanih za okolnosti pod kojima su ubijeni, upravo je najveci izraz nepostivanja tih ljudi...kockica_kockica wrote:Koja je svrha ove teme???
Samozadovoljavanje pojedinaca ili nesto drugo????
11.09. je poginulo tako mnogo ljudi.. Svi u istom danu... Oni to nisu zasluzili... POrodice poginulih zapravo je najmanje briga oko toga jeli sluzbeni izvjestaj tacan ili nije tacan... Cinjenice same za sebe govore da zvanicni izvjestaji nikad nisu 100% tacni te da se dobro prikrivaju dijelovi koji nisu za javnost....I sta cemo sad.. raspredati na 200000000 stranica na forumu sta bi bilo kad bi bilo...
Mislim da niko od nas nebi volio da neki amerikanac postavi temu oko toga jesu li Markale bile teorija zavjere ili nisu... To niko ne zeli, jer nas to boli, jer smo i mi tada izgubili nekog svog...
Imajte malo postovanja prema tim ljudima...
Ujedno i priprema terena za neke nove tornjeve...
Ako hoce, aferim.. Ali sam sigurna da nece i da je ovo bezvezno naklapanje pojedinaca kojima ovo vrijeme udara u glavu i koji svrsavaju nad temama poput ove, postavljajuci bezbroj youtube videa i kojekakve izvjestaje anonimaca kao relevantne cinjenice za jednu tragediju.
A 9.11. se desila tragedija za veliki broj ljudi tamo.. Ja neke cak i poznajem...