karanana wrote:Tanka su ova pojacanja. Pricalo se o melu, o wadeu, i onda dodje penzioner gasol na poziciju koja je solidno popunjena i nikola mirotic o kojem moram priznati na prvu i ne znam bas puno. A u isto vrijeme ode boozer koji je mozda bio skup ali je bio radilica i dobar igrac. I haj da se oslobadjanjem salary capa sa njegovim odlaskom nesto konkretnije pojacalo, ali ovo je gore nego sto je bilo. Ne znam ni kakav je ovaj 1. pick a ne znam ni sta ce sa roseom biti. To vjerovatno niko ne zna.
1.Što se tiče situacije oko Mela: gledaj, ja nisam veliki fan Paxsona i Formana,ali su oni kao i ostatak Bulls organizacije(Reinsdorf, Thibs, Noah, Gibson) ulozili sve napore da dovedu Mela u Chicagu i ja im to ne zamjeram. Jednostavno čoek više voli pare nego da bude šampion i kraj priče.
Što se tiče Wadea, on je propao kao igrač zbog ozljeda a i ne vjerujem da bi ga naši uopšte htjeli, nit on želi u Bullse.Izradio nas je 2010 dobro i da ga mi sada onakog raspalog dovedemo za 10 MIL $ godišnje? Malo morgen.
2. Znači, po tvom mišljenju je Gasol penzioner a jedan Wade nije? Objasni.
Gasol je duplo bolji igrač od Boozera, pogotovo u odbrani. Mada kad bolje razmislim, od Boozera je svaki igrač koji je igrao u NBA ligi bolji odbrambeni igrač. Ako nisi znao, Boozerov ugovor za ovu godinu je bio 16.8 MIL $ a Gasolov če biti skoro 10 MIL manje. Jel to bolje po ekipu i salary cap ili nije?
Za McDermotta se ne brini, momak je pravi igrač.