Nijedna konkretno ne pušta rock, ali ima KANAL1 iz Sarajeva i ova nova druga.tv iz Tuzle puštaju u većini rock (obe se mogu gledati preko interneta), a na KANAL1 je dosad išla emisija Izvan Svake Kontrole i puštali su svakve rock žanrove, a ono što je nabolja stvar od septembra pokreću pravu TV emisiju koja će pratit dešavanja na našoj sceni, a evo pilot te emisije. Obavezno pogledati!Mrtvac Krvnik wrote:neznam ima li u BIH ,jedna TV stanica koja pušta samo rock ja mislim sve neki turbo mix pitaj boga šta,pa je i to problem,a spot od adia nisam nikad ni vidio na našim televizijama
Moze li rock preziviti kod nas ?
Moderator: _BataZiv_0809
- So What!
#126 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
- Mrtvac Krvnik
#127 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
So What! wrote:Nijedna konkretno ne pušta rock, ali ima KANAL1 iz Sarajeva i ova nova druga.tv iz Tuzle puštaju u većini rock (obe se mogu gledati preko interneta), a na KANAL1 je dosad išla emisija Izvan Svake Kontrole i puštali su svakve rock žanrove, a ono što je nabolja stvar od septembra pokreću pravu TV emisiju koja će pratit dešavanja na našoj sceni, a evo pilot te emisije. Obavezno pogledati!Mrtvac Krvnik wrote:neznam ima li u BIH ,jedna TV stanica koja pušta samo rock ja mislim sve neki turbo mix pitaj boga šta,pa je i to problem,a spot od adia nisam nikad ni vidio na našim televizijama
ovo je odlično
- dale cooper
#128 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Čekajte, Prodigy je techno??!! Prodigy je techno??????!!!!!!!!!
I ne znam otkuda toliko podcjenjivanje tog žanra? Techno ne predstavlja samo ono
što se može čuti na ovdašnjim partijima, koji je ustvari onaj komercijalniji dio
namjenjen isključivo danceflooru. Postoji čitav niz ljudi koji pravi techno
albume namjenjene kućnom headphone slušanju koji pokazuju pravu muzičku
vrijednost tog žanra. Slična stvar je za dubstepom. Kad pogledam na onoj temi
da ljudi padaju na Skrillexa i kliku okupljenu oko njega dođe mi zlo.
Jer ta inačica dubstepa koju krtičari posprdno nazivaju brostep je Američka
verzija. Izvorne dubstep scene su došle iz Londona i Bristola i tu se još uvijek
dešavaju odlične progresivne stvari koje su kvalitetom miljama daleko od
Skrillexa i ostalih koji su u suštini dubstep za mase.
I ne znam otkuda toliko podcjenjivanje tog žanra? Techno ne predstavlja samo ono
što se može čuti na ovdašnjim partijima, koji je ustvari onaj komercijalniji dio
namjenjen isključivo danceflooru. Postoji čitav niz ljudi koji pravi techno
albume namjenjene kućnom headphone slušanju koji pokazuju pravu muzičku
vrijednost tog žanra. Slična stvar je za dubstepom. Kad pogledam na onoj temi
da ljudi padaju na Skrillexa i kliku okupljenu oko njega dođe mi zlo.
Jer ta inačica dubstepa koju krtičari posprdno nazivaju brostep je Američka
verzija. Izvorne dubstep scene su došle iz Londona i Bristola i tu se još uvijek
dešavaju odlične progresivne stvari koje su kvalitetom miljama daleko od
Skrillexa i ostalih koji su u suštini dubstep za mase.
-
dezurni_ucenik
#129 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ko je rekao su Prodigy techno?Osim jedne osobe naravno.
Nije samo problem poimanje techna ,vec i komplet elektronske muzike.Dovoljno je pogledati istoimenu temu na ovom forumu i vidjeti neke gluposti koje se stavljaju tamo.Minimal? To je toliki isprdak od muzike da je bolje slusati 8 bitne stvari sa Terminator igrica.Ali vecini ljudi el.muzika se svodi samo na dj.eve,live setove i to je to.Elektronika su i Human League i Depeche Mode i Gary Numan a ne samo Carl Cox ,Liebing,Umek i sl.
Nije samo problem poimanje techna ,vec i komplet elektronske muzike.Dovoljno je pogledati istoimenu temu na ovom forumu i vidjeti neke gluposti koje se stavljaju tamo.Minimal? To je toliki isprdak od muzike da je bolje slusati 8 bitne stvari sa Terminator igrica.Ali vecini ljudi el.muzika se svodi samo na dj.eve,live setove i to je to.Elektronika su i Human League i Depeche Mode i Gary Numan a ne samo Carl Cox ,Liebing,Umek i sl.
- madFlava
#130 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
CVIKERASH wrote:Ko je rekao su Prodigy techno?Osim jedne osobe naravno.
Upravo. Kraftwerk.
-
dezurni_ucenik
#131 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
madFlava wrote:CVIKERASH wrote:Ko je rekao su Prodigy techno?Osim jedne osobe naravno.
Upravo. Kraftwerk.
i Jean Michell Jarre i Vangelis ...
-
LSD
#132 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Šta god da je, može biti i moravac - ali Prodigy je kvalitetna grupa u pravom smislu sve ove godine, koji ne štanca albume svake godine ili svake druge hefte kao neki izvikani nazovi bendovi, vec kad napravi onda napravi da valja...a njihovi koncerti tj. živi nastupi - to je prica za sebe....možda su danas nekome prevaziđeni, olinjali, dosadni ali im kvalitet ne možemo osporiti.
Pa bolje njih slušati nego one kvazi pankere sa nekim numerickim skracenicama Sum 41, blink 182 i slicne pizdarije...ono oni ljuti, bjesni, nervozni, citava država im smeta - a spotovi im snimani po bazenima Beverly hillsa, sisate silikonske sponzoruše u glavim kadrovima, a oni tetovirani tatini sinovi fol reže protiv sistema....ma sikter
Pa bolje njih slušati nego one kvazi pankere sa nekim numerickim skracenicama Sum 41, blink 182 i slicne pizdarije...ono oni ljuti, bjesni, nervozni, citava država im smeta - a spotovi im snimani po bazenima Beverly hillsa, sisate silikonske sponzoruše u glavim kadrovima, a oni tetovirani tatini sinovi fol reže protiv sistema....ma sikter
- dale cooper
#133 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ja volim techno, međutim ono što za mene predstavlja techno su stvari kao Drexciya, Carl Craig,CVIKERASH wrote:Ko je rekao su Prodigy techno?Osim jedne osobe naravno.
Model 500 ili Underground Resistance koji su začetnici Detroit scene. A sa druge strane volim
i Evropski (posebice Berlinski) zvuk posebice ove tipove okupljene oko Basic Channela pa Gas,
Pantha du Prince ili Ricardo Villalobosa. To su sve tipovi koji su ubitačni kako na danceflooru
tako i u kućnoj (album) verziji. Ali slabo vidim pominjanje tih imena u ovim temama što si
spomenuo. A u pravu si i definitivno što se tiče pojma elektronike. On obuhvata mnogo više
od par dj imena koja se stalno vrte ovdje. Začetak elektronike se čak može pronaći još u 50-tim
i radovima avant garde kompozitora Stockhausena ili Cagea.
- Better Man
#134 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece"![]()
![]()
Daj Betterman, ne valjaj ovakve gluposti , imas ti godina
- madFlava
#135 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Better Man wrote:Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece"![]()
![]()
Zato je svaka tvoja zlata vrijedna ?
- Better Man
#136 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Prvo u vezi Brege da raščistimo,! Na njegovom koncertu sam bio, jer me je draga osoba pozvala da joj pravim društvo, a ni ta osoba nije ljubitelj njegovih trubača, već čisto da vidi kako to izgleda. Idemo dalje! Prodigz je osnovan 1990. godine i jesu jedna vrsta techna ili elektro dancea u žešćem obliku, ali ako ti misliš da su oni metal, onda je to stvarno smiješno! Primal Scream su osnovani daleke 1982. godine i oni su u karijeri mješali alternativni rock sa elektronikom i sviraju na pravim istrumentima, a ne na sintisajzerima i za Prodigy su pojam u muzici i ne možeš ih mješati i porediti sa Prodigy, jer su oni za njih drugi svijet. Extreminator je njihovo remek djelo, a posebno Screamadelica, album koji je mješavina rocka, soula i lektronike i to sve odsvirano pravim istrumentima, a ne kompjuterima i sintisajzerima.Pa da spomenem još jedan genijalan bend koji je alternativni britanski rock pomješao sa elektronikom, a to je Radiohead, čija je muzika čista umjetnost, kao što je to nekad bio Pink Floyd. To je nešto što će i za milion godina biti aktuelno i kvalitetno, a ne jedan Prodigy. Razumijem ja vas da volite Prodigy i to je ok, ali dizati ih u nebesa, a jedan Biohzard ismijavati i reči da su isfurani je smiješno, jer koliko god je Biohazard isfuran isto je toliko isfuran i Prodigy! I još jednom da kažem da današnji Biohazard bez Evana Seinfelda nije Biohazard! Sjećam se prvog gostovanja Prodigya u Ljubljani, oni koji su bili na tom koncertu, kao i muzički kritičari su bili razočarani, jer je koncert bio kratak i što su zvučali katastrofalno. Taj koncert je bio prije njihovog raspada ili paze od par godina kako ko voli. Imao sam do sad priliku da vidim uživo dosta legendarnih bendova uživo i u budučnosti planiram da gledam one koje nisam uspio do sad da vidim i znam dobro ko vrijedi i ko na koncertima daje sve od sebe, ako je tu da za sat vremenea, max sat i pol uzme lovu, a ugođaj i svirka nula.CVIKERASH wrote:Eto vidis odmah si napravio gresku u startu.Prodigy nisu techno,bar zadnjih 20 godina.Sta imaju traziti na metal festivalima?Pogledaj onaj clip sa Download pa vidi sta su trazili.Kad vec mrzis techno muziku,sta su Primal Scream?Sta je Swastika Eyes i citav XTRMNTR te Evil Heat album?
Drzi se ti Brege i sumadijskih trubaca...
-
dezurni_ucenik
#137 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Better Man wrote:Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece"![]()
![]()
Svi smo mi na ovoj temi manje vise muzicki snobovi.Svi imamo neke svoje muzicke adute i branimo ih na svoj nacin.Elitisti na muzicki nacin.I ja sam znao milion puta dolaziti ovdje u sukob sa ljudima oko muzike,npr.prosle godine sa jednim likom na temi el.muzika koji me ubjedjivao da ja nemam pojma o muzici jer sam napisao da je Guetta karina obicna.I sa Dale Cooperom prije par mjeseci,ako se on sjeca,prepucavanja oko nekih "hipsterskih"
Ali ova tvoja recenica "vecina vas nije se ni rodila,kad sam ja slusao muziku" samo si pokazao sa njom da si slab, da si ovdje realno isfuran,da se fakat malo vise kurcis nego sto trebas.Ponasas se kao da si ti neki svjetski vodeci recenzent i ne znam sta.Mislis ako si imao priliku da gledas Springsteena ili Sade uzivo u Londonu da ti si sad ispred nas svih.Ja eto nisam imao priliku ,i sad sam ja manje pametan od tebe?Zato sto sam mladji? Je li ti ne mozes podnijeti da neke druge generacija znaju mozda bolje i od tebe neke stvari?
Po tebi,James Hetfield je debil jer on nije poceo ni da onanise kad su Black Sabbath radili muziku....
- Better Man
#138 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Nije moja zlata vrijedna, ali kad već spominjemo rock, onda razlučimo šta je zaista rock, a šta je metal. indie, nosie itd. Ne volim kad se nešto trpa pod rock, a sinonim je npr. za Heavy Metal ili je sinonim za inide muziku. Treba sve fino razdvojiti po žanrovima.madFlava wrote:Better Man wrote:Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece"![]()
![]()
Zato je svaka tvoja zlata vrijedna ?
-
dezurni_ucenik
#139 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Zakazali na koncetu u Ljubljani prije 15 godina i ne valjaju vise -----..dobra ti logika pravo ... 
- Better Man
#140 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Problem je kad za npr. Biohazard kažeš da je isfuran, a Prodigy nije. Isade da Prodigy ima veću muzičku vrijednost od Biohazarda! James Hetfild je kralj i živa legenda i Metallica je dala ogroman doprinos muzici Ono što želim da svima vama kažem je da se zna šta je rock, šta je Heavy Metal, trash, death i druge vrste merala, šta je techno, elektro, noise, alternativa, indie itd i da ne svrstavate određene bendove u neki žanr koji nikad nisu bil!.CVIKERASH wrote:Better Man wrote:Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece"![]()
![]()
Svi smo mi na ovoj temi manje vise muzicki snobovi.Svi imamo neke svoje muzicke adute i branimo ih na svoj nacin.Elitisti na muzicki nacin.I ja sam znao milion puta dolaziti ovdje u sukob sa ljudima oko muzike,npr.prosle godine sa jednim likom na temi el.muzika koji me ubjedjivao da ja nemam pojma o muzici jer sam napisao da je Guetta karina obicna.I sa Dale Cooperom prije par mjeseci,ako se on sjeca,prepucavanja oko nekih "hipsterskih"grupa.Ja sam rekao da gotivim Kasabian,on rece da je to kopija Primal Scream i slicno,ja njega napao da slusa hipsterske gluposti.
Ali ova tvoja recenica "vecina vas nije se ni rodila,kad sam ja slusao muziku" samo si pokazao sa njom da si slab, da si ovdje realno isfuran,da se fakat malo vise kurcis nego sto trebas.Ponasas se kao da si ti neki svjetski vodeci recenzent i ne znam sta.Mislis ako si imao priliku da gledas Springsteena ili Sade uzivo u Londonu da ti si sad ispred nas svih.Ja eto nisam imao priliku ,i sad sam ja manje pametan od tebe?Zato sto sam mladji? Je li ti ne mozes podnijeti da neke druge generacija znaju mozda bolje i od tebe neke stvari?
Po tebi,James Hetfield je debil jer on nije poceo ni da onanise kad su Black Sabbath radili muziku....
- Better Man
#141 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Neko ko nije u stanju da odradi koncert od minimalno 2 sata čiste svirke, da ne govorim o dužoj svirci, nije vrijedan pažnje, jer je to čista ubleha i prevara fanova koji masno plate kartu da bi vidjeli svoje heroje.CVIKERASH wrote:Zakazali na koncetu u Ljubljani prije 15 godina i ne valjaju vise -----..dobra ti logika pravo ...
Last edited by Better Man on 22/08/2012 22:09, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#142 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Better Man wrote:Neko ko nije u stanju da odradi koncert od minimalno 2 sata čiste svirke, da ne govorim o dužoj svirci, nije vrijedan pažnje, jer je to čista ublha i prevara fanova koji masno plate kartu da bi vidjeli svoje heroje.CVIKERASH wrote:Zakazali na koncetu u Ljubljani prije 15 godina i ne valjaju vise -----..dobra ti logika pravo ...
Nastavi dalje
Nakon svih ovih tvojih komentara ,znas na koga me ti podsjecas?Na Tim Robbinsa u High Fidelity.Ako nisi pogledao ,pogledaj ga.Ako jesi,znas na sta mislim.
-
LSD
#143 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Koliko god je James Hetfield tj. njegova Metallica podarila svijetu dobre muzike i odlicnih albuma u prvih 5-6 godina karijere ...e upravo toliko, a i mnogo više su kasnije iskenjali nevjerovatne količine shita i smeća iz sebe....treba gledati i B stranu ploče, drugu stranu medalje...danas su matori smaraći širih masa koji jašu na valovima populizma i statusa od prije 30 godina....šta štemaju na svojim koncertima
šta ce drugo nego stare stvari....a i to fušere jer su pali nekoj stvari za uši...nece ovo novo sranje
-
dezurni_ucenik
#144 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Some Kind Of Monster dokumentarac je pokazao kolika je to skupina obicnih snobovskih p***ketina.,,,,LSD wrote:Koliko god je James Hetfild tj. njegova Metallica podarila svijetu dobre muzike i odlicnih albuma u prvih 5-6 godina karijere ...e upravo toliko, a i mnogo više su kasnije iskenjali nevjerovatne količine shita i smeća iz sebe....treba gledati i B stranu ploče, drugu stranu medalje...danas su matori smaraći širih masa koji jašu na valovima populizma i statusa od prije 30 godina....šta štemaju na svojim koncertima, šta ce drugo nego stare stvari....a i to fušere jer su pali nekoj stvari za uši...nece ovo novo sranje
-
LSD
#145 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ma znam...smeće od filma , zapravo njihovi ego tripoviCVIKERASH wrote:Some Kind Of Monster dokumentarac je pokazao kolika je to skupina obicnih snobovskih p***ketina.,,,,LSD wrote:Koliko god je James Hetfild tj. njegova Metallica podarila svijetu dobre muzike i odlicnih albuma u prvih 5-6 godina karijere ...e upravo toliko, a i mnogo više su kasnije iskenjali nevjerovatne količine shita i smeća iz sebe....treba gledati i B stranu ploče, drugu stranu medalje...danas su matori smaraći širih masa koji jašu na valovima populizma i statusa od prije 30 godina....šta štemaju na svojim koncertima, šta ce drugo nego stare stvari....a i to fušere jer su pali nekoj stvari za uši...nece ovo novo sranje
- Mrtvac Krvnik
#146 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
jebg.nije ničija do zore gorilaLSD wrote:Koliko god je James Hetfield tj. njegova Metallica podarila svijetu dobre muzike i odlicnih albuma u prvih 5-6 godina karijere ...e upravo toliko, a i mnogo više su kasnije iskenjali nevjerovatne količine shita i smeća iz sebe....treba gledati i B stranu ploče, drugu stranu medalje...danas su matori smaraći širih masa koji jašu na valovima populizma i statusa od prije 30 godina....šta štemaju na svojim koncertimašta ce drugo nego stare stvari....a i to fušere jer su pali nekoj stvari za uši...nece ovo novo sranje
-
dezurni_ucenik
#147 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
I od njih mi je jedino gori Dave Mustain.Vidio si ga kako cmizdri pred psihologom.Zato sto su ga ovi najurili jos prije Kill Em All.Hajd' da je on nakon toga postao beskucnik,fukara,propalica.Nego osnovao je Megadeth.Lezi na milionima i jos cmizdri ko kakva pi**a-Idi ubij se ....
-
Heller
#148 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Mustaine mi je najmrži muzičar a ni MEgadeth mi nije nesto drag ko bendCVIKERASH wrote:I od njih mi je jedino gori Dave Mustain.Vidio si ga kako cmizdri pred psihologom.Zato sto su ga ovi najurili jos prije Kill Em All.Hajd' da je on nakon toga postao beskucnik,fukara,propalica.Nego osnovao je Megadeth.Lezi na milionima i jos cmizdri ko kakva pi**a-Idi ubij se ....
-
LSD
#149 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Bar nije od sebe pravio klauna...šišao se, farbao i zalizivao kosu, probijao piercinge kroz nozdrve i sise po stare dane kao oni halkari iz Metallice na onim spotovima sa Load albuma.Heller wrote:Mustaine mi je najmrži muzičar a ni MEgadeth mi nije nesto drag ko bendCVIKERASH wrote:I od njih mi je jedino gori Dave Mustain.Vidio si ga kako cmizdri pred psihologom.Zato sto su ga ovi najurili jos prije Kill Em All.Hajd' da je on nakon toga postao beskucnik,fukara,propalica.Nego osnovao je Megadeth.Lezi na milionima i jos cmizdri ko kakva pi**a-Idi ubij se ....![]()
A da je Mustain svojevrsna dileja, to odavno poznato
-
Heller
#150 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Sad ispade da sam ja branio Metaliku, a vala nisam i oni su pali kurcu za uši Slayer i Anthrax prije M&M-a, i jedni i drugi su se pomirili zbog para jebat ih