BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Murat Sabanovic

#126 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Murat Sabanovic »

wright - odlican,kakanovic - prosjek, dok ostale ne treba ni spominjati .
just principe

#127 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

Admir_1984 wrote:ja se samo nadam da cu za svog života doživjeti da se bar na jednoj utakmici neke reprezentacije ne pjeva pjesma gdje te život razocara :roll:

kad budemo sampioni ili barem osvojili jebenu medalju na olimpijadi necemo. Gledajuci sportski zivot nam je grohnuo, sve razocarenje do razocarenja
Bodkin

#128 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

odbrana od pika je katastrofa. polupreuzimanje gdje samo ispruze nogu, a ispod ti vec centar zakucava. u napadu totalno bez ideje. sve se svodi na 1vs1 ili poneki pik. mirza se previse ispucava. ovi pogodili sve sto su osutali. bottom line, ocekivao sam vise
Mustang1

#129 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mustang1 »

Jest tjesno ali smo odigrali :thumbup: Latvijci su imali ludu srecu da su im svakakvi sutevi ulazili pogotovo trice .. A mi smo na skoku ocajni bili onaj mali prco je skakao izmedju nasih dvojice trojice.. Sumnjam da mozemo opet ovako losu partiju pruziti a oni onako dobru ..
cyprus

#130 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Ne pratim baš najbolje košarku zadnjih godina, ali koliko se sjećam od prije, uvijek je Latvija bila naš nivo, a mi nivo Latvije... I nije mi jasno otkud ovoliko čuđenje i nezadovoljstvo nad tijesnom pobjedom? Možda je moglo bit malo manje napeto, ali očekivati visoku pobjedu nad selekcijom slične kvalitete je nonsens...

Ja sam zadovoljan :) Nismo baš ekipa za evropski vrh, ali mislim da smo na dobrom putu da se ponovo ustalimo u 15-20 najboljih na kontinentu...
Artest

#131 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Artest »

nihad se mora opustiti i preuzeti svoju ulogu ofanzivno drugog igraca. ovako je cijelu vecer bio u nekom grcu i skoro po defaultu spusto loptu na mirzu...ni traga one njegove samouvjerenosti, probijanja odbrane kao na nedavno okoncanom turniru u sloveniji gdje je bio nas najbolji igrac...odnosno najucinkovitiji u odnosu na potrosnju lopti
mirza je danas neobjasnjivo fosirao igru 1 na 1 kao da je luis skola....drzi se ti mirza linije iza 6,25...vise volim da opalis 10 trojki i zabijes 4...nego da promasis gomilu ispucavanja nakon naguravanja u reketu...
takodjer mora poboljsatii voljni momenat za odbranu i skok...inace , nece se bas provesti u NBA.

ostale ne bih komentarisao, oni su ionaku tu pomocno osoblje. wright odlican veceras.

hitno moramo ukljuciti malog nurkica. niko ne ocekuje da on nesto posebno odigra...ali treba nam njegovo meso u reketu, treba nam njegovo fizicko prisustvo...5 min. skroz dovoljno. zavisno od njega, od performansi, mozda povremeno i dizat minutazu....ne smijemo ga odmah opteretit i staviti pod pritiska

bitno je da se plasiramo, do slovenije ce to puno bolje izgledat...pogotovo ako pridobijemo omica.
El_comadante

#132 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

ono što je dobro da smo pobjedili jer je ipak Latvije i najjača reprezentacija u našoj grupi i mi moramo shvatiti da nismo neki aman kvalitet da se prošetamo kvalifikacijama i da sve pobjeđujemo 20 razlike. međutim problem je što je uvijek isto, slabo skačemo i uvijek protiv nas trpaju trice. tako je i Finska i mnogi drugi su imali "svoj dan" baš protiv nas. znaći po tom pitanju se nije ništa promjenilo. vidjećemo dalje nadam se da če u hodu popraviti par stvari
Herr Flick

#133 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Herr Flick »

El_comadante wrote:ono što je dobro da smo pobjedili jer je ipak Latvije i najjača reprezentacija u našoj grupi i mi moramo shvatiti da nismo neki aman kvalitet da se prošetamo kvalifikacijama i da sve pobjeđujemo 20 razlike. međutim problem je što je uvijek isto, slabo skačemo i uvijek protiv nas trpaju trice. tako je i Finska i mnogi drugi su imali "svoj dan" baš protiv nas. znaći po tom pitanju se nije ništa promjenilo. vidjećemo dalje nadam se da če u hodu popraviti par stvari
Drug najjaca reprezentacija u nasoj grupi je Gruzija,proguglaj malo i vidices da imaju 2 igraca iz NBA i jos par iz najboljih evropskih klubova :thumbup: :thumbup:
El_comadante

#134 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

Herr Flick wrote:
El_comadante wrote:ono što je dobro da smo pobjedili jer je ipak Latvije i najjača reprezentacija u našoj grupi i mi moramo shvatiti da nismo neki aman kvalitet da se prošetamo kvalifikacijama i da sve pobjeđujemo 20 razlike. međutim problem je što je uvijek isto, slabo skačemo i uvijek protiv nas trpaju trice. tako je i Finska i mnogi drugi su imali "svoj dan" baš protiv nas. znaći po tom pitanju se nije ništa promjenilo. vidjećemo dalje nadam se da če u hodu popraviti par stvari
Drug najjaca reprezentacija u nasoj grupi je Gruzija,proguglaj malo i vidices da imaju 2 igraca iz NBA i jos par iz najboljih evropskih klubova :thumbup: :thumbup:
da tako je znam to. medjutim hoču da kažem dolazkom Ace Petrovića jedino što smo popravili je famozna 3/4 ostalo baš i nismo a trebali bi. ali pobjeda je pobjeda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#135 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Dobro je, krenulo se s pobjedom. Kako se kaze u jednom filmu, nije vazno jesi li pobijedio za milju ili centimetar, tako nesto, tako i ovo, bitno je i da se vidi kakvi smo u tijesnim zavrsnicama. Osim toga, treba uzeti u obzir nedostatak pojedinih igraca, Kikanovic igrao pod temperaturom i ove lole su sve zivo pogadjali. Dobro, nije se neka odbrana igrala, ali bice to bolje.
Herr Flick

#136 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Herr Flick »

El_comadante wrote:
Herr Flick wrote:
da tako je znam to. medjutim hoču da kažem dolazkom Ace Petrovića jedino što smo popravili je famozna 3/4 ostalo baš i nismo a trebali bi. ali pobjeda je pobjeda.
:bih: :bih:
Comrad

#137 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Atmosfera nije bila losa, dvorana puna...steta bi bila da smo izgubili, jer mi kakvi smo sljedecu tekmu bi bilo 100 ljudi u dvorani.

Ovo bi hladno uzeli 15 razlike da nismo fulili onoliko zicera. Teletovic se ne smije onoliko ispucavati, ok nas najbolji igrac, ali daj brate uzmi neku mjeru. Ako vidis da te ne ide, daj nekome drugom.

Djedovic je super odigrao, i ko god nesto kaze protiv momka, taj ili se ne razumije u kosarku ili uopste nije gledao tekmu. Jedini lik u nasoj ekipi koji ima muda da udje pod kos, pored Wrighta. I kad god je usao ili je bio faul ili kos. Iako je i on fulio cisto polaganje i onaj jedan ulaz kada ga zalijepise. I naravno treba spomenuti, da je upravo on preokrenuo rezultat, pa se lomilo tamo-vamo i onda je opet Wright pogodio onaj sut i osigurao 2 razlike za nas.

p.s. Nisam slusao prenos, ali ne kontam ovoliku pricu Letonija/Latvija. Pa to su dva naziva za jednu istu zemlju. U cemu je problem? I nas komentator govori Njemačka, a očito je da na njihovim dresovima to ne pise, isto tako englez govori Germany, a ne pise im ni to na dresovima. Ofirate se bezveze... :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#138 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Teletovic se morao zavlaciti pod kos, to je i razlog silnih promasaja. Sta je mogao drugo raditi kad nema nikog naseg pod kosem? Kikanovic je igrao koliko je mogao, Sinanovica su isprobali, ne zna covjek uhvatiti loptu kad mu je dodaju :-) i onda krene Mirza pod kos.
jazzer

#139 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by jazzer »

Ja sam ipak vidio neki napredak u odnosu na prethodne godine. Treba imati na umu da je ovo jedna
nova reprezentacija, puno novih igraca, treba to sve uvezati, uigrati a za to nije dovoljno par turnira.
I druga stvar, ne pravi se ova ekipa ili cijeli projekat ako hocete, za utakmicu protiv Latvije nego za
EP naredne godine. Bice uspona, padova ali je najvaznije da se ekipa uigra, napravi neki svoj stil igre
pa ce i rezultati doci. Idemo dalje, ja mislim da ce sve ovo puno bolje izgledati kako kvalifikacije budu
odmicale. Dobra stvar je i to da smo odigrali lose ali ipak pobjedili. To nam se prije bas i nije desavalo cesto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#140 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Da, ova ekipa ima mentalnu snagu, a imamo i napadacki potencijal, dosta je i bilo utakmica u kojima dajemo do 65 koseva. Nurkic se brusi, doci ce ko budali samar :) Yebo odbranu, ima da sve rasturimo napadackim potencijalom :D
sumirprimus

#141 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by sumirprimus »

aa kvalifikacije,tema posebna :D
18-og sa olandijom?
phillie

#142 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

bosnjo89 wrote:
Ante Mašić: Aco Petrović me pozvao u BIH reprezentaciju, ali sam neodlučan.
kako bi te slatko odjebao pa makar bio i M.J

gori ovaj sto ga zove
Jbt, ko da ga zove na basket u raji :-) :-)
Sto se tice sinosnje utakmice, koliko me je pozitivno iznenadio Wright toliko me je razocarao Sinanovic. Covjek bi mislio da sa onom visinom covjek ce biti car pod kosevima , kad ono...jedini plus mu je sinoc bio sto je pjevao himnu :D
Zakarije sa 11 skokova najbolji stakac ekipe, uz 20 poena i 4 asistencije pokazao se u najboljem svjetlu, cak mislim da nam je on najbolji "uvozni" igrac do sad...
Mislim da se ljudi ne trebaju hvatati za glave i padati u depresiju sto ovu utakmicu nismo dobili 20+ razlike ili vise...pa koga smo mi to u zadnje vrijeme dobijali 20 razlike? Tukao nas je Portugal u Sarajevu, Finska nas je dobijala, Holandija, Belgija, a cini mi se i Cesi (?) Igrali smo neke dodatne kvalifikacije za EP u proslosi, pa nismo prolazili...Mislim da ova ekipa ima potencijala, kao sto neko rece, tek je stastavljena i treba jos uigravanja, ali vidi se da ima materijala za Sloveniju 2013. Ne kazem da cemo biti prvi :D al eto mozemo igrati na EP.

Navijaci, sve 5, ali jbv Merlin razocarani vise....pa dokle...ne mora cijela dvorana pjevati pjesmu, nije to pod moranje.
Djuro

#143 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Djuro »

Bravo BIH!
Čestitke na pobjedi!
Meni je BIH, uz Hrvatsku, uvijek bila najdraža zemlja i najdraža repka, a sada, kad je došao Aco,
još više pratim i navijam za vas.
Aco je dobar trener, zna košarku i zna prepoznati dobrog Amerikanca.
On je kroz karijeru dosta Amera slao u Cibonu, i ne sjećam se da je negdje baš jako
fulao. Uostalom, vaš Amerikanac Wright mi se čini puno kvalitetniji od našeg Amerikanca (Drapera).

Latvija je solidna ekipa, pucački jaka i pobjeda nad njima je dobar uspjeh.
Uostalom, koga se danas može dobiti sa 20 razlike?
Comrad

#144 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Tomahawk11 wrote:Teletovic se morao zavlaciti pod kos, to je i razlog silnih promasaja. Sta je mogao drugo raditi kad nema nikog naseg pod kosem? Kikanovic je igrao koliko je mogao, Sinanovica su isprobali, ne zna covjek uhvatiti loptu kad mu je dodaju :-) i onda krene Mirza pod kos.
Teletovic je za mene vodja ove ekipe, neka suta i treba da suta. Ali je imao nekih nepromisljenih poteza, npr. vodimo 1 razlike, 15 sekundi do kraja napada on suta sa 7,5 metara. WTF! I normalno nakon toga nam ljudi zabijaju tricu i preokrecu rezultat. I jos nekoliko puta je imao te neke nepromisljene suteve i forsiranja.

Treba izbjegavati tu horuk igru. Mi sinoc nismo kako treba akcije odigrali za tri poena, sve trice sto su osutane, osutane su na silu. Dok su latvijci sve skolovano i fino, mozda su 1-2 trice osutali bez akcije, ovo ostalo razvuku nas ko jufku i uvijek imaju samog igraca na trici.

Neko prica da su sreckovici, nisu sreckovici. Nego ljudi su uigrani i imaju uigrane akcije za tri poena, to im je glavni adut. Nasi cim stisnu odbranu, odmah se preokrene rezultat.
Comrad

#145 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

odlucujuci poen...

ime mu na facebooku: Zack Zeko Wrightić

ahahhaahha...gigant :thumbup: :bih: :bih: :bih:
vryzas

#146 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

copy/paste sa teme reprezentacija BiH :D

Jedva, ali bas jedva...odbrana "mekana" ali s obzirom na broj igraca u rotaciji nije ni cudo. Takticki slabo odradjeno na parketu, nemam pojma kakva je bila priprema. Latvija ovako igra zadnjih nekoliko godina. Sva igra im se zasniva na vanjskom sutu, gdje skoro svi uzimaju sut za 3 poena i tako sire reket, a nakon toga se ide u ofanzivni skok. Cak nisu bili toliko agresivni kao sto su bili ranije na nekim utakmicama. Forsiraju polu "run and gun" igru u kojoj se 80% napada zavrsava "iskakanjem" iz akcije i individualnim "ludilom". Ekipa koju mozes "lako slomiti" sa maximalno cvrstom odbranom svih 40 minuta...ovo nismo imali juce.
Nasi igraci nisu dobro odgovorili na igru protivnika, a najveci problem je slaba odbrana i losa tranzicija. Nismo dovoljno iskoristili i neke prednosti u napadu, a imali smo dosta mismatch situacija koje su "pale u vodu" zbog slabe koncentracije igraca.

U nastavku kvalifikacija treba raditi na cvrscoj odbrani i "sirini" klupe!

Cestitke igracima i strucnom stabu na pobjedi :bih:
It_is_a_Leclerc

#147 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Sinoć sam imao prilike gledati snimak utakmice sa Latvijom, i onakom bez skakanja, udaranja po glavi, padanja na zemlju, i faza psihodeličnih napadaja, uspio sam analizirati par stvari u našoj igri koje su malo štekale.
Prvo - čini mi se da je kritični moment onaj kad je izišao Kikan, a ušao Perišić, pa smo igrali sa Mirzom na centru. Tad se desila i tehnička, a Latvijci su sa -1, odšli na +5.
Drugo - ne znam zašto kritikuju Sinanovića. Onako "kabasti" igrači nikad nisu pokretni ili posebno spretni. On je imao tri skoka i jednu blokadu u tri minute igre. Samo još da bude šuterski korisniji u reketu, i to je to.
Mi smo, gledajući igru i kvalitet, ovu Latviju mogli dobiti +5. No, problem je bio u tome što su oni šuterski briljirali, i to je nešto na što niko ne može računati. Mi smo, s druge strane, tri-četiri polaganja fulili ili napravili glupe greške u napadu. Da je sve to ušlo, razlika bi bila daleko ljepša.

Ono što je super fino za vidjeti je kontrola utakmice koju ima Aco. Kad on zove TO, odmah idući napad mi imamo lagane poene. Jedna anegdota - u jednom time outu je rekao Zacku - "Zack, until six seconds you go right..and..and then ulaz unutra".
A na zadnjem timeoutu se malo pogubio, pa je Đedoviću objašnjavao na engleskom.

Uglavnom, u prethodnom bi periodu ovo gubili glatko. Sad pokazujemo mentalnu zrelost, fizičku spremnost. Samo još malo proširiti klupu, i bit ćemo spremni za Sloveniju.
El_comadante

#148 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

kažu imamo slabu klupu. pa to su valjda znali i prije kvalifikacija pa što nisu riješili taj problem a ne ovako...
neno#4

#149 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

El_comadante wrote:kažu imamo slabu klupu. pa to su valjda znali i prije kvalifikacija pa što nisu riješili taj problem a ne ovako...
A kako bi ti to rijesio?
Niko nije racunao na povrede Gordica, Pasalica, Bavcica, Adamovic je pozvan pa se i on povrijedio, Kuzmic otisao sa priprema. Navedi nam igrace koji bi po tebi mogli igrati.
El_comadante

#150 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

neno#4 wrote:
El_comadante wrote:kažu imamo slabu klupu. pa to su valjda znali i prije kvalifikacija pa što nisu riješili taj problem a ne ovako...
A kako bi ti to rijesio?
Niko nije racunao na povrede Gordica, Pasalica, Bavcica, Adamovic je pozvan pa se i on povrijedio, Kuzmic otisao sa priprema. Navedi nam igrace koji bi po tebi mogli igrati.
neznam ja to treba selektor znati a da ja znam bio bi ja selektor. valjda u Širokom i Igokei ima koji kvalitetan igrač. šta je naprimjer sa Vaslijevićem, Nešovićem, Ikonićem, Kuzmićem itd...
Locked