BKD-bosch dizne, BKP-siemens, kod tebe su bosch ja mislim_Reds_ wrote:Koje dizne bi trebao imati golfV 2007/5. Da li to mogu vijdeti negdje u knjizi koje dodje uz auto.
2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Marko99
#126 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
-
Doktor29
#127 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Na ovu kilometrazu ti to zoves velikim ulaganjem????Melami wrote:cuj nije imao velikih ulaganja a otisao mu kompresor klime i katalizator izduvnih gasova :SDoktor29 wrote:Kakva je situacija sa 2.0 TDI motorom iz 2008 godine, planiram kupiti audija sa tim motorom. Trenutno vozim golfa VI i presao sam nevjerovatnih 160.000 km za tri godine ( posao) i pored redovnog servisa ja nisam imao nekog ulaganja, kompresor klime (2.000 BAM) i neki katalizator izduvnih gasova, cijene se ne mogu sjetiti
-
jefferson
#128 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Kompresor klime i katalizator su manje vise potrosni materijali. Kompresor klime kod VW je standardan kvar, posebno akos e koristi cijele godine. Da odma kazem da je kompresor u VW Passatu Made in Japan, DENSO (licno ga mjenjao).Doktor29 wrote:Na ovu kilometrazu ti to zoves velikim ulaganjem????Melami wrote:cuj nije imao velikih ulaganja a otisao mu kompresor klime i katalizator izduvnih gasova :SDoktor29 wrote:Kakva je situacija sa 2.0 TDI motorom iz 2008 godine, planiram kupiti audija sa tim motorom. Trenutno vozim golfa VI i presao sam nevjerovatnih 160.000 km za tri godine ( posao) i pored redovnog servisa ja nisam imao nekog ulaganja, kompresor klime (2.000 BAM) i neki katalizator izduvnih gasova, cijene se ne mogu sjetiti
Kod TDI motora par puta neka je neko stavio pogresno ulje moze sjebati katalizator a nekad i bregastu.
-
preludezalude
#129 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Pa kud ces vece ulaganje od kompresora koji kosta 2000KM!!! Mislim, stvarno su jeftini dijelovi za golfa.Doktor29 wrote:Na ovu kilometrazu ti to zoves velikim ulaganjem????Melami wrote:cuj nije imao velikih ulaganja a otisao mu kompresor klime i katalizator izduvnih gasova :SDoktor29 wrote:Kakva je situacija sa 2.0 TDI motorom iz 2008 godine, planiram kupiti audija sa tim motorom. Trenutno vozim golfa VI i presao sam nevjerovatnih 160.000 km za tri godine ( posao) i pored redovnog servisa ja nisam imao nekog ulaganja, kompresor klime (2.000 BAM) i neki katalizator izduvnih gasova, cijene se ne mogu sjetiti
-
530i
#130 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Bar ih ima na svakoj trafici.
Dozla da je prešao 650.000km pa da i kažeš da je neka ozbiljnija kilometraža...Doktor29 wrote:Na ovu kilometrazu ti to zoves velikim ulaganjem????
-
jefferson
#131 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Doduse za kompresor je o meni previse dati 2000km, mislim ko to naplacuje?Doktor29 wrote:Na ovu kilometrazu ti to zoves velikim ulaganjem????Melami wrote:cuj nije imao velikih ulaganja a otisao mu kompresor klime i katalizator izduvnih gasova :SDoktor29 wrote:Kakva je situacija sa 2.0 TDI motorom iz 2008 godine, planiram kupiti audija sa tim motorom. Trenutno vozim golfa VI i presao sam nevjerovatnih 160.000 km za tri godine ( posao) i pored redovnog servisa ja nisam imao nekog ulaganja, kompresor klime (2.000 BAM) i neki katalizator izduvnih gasova, cijene se ne mogu sjetiti
-
goran16v
#132 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Ako je covjek otisao u ovl. servis i ako je to redovna cijena?jefferson wrote: Doduse za kompresor je o meni previse dati 2000km, mislim ko to naplacuje?
- basicm
#133 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Mnogo brate sto jes' jes'.
-
citroen xm
#134 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
stupljanin wrote: nedo mi bog golfa i rata haha stvarno su bolesnici ovi ljubitelji golfa , njima 2k ok ulaganje u haman novo auto , pa ljudi kupite korejanca necete toliko ulozit za 10 godina vozanja i održavanja i to u ovlastenom servisu...
A kad te koreanac tek zvizne po ušima sa cijenom servisa i dijelova.
-
jefferson
#135 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Previse, dzaba!goran16v wrote:Ako je covjek otisao u ovl. servis i ako je to redovna cijena?jefferson wrote: Doduse za kompresor je o meni previse dati 2000km, mislim ko to naplacuje?
Ja taj kompresor nov kupio za 184 dolara!
Nek mu neko nabavi kompresor u SAD i sl i nek ga neko promjeni. Cak ni u servisu ovdje nije promjena toliko, a koji je standard u SAD a koji u BiH?
Ubi VW bosance...
-
goran16v
#136 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Ako je cijena kompresora za VW 2k KM ni za jedan drugi auto cijena u ovl. servisu nije puno razlicita, a to sto predlazes je klasicna kokuz varijanta za nekog ko ima zivaca da se bakce s tim. Kakva bi tek reakcija bila da je neko napisao da je kupio 4 celicne felge 16" sa Mercedesa C klase u mercedesovom servisu za 1700 KM?!jefferson wrote:Previse, dzaba!goran16v wrote:Ako je covjek otisao u ovl. servis i ako je to redovna cijena?jefferson wrote: Doduse za kompresor je o meni previse dati 2000km, mislim ko to naplacuje?
Ja taj kompresor nov kupio za 184 dolara!
Nek mu neko nabavi kompresor u SAD i sl i nek ga neko promjeni. Cak ni u servisu ovdje nije promjena toliko, a koji je standard u SAD a koji u BiH?
Ubi VW bosance...
-
jefferson
#137 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Kokuz varijanta?
Jaro eto neka sam ja kokuz, ali ja bi prije to uradio.
Cuj kokuz, jbt pa sta sve neces cuti, iako mi to bas ide u skladu sa nasim mentalitetom, ono ja sam gospodin pa cu platiti toliko, jerbo ja vozim Pasata.
Covjece to je 2,000 maraka, to je extra dobra plata u BiH za jebeni kompresor, da je troovlasteni servis!
Cuj kokuz, jbt pa sta sve neces cuti, iako mi to bas ide u skladu sa nasim mentalitetom, ono ja sam gospodin pa cu platiti toliko, jerbo ja vozim Pasata.
Covjece to je 2,000 maraka, to je extra dobra plata u BiH za jebeni kompresor, da je troovlasteni servis!
-
goran16v
#138 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Naravno da jest kukuz varijanta, a gospodin nije onaj ko vozi Passata pa kupuje kompresor na e-bayu za 187 USD pa smislja nekog da mu posalje, pa opet smislja nekog da mu ugradi nego ko odveze auto u ovl. servis i plati popravak, sto je sasvim normalna stvar, a to nema veze sa tim koji auto vozi.jefferson wrote:Kokuz varijanta?
Ti izgleda neki pravo naivan lik?! Kakve veze ima cijena kopresora sa platom u BiH? Sta mislis koliko je kompresor za Renault ili Toyotu?
-
jefferson
#139 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Niej to e-bay varijanta. Mozes kupiti DENSO kompresor (koji je original u VW) na ovlastenim stranicama nekad za 150 dolara. Ti prodavaci salju i u BiH posiljke, pa nek je posiljka jos toliko eto ti ustede jaro.goran16v wrote:Naravno da jest kukuz varijanta, a gospodin nije onaj ko vozi Passata pa kupuje kompresor na e-bayu za 187 USD pa smislja nekog da mu posalje, pa opet smislja nekog da mu ugradi nego ko odveze auto u ovl. servis i plati popravak, sto je sasvim normalna stvar, a to nema veze sa tim koji auto vozi.jefferson wrote:Kokuz varijanta?
Ti izgleda neki pravo naivan lik?! Kakve veze ima cijena kopresora sa platom u BiH? Sta mislis koliko je kompresor za Renault ili Toyotu?
Inace ja sam to sam sebi primjenio, nisam trazio nekoga. Razumijem da mnogi ljudi ne znaju ni ulje promjeniti a kamoli kompresor, ali odvezes auto u servise kojis e time bave i eto.
Jbt da ustedis 1000km to su cetiri nove gume. I jos ja ispade u svemu ovom naivan sto predlozi nacin kako da ustedi pare
-
goran16v
#140 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Jest' kad bi to tako jednostavno bilo...jefferson wrote: Niej to e-bay varijanta. Mozes kupiti DENSO kompresor (koji je original u VW) na ovlastenim stranicama nekad za 150 dolara. Ti prodavaci salju i u BiH posiljke, pa nek je posiljka jos toliko eto ti ustede jaro.
Inace ja sam to sam sebi primjenio, nisam trazio nekoga. Razumijem da mnogi ljudi ne znaju ni ulje promjeniti a kamoli kompresor, ali odvezes auto u servise kojis e time bave i eto.
Jbt da ustedis 1000km to su cetiri nove gume. I jos ja ispade u svemu ovom naivan sto predlozi nacin kako da ustedi pare![]()
![]()
-
citroen xm
#141 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
stupljanin wrote: S obzirom da vozim Kiu , mogu ti reci da nemas pojma o cemu pricas ...
Dobro šefe, Kia je najpovoljnija samo svi onako bezveze pričaju kako su im dijelovi i servisi papreni. Od auto emisija do vlasnika i korisnika.
-
jefferson
#142 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Pa sto nije? Ne zna sjel ili nije dok ne probas ha ja....goran16v wrote:Jest' kad bi to tako jednostavno bilo...jefferson wrote: Niej to e-bay varijanta. Mozes kupiti DENSO kompresor (koji je original u VW) na ovlastenim stranicama nekad za 150 dolara. Ti prodavaci salju i u BiH posiljke, pa nek je posiljka jos toliko eto ti ustede jaro.
Jbt da ustedis 1000km to su cetiri nove gume. I jos ja ispade u svemu ovom naivan sto predlozi nacin kako da ustedi pare![]()
![]()
-
preludezalude
#143 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Ako neko kaze da je 2000KM redovna cijena za kompresor za jebenog golfa, onda kakve logike ima prica da je jeftino odrzavanje golfa i da su jeftini dijelovi. Da se radi o nekoj masini recimo mercedes ili bmw pa hajde, 2000KM ide uz masine. Ali golf...
- em11r
#144 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
ehhhh dzaba trosis energiju ...preludezalude wrote:Ako neko kaze da je 2000KM redovna cijena za kompresor za jebenog golfa, onda kakve logike ima prica da je jeftino odrzavanje golfa i da su jeftini dijelovi. Da se radi o nekoj masini recimo mercedes ili bmw pa hajde, 2000KM ide uz masine. Ali golf...
nek placaju ko ih **** ... dok je ovaca bice i vune nek zive za auta i strepe nad njima i dan i noc
-
goran16v
#145 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
A sto sale radi ne nazoves bilo koji servis i ne pitas koliko je kopresor za bilo koji auto pa se tek onda javis? Sta ako je kompresor za Renaulta skuplji, a jeste, sta cemo onda?preludezalude wrote:Ako neko kaze da je 2000KM redovna cijena za kompresor za jebenog golfa, onda kakve logike ima prica da je jeftino odrzavanje golfa i da su jeftini dijelovi. Da se radi o nekoj masini recimo mercedes ili bmw pa hajde, 2000KM ide uz masine. Ali golf...
-
jefferson
#146 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Pa dobro sad jel ti to tvrdis da je Renault losije auto?goran16v wrote:A sto sale radi ne nazoves bilo koji servis i ne pitas koliko je kopresor za bilo koji auto pa se tek onda javis? Sta ako je kompresor za Renaulta skuplji, a jeste, sta cemo onda?preludezalude wrote:Ako neko kaze da je 2000KM redovna cijena za kompresor za jebenog golfa, onda kakve logike ima prica da je jeftino odrzavanje golfa i da su jeftini dijelovi. Da se radi o nekoj masini recimo mercedes ili bmw pa hajde, 2000KM ide uz masine. Ali golf...
-
goran16v
#147 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Naravno da nije, da li si pokusao ikad da u BiH narucis kompresor iz USA, pa te osim shippinga oderu za carinu i PDV-e, a o tome da cekas 4 sedmice, da nemas garanciju na dio, kao i rizik da si narucio pogresan dio ili da dio nikako ne stigne, da ne govorim?jefferson wrote:Pa sto nije? Ne zna sjel ili nije dok ne probas ha ja....goran16v wrote:Jest' kad bi to tako jednostavno bilo...jefferson wrote: Niej to e-bay varijanta. Mozes kupiti DENSO kompresor (koji je original u VW) na ovlastenim stranicama nekad za 150 dolara. Ti prodavaci salju i u BiH posiljke, pa nek je posiljka jos toliko eto ti ustede jaro.
![]()
-
goran16v
#148 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Pa dobro sad jel ti to tvrdis da je Renault losije auto?jefferson wrote: A sto sale radi ne nazoves bilo koji servis i ne pitas koliko je kopresor za bilo koji auto pa se tek onda javis? Sta ako je kompresor za Renaulta skuplji, a jeste, sta cemo onda?
Ne bih uopste da ulazim u to, kao ni u to da 4/5 ljudi koji mudruju na ovoj temi nikad nije sjela ili imala auto sa 2,0 TDI motorom, ali tvrdim da cijena kompresora klime u ovl. servisu u BiH za VW nije bitno drugacija nego za bilo koji drugi auto, a da je prica ovih strucnjaka kako je to deranje guzova samo jer je VW (naravno nikad nisu prisli ovl. servisu ni sa jedim autom koji su vozili), pa su kao dijelovi za druge aute puno jeftiniji - beskonacno smijesna! Plasticna rucka za otvaranje prozora za Renault (ista je za sve modele), znaci komadic plastike je *ebenih 34 KM, a jedan parking senzor cca 300 KM, ili 58 KM za zamjenu H8 sijalice u maglenci na Focusu u ovl. servisu (ta ista sijalica je u Autoelektri 16 KM), pa ti vidi sta je deranje guzova.
-
Doktor29
#149 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Kupljen u ovl. servisu uz cekanje od nekim mjesec dana, ja stvarno ne smatram to velikim ulaganjem na predjenih 160.000, osim toga i redovnog servisa nista vise nije ulozeno u taj auto, meni to nije puno obzirom koliko sam ga koristio. Ova kilometraza je napravljena za 3 godinegoran16v wrote:Ako je covjek otisao u ovl. servis i ako je to redovna cijena?jefferson wrote: Doduse za kompresor je o meni previse dati 2000km, mislim ko to naplacuje?
- vukojebina
#150 Re: 2.0 TDI Iskustva sa ovim motorom
Pa lafe sto ne kazes odma da si 7 god drzo korejanca u garazi, pa puno je i tih 2000 ako si dao...pa to je ebote 4-5 intervala mijenjanja ulja... De nam reci sviju ti, jesi mu uveo grijanje u garazu?