BH predstavnici na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
FrankSlade

#126 Re: BH predstavnici na OI

Post by FrankSlade »

Ajde ne serite, covjek je citav zivot zivio u BG sa majkom Srpkinjom, cemu cudjenje?
luckylaka

#127 Re: BH predstavnici na OI

Post by luckylaka »

stochar wrote:Image
Ja sam od pocetka bio da nas kandidat u streljastvu bude onaj,,Rambo iz Cazina,,Covjek ako promasi puskom pri ruci mu je pistolj,zolja,kalas, znaci nema sanse da promasi.Ne znam kako ovaj Fazlija kod kuce pogodi u metu :D
cyprus

#128 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

Reneee wrote:Nesto ovo prelazenje u srbe posebno je izrazeno kod Emira
Znači hoćemo od BH Srpkinje da se ogrće samo našom zastavom, a mrsko nam je vidjeti Bošnjaka iz Srbije kako se ogrće svojom? :-) To su ti dobro poznati balkanski principi :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#129 Re: BH predstavnici na OI

Post by Velkoski »

Pa ime ga ne čini Bošnjakom, realno :D
marokanac

#130 Re: BH predstavnici na OI

Post by marokanac »

cyprus wrote:
Znači hoćemo od BH Srpkinje da se ogrće samo našom zastavom, a mrsko nam je vidjeti Bošnjaka iz Srbije kako se ogrće svojom? :-) To su ti dobro poznati balkanski principi :oops:
A hoćel ta Srpkinja stavit lančić sa zvijezdom i polumjesecom ? Ako da onda OK tad su ti balkanski principi što ti kažeš
Sezam

#131 Re: BH predstavnici na OI

Post by Sezam »

cyprus wrote:

Ovako se svi zagrcu srpskim zastavama, sto siguran sam, predstavlja ti ogromno zadovoljstvo. :wink:
cyprus

#132 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

Sezam wrote:
cyprus wrote:

Ovako se svi zagrcu srpskim zastavama, sto siguran sam, predstavlja ti ogromno zadovoljstvo. :wink:
To zaključuješ na osnovu čega? :oops: Jest da se ne moram pravdat nikome, al eto da ne bude neke zabune: nije mi drago što se mala Ivana slikala u majici Srbije i što nam je stvarnost takva kakva jeste, al obzirom da je to njena privatna slika, ne vidim potrebu za ovakvim burnim reakcijama. Da se na takmičenju ogrnula sa njom, to bi bila neka druga priča... A to što se ovaj Emir, ili kako mu je ime, ogrnuo zastavom svoje države, to mi je drago... primjer koji treba slijediti...
Opetja033

#133 Re: BH predstavnici na OI

Post by Opetja033 »

cyprus wrote:
Ti ogrtanje drzavnim zastavama poredis sa upotrebom vjerskih simbola. :shock:

Lik aludira na kriz oko vrata kod ovog Emira. Je li ti sada ista jasnije?
Malik Urcic

#134 Re: BH predstavnici na OI

Post by Malik Urcic »

Smirite malo strasti. :D

Sutra ide nasa treća sreća, Ensar Hajder.
Image

Nastupa u 12:06h u prvoj kvalifikacionoj grupi, i ima najslabiji rezultat.

Image

Ako uzme ovog s Tajlanda, isto k'o da je pobjedio :D
Mračajski proto

#135 Re: BH predstavnici na OI

Post by Mračajski proto »

Koje smo mi krampe. Ne trebamo ni ići na ovakva takmičenja.
marokanac

#136 Re: BH predstavnici na OI

Post by marokanac »

Problem nas Bošnjaka je što smo previše merhametli i što brzo zaboravljamo prošlost i historiju. Znači OK je kad se neki Bošnjak koji nastupa za drugu zemlju okiti zastavom te zemlje i nosi njihove vjerske simbole a isto tako nam je OK kad se Srpkinja koja nastupa za nas okiti zastavom ili obuče dres druge zemlje. Taj je pristup stvarno za pohvalit, nema šta. Što neko napisa ranije nije problem u tome ko šta voli i netreba na silu nametat da mora volit zemlju u kojoj živi al brate ako je nevoliš nemoj ni nastupat za nju. Budi pod zastavom te zemlje koju toliko voliš i da ti srce bude na mjestu. Isti nam je đavo imali 6 il 2-3 predstavnika na OI. Dokle god nebudemo imali neki kolektivni sport na OI nema tu ozbiljnosti. Ovo je sve čisti amaterizam
So What!

#137 Re: BH predstavnici na OI

Post by So What! »

FrankSlade wrote:Ajde ne serite, covjek je citav zivot zivio u BG sa majkom Srpkinjom, cemu cudjenje?
Da nekome nije slučajno naumpalo da je u Srbiji osim Bošnjaka, Albanaca, Turaka i Makedonaca postoje ljudi koji sebe smatraju Srbima islamske vjeroispovjesti.
FrankSlade

#138 Re: BH predstavnici na OI

Post by FrankSlade »

So What! wrote:
FrankSlade wrote:Ajde ne serite, covjek je citav zivot zivio u BG sa majkom Srpkinjom, cemu cudjenje?
Da nekome nije slučajno naumpalo da je u Srbiji osim Bošnjaka, Albanaca, Turaka i Makedonaca postoje ljudi koji sebe smatraju Srbima islamske vjeroispovjesti.
Vjerovatno ima i toga ali Emir je Srbin pravoslavac a ne Srbin islamske vjeroispovjesti.
So What!

#139 Re: BH predstavnici na OI

Post by So What! »

Image
Nemanja Košarac i Mladen Plakalović

Košarac je trebao biti predstavnik BiH na ZOI u Vankuveru dok je Plakalović bio naš predstavnik i ovako su nam vratili.
Bosanski_kralj

#140 Re: BH predstavnici na OI

Post by Bosanski_kralj »

So What! wrote:
Ako aludiraš na Emira, on može samo biti Srbin ili Bošnjak pravoslavne vjeroispovjesti :D , osim ako onaj privjesak oko vrata nije ljiljan? :oops:

U vezi opreme koja je skupa: Treba naš streljački savez kako skupiti pare i kupiti najbolju moguću opremu koja ima trenutno, zatim raspisati konkurs ili takvo što da se jave svi mlađi od xx godina, koji imaju afiniteta prema streličarstvu, na takmičenje u istom. Pobjednik će potpisati ugovor sa savezom, kojim će između ostalog ostvariti pravo korištenja opreme i predstavljanja BiH na takmičenjima. Vjerujem da bi na taj način bar 3 bili bolji od Nedžada. :roll:
Opetja033

#141 Re: BH predstavnici na OI

Post by Opetja033 »

Malik Urcic wrote:Smirite malo strasti. :D

Sutra ide nasa treća sreća, Ensar Hajder.
Image

Nastupa u 12:06h u prvoj kvalifikacionoj grupi, i ima najslabiji rezultat.

Image

Ako uzme ovog s Tajlanda, isto k'o da je pobjedio :D
Nek' mu je sa srecom! Valjda ce barem u finale uspjeti uci za razliku od ostalih - ali daj Boze!
burekodsira

#142 Re: BH predstavnici na OI

Post by burekodsira »

Bosanski_kralj wrote: U vezi opreme koja je skupa: Treba naš streljački savez kako skupiti pare i kupiti najbolju moguću opremu koja ima trenutno, zatim raspisati konkurs ili takvo što da se jave svi mlađi od xx godina, koji imaju afiniteta prema streličarstvu, na takmičenje u istom. Pobjednik će potpisati ugovor sa savezom, kojim će između ostalog ostvariti pravo korištenja opreme i predstavljanja BiH na takmičenjima. Vjerujem da bi na taj način bar 3 bili bolji od Nedžada. :roll:
slazem se, ali "dje sam ja u tome"
cyprus

#143 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

Opetja033 wrote:
cyprus wrote:
Ti ogrtanje drzavnim zastavama poredis sa upotrebom vjerskih simbola. :shock:

Lik aludira na kriz oko vrata kod ovog Emira. Je li ti sada ista jasnije?

Aaaa, provalih se :mrgreen: Nisam mu vidio krst... :mrgreen:

Pa, ništa, to je pogotovo privatna stvar... Privatnija od te koju će zastavu nosat... Ime i prezime ne mora nužno određivat oblik privjeska na lančiću :oops:
So What!

#144 Re: BH predstavnici na OI

Post by So What! »

Image

Naprijed Ensare, učini nas ponosnim!

Treba svakako istaći, da ovaj momak na Olimpijadi nastupa ne zbog poziva već zbog toga što je ispunio B normu koju sigurno nije lahko ispuniti. Osim toga završio je 17. u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj prošle godine te je time postigao historijski rezultat za našu zemlju
Last edited by So What! on 30/07/2012 20:55, edited 1 time in total.
cyprus

#145 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

So What! wrote:Image

Naprijed Ensare, učini nas ponosnim!

Treba svakako istaći, da ovaj momak na Olimpijadi nastupa ne zbog poziva već zbog toga što je ispunio B normu koju sigurno nije lahko ispuniti.
Ipak, ako sam sve dobro upratio, on ima manje šanse i od Ivane... Za njega bi bio baš uspjeh kad bi bio prvi u svojoj grupi... A ono što nas može tješiti je činjenica da će do sutra nsatupiti tri naša slabija predstavnika... Ona tri jača nastupaju poslije :mrgreen:
erik2

#146 Re: BH predstavnici na OI

Post by erik2 »

Ne mogu tog šupljaka.."privatna stvar". Da se neki reprezentativac Srbije u nekom sportu slika u dresu BiH i to okači na fejs bila moj q privatna stvar. Ovo je naravno hipotetički jer nema šansi da se to desi.
So What!

#147 Re: BH predstavnici na OI

Post by So What! »

Amel Mekić

Kao jednom od najuspješnijih sportista posljednjih godina, Mekiću je pripala čast da na otvaranju Olimpijskih igara nosi zastavu Bosne i Hercegovine, kao i u Atini prije četiri godine. Nijedno veliko judo takmičenje ne može proći bez dobrih nastupa Amela Mekića. Senzacionalni je prošlogodišnji pobjednik Evropskog šampionata u poluteškoj kategoriji. Na Igre stiže kao aktuelni evropski prvak i očekivanja bh. javnosti s pravom su visoka.

Image

''Najvažnije je istaći da svi potpuno zdravi putujemo u London i spremni smo dati maksimum. Obavili smo pripreme za OI i sada nas čeka ono najteže - nastup na velikoj sceni. Trebaće nam dosta sreće, ali očekujem da ćemo opravdati očekivanja", izjavio je evropski džudo šampion Mekić.

Lucia Kimani

Višesturka državna rekorderka nastup u Londonu osigurala je ispunjavanje A norme. Kimani će ovo biti drugi nastup na Olimpijskim igrama pod zastavom naše zemlje a normu je ostvarila pobjedom na maratonu u Krakovu. Više puta je proglašavana za najbolju bh. atletičarku a na prošlim Igrama osvojila je 42. mjesto u maratonu.

Image

U bh. timu vjeruju da Kimani ima kvalitet i formu da na olimpijskom maratonu obori državni rekord i plasira se među 20 najboljih takmičarki.

''Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ponovo imati priliku predstavljati BiH na OI. Nadam se boljem rezultatu nego u Pekingu. U protekle četiri godine sam napredovala i popravila državni rekord, tako da sa dosta optimizma očekujem nastup u Londonu'', kazala je Kimani pred polazak u London.

Kemal Mešić

''Mislim da je ovo bila veoma uspješna godina za naš sport jer je troje sportista ostvarilo A normu. Moramo dati maksimum da što bolje predstavimo BiH. Nadam da se će se neko plasirati u finale", kazao je Kemal Mešić, pred put za London.

http://www.radiosarajevo.ba/upload/imag ... 12%204.jpg

Njegova disciplina je bacanje kugle a normu je ostvario na mitingu u Arizoni. Kemal je student antropologije na Univerzitetu Gainesville na Floridi. Rođen je u Rogatici ali veoma rano s porodicom seli u Sjedinjenje Američke Države gdje se i počeo baviti sportom. Sjajnim hicem u Arizoni, postigao je jedan od najboljih ovosezonskih rezultata u svijetu i predstavlja potencijalno veliko iznenađenje olimpijskog takmičenja u bacanju kugle. Bh. tim uspješnim bi ocijenio nastup koji bi Mešiću osigurao finale.

(radiosarajevo.ba)
Bodkin

#148 Re: BH predstavnici na OI

Post by Bodkin »

So What! wrote:Amel Mekić

Kao jednom od najuspješnijih sportista posljednjih godina, Mekiću je pripala čast da na otvaranju Olimpijskih igara nosi zastavu Bosne i Hercegovine, kao i u Atini prije četiri godine. Nijedno veliko judo takmičenje ne može proći bez dobrih nastupa Amela Mekića. Senzacionalni je prošlogodišnji pobjednik Evropskog šampionata u poluteškoj kategoriji. Na Igre stiže kao aktuelni evropski prvak i očekivanja bh. javnosti s pravom su visoka.

Image

''Najvažnije je istaći da svi potpuno zdravi putujemo u London i spremni smo dati maksimum. Obavili smo pripreme za OI i sada nas čeka ono najteže - nastup na velikoj sceni. Trebaće nam dosta sreće, ali očekujem da ćemo opravdati očekivanja", izjavio je evropski džudo šampion Mekić.

Lucia Kimani

Višesturka državna rekorderka nastup u Londonu osigurala je ispunjavanje A norme. Kimani će ovo biti drugi nastup na Olimpijskim igrama pod zastavom naše zemlje a normu je ostvarila pobjedom na maratonu u Krakovu. Više puta je proglašavana za najbolju bh. atletičarku a na prošlim Igrama osvojila je 42. mjesto u maratonu.

Image

U bh. timu vjeruju da Kimani ima kvalitet i formu da na olimpijskom maratonu obori državni rekord i plasira se među 20 najboljih takmičarki.

''Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ponovo imati priliku predstavljati BiH na OI. Nadam se boljem rezultatu nego u Pekingu. U protekle četiri godine sam napredovala i popravila državni rekord, tako da sa dosta optimizma očekujem nastup u Londonu'', kazala je Kimani pred polazak u London.

Kemal Mešić

''Mislim da je ovo bila veoma uspješna godina za naš sport jer je troje sportista ostvarilo A normu. Moramo dati maksimum da što bolje predstavimo BiH. Nadam da se će se neko plasirati u finale", kazao je Kemal Mešić, pred put za London.

--- NO LINKS ---/upload/images/SPORT/Ostalo/OI%202012/olimpijsci_2012%204.jpg

Njegova disciplina je bacanje kugle a normu je ostvario na mitingu u Arizoni. Kemal je student antropologije na Univerzitetu Gainesville na Floridi. Rođen je u Rogatici ali veoma rano s porodicom seli u Sjedinjenje Američke Države gdje se i počeo baviti sportom. Sjajnim hicem u Arizoni, postigao je jedan od najboljih ovosezonskih rezultata u svijetu i predstavlja potencijalno veliko iznenađenje olimpijskog takmičenja u bacanju kugle. Bh. tim uspješnim bi ocijenio nastup koji bi Mešiću osigurao finale.

(--- NO LINKS ---)
odakle im ova boldirana informacija? momak sa mnom isao u srednju ovdje u sarajevu
Hemera

#149 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

luckylaka wrote:
stochar wrote:Image
Ja sam od pocetka bio da nas kandidat u streljastvu bude onaj,,Rambo iz Cazina,,Covjek ako promasi puskom pri ruci mu je pistolj,zolja,kalas, znaci nema sanse da promasi.Ne znam kako ovaj Fazlija kod kuce pogodi u metu :D

raspitajte se malo pa ce te vidjeti kako su to zapravo male razlike i da nisu svacije 8,9 10 iste.
So What!

#150 Re: BH predstavnici na OI

Post by So What! »

Bodkin wrote:
So What! wrote:Amel Mekić

Image

Lucia Kimani

Image

Kemal Mešić

--- NO LINKS ---/upload/images/SPORT/Ostalo/OI%202012/olimpijsci_2012%204.jpg

(--- NO LINKS ---)
odakle im ova boldirana informacija? momak sa mnom isao u srednju ovdje u sarajevu
Nemam pojma, valjda su lupili, onako ako je on iz Bratunca, a trenutno sutdira u SAD najvjerovatnije je kao mali izbjegao tamo. Uglavnom nebitna informacija, bitno je da je momak vrhunski sportista, a osim njega mi na Olimpijadu šaljemo i Evropskog prvaka u džudu do 100KG.
Locked