kako piti alkohol?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ivan-tz

#126 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
Last edited by ivan-tz on 09/04/2022 12:41, edited 1 time in total.
Heller

#127 Re: kako piti alkohol?

Post by Heller »

ivan-tz wrote:to mi daje onak samopouzdanja i morala. Al to je tak kad ti iskusan pijes pa ti ne moze nista biti. Al nez kad pocinjes kako je.
Ma i kad pocinjes ne brini nije to tako lako povratiti treba vremena, jos ako uhvatis kakvu pa ti ona bude asistent dok povracas onda znas sta ti je radit :mrgreen:
wickerman

#128 Re: kako piti alkohol?

Post by wickerman »

ivan-tz wrote:to mi daje onak samopouzdanja i morala. Al to je tak kad ti iskusan pijes pa ti ne moze nista biti. Al nez kad pocinjes kako je.
Mozes povratiti i od 2-3 pive ako ih pijes brzo :D
U nekim 20-24 godine kad sam isao u Slogu kupimo po guzle od 2l i u park. Zima -10 i popijes je za cca 50min.
Cesto mi se desavalo da nakon prvih pola litre povratim jer vjerovatno prebrzo pijem,ali onda nakon povracanja se vratim i smazem ostatak :D
Heller

#129 Re: kako piti alkohol?

Post by Heller »

Nije to od pive sigurno jos nisam upozno nekog ko povraca od po litra :mrgreen:
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#130 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

:shock: 6 stranica samo o tome kako pit da ne povratis prvi put....pa momak dragi neces hors uzet pa povratit prvi put pa da se raspitujes koliko i da li ce ti biti lijepo nakon povracanja. dok sam ja cugao (a omanji bazen sam popio sigurno u "karijeri" - sto bi daco pokojni rekao) sretao sam razlicite likove kojima razlicito "lezi" cuga. mozes ti popit i 10 piva na tom derneku il gdje vec ides pa da ne povratis. ima milion faktora oces li se upucat na brzinu il za 5 sati. jedni od njih su sigurno : da li si i koliko jeo prije pica, da li si opusten ili ne, koliko "razvlacis" i kojim tempom pijes, sta pijes (pivo, vino, rakija, votka, viski, obojena pica (strogo izbjegavat kao sto je vec neko rekao..pogotovo vocne votke isl sranja) ), jedes li sta usput, kakav ti je metabolizam itd itd...
ajd sad da ne duzim i da ispadne da se pravim nesto pametan pa da skratim: ja da sam na tvom mjestu , a hvala bogu nisam - pio bih samo pivo i to neko kvalitetnije ne ona od 2 litra isl. , prva dva bi na brzinu i onda rastegao ako bih vidio da me trece ili cetvrto hvata ko budalu... inace grljenje solje ti je za max 2 sata zagarantovano. ili da probas sa malo crnog - takodzer kvalitetnijeg vina, ne ona od 4-5km / l , ko zna mozda ti bolje lezi vino od piva. ako te zesca privlaci popij duplu rakiju , travaricu , viski sta li ali strogo kao aperitiv i za "zagrijavanje" (jer ako ti je ovo prvi put onda kad bi pio zescu pala bi ti na organizam ko hidrogenska bomba i za otprilike manje od sat bi bio mrtvo tijelo heh) i onda nastavi sa cugom sa manje alkohola ala pivo isl. eto sretno ..ako te sta detaljnije zanima slobodno pitaj al bolje nemoj da se zamaras vise oko gluposti. poz
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#131 Re: kako piti alkohol?

Post by bordo gandalf »

Prije cuge masno jedi i onda lagano cuganje
markioni

#132 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

jos nesto da dodam; puno puta sam vidio likove (a i cure) kako sa istom namjerom startaju na derneku tj. cvikaju da se ne urokaju i obrukaju . isti te likove sam znao zatec u neka doba u raznim komatoznim stanjima u wcu-balkonu-na podu od kujinje :razz: isl. to se vecinom desava iz razloga sto im se nakon par tura otvori ventil i lijepo im je (plus samopouzdanje dobiju , sto su ionako dva glavna faktora sto ljudi piju) i totalno zaborave sta su "sebi obecali" tj. prestanu brinut koliko locu sve dok im je lijepo..onda ujutro limbo :)
markioni

#133 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

rashtiman wrote:Prije cuge masno jedi i onda lagano cuganje
to je ok ako hoces da podlogu stvoris i nemas namjeru da se napijes i svakako jedan od najboljih savjeta za ovog momka. ako si dosao bilo gdje sa namjerom da se nacugas mozes i pola divlje svinje pojest nece ti pomoc jer je to samo odlaganje neizbjeznog.
ivan-tz

#134 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
Last edited by ivan-tz on 09/04/2022 12:41, edited 1 time in total.
convict

#135 Re: kako piti alkohol?

Post by convict »

Najbitnije u cijeloj priči je da piješ umjereno, jer kad piješ umjereno možeš popiti kol'ko hoćeš!
markioni

#136 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

ivan-tz wrote:Pa ak ce mi treba bit asistent ne bih bas da mi bude u povracanju. A btw markioni hvala ti. Vidi se da imas znanja i da lijepo objasnis neke stvari. A jest, jbg prvi put je pa se brinem i ne bih da povracam. Mozda bi bilo i lakse nakon toga, al kazem vam, usro bih si noc s tim povracanjem. Ev sad se mogu zamislit onak ja popio 2 pive i tam otrco da povracam u wc. I ja izlazim a onak trebe se smiju i 2 metra od mene odose. A sto se tice opijanja, da ne zelim to i najeo bih se radi toga. Al je meni veci problem to povracanje neg opijanje. Cak da moram birat radije bih da se opijem neg da povracam iako od toga sigurno necu se napit, al kazem vam. Jer sto god da uradim tam nije neki problem od osjecaja tog da povracam. Mozda mi i je glup stav, al tako je jbg. I sad da neispadne da cu se na kraju napit, to sam uzeo samo za poredjenje, nego kazem, jedino me to povracanje malko brine i to sto bi mi sve upropastilo.
ova mi recenica nije bas najasnija. opiti/napiti nije bas isto ali mislim da si na to mislio...pa ako dodzes to te faze u vecini slucajeva ces povratiti kad tad..(kad zaspes, ujutro, nekad mozda i odma nakon sto ti bude najjaci filing :) )
moram priznati da mi ovaj ociti kompleks/strah ili kako god da ga nazovemo, od reakcije ljudi strasno ide na zivce...nemas razloga za to. "jedino me to povracanje malko brine i to sto bi mi sve upropastilo" - povracanje je samo reakcija organizma da izbaci visak toksina i vrlo je korisno. samo po sebi nije opasno osim ako te vode na ispumpavanje a to se prilicno rijetko desava heh... pogotovo ujutro ako povratis jer ce ti vjeruj mi nekad za 2 puta smanjiti neizbjezni mamurluk. ali jeb.... opet sva prica i teorija i praksa pada u vodu jer ti je ovo prvi put, zato ponavljam opet..ne opterecuj se.
ivan-tz

#137 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
Last edited by ivan-tz on 09/04/2022 12:40, edited 1 time in total.
markioni

#138 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

ivan-tz wrote:Pa onak, mislim kako bi se ti osjeco da povratis i onda pridjes curi a ona ti kaze ajd makni se sad si povraco, bljak i te stvari. Nije bas lijepo. A i sam cin povracanja nije najugodnija stvar. Al dobro, ak bi samo povraco sutradan, to je jos i drugacije onak kad se svi razidju pa na miru sam mada i nevjerujem da bih od 2-3 pive sutradan povraco. To bi bilo tad kao reakcija ili nikako.
OD 2-3 PIVE NECES POVRACAT DOK DERNEK TRAJE A KAMOLI SUTRADA PA MAKAR DA TI JE 13 GODINA! znaci ne brini pobogu :-? :-D
ivan-tz

#139 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
markioni

#140 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

ivan-tz wrote:Ok markioni hvala ti. A volio bih samo jos cuti od tebe sta mislis o onoj situaciji sa pola flase otprilike? Rekao sam da sam samo jednom pio onak sa prijateljem, popio sam skroz malo mozda oko pola flase i dok sam pio onak imao je malo ruzan okus i kao da mi se muka pojavljivala. Al nisam iza toga pio vise niti pokusavao pa nez sta bi bilo.
vecini ljudi koji nikako ili skoro nikako ne piju okus i miris najjobicnije pive im se gadi a kamoli nekog zestokog pica. to je sasvim normalno. da si nastavio i popio jos par komada , 90% su sanse da bi povratio dusu ako ti se culima okusa i mirisa toliko zgadila ni puna flasa piva.
Heller

#141 Re: kako piti alkohol?

Post by Heller »

ivan-tz wrote:Ok markioni hvala ti. A volio bih samo jos cuti sta mislis o onoj situaciji sa pola flase otprilike? Rekao sam da sam samo jednom pio onak sa prijateljem, popio sam skroz malo mozda oko pola flase i dok sam pio onak imao je malo ruzan okus i kao da mi se muka pojavljivala. Al nisam iza toga pio vise niti pokusavao pa nez sta bi bilo.
I ja i drug smo jednom popili flasu rakije i imala je los ukus al je druga flasa legla :P :P zajebavam se to je ba sve psiholoski vjeruj mi samo se opusti
ivan-tz

#142 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
markioni

#143 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

Heller wrote:
ivan-tz wrote:Ok markioni hvala ti. A volio bih samo jos cuti sta mislis o onoj situaciji sa pola flase otprilike? Rekao sam da sam samo jednom pio onak sa prijateljem, popio sam skroz malo mozda oko pola flase i dok sam pio onak imao je malo ruzan okus i kao da mi se muka pojavljivala. Al nisam iza toga pio vise niti pokusavao pa nez sta bi bilo.
I ja i drug smo jednom popili flasu rakije i imala je los ukus al je druga flasa legla :P :P zajebavam se to je ba sve psiholoski vjeruj mi samo se opusti
pa sad...koliko psiha nad fizioloskim procesima ima uticaja kako ce ti lec 2 flase brlje (il mozda nije bila zveka? :) ) je vrlo upitno :lol:
markioni

#144 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

ivan-tz wrote:Mozda sad vec i peglam. Al zanima me taj tvoj dio kad si markioni reko da bi vjerovatno do kraja te prve flase vjerovatno povratio. Mislim da si upravu i da si to uspio procitat. I ja tako mislim. Al nista se od tada nije promjenilo, i jel onda znaci da je velika vjerovatnoca da ce tako biti i ovaj put? I od te jedne?
nisam rekao da bi od te jedne nego da si nastavio i klapio jos par komada.
Chisum

#145 Re: kako piti alkohol?

Post by Chisum »

JThomas wrote:sir je zakon za cuganje. mnogo bolji od mesa. sir je majka, maćeha i upravnica doma za nezbrinutu djecu.
Apsolutno, apsolutno!

Inace, za ovog klinca sto pokusava da se propije:

Pocni odmah ambiciozno, sa vecim kolicinama, makar dusu ispovracao, jer ako se budes pederisao s nekim manjim, postoji sansa da nikada i ne mrdnes dalje od toga, sto je, kada odrastes, jako smijesno, sramotno i zalosno.

Moj vjecni izbor - rakija i vopi... a za opustanje moze i kakvo dobro vino.
ivan-tz

#146 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
Last edited by ivan-tz on 09/04/2022 12:39, edited 1 time in total.
ivan-tz

#147 Re: kako piti alkohol?

Post by ivan-tz »

Isteklo vrijeme poruke.
Last edited by ivan-tz on 09/04/2022 12:39, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#148 Re: kako piti alkohol?

Post by Velkoski »

Nećeš provest' čitavu noć nego nekih pola sata, manje više. :D A imat ćeš i fin klipić. :mrgreen:
avalanche168

#149 Re: kako piti alkohol?

Post by avalanche168 »

A nešto malo off-topic, je l' to neki dernek sa kojeg će te izbaciti ako ne uzmeš neki alkohol da popiješ? :D Moj ti je savjet da ne piješ prvi put na derneku na kojem ne želiš da se izofiraš, ili pogotovo ako želiš da se skontaš s nekom curom :D Ako ti je baš želja prvi put da probaš alkohol, neka to bude s nekim s kim si blizak i ko je iskusniji po tom pitanju, recimo sa starijim bratom, rođakom, ili s nekim jaranom. Uglavnom s nekim ko će vidjeti na tebi kad trebaš stati, ili eventualno ti pomoći ako počneš da povraćaš. Ne mora biti da ćeš se izofirati, ispovraćati, komirati i valjati po podu, ali, bolje spriječiti nego poslije da ti se smiju klipovima i da te zaje* na svakoj kafi :D
markioni

#150 Re: kako piti alkohol?

Post by markioni »

ma ja bi za svaki slucaj ponio u termos boci paradajz supu zlu netrebalo Image
Post Reply