Pazi moje misljenje je da je Insignia bolji i postenije odmjeren auto. U svim aspektima. Od cijene pa nadalje. Ali nije toliko bolja da je Passata oderala. To govori i prodaja,ne samo u BiH nego sirom evrope. Ali bar su VW na jednu stvar prislili. A to je da su Passatu drasticno spustili cijenu.Melami wrote:Ja mislim da je passata odero al posteno.mali_milojica wrote:Passatu. I po mom skromnom misljenju je uspjela.Op3r4t0r wrote:Za ove upucenije, kome je opel sa ovim modelom htio postati konkurent? Koji audi, koji bmw itd???
I po vasem misljenju da li je uspio?
Jer ako je konkurencija npr audiju A5 onda se moze reci da je u prosjeku jeftiniji ali dali i priblizno kvalitetan?
Daleko je ona jos svetog trojstva.
Opel Insignia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#126 Re: Opel Insignia
-
emko1234
#127 Re: Opel Insignia
ljepsa je od passata puno, al je nadjidjana unutra ko bozicno drvce. passat je unutra klasicniji al je meni ljepsi.
-
citroen xm
#128 Re: Opel Insignia
Prodaju auta ne treba gledati samo crno-bijelo. Insignija je dobar automobil kao u ostalom i svi automobili iz te klase. U kvalitetu su tu nijanse u pitanju. Ja ne znam ni jedan automobil iz te klase da se za njega može reći da je loš. Pitanje je samo ukusa i ko šta više nudi za istu cijenu.
Prodaja Mazde bi ovde sigurno išla mnogo bolje da imaju i bolju servisnu i prodajnu podršku. Jednostavno, mala smo i siromašna zemlja pa nismo interesantni većini proizvođača. Zašto se kod nas slabo voze Honde? Odlični su automobili, ali jednostavno ne posjeduju niti jedan prodajni i servisni centar u čitavoj BiH.
Prodaja Mazde bi ovde sigurno išla mnogo bolje da imaju i bolju servisnu i prodajnu podršku. Jednostavno, mala smo i siromašna zemlja pa nismo interesantni većini proizvođača. Zašto se kod nas slabo voze Honde? Odlični su automobili, ali jednostavno ne posjeduju niti jedan prodajni i servisni centar u čitavoj BiH.
- Op3r4t0r
#129 Re: Opel Insignia
E hvala jaroemko1234 wrote:passat, mazda 6, c5, honda acord, reno laguna, hyundai i40, kia optima. to su direktni konkurenti.Op3r4t0r wrote:Za ove upucenije, kome je opel sa ovim modelom htio postati konkurent? Koji audi, koji bmw itd???
I po vasem misljenju da li je uspio?
Jer ako je konkurencija npr audiju A5 onda se moze reci da je u prosjeku jeftiniji ali dali i priblizno kvalitetan?
u toj klasi je jos audi a4, bmw3, c klasa, lexus is, volvo s60. medjttum ta auta nisu insigniji direktni konkurenti zato sto su u visem cjenovnom rangu. recmo jedan a4 starta od 55 000 km, dok insignia starra od 36 000km.
Ma ovdje u komsiluku mi jedna parkirana i svaki dan prolazim pored nje i sto se tice izgleda mislim da je extra iako nikad nisam bio ljubimac opela, ali insigniu su dotjerali momacki
-
emko1234
#130 Re: Opel Insignia
znam ja lika koji je doveo hondu ovdje. zeljko se zove.citroen xm wrote:Prodaju auta ne treba gledati samo crno-bijelo. Insignija je dobar automobil kao u ostalom i svi automobili iz te klase. U kvalitetu su tu nijanse u pitanju. Ja ne znam ni jedan automobil iz te klase da se za njega može reći da je loš. Pitanje je samo ukusa i ko šta više nudi za istu cijenu.
prije vogosce preko puta farmavite je imao salon. al zbog slabe prodaje i zainteresovanosti je odustao. honda je skupa tad bila, a ovdje ljudi nisu znali prepoznat kvalitet. jbg prosjecan akord dizel je skuplji od pasata dizela 5 000 u prosjeku.
pa eto onda sam skontaj odgovor na to pitanje. iako je akord strasno auto.
-
citroen xm
#131 Re: Opel Insignia
Pa dobro jeste malo skuplji, ali mislim da jedan salon bez mreže u BiH neće navesti kupca da kupi Hondu. Evo sada su sa cijenama približne evropskoj konkurenciji, ali.....
- johntra
#132 Re: Opel Insignia
Ma kakva Honda kod nas, nažalost, niko to neće kupovati...Propala je ta priča odavno, frajer je više gubio nego što je zarađivao...Evo, i sad malo ljudi zna da postoji ovlašteni zastupnik Mitsua u Tuzli, napokon...
-
dara89
#133 Re: Opel Insignia
Pozdrav ekipi,
novi sam,iako odavno iza scene čitam razorazne teme na ovom forumu
Na osnovu višegodišnjeg iskustva po našim cestama,ravnicama,brdima,planinama,alo nerealni činjenica i bez nekog iskustva po našim putevima i ne baš dobrim vozačima sam uvidio čitajući vaše komentare,pa bi se nadovezao iako je malo starija tema.A cilj mi je kupiti auto iz naslova teme,pa bi vam volio podijeliti svoja iskustva i otkloniti neke dileme.
@emko123 iz herceg novog do sarajeva za 3.20h? Možeš li navesti sa kojim autom(motor i KS)?
@Zux posjeduješ li još Insigniu i kako te služi,jesi li imao problema sa elektronikom?
Hvala.
novi sam,iako odavno iza scene čitam razorazne teme na ovom forumu
Na osnovu višegodišnjeg iskustva po našim cestama,ravnicama,brdima,planinama,alo nerealni činjenica i bez nekog iskustva po našim putevima i ne baš dobrim vozačima sam uvidio čitajući vaše komentare,pa bi se nadovezao iako je malo starija tema.A cilj mi je kupiti auto iz naslova teme,pa bi vam volio podijeliti svoja iskustva i otkloniti neke dileme.
@emko123 iz herceg novog do sarajeva za 3.20h? Možeš li navesti sa kojim autom(motor i KS)?
@Zux posjeduješ li još Insigniu i kako te služi,jesi li imao problema sa elektronikom?
Hvala.
-
Shavobass
#134 Re: Opel Insignia
ima moj jedan prijatelj insigniu,novu kupio za sada ga odlicno sluzi,motor je 2.0 CDTI.
Auto je stvarno udobno i dosta dobro lezi na cesti i dosta kvalitetno je uradjeno. (za moj ukus)
Ako imas para slobodno kupi auto,ima ih dosta koji su kupljeni novi u BiH i jos su kod prvog vlasnika.
Auto je stvarno udobno i dosta dobro lezi na cesti i dosta kvalitetno je uradjeno. (za moj ukus)
Ako imas para slobodno kupi auto,ima ih dosta koji su kupljeni novi u BiH i jos su kod prvog vlasnika.
-
gidra
#135 Re: Opel Insignia
Ima li kakav dobar servis u Sarajevu za Opel a da nije skup, ne trebaju mi nikakve popravke već da mi preko laptopa uključi neke stavke da se prikazuju na board computeru? Koliko bi Berlijeta uzela para za ovo?
Naime, kupio sam Insigniu (2011.-137k prešla) i ima baš dosta opreme(koliko se razumijem mislim da je i full) pa čak i onaj Opel Eye ali mi se to ne prikazuje na Boardu, pa bih sve to da uključim...
I postoji li na Insigni grafički prikaz auta pri parkiranju, kod mene se samo senzori čuju međutim grafički se ništa ne prikazuje na Navi 800 niti na Boardu?
I može li mi neko brzinski prevesti sa njemačkog šta je rađeno na njoj u 2015. godini?

Naime, kupio sam Insigniu (2011.-137k prešla) i ima baš dosta opreme(koliko se razumijem mislim da je i full) pa čak i onaj Opel Eye ali mi se to ne prikazuje na Boardu, pa bih sve to da uključim...
I postoji li na Insigni grafički prikaz auta pri parkiranju, kod mene se samo senzori čuju međutim grafički se ništa ne prikazuje na Navi 800 niti na Boardu?
I može li mi neko brzinski prevesti sa njemačkog šta je rađeno na njoj u 2015. godini?

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#136 Re: Opel Insignia
gidra wrote:Ima li kakav dobar servis u Sarajevu za Opel a da nije skup, ne trebaju mi nikakve popravke već da mi preko laptopa uključi neke stavke da se prikazuju na board computeru? Koliko bi Berlijeta uzela para za ovo?
Jarane, sta si ti kupio? Pa mjenjali ti motor, turbinu, uljnu pumpu, letvu volana?! Najgore, sto pise i da su krakove ispravljali, hebo ovo sve ostalo..
-
gidra
#137 Re: Opel Insignia
Ne zezajkonektovan wrote:gidra wrote:Ima li kakav dobar servis u Sarajevu za Opel a da nije skup, ne trebaju mi nikakve popravke već da mi preko laptopa uključi neke stavke da se prikazuju na board computeru? Koliko bi Berlijeta uzela para za ovo?
Jarane, sta si ti kupio? Pa mjenjali ti motor, turbinu, uljnu pumpu, letvu volana?! Najgore, sto pise i da su krakove ispravljali, hebo ovo sve ostalo..
![]()
bremsen-kočnice
einspritzung - injection, ubrizgavanje, ali veze nemam šta bi trebalo da znači - ??
wartung- mali servis
batterie - akumulator
reifen - gume
einspritzung - injection, ubrizgavanje, ali veze nemam šta bi trebalo da znači - ??
keilriemenspanner - španer- ??
steueranlage - ?
- madner
#138 Re: Opel Insignia
Sto je najgore, nije daleko od istine.
-
gidra
#139 Re: Opel Insignia
?madner wrote:Sto je najgore, nije daleko od istine.
cijela servisna historija su kočnice, gume, i mali servis svako 30k, sve zabilježeno...
U 2015. se javljaju ove stvari za koje sam i pitao.
- konektovan
#140 Re: Opel Insignia
madner wrote:Sto je najgore, nije daleko od istine.
Hajde prevedi covjeku, mozda i nije tako strasno?!
- madner
#141 Re: Opel Insignia
Ma ovo sto vidis dva puta einspritzung su ti dizne, mislim da je jedna oko 500 KM + ruke.
Ove zadnje dvije tacke su isto suspektne.
Sada mozda imas srece pa su ti rjesili sve vece tacke i imas sad odlicno auto.
Steueranlage ti je uredjaj za upravljanje (predpostavljam motorom).
Sada mozda imas srece pa su ti rjesili sve vece tacke i imas sad odlicno auto.
- madner
#142 Re: Opel Insignia
Nema grafickog prikaza, samo drugaciji zvuk.
Opel Eye ako imas imas dodatne brojeve (8. 9.) za prepoznavanje znakova i kada si pobjegao iz spure.
Opel Eye ako imas imas dodatne brojeve (8. 9.) za prepoznavanje znakova i kada si pobjegao iz spure.
-
gidra
#143 Re: Opel Insignia
Kupio sam auto po preporuci, vjeruj mi da je ko novo. Ništa šverceri, jedan vlasnik, originalna kilometraža sa urednom servisnom historijom, niti je udarena, niti je imala ikakvih problema do 2015 što je i evidentirano i zamijenjeno uredno sve.madner wrote:Ma ovo sto vidis dva puta einspritzung su ti dizne, mislim da je jedna oko 500 KM + ruke.
Sada mozda imas srece pa su ti rjesili sve vece tacke i imas sad odlicno auto.![]()
Bolje da je Njemac zamjenio dizne već ja, pa ja
A ovaj španer, može li biti da je vezano za zubčasti?
Što se tiče opel eye-a imam ga 100%, jer imam kameru i vidio sam na youtubeu da se preko računara treba uključiti present/ not present na boardu(baš ti brojevi 8 i 9 kao i ostale zezancije za servis), zato sam i pitao kome da odem a da me ne odere.
Vozim je već mjesec i prešao sam finih kilometara i do sada nikakvih problema...
- konektovan
#144 Re: Opel Insignia
gidra wrote:Kupio sam auto po preporuci, vjeruj mi da je ko novo. Ništa šverceri, jedan vlasnik, originalna kilometraža sa urednom servisnom historijom, niti je udarena, niti je imala ikakvih problema do 2015 što je i evidentirano i zamijenjeno uredno sve.madner wrote:Ma ovo sto vidis dva puta einspritzung su ti dizne, mislim da je jedna oko 500 KM + ruke.
Sada mozda imas srece pa su ti rjesili sve vece tacke i imas sad odlicno auto.![]()
Bolje da je Njemac zamjenio dizne već ja, pa ja...
Što se tiče opel eye-a imam ga 100%, jer imam kameru i vidio sam na youtubeu da se preko računara treba uključiti present/ not present na boardu(baš ti brojevi 8 i 9 kao i ostale zezancije za servis), zato sam i pitao kome da odem a da me ne odere.
Vozim je već mjesec i prešao sam finih kilometara i do sada nikakvih problema...
Po svemu sudeci, auto je imao par problemcica, koji su rijeseni na vrijeme, i ne bih se nesto pretjerano brinuo.
- madner
#145 Re: Opel Insignia
Imas dvije kamere, jedna je za prepoznavanje znakova, druga je za AFL (automatsku regulaciju svjetala). Izgledaju slicno, tako da ne mora znaciti da ti se nesto moze aktivirati.
Fino auto, ako je nije limun
Fino auto, ako je nije limun
-
530i
#146 Re: Opel Insignia
Šta je upisano u servisnu knjigu? Ovo mi liči na izvod iz servisa...u servisnoj bi trebalo biti navedeno šta je sve tačno rađeno.
- Ned071
#147 Re: Opel Insignia
Otidji na Stup, kad ides od aerodroma desna strana nakon EP pumpe. Opel safety Car. Sana je vlasnik, imaju tri odlicna majstora za Opel. Imaju dijagnostiku, znaju raditi. Mislim da ti je pregled 20 maraka, ali nisam siguran u to. Ljudi ce ti kazati sta i kako pa se dalje dogovaraj.
- ElRe
#148 Re: Opel Insignia
Ja bih otisao u ovlasteni servis i vidio o cemu se radi.
-
gidra
#149 Re: Opel Insignia
Ovo identično imam:gidra wrote:Kupio sam auto po preporuci, vjeruj mi da je ko novo. Ništa šverceri, jedan vlasnik, originalna kilometraža sa urednom servisnom historijom, niti je udarena, niti je imala ikakvih problema do 2015 što je i evidentirano i zamijenjeno uredno sve.madner wrote:Ma ovo sto vidis dva puta einspritzung su ti dizne, mislim da je jedna oko 500 KM + ruke.
Bolje da je Njemac zamjenio dizne već ja, pa ja...

Može biti da je sport oprema ili mješavina cosmo/sport. Sport pretpostavljam, pošto joj je auspuh vani izbačen (a to koliko sam čitao dolazi samo u sport verziji, mislim ne znam ne razumijem se
@530i nažalost nemam servisnu knjigu ali imam ove servisne izvadke, za servisnu sam totalno smetnuo, baš ću da prozovem i pitam šta je sa njom.
- madner
#150 Re: Opel Insignia
Sport verzija je spustena za 10 mm ili ti 1cm
te ima metalne papucice.
Imam i ja to, to je za svjetlo.
Imam i ja to, to je za svjetlo.