e ovako sto se tice linije prema HVO-u ovako dio od Blagaja prema Mostaru, rovovi Armije su isli od Blagaja iznad onih vinograda pa do Gnojnica do one Crkve i groblja pa preko onog brda , sto imaju kao sklonista za avione, poslije je taj dio linije pomaknut jos naprijed tako da su rovovi bili uz sami mag. put, dalje linija ide preko onog dijela gdje Velmos bio i dalje: na tom jednom dijelu je mislim u ljeto 93. pokusan i proboj HVO, neslavno zavrsio- taj dio oko Velmosa mislim da su drzali gacani, ovaj ovamo prema blagaju 48. bbr i Blagaj 42. b br sve gore do Vranjevica.. HVO je konrolisao Aavijaticarski most i sav taj dio tako da se nije moglo ici onim mag putem Mostar-Blagaj..u Blagaj se moglo samo preko Opine-Kocine -Gnojnice -Dracevice i dolje u Blagajkaranana wrote:
sto se tice toh napada na Hum,to je opsta smijurija bila, svi smo znali i kad ce biti i sta i kako...e sad onako meni se cini da je sve pocelo i zavrsilo u 10 min, a jesu bili izasli ili ne ne znam,al znam da je jedan poznanik iz DIV-a poginuo gore, govorili su u nekom bunkeru kad su usli..ettt