svako ko tvrdi drugacije je fudbalska neznalica ili je fudbal poceo pratiti od prije 2-3 godine
Pirlo vs Xavi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
avangard
#126 Re: Pirlo vs Xavi
Pirlo > Xavi i to hladno
svako ko tvrdi drugacije je fudbalska neznalica ili je fudbal poceo pratiti od prije 2-3 godine
- erik2
#127 Re: Pirlo vs Xavi
Mogla se jednostavno otvoriti tema Andrea Pirlo ,uz izostavljanje Xavija. Ovako je bez'eze ko i ona tema na filmskom podforumu De Niro vs Pacino. Budalaština.LSD wrote:Pa ocito da ga je taj penal proslavio ovdje na forumu...koliko znam na ovom forumu nikad se nije otvarala tema o Pirlu, sad nakon penala se odjednom otvorilacinjenica....usput se stavi VS. Xavi da što bolje istakne njegov znacaj...jer se time poredi sa najvecih igracima...presmiješno.
Rekoh, odsad kad god neko zabije panenku neka se otvori posebna tema, a ovo VS. Xavi neka stoji kao formular za popunjavanje naslova
- ganjeta
#128 Re: Pirlo vs Xavi
Tek sad vidm da se Yahel registrovao na moj rođendan i to kad je Džeko zabio prvi gol u EPL

- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#129 Re: Pirlo vs Xavi
Zar ima i toerik2 wrote:Mogla se jednostavno otvoriti tema Andrea Pirlo ,uz izostavljanje Xavija. Ovako je bez'eze ko i ona tema na filmskom podforumu De Niro vs Pacino. Budalaština.
@LSD
Evo ti opisa Idriza
U internetskom žargonu, izraz trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa jedinim ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#130 Re: Pirlo vs Xavi
ganjeta wrote:Tek sad vidm da se Yahel registrovao na moj rođendan i to kad je Džeko zabio prvi gol u EPL![]()
Ja sam se reg. samo zbog ove teme
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=11&t=90386
Mislim da nije bilo gluplje na ovom forumu
Edit: nije to ta tema... ne mogu onu da nadjem nikako
- Arteta
#131 Re: Pirlo vs Xavi
Slazem seavangard wrote:Pirlo > Xavi i to hladno![]()
- Arteta
#132 Re: Pirlo vs Xavi
Jednostavno ne volim onakve poteze,trebas biti malo lud za ono jer ne moze svaki put uspjet cak sta vise moze ispasti velika budala ako golman ostane na sredini.Obuca9 wrote:Zašto glup? Po meni je upravo ono bio presudni momenat te večeri, koji je pomalo psihički izgubljene Talijane vratio u život.
Pirlo je mangupski ekipu izvukao iz ponora. Realno, poslije promašaja Montoliva i svih onih fula u 120 minuta igre, Talijani su psihički pali i da Pirlo nije zabio onakav gol, Talijani bi izgubili na penale.
Protiv Engleza je pogodio to je najbitnije i svaka mu cast
- Arteta
#133 Re: Pirlo vs Xavi
Par godina Pirla nije nigdje bilo,cak je i prosle sezone cesto izostajao iz prvog tima Milana,ali ove sezone je nenadjebiv pa vjerovatno zato se otvorila ova tema.LSD wrote:Nisi ti skonto, izgleda.....vrati se na prvu stranu i procitaj amidžu i šta je cilj temeArteta wrote:Evo recimo,ja smatram Pirla boljim igracem,ali ova panenka mi je glup potez.LSD wrote:Ma Amidža Idriz je kralj, uz njega i Yahel... idol im panenkom zabi penal i on odmah potrca da otvori temu djecijeg naslova Pirlo vs. Xavi
![]()
u kojoj je cilj pišati se na ovog drugog, a usput i na Iniestu....kakvi likovi
![]()
ko iz basne.
Odasad kad god neki igrac zabije panenku, odmah treba odvrati temu u kojoj je VS. Xavi....da ga citiram: ":thumbup:
PIRLO I ZIZU CAREVI BILI I OSTALI..pisham ti ja Inieste i ČAVIERE !!"
Godinama smo na ovom forumu i nikad se niko nije sjetio da postavi ovako djeciju temu sa ovim naslovom VS.![]()
Nikad niko o Pirlu otvarao teme nije![]()
E odjednom su se Idriz i Yahel dosjetili Pirla i to nakon izvedenog penala i hajmo ga sad uzdizati na nivo Zidana, a usput pljuvati i omalovažavati druge igrace.
- ortodont
#134 Re: Pirlo vs Xavi
Pirlo uvijek, igrač koji je spreman mnogo više rizikovati sa pasom od Xavia koji isključivo daje kratke pasove, a Pirlo je pokazao i protiv Engleske tu sjajnu dugu loptu.
Xavi je bolji za statističare, najbolji primjer je meč kontra Francuske gdje je na protivničkoj polovici imao 38/40 tačnih pasova, sve isključivo kratki pas, ne daj Bože da pogriješi i upropasti statistiku.
Za barca fanboye je naravno Xavi bolji, kod njih je fudbal počeo u sezoni 2004-2005.
Xavi je bolji za statističare, najbolji primjer je meč kontra Francuske gdje je na protivničkoj polovici imao 38/40 tačnih pasova, sve isključivo kratki pas, ne daj Bože da pogriješi i upropasti statistiku.
Za barca fanboye je naravno Xavi bolji, kod njih je fudbal počeo u sezoni 2004-2005.
- ultima_palabra
#135 Re: Pirlo vs Xavi
Jesi vidio možda pas za Fabregasa, kad je ovaj pokušao zaobići Llorisa a ovaj nogom skrenuo loptu... perverzija, najbolji pas na turniru.ortodont wrote:Xavi je bolji za statističare, najbolji primjer je meč kontra Francuske gdje je na protivničkoj polovici imao 38/40 tačnih pasova, sve isključivo kratki pas, ne daj Bože da pogriješi i upropasti statistiku.
-
Kuvet
#136 Re: Pirlo vs Xavi
Sjoo teme. Sutra da schweinsteiger uputi par dobrih lopti, bila bi tema " Schweinsteiger vs Iniesta"..i tako u nadogled.
- Arteta
#137 Re: Pirlo vs Xavi
Tema je bas odlicna,naravno Pirlo je boljiKuvet wrote:Sjoo teme. Sutra da schweinsteiger uputi par dobrih lopti, bila bi tema " Schweinsteiger vs Iniesta"..i tako u nadogled.
- Arteta
#138 Re: Pirlo vs Xavi
Xavi salje takve lopte svake dvije utakmice,dok ih Pirlo salje deset po utakmici,cak i kad nisu igraci dobro otkriveni.ultima_palabra wrote:Jesi vidio možda pas za Fabregasa, kad je ovaj pokušao zaobići Llorisa a ovaj nogom skrenuo loptu... perverzija, najbolji pas na turniru.ortodont wrote:Xavi je bolji za statističare, najbolji primjer je meč kontra Francuske gdje je na protivničkoj polovici imao 38/40 tačnih pasova, sve isključivo kratki pas, ne daj Bože da pogriješi i upropasti statistiku.
-
Kuvet
#139 Re: Pirlo vs Xavi
Ne znam, glupo je usporedjivati ove dvije velicine..
@ ortodont - varas se i to grdno. Koliko je samo xavijevih pasova bilo potrebno da se rijesi utakmica? Smijesno je reci da xavi igra samo za statistiku ili da samo daje kratke passove...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ym_Qh4hb3fc [/youtube]
naprimjer
@ ortodont - varas se i to grdno. Koliko je samo xavijevih pasova bilo potrebno da se rijesi utakmica? Smijesno je reci da xavi igra samo za statistiku ili da samo daje kratke passove...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ym_Qh4hb3fc [/youtube]
naprimjer
- erik2
#140 Re: Pirlo vs Xavi
Ovo jeste dobra tema, ali za Xavijeve hejtere.
- Zavatoni
#141 Re: Pirlo vs Xavi
Statistika kaze da je Barca u prosloj godini imala veci procenat pobjeda i vise datih golova po utakmici, kada Xavi nije bio u ekipi...ali ipak je to samo statistika...Xavi je veliki igrac.
-
defender46
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#143 Re: Pirlo vs Xavi
Ja ne vidjeh da je ikoga ta Italija raskovala pa da se Pirlo toliko kuje u zvijezde. Kojih to on masu upotrebljivih lopti salje? 35 udaraca protiv Engleza - od toga 30 samo za statistiku. Nemojte, ljudi, pretjerivati. Pirlo je odlican igrac, ali nije u rangu sa najboljim. I nema potrebe da se poredi sa Xavijem ili bilo kojim drugim igracem. Ili kad vec poredite, sto niste uporedili sa Xabi Alonsom. Koliko znam, on igra istu poziciju.
- Arteta
#144 Re: Pirlo vs Xavi
Zavatoni wrote:Statistika kaze da je Barca u prosloj godini imala veci procenat pobjeda i vise datih golova po utakmici, kada Xavi nije bio u ekipi...ali ipak je to samo statistika...Xavi je veliki igrac.
- Arteta
#145 Re: Pirlo vs Xavi
Ako pogledas sastav Italije i sastav Spanije,onda mozes lako zakljuciti da na osnovu toga ne mozes porediti ova dva igraca.Tomahawk11 wrote:Ja ne vidjeh da je ikoga ta Italija raskovala pa da se Pirlo toliko kuje u zvijezde. Kojih to on masu upotrebljivih lopti salje? 35 udaraca protiv Engleza - od toga 30 samo za statistiku. Nemojte, ljudi, pretjerivati. Pirlo je odlican igrac, ali nije u rangu sa najboljim. I nema potrebe da se poredi sa Xavijem ili bilo kojim drugim igracem. Ili kad vec poredite, sto niste uporedili sa Xabi Alonsom. Koliko znam, on igra istu poziciju.
Izmedju ostalog Spanija ima dva playmakera Xavia i Alonsa po meni ovaj drugi daleko vise rizikuje i daleko vise lopti salje,a tu je i Iniesta koji moze sve uzeti pod svoju odgovornost pa organizovati napad,a da ne spominjemo krila koja mogu lako probiti i ubaciti.
Dok recimo za razliku od Spanije svi Italijanski napadi krecu preko Pirla,koji bi bio daleko uspjesniji da ima kome dodati loptu,a ne onoj dvojici kloceva u napadu.
- samo_ti
#146 Re: Pirlo vs Xavi
Kako samo dopustise ovako glupu temu
Sada ce da krene, Nadal-Djokovic-Federer , Dzeko-Mandzo , picka materina-materina p. i td
Sada ce da krene, Nadal-Djokovic-Federer , Dzeko-Mandzo , picka materina-materina p. i td
- Arteta
#147 Re: Pirlo vs Xavi
Tema je jako dobra jer se u njoj porede dva nedvojbeno najbolja playmakera na svijetu.samo_ti wrote:Kako samo dopustise ovako glupu temu![]()
Mozda bi se jos ko mogao dodati ali ipak nije ovaj nivo.
- skenderija04
#148 Re: Pirlo vs Xavi
Xavi je igrao 31 utakmicu u ligi prosle godine. Znaci na osnovu sedam utakmica izvlacis zakljucak?Arteta wrote:Zavatoni wrote:Statistika kaze da je Barca u prosloj godini imala veci procenat pobjeda i vise datih golova po utakmici, kada Xavi nije bio u ekipi...ali ipak je to samo statistika...Xavi je veliki igrac.
U ligi sampiona ista stvar. Igrao je 9 od 12 utakmica. Ucestvovao je u jedinom porazu u polufinalu. Nije igrao u djecijoj zabavi protiv Bate koju je Barcelona dobila sa drugim timom
U kupu nije bilo poraza. Tacno , Hospitalet je pobijedjen 9-0. Statisticki izuzetno vazan podatak a Xavi nije igrao.
- Arteta
#149 Re: Pirlo vs Xavi
Tako je,a moj konacan zakljucak je da su te statistike gluposti.skenderija04 wrote: Xavi je igrao 31 utakmicu u ligi prosle godine. Znaci na osnovu sedam utakmica izvlacis zakljucak?
-
LSD
#150 Re: Pirlo vs Xavi
Pa ovim linkovima koje si postavio Xavi vrijedi 35 miliona, a Pirlo 10 - razlika ocita...Xavi je mnogo vrijedniji igrac....a razlika u godinama svega jedna godina.defender46 wrote:evo malo statistike ova dva majstora:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/xavie ... esamt.html
http://www.soccerway.com/players/xavier ... creus/333/
http://www.transfermarkt.co.uk/en/andre ... esamt.html
http://www.soccerway.com/players/andrea-pirlo/79/