Cholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti
Sve se svodi na to. Ali kako konkretno "odgajati i kontrolisati" tu balavurdiju? Koji sistem primjeniti?
Cholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti
Sa ovakvim pravosudnim "sistemom", krvna osveta je izgleda jedini izlaz.nineinchnails wrote:Dobro dosli u zemlju vladavine kriminala.
Malcu se nista nece desiti, niti ce mu ko nauditi. Ovaj slucaj vise nece biti u modi za 10-ak dana i bice zaboravljen. Djevojka ce ili umrijeti ili ostati invalid.
Zmaj ce i dalje prodavati cevape najnormalnije. Malac se dobiti novog mercedesa.
Sve ce to biti tako i ubuduce, sve dok se ne uvede "oko za oko-zub za zub", odnosno "besa".
Vazna obavijest:
Smanjite kretanja automobilom na najmanju mogucu mjeru u narednom periodu: dolaze djeca iz dijaspore sa svojim zvijerima na 4 tocka da ginu i ubijaju (kao i svake sezone do sada).
Treba prvo roditelje nauciti mnogim stvarima.Cholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti
jebi ga, ja da imam love za passata ili kakvog americkog dzipa koji mi predlazes, bio bih jedan od ovih guzinjinih sinova. daj predlozi nesto realnije.Melami wrote: Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
Ne zelim da me neko pogrenso shvati, momak je neduzan, al ja kazem ako imate dovoljne love, gledajte da vam sigurnost bude prva pa onda potrosnja i tehnologija u autu, bas je bitno jel auto ima 5 CDova ili 6.
quarterback wrote:zato sto tv kuce zive od marketinga a marketingom upravljaju oni koji svojoj djeci daju ovakva auta, ako ne direktno onda indirektnoChata87 wrote: Meni samo nije jasno zasto se ove proklete TV kuce u Sarajevu malo vise ne angazuju oko ovakvih stvari, a ne pisu i prave clanke o glupom jet setu i politici non stop. Gdje je nestala ta prednost televizije((
ne znam da li si vozac ili nisi, kod mene je ford focus i kada sam ga kupovao kupio sam sve vazdnusnih jastuka sta je bilo u ponudi, jel stvarno mislis da bi me bocni zracni jastuci spasili od toga da se neko zabije bocno u vrata vozaca sa 120 ?Melami wrote:ovaj citroen je pokupljen sa strane, onaj momak na skenderiji s ledja, da bi izvukao zivu glavu iz ovakvih sudara trebalo bi ti otprilike ovoquarterback wrote:Melami wrote:Znam da ce zvucati glupo, al zastitite svoj zivot i ko god ima imalo vise para da doplati uzmite auto malo vece i cvrsce, Sve mi je jasno al pokusajte sebe zastiti od ovih budala.Zivot nema cijenu. Svi znamo da nije isto imati francuza i japanca, i Svabu i amera, bar sto se tice jacine auta
[/quote
Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
Ne zelim da me neko pogrenso shvati, momak je neduzan, al ja kazem ako imate dovoljne love, gledajte da vam sigurnost bude prva pa onda potrosnja i tehnologija u autu, bas je bitno jel auto ima 5 CDova ili 6.
pa jbg ima nesto da se nadje. Mislim i ova djevojka i mnogi takvi ako imaju po 20k za novo auto, razumijem, hoce novo da se ne brine, hoce malo zbog potrosnje i parkinga i tako dalje, ta auta imaju razlog sto ttrose malo a to je jer su lagana. JBg pa nije sa hyundaiev injzinjer bolji od mercedesovog, vwog itd pa da napravi bolji motor.karanana wrote:jebi ga, ja da imam love za passata ili kakvog americkog dzipa koji mi predlazes, bio bih jedan od ovih guzinjinih sinova. daj predlozi nesto realnije.Melami wrote: Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
karanana wrote:jebi ga, ja da imam love za passata ili kakvog americkog dzipa koji mi predlazes, bio bih jedan od ovih guzinjinih sinova. daj predlozi nesto realnije.Melami wrote: Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
Kazna i za vlasnika automobila, jer pretpostavljam da malac nije vlasnik!shecher wrote:da je sve normalno ovo bi trebalo ovako tretirati:
- 10 godina zatvora za tog osamnaestogodišnjaka
- 1000 sati korisnog rada za zajednicu
- doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom
- doživotno mjesečno plaćanje odštete djevojci koja je stradala
- plaćanje bolničkih troškova i troškova rehabilitacije djevojke
- namirivanje sve nastale štete na vozilu djevojke (i pored postojanja osiguranja)
- namirivanje štete gradu zbog obustave saobraćaja, izazivanja opasnosti, uništenja infrastrukture
- ispitivanje porijekla vozila
Sunrise00 wrote:vidi li jos neko ironiju u tome da hana radi reportazu o ovome?cappy_tempo wrote:Dr.Mr.Fr. wrote:http://videoteka.novatv.hr/multimedia/k ... ajeva.html
Kako živi Sarajevska Zlatna mladež !!!
![]()
![]()
Sta ce stoka drugo nego stoku odgajatiCholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti
polocija radi svoj dio tuzilastvo ne radi nistavjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu. KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem. Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
Policija ima sasvim dovoljno ovlaštenja da može uredno i efikasno provoditi poslove i zadatke u okviru nadležnosti, u cilju zaštite života ljudi i imovine. Ovo su policijske ovlasti u Kantonu Sarajevo:vjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu.
KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem.
Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
nidokralj wrote:ovo je tuga stvarno.samo da djevojka pregura...![]()
a sto se tice vozacke ,18- godisnjaka itd. pa znate sta, problem lezi u tome da djeca ne znaju sta znaci voziti auto,koja je to odgovornost.Evo ja trenutno polazem i vjerujte da me strah da ja ne napravim ovakav belaj ,nedaj Boze.Jednostavno nemas tu sigurnost i stabilnost.Dzabe sve sto imas znanje i šlifa za to...Ti cim polozis mozes sam da vozis gdje hoces ,kad hoces.Vani su to rijesili tako sto su dopustili da se ranije polaze(sto u neku ruku nije ni lose ,bolje nego da bez vozacke vozaju sa 16 godina), ali UZ PRISUSTVO STARIJE OSOBE tj. vozaca.To je jako bitan faktor.I po meni bi to trebalo uvesti da poslije polaganja moras imat pratnju barem godinu dana...
reci da se salis....Trebam te wrote:
A gradjani trebaju izvrsiti pritisak putem peticije ili foruma na MUP kantona i mistre da se uvedu odgovarajuce mjere u saobracaju.