Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
forest gump

#126 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by forest gump »

Cholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti

Sve se svodi na to. Ali kako konkretno "odgajati i kontrolisati" tu balavurdiju? Koji sistem primjeniti?
VjecitiStudent

#127 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by VjecitiStudent »

nineinchnails wrote:Dobro dosli u zemlju vladavine kriminala.
Malcu se nista nece desiti, niti ce mu ko nauditi. Ovaj slucaj vise nece biti u modi za 10-ak dana i bice zaboravljen. Djevojka ce ili umrijeti ili ostati invalid.
Zmaj ce i dalje prodavati cevape najnormalnije. Malac se dobiti novog mercedesa.

Sve ce to biti tako i ubuduce, sve dok se ne uvede "oko za oko-zub za zub", odnosno "besa".

Vazna obavijest:
Smanjite kretanja automobilom na najmanju mogucu mjeru u narednom periodu: dolaze djeca iz dijaspore sa svojim zvijerima na 4 tocka da ginu i ubijaju (kao i svake sezone do sada).
Sa ovakvim pravosudnim "sistemom", krvna osveta je izgleda jedini izlaz.
nineinchnails

#128 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by nineinchnails »

Cholina_Lokica wrote:Neka roditelji pocnu odgajati i kontrolistai balavurdiju u pola ce se situacija promjeniti
Treba prvo roditelje nauciti mnogim stvarima.
karanana

#129 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by karanana »

Melami wrote: Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
Ne zelim da me neko pogrenso shvati, momak je neduzan, al ja kazem ako imate dovoljne love, gledajte da vam sigurnost bude prva pa onda potrosnja i tehnologija u autu, bas je bitno jel auto ima 5 CDova ili 6.
jebi ga, ja da imam love za passata ili kakvog americkog dzipa koji mi predlazes, bio bih jedan od ovih guzinjinih sinova. daj predlozi nesto realnije.
panzer

#130 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by panzer »

quarterback wrote:
Chata87 wrote: Meni samo nije jasno zasto se ove proklete TV kuce u Sarajevu malo vise ne angazuju oko ovakvih stvari, a ne pisu i prave clanke o glupom jet setu i politici non stop. Gdje je nestala ta prednost televizije :(((
zato sto tv kuce zive od marketinga a marketingom upravljaju oni koji svojoj djeci daju ovakva auta, ako ne direktno onda indirektno

Onda bi bio red da dotični roditelj izađe pred kamere i uputi javno izvinjenje i da to bude lekcija za ostale roditelje i fanove hiljada kubika.
quarterback

#131 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

Melami wrote:
quarterback wrote:
Melami wrote:Znam da ce zvucati glupo, al zastitite svoj zivot i ko god ima imalo vise para da doplati uzmite auto malo vece i cvrsce, Sve mi je jasno al pokusajte sebe zastiti od ovih budala.Zivot nema cijenu. Svi znamo da nije isto imati francuza i japanca, i Svabu i amera, bar sto se tice jacine auta
ovaj citroen je pokupljen sa strane, onaj momak na skenderiji s ledja, da bi izvukao zivu glavu iz ovakvih sudara trebalo bi ti otprilike ovo

Image[/quote
Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
Ne zelim da me neko pogrenso shvati, momak je neduzan, al ja kazem ako imate dovoljne love, gledajte da vam sigurnost bude prva pa onda potrosnja i tehnologija u autu, bas je bitno jel auto ima 5 CDova ili 6.
ne znam da li si vozac ili nisi, kod mene je ford focus i kada sam ga kupovao kupio sam sve vazdnusnih jastuka sta je bilo u ponudi, jel stvarno mislis da bi me bocni zracni jastuci spasili od toga da se neko zabije bocno u vrata vozaca sa 120 ?

molim te, ne pricaj gluposti
Melami

#132 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Melami »

karanana wrote:
Melami wrote: Znam ja da ce takvih komentara biti al znas i ti o cemu govorim. Malo je ruzno sad pricati o svemu tome na ovakav nacin i naravno ljudi su neduzni, al realno gledajuci, onaj na Grbavici ne bi onako prosao da je imao passata recimo, opet sad taj famozni passat al istina je.
jebi ga, ja da imam love za passata ili kakvog americkog dzipa koji mi predlazes, bio bih jedan od ovih guzinjinih sinova. daj predlozi nesto realnije.
pa jbg ima nesto da se nadje. Mislim i ova djevojka i mnogi takvi ako imaju po 20k za novo auto, razumijem, hoce novo da se ne brine, hoce malo zbog potrosnje i parkinga i tako dalje, ta auta imaju razlog sto ttrose malo a to je jer su lagana. JBg pa nije sa hyundaiev injzinjer bolji od mercedesovog, vwog itd pa da napravi bolji motor.
taj clio, i30 i slicna su veoma nesigurna auta pogotovo kad vidis kakvi ljudi voze oko tebe, treba covjek sebe zastiti, neka trosi vis,e bori se da gorivo bude jeftinije a ne da kupis auto koje trosi manje.
Ako se nema para, onda sta se moze, moze kako moze, cuvajte s eu voznji i pazite maksimalno, ja bogami i kad prelazim na zeleno gledam sa strane hoce li kakva budala naletiti, takav je vakat da se mora. Pokusavam sto manje lijeivh stvari da radim u voznji, i da vozim, koncentrisem se na put, i ne mogu reci da mi nije pomoglo, bilo je slucajeva gdje su milimetri odlucivali, ne da sam ja bio kriv, al koga briga ko je kriv kad ti zivot izgubis.
I koliko sam vidio, ne znam za raniej proizvodnje, vjerovatno je i prije bilo kod vecine auta, u novim se ugradjuju sto jace sipke sa strane zbog tih udaraca sa strane.
Po meni bi sigurnost trebala da bude prva prilikom izbora auta a ne izgled i potrosnja sto nam je vecini.
zambaklija

#133 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zambaklija »

karanana wrote:
Image :D i kabrio i sigurnost a nije ni skupo,samo baciš metalic i to je to :D :D

kako smanjiti sliku :?
jale

#134 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by jale »

shecher wrote:da je sve normalno ovo bi trebalo ovako tretirati:
- 10 godina zatvora za tog osamnaestogodišnjaka
- 1000 sati korisnog rada za zajednicu
- doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom
- doživotno mjesečno plaćanje odštete djevojci koja je stradala
- plaćanje bolničkih troškova i troškova rehabilitacije djevojke
- namirivanje sve nastale štete na vozilu djevojke (i pored postojanja osiguranja)
- namirivanje štete gradu zbog obustave saobraćaja, izazivanja opasnosti, uništenja infrastrukture
- ispitivanje porijekla vozila
Kazna i za vlasnika automobila, jer pretpostavljam da malac nije vlasnik!
vjestica

#135 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by vjestica »

Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu. KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem. Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
Dr.Mr.Fr.

#136 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Dr.Mr.Fr. »

Sunrise00 wrote:
cappy_tempo wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:http://videoteka.novatv.hr/multimedia/k ... ajeva.html

Kako živi Sarajevska Zlatna mladež !!!

:roll: :roll: :roll:
vidi li jos neko ironiju u tome da hana radi reportazu o ovome? :-)

Pa ona se napusila dijelova tijela te iste mladezi, ko je pozvaniji da pise o njima :skoljka:
staradis

#137 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by staradis »

Sta ce stoka drugo nego stoku odgajati
staradis

#138 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by staradis »

vjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu. KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem. Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
polocija radi svoj dio tuzilastvo ne radi nista
zecko_kupuz

#139 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zecko_kupuz »

Uh jbmti, pa tek skontah ko je upravljao Mercedesom, znam momka godinama, još od kako je bio dijete. Grozota je ovo što se desilo, ali ne treba odmah pljuvati sve po spisku. On je uvijek bio prefin, njegova porodica također.

Ne mogu ga stvarno zamisliti da divlja za volanom. Ovu sam mečku inače neki dan vidio kako izlazi iz garaže. Jbmu mladost ludost. Šteta, grehota. :sad:
Cyrax

#140 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Cyrax »

Koga zaboli k**** sto je "prefin" i on i njegova porodica? Da je nekog tvog satr'o ne bi ovako pricao sigurno.
Comrad

#141 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Comrad »

@melami,

ja i sta onda kad svi budemo vozili blindirane passate. Sta ce bit kad jako auto udari u isto tako jako auto, odbit ce se jedno od drugo i nastavit dalje jel?

To sto ti predlazes je nerealno. Sta sad ja trebam da kupim tenka da bi se mogao voziti gradom. Pa necu, neka se svako pridrzava zadatih pravila i nece biti problema. Zar nije to lakse?

@zecko_kupuz, sto je bio fin, bio je...svi su oni fini. Mladost, ludost izvoli lezi u zatvoru. Ili cemo svim tinejdzerima dozovliti da rade sta hoce. Vozi 150 kroz grad, pregazi pjesaka, ma mladost ludost...pusti tu pricu. Lik je usro stvar i tu se sve zavrsava.
dorkcic

#142 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by dorkcic »

Nema opravdanja za osobu koja proleti kroz crveno vozeći daleko iznad dozvoljene brzine u samom centru grada i nakon što djevojka završi u komi zbog njega, ne zna jel živa il mrtva, on jauče zbog svog auta.
dorkcic

#143 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by dorkcic »

Da mi je otac il mater rođena ovako nešto napravili sramota bi me bilo, nikad ih ne bi opravdala.
ins

#144 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ins »

Saobracajna policija ne radi svoj dio posla.

Saobracajna policija KS se uopste ne bavi prevencijom u saobracaju, vec sluzi kao kasica prasica za budzet, naplacujuci kazne za prekoracenje brzine od 10-15 km/h po Blazuju ili Dobrinji, na mjestima besmislenih ogranicenja....

Takodjer, pravo pitanje je zasto nakon ovolikog broja nesreca na Obali Kulina bana jos uvijek nije postavljen stacionarni radar?
zecko_kupuz

#145 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by zecko_kupuz »

Ja ne branim ovakav čin, bože sačuvaj, ali kao dugogodišnji poznanik imam valjda pravo da se šokiram. Gotovo je sad.
poznanik

#146 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

vjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu.

KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem.

Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
Policija ima sasvim dovoljno ovlaštenja da može uredno i efikasno provoditi poslove i zadatke u okviru nadležnosti, u cilju zaštite života ljudi i imovine. Ovo su policijske ovlasti u Kantonu Sarajevo:

a) provjera i utvrđivanje identiteta osoba i stvari;
b) pozivanje i obavljanje razgovora;
c) privođenje;
d) potraga za osobama i stvarima;
e) privremeno ograničavanje slobode kretanja;
f) izdavanje upozorenja i naredbi;
g) privremeno oduzimanje predmeta;
h) privremeno korištenje tuđih vozila i komunikacijskih sredstava;
i) pregled osoba, stvari i prijevoznih sredstava;
j) audio i videosnimanje na javnim mjestima:
k) upotreba sile;
l) obrada osobnih podataka i vođenje evidencija;
m) zaprimanje prijava.

Pa i kad se radi o famoznoj upotrebi sile, policija ima sasvim dovoljno ovlasti za savladavanje prestupnika i uvođenje reda i mira.

Davno nekad nabavljeno je nekoliko mobilnih radarskih sistema, koji su u početku vršili funkciju iz policijskih automobila u pokretu. Koliko je takvih radara danas u upotrebi, koliko ih je ispravno, gdje su...?

Policija je nabavila stacionarne radarske sisteme, ugradila ih na nekoliko lokacija u gradu, za koje sada i djeca u vrtićima znaju gdje se nalaze, kao što znaju i mlade neiživljene, pomahnitale budaletine, divljaci i sav ološ gradski, i koje nejčešće nije ni briga za prekršajne prijave zbog prekoračenja brzine.

Kad smo zadnji put zaustavljeni u gradu od strane policije u automobilu zbog nepropisne vožnje, bilo da se radi o prostom nedavanju žmigavaca, što je vrlo česta pojava, bilo nepoštivanja prava prvenstva drugog automobila ili pješaka, ili nepoštivanja brzine, posebno centralnim gradskim ulicama?

Kad smo čuli da je policija oduzela nekom "sredstvo izvršenja prekršajne prijave" ili krivičnog djela, a zakon i to omogućava.
nidokralj

#147 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by nidokralj »

ovo je tuga stvarno.samo da djevojka pregura... :(

a sto se tice vozacke ,18- godisnjaka itd. pa znate sta, problem lezi u tome da djeca ne znaju sta znaci voziti auto,koja je to odgovornost.Evo ja trenutno polazem i vjerujte da me strah da ja ne napravim ovakav belaj ,nedaj Boze.Jednostavno nemas tu sigurnost i stabilnost.Dzabe sve sto imas znanje i šlifa za to...Ti cim polozis mozes sam da vozis gdje hoces ,kad hoces.Vani su to rijesili tako sto su dopustili da se ranije polaze(sto u neku ruku nije ni lose ,bolje nego da bez vozacke vozaju sa 16 godina), ali UZ PRISUSTVO STARIJE OSOBE tj. vozaca.To je jako bitan faktor.I po meni bi to trebalo uvesti da poslije polaganja moras imat pratnju barem godinu dana...
Trebam te

#148 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Trebam te »

nidokralj wrote:ovo je tuga stvarno.samo da djevojka pregura... :(

a sto se tice vozacke ,18- godisnjaka itd. pa znate sta, problem lezi u tome da djeca ne znaju sta znaci voziti auto,koja je to odgovornost.Evo ja trenutno polazem i vjerujte da me strah da ja ne napravim ovakav belaj ,nedaj Boze.Jednostavno nemas tu sigurnost i stabilnost.Dzabe sve sto imas znanje i šlifa za to...Ti cim polozis mozes sam da vozis gdje hoces ,kad hoces.Vani su to rijesili tako sto su dopustili da se ranije polaze(sto u neku ruku nije ni lose ,bolje nego da bez vozacke vozaju sa 16 godina), ali UZ PRISUSTVO STARIJE OSOBE tj. vozaca.To je jako bitan faktor.I po meni bi to trebalo uvesti da poslije polaganja moras imat pratnju barem godinu dana...

Da najbitnije je da djevojka ostane ziva.

A gradjani trebaju izvrsiti pritisak putem peticije ili foruma na MUP kantona i mistre da se uvedu odgovarajuce mjere u saobracaju.

Dosta je trbatih policijaca sto zaustavljaju bijednija auta na malim lokalnim putevima trazeci "konopac za vucu" :mrgreen: uzimjacu lagodno kaznu.
black

#150 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by black »

Trebam te wrote:
A gradjani trebaju izvrsiti pritisak putem peticije ili foruma na MUP kantona i mistre da se uvedu odgovarajuce mjere u saobracaju.
reci da se salis....
Locked