1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Španija
24
59%
Francuska
17
41%

Total votes: 41

Gandalf

#126 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Gandalf »

palermo wrote:Ovo je već treće prvenstvo i koja li po redu utakmica, da Španija ne prima gol u nokaut fazi.
Kao što Goran Vlaović reče na HTV-u, nevolja je što je Del Bosque je ovu igru Španije napravio toliko praktičnom da ljudima postaje dosadno. Kao i svaka praktičnost. I genijallno, kao i svaka jednostavnost. Ko je danas i u jednom trenutku utakmice pomislio da Španci mogu izgubiti.

Jednom će naravno izgubiti, možda i na ovom evropskom....ali ovakvu nadmoć ja ipak ne zapamtih.
:thumbup:
BHF_Manijak

#127 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote:Na prvenstvu se vidi da protivnici postuju Spaniju mozda i vise nego sto bi trebali, a i ovi su svjesni toga. E sad Portugal..Postiga je povrijedjen, hoce li se usuditi staviti Almeidu? Ja sumnjan,
:thumbup: :thumbup:

Ali dzaba, 3-4 godine dominacije nabili su takvu psiho protivnicima da ih moraju i suvise respektovati. Recimo SVabe su ko pokusale igrati sa njima u onom polufinalu 2010, ali dzaba, dobise ih opet, tako da to sjebe protivnika i onda sa strahom udjes u tekmu, strah od zijana!

Sto se Portugala tice, mogli bi ih nasekirati, ipka je to isti mentalitet i nacin razmisljanja, posebno ce biti Ronaldo nalozen. Iako je igrac Reala, i sam zna da je vicina onog tima satkana od igraca Barce, tako da mu je to motiv.
Sto se napada tice, Almeida je trom do jaja, iako jak u duel igri, no u onoj konstelaciji u kojoj Portugal igra, tj sa brzim veznjacima i brzom kombinatorikom, tu se Almeida gubi ko slon u stakleniku i smijesno izgleda. Mozda ne bi bila losa varijanta probati ovo sto Spanija radi, sa nekim od veznjaka u spicu, a sto da ne i sam Ronaldo, pa nije jednom kao spic igro, ha ya. Onako sa Alemeidom uci je po meni ko sa igracem manje, al' eto, ne pitam se ja svakako. :mrgreen:
palermo

#128 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:

Ali dzaba, 3-4 godine dominacije nabili su takvu psiho protivnicima da ih moraju i suvise respektovati. Recimo SVabe su ko pokusale igrati sa njima u onom polufinalu 2010, ali dzaba, dobise ih opet, tako da to sjebe protivnika i onda sa strahom udjes u tekmu, strah od zijana!

Sto se Portugala tice, mogli bi ih nasekirati, ipka je to isti mentalitet i nacin razmisljanja, posebno ce biti Ronaldo nalozen. Iako je igrac Reala, i sam zna da je vicina onog tima satkana od igraca Barce, tako da mu je to motiv.
Sto se napada tice, Almeida je trom do jaja, iako jak u duel igri, no u onoj konstelaciji u kojoj Portugal igra, tj sa brzim veznjacima i brzom kombinatorikom, tu se Almeida gubi ko slon u stakleniku i smijesno izgleda. Mozda ne bi bila losa varijanta probati ovo sto Spanija radi, sa nekim od veznjaka u spicu, a sto da ne i sam Ronaldo, pa nije jednom kao spic igro, ha ya. Onako sa Alemeidom uci je po meni ko sa igracem manje, al' eto, ne pitam se ja svakako. :mrgreen:
Ne vjerujem da će Ronaldo imati puno puta uopšte loptu u nogama. A i kad je bude imao, vjerovatno neće imati široki prostor koji mu treba.
I rekao bih da ovo što igra Španija ipak nije Barcelonina igra. Makar nije samo njena, puno je ovdje i Mourihnovskog stila ako ćemo pravo.

A ponajviše ipak Brkinog
skenderija04

#129 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
skenderija04 wrote:Na prvenstvu se vidi da protivnici postuju Spaniju mozda i vise nego sto bi trebali, a i ovi su svjesni toga. E sad Portugal..Postiga je povrijedjen, hoce li se usuditi staviti Almeidu? Ja sumnjan,

Ne znam. Juce kada je usao Almeida i CR promijenio poziciju Portugal je rijesio utakmicu. Bas zato sto je trom Cr igra iza njega. Opet sumnjam da ce poceti protiv Spanije.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#130 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by odesveuhonduras »

ma ljudi moji, niko ne spori da je ovo špancima učinkovita igra niti se neko treba nešto posebno ljutiti na njih. Igraju kako im odgovara, i to je to. pošteno..

ali da je jednom neutralnom ljubitelju fudbala dosadno, da malo živcira to što ekipa sa takvim pojedincima 80 minuta izbjegava igrati fudbal i dotući protivnika, jeste brate..

zato se nadam da će ih portugal mlatnuti, ovakav pristup igri se ipak mora nekad obiti o glavu. hrvatima je malo falilo da ih kazne, francuzima je očito atmosfera u timu nikakva ali nisam siguran da ovo može dugo trajati..
hodža

#131 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by hodža »

Image

Ricoli,Ricoli, gdje su ti kartoni živ bio :x :x
palermo

#132 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by palermo »

odesveuhonduras wrote:
zato se nadam da će ih portugal mlatnuti, ovakav pristup igri se ipak mora nekad obiti o glavu. hrvatima je malo falilo da ih kazne, francuzima je očito atmosfera u timu nikakva ali nisam siguran da ovo može dugo trajati..
Naravno da će im se jednom biti o glavu, u međuvremenu dok im se ne obije o glavu, uspjeli su postati evropski i svjetski prvaci i doći u polufinale ovoga prvenstva.
todd_smith

#133 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by todd_smith »

Ronaldo ce biti gori flop protiv Spanije nego Benzema
Platformas

#134 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Platformas »

Najlosija utakmica na prvenstvu, ustvari, sve ih je Spanija ovako odigrala. Smarajuca beskonacna dodavanja bez zelje prema naprijed, sad su talijani za njih napadacki orijentisani :-)
and

#135 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by and »

Platformas wrote:Najlosija utakmica na prvenstvu, ustvari, sve ih je Spanija ovako odigrala. Smarajuca beskonacna dodavanja bez zelje prema naprijed, sad su talijani za njih napadacki orijentisani :-)
merhametli ljudi.neće da se iživljavaju.možeš misliti da još brko krene s napadačima,kakvo bi to deranje bilo.
to što su loše utakmice je više do protivnika.možda da im probaju uzeti loptu i nekad opucati na gol.
cyprus

#136 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by cyprus »

Sva sreća pa su grčki antifudbaleri jučer ispali, a hvala večerašnjim akterima što su nam pokazali šta je FUDBAL... Bilo je ludo i nezaboravno, ja sam se proveo ko nikad u životu... :oops:
todd_smith

#137 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by todd_smith »

znao sam da Spanija igra genijalno, ali toliko genijalno da se toliko naroda zali da su im postali "dosadni"...

Ako ovo osvoje, ni najveci kriticar ne moze reci da ova ekipa nije najbolja u historiji fudbala, cak bolja od Pele-ovog Brazila
Static-X

#138 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Static-X »

todd_smith wrote:znao sam da Spanija igra genijalno, ali toliko genijalno da se toliko naroda zali da su im postali "dosadni"...

Ako ovo osvoje, ni najveci kriticar ne moze reci da ova ekipa nije najbolja u historiji fudbala, cak bolja od Pele-ovog Brazila
Hoce ako cemo gledati poene a ne stil igre! Jebo fudbal koji je za zjevanja

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
todd_smith

#139 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by todd_smith »

Static-X wrote:
todd_smith wrote:znao sam da Spanija igra genijalno, ali toliko genijalno da se toliko naroda zali da su im postali "dosadni"...

Jesu li oni krivi, sto svaka ekipa izlazi protiv njih sa max. jednim napadacem i min. 5 u odbrani?
and

#140 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by and »

todd_smith wrote:
Static-X wrote:

Jesu li oni krivi, sto svaka ekipa izlazi protiv njih sa max. jednim napadacem i min. 5 u odbrani?
upravo to.stisni ih,uzmi im loptu,jurišaj pa ćeš vidjeti zanimljive utakmice.
Better Man

#141 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Better Man »

Ne znam sta se ima prigovarati igri Spanjolske veceras? Ako kome treba prigovarati onda je to Francuska koja nije nista smisleno izvela i napravila!
todd_smith

#142 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by todd_smith »

and wrote: upravo to.stisni ih,uzmi im loptu,jurišaj pa ćeš vidjeti zanimljive utakmice.
i kako su sada Spanci "dosadni" sto drugi timovi igraju ko pi*ke? :-)

Better Man je objasnio sve sa ovim postom iznad
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#143 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by bordo gandalf »

haters gonna hate
p206

#144 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by p206 »

rashtiman wrote:haters gonna hate
nema tu ništa hate, nehejt... ja navijam za Barcelonu odavno, ali mi ide na živce kad vidim ono vraćanje lopte Xavija u 75 minuti, kad realno može pružiti pas naprijed. Ovakva igra im je sranje i ne liči ni malo na Barcelonu kao što to vrli Spaho kaže. Normalno treba igrati na rezultat, ipak je to 1/4 EP ali što je previše, previše je.

S druge strane Blanc izveo niđe veze formaciju sa 5 u odbrani, još veće sranje.
ovajonaj

#145 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by ovajonaj »

jel samo meni ova igra spanije lici na igru manchester city-a??
istih ovakvih dosadnih utakmica cityevih je bilo nebrojeno puta... pokusaj neki kopiranja barcelone ali se sve svodi na beskonacno i besmisleno dodavanje... mozda je do silve...
Jameka

#146 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Jameka »

Nije tu nista do Francuske, oni ne mogu, ne znaju, sta vec.
Spanija nece. Dodju do 16, ako i to, i nazad. Niko nece ni da opuca prema golu. Doduse, bio je onaj jedan sut, izblokiran.
Vidjeli smo kako je to juce izgledalo kada je Njemacka igrala sa protivnikom koji "ne moze, ne zna". Nije bas da je za dobru partiju potrebno dvoje.
Uzdam se u Krišćiana Hounalduoa, da im pokaze da ovo ne moze ovako.
Steta, onakvi igraci, klasa do klase, a toliki smorovi.
LSD

#147 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

Emilly5 wrote:Nije tu nista do Francuske, oni ne mogu, ne znaju, sta vec.
Spanija nece. Dodju do 16, ako i to, i nazad. Niko nece ni da opuca prema golu. Doduse, bio je onaj jedan sut, izblokiran.
Vidjeli smo kako je to juce izgledalo kada je Njemacka igrala sa protivnikom koji "ne moze, ne zna". Nije bas da je za dobru partiju potrebno dvoje.
:shock: :shock: ti ko da pricaš o Azerbejdžanu, a ne o prvacima Svijeta i Evrope
Jameka

#148 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Jameka »

LSD wrote:
Emilly5 wrote:Nije tu nista do Francuske, oni ne mogu, ne znaju, sta vec.
:shock: :shock: ti ko da pricaš o Azerbejdžanu, a ne o prvacima Svijeta i Evrope
Zasto? Pa priznajem im klasu, samo kazem da su sa onakvom igrom zabavni samo svojim navijacima.
Jel' tebi bilo napeto? :mrgreen:
Jack Be Nimble

#149 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam da li sam ikada gledao dosadniju utakmicu :zzzz:
LSD

#150 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

Ma ne sviđa se ni meni ta igra, ali ljudi ne mogu izgubiti ni kad su loši...a to je odraz klase...jedva i jedan gol primiše.
Njihov stil koji im donosi rezultate i titule.
Locked