Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nagibSA

#12476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

Nestabilan je poprilicno ali kazem u krivinama ako malo brze ides ili ne dao Bog nagli pokreti, dugo ga vozim (mozda kad neko sjedi nazad ili ima vreca uglja :D u gepeku je drugacije). Jednom mi bilo zanijelo zadnji kraj i od tada koga zmija ujede i gustera se plasi, bas oprezno u krivinama pogotovo ako je mokro, a da ne govorim snijeg/led. Pusti ti to brate, nema rizika kada je glava u pitanju. Neka vozi kako ko hoce ja poznajem svoje auto.

Primjetio sam generalno da se brzo ulijece u ostrije krivine, neko ima stabilnije auto pa konta drugacije je, ali sve do jednom.

Ne voze ljudi bzvz sporije kad je mokro/kisa, pogotovo nizbrdo i ostre krivine. Dovoljno je da malo izgubis kontrolu i pri brzini te nigdje nema. Oni koji ne bendaju sve to obicno ih sreca ili dobro auto spasi.

Posle sjednem u drugog Audija, ne mogu da se opustim, sve kontam ko fiat :lol: RAzlika naravno nevjerovatna, mnogo sigurnije (stabilnije na putu) se osjecam a i sami volan lakse okretati.
triconja

#12477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

nagibSA wrote:Nestabilan je poprilicno ali kazem u krivinama ako malo brze ides ili ne dao Bog nagli pokreti, dugo ga vozim (mozda kad neko sjedi nazad ili ima vreca uglja :D u gepeku je drugacije). Jednom mi bilo zanijelo zadnji kraj i od tada koga zmija ujede i gustera se plasi, bas oprezno u krivinama pogotovo ako je mokro, a da ne govorim snijeg/led. Pusti ti to brate, nema rizika kada je glava u pitanju. Neka vozi kako ko hoce ja poznajem svoje auto.

Primjetio sam generalno da se brzo ulijece u ostrije krivine, neko ima stabilnije auto pa konta drugacije je, ali sve do jednom.

Ne voze ljudi bzvz sporije kad je mokro/kisa, pogotovo nizbrdo i ostre krivine. Dovoljno je da malo izgubis kontrolu i pri brzini te nigdje nema. Oni koji ne bendaju sve to obicno ih sreca ili dobro auto spasi.

Posle sjednem u drugog Audija, ne mogu da se opustim, sve kontam ko fiat :lol: RAzlika naravno nevjerovatna, mnogo sigurnije (stabilnije na putu) se osjecam a i sami volan lakse okretati.
Jel to golfa dvicu bez serva vozas :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sparky wrote:Ja se sjećam ono kad smo otišli po neki dio sa gpom i nešto ne znam da je bio nestabilan a prilično si žurio:)
10 god je u porodici taj auto,nov kupljen,ja presao s njim 20.000 najmanje i nikad mi guzica nije bjezala niti sam primjetio bilo kakvu nestabilnost..
skafiskafsnjak

#12479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:
sparky wrote:Ja se sjećam ono kad smo otišli po neki dio sa gpom i nešto ne znam da je bio nestabilan a prilično si žurio:)
10 god je u porodici taj auto,nov kupljen,ja presao s njim 20.000 najmanje i nikad mi guzica nije bjezala niti sam primjetio bilo kakvu nestabilnost..
Do vozaca :thumbup:
ElRe

#12480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ElRe »

Ja sam imao Grande Punta 1.3 Multijet i mogu samo reci da je to jedan od najstabilnijih vozila koje sam imao. Odlicne vozne osobine, tvrdo ogibljenje. Bez ikakvih problema je podnosio voznju od 90+ npr ravnom Romanijom.
U poredjenju sa 308icom koju sada vozim, Fabiom II koju sam povremeno vozio, GP je "sportski" automobil.
xamp

#12481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

nagibSA wrote:Nestabilan je poprilicno ali kazem u krivinama ako malo brze ides ili ne dao Bog nagli pokreti, dugo ga vozim (mozda kad neko sjedi nazad ili ima vreca uglja :D u gepeku je drugacije). Jednom mi bilo zanijelo zadnji kraj i od tada koga zmija ujede i gustera se plasi, bas oprezno u krivinama pogotovo ako je mokro, a da ne govorim snijeg/led. Pusti ti to brate, nema rizika kada je glava u pitanju. Neka vozi kako ko hoce ja poznajem svoje auto.

Ja sam vozao GP 1.9 onaj. Po meni je to bio TENK za snijeg... odlicno se ponasao kada se trebao izvlaciti po snijegu, mozda do tezine motora jer su spengali nekako 1.9 u premalo mjesta...
Sto se tice voznje po snijegu i to, nije me nikad zanosilo.. ali sam uvijek imao u super gume na njemu, pa moguce da je do toga.
Punto II i GP su mi bila 2 najbolja auta 'za po snijegu'.
Naslovnica

#12482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Drug, de ti daj nekome ko se razumije u auta da provoza tog Punta, možebiti da je tebi city servo u qrtzu pa nemaš osjećaj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Joj jutros ljepote :D ljetni gumasi su se izgleda prepali snijega :mrgreen:

Do posla mi inace treba preko 20 minuta, jutros stigoh za manje od 15 8-)
amar1994

#12484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ElRe wrote:Ja sam imao Grande Punta 1.3 Multijet i mogu samo reci da je to jedan od najstabilnijih vozila koje sam imao. Odlicne vozne osobine, tvrdo ogibljenje. Bez ikakvih problema je podnosio voznju od 90+ npr ravnom Romanijom.
U poredjenju sa 308icom koju sada vozim, Fabiom II koju sam povremeno vozio, GP je "sportski" automobil.
Ma pusti ba , treba probat sve , i proklizavanje i klizanje , nas bezvezni vozacki te ne uci tome a trebao bi ko u sveskoj :D

Ovako na cestu izadje hiljade poluvozaca koji se saseru pred svakom ostrijom krivinom , da ne pricam o spaljivanju kocnica niz brdo :run:
amar1994

#12485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:Joj jutros ljepote :D ljetni gumasi su se izgleda prepali snijega :mrgreen:

U ZE ili SA :mrgreen:

Ja juteos autobusom , mrsko mi ga palit radi 5km :skoljka:
nepass1

#12486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Joj jutros ljepote :D ljetni gumasi su se izgleda prepali snijega :mrgreen:

nije vala bilo guzve u sa, i ja brze do posla nego inace
Naslovnica

#12487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote:
amar1994 wrote:

nije vala bilo guzve u sa, i ja brze do posla nego inace
I ja sam jutros došao 5-6 minuta ranije.
Munara mu mjera bila!
:lol:
:run:
orinoco

#12488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by orinoco »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:...Do posla mi inace treba preko 20 minuta, jutros stigoh za manje od 15 8-)
Radi ovakvih vozača koji autom idu u trafiku po cigarete, stvara se velika gužva na gradskim ulicama.
beni-bu-man

#12489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

orinoco wrote:
amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:...Do posla mi inace treba preko 20 minuta, jutros stigoh za manje od 15 8-)
Radi ovakvih vozača koji autom idu u trafiku po cigarete, stvara se velika gužva na gradskim ulicama.
Blago vama, ja jutros opet najeba iz Vogosce tj, do kobilje glave :izet:
Sodom1

#12490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

orinoco wrote:
amar1994 wrote:
Jel ti zivis u Americi ili sam pobrkao?
BadBoy

#12491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

orinoco wrote:
amar1994 wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Najvažniji uzročnik, pa deset praznih mjesta pa ostalo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

amar1994 wrote:

SA :thumbup:
Dope_Man

#12493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

amar1994 wrote:
ElRe wrote:Ja sam imao Grande Punta 1.3 Multijet i mogu samo reci da je to jedan od najstabilnijih vozila koje sam imao. Odlicne vozne osobine, tvrdo ogibljenje. Bez ikakvih problema je podnosio voznju od 90+ npr ravnom Romanijom.
Ma pusti ba , treba probat sve , i proklizavanje i klizanje , nas bezvezni vozacki te ne uci tome a trebao bi ko u sveskoj :D

Ovako na cestu izadje hiljade poluvozaca koji se saseru pred svakom ostrijom krivinom , da ne pricam o spaljivanju kocnica niz brdo :run:
Ovo je zapravo nesto sto bi stvarno trebalo da postoji. Naravno, nisu ludi u AŠ da hebu svoju auta bez propisa, ali stvarno mislim da bi svi vozaci morali imati onaj Finski (nezz jel i Svedi i Norvezani imaju isto) fazon gdje uce i kako prezivjeti kad proklizes.

Ako nista, bar prodju tu situaciju i manja je vjerovatnoca da ce se ukakit u gace kad im se desi u stvarnosti, a ovako cim malo zanese u krivini na sjedistu smedja fleka.
sarajevo-x.com

#12494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Dope_Man wrote:
Ako nista, bar prodju tu situaciju i manja je vjerovatnoca da ce se ukakit u gace kad im se desi u stvarnosti, a ovako cim malo zanese u krivini na sjedistu smedja fleka.
or somthing like this
Dope_Man

#12495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Ma i to.. sve je bolje od sigurne voznjice 30-50 km/h na 2-3 rute u gradu i dodjeljivanjem zvanja ''vozac'' za uspjesno ponavljanje te voznje i pred komisijom. Zaista mislim da bi svi morali iskusiti ekstremnije situacije kako bi malo bolje skontali sta auto moze, a sta ne.

Naravno da nije ni svako auto isto, ali bi neke usijane glave skontale koliko je lako izvrnuti se, a s druge strane bi, nadam se, i ovi dedaci naucili da je OK okrenuti volan za vise od 3 stepena dok ides preko 30 km/h.
amar1994

#12496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:thumbup:

Kad smo vec kod toga ima li gdje van BiH da se polozi nesto ozbiljnije a da nije preskupo , tipa onih licenci na gran turismo igricama :D :sax:
Dope_Man

#12497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Ovi gore iz NAVAK-a (klip iznad - Srbija) valjda rade tako nesto, samo ne znam da li rade za pojedince ili iskljucivo za kompanije.
tempuser

#12498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
orinoco wrote:
amar1994 wrote: Ja juteos autobusom , mrsko mi ga palit radi 5km :skoljka:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Najvažniji uzročnik, pa deset praznih mjesta pa ostalo.
Sve u skladu, pusti bosnji da ima auto i da vozi, da misli da mu je dobro u zivotu, a onda ga mozes hebavat i potkradat kako hoces, zavrtati vodu i grijanje!
amar1994

#12499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

A cekaj malo @Orinoco , na koga se odnosi "zbog ovakvih" :mrgreen: , ja auto nisam palio nikako :lol:
lijepa u dusi

#12500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Ma pusti nju/njega, tersa na svakoj mogucoj temi i ide kontra svih, opra
Post Reply