Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ExNihilo
#12476 Re: Zeničani
@Bato
Nije, Naidin je ova IZ linija SDA. Mislim da ga kamen (dijelom) zbog toga i gotivi.
Nije, Naidin je ova IZ linija SDA. Mislim da ga kamen (dijelom) zbog toga i gotivi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12477 Re: Zeničani
Stvarno se ne razumijem u linije unutar njih. Moze malo pojasnjenje?ExNihilo wrote:@Bato
Znam jedino da rukovodeci zenicke SDA za Bakira jos od onog kongresa na kojem je pobijedio Tihic. Ima li to kakve veze?
- kamen spoticanja
#12478 Re: Zeničani
Ja znam da nije_BataZiv_0809 wrote:Cisto sumnjam da ti nisi svjestan da je Najdin marioneta Hamke, Kahrimana i kompanije.
Moze on biti dobar covjek i mozda ima dobre namjere, ne ulazim u to jer ga ne znam, ali put do pakla je poplocan dobrim namjerama.
a sta ce vrijeme pokazati vi vil si
- Not My Idea
#12479 Re: Zeničani
@kamen,a po cemu je to naidin bolja i cestitija zelena? Ozbiljno pitam, reci da i mi znamo. I jel ti stvarno mislis da ce se on ista pitat? il znas koje ce to on ljude slusat a oni ti pashu?
Mada, sda je sda. Nista se promijenit nec,sve je to u pet deka. Jedini ce problem bit ako naidinu dopizdi bit marioneta pa se proba osilit.
Mada, sda je sda. Nista se promijenit nec,sve je to u pet deka. Jedini ce problem bit ako naidinu dopizdi bit marioneta pa se proba osilit.
- kamen spoticanja
#12480 Re: Zeničani
Muftija zenicki je ,jel, IZ linija a ocima ga ne mogu gledatExNihilo wrote:@Bato
- kamen spoticanja
#12481 Re: Zeničani
Pa sta mislis zasto se FK kandidov'o?Not My Idea wrote:@kamen,a po cemu je to naidin bolja i cestitija zelena? Ozbiljno pitam, reci da i mi znamo. I jel ti stvarno mislis da ce se on ista pitat? il znas koje ce to on ljude slusat a oni ti pashu?
To ti je pokusaj tzv staroklasnih struktura da ostanu u sedlu
-
veliki_ah
#12482 Re: Zeničani
Vi mislite da se u ovim kampanjama i inače stvarno razmišlja o tome sta se treba uraditi i promijeniti (tipa Čelika, grijanja, kerova, boljih cesta, investicija, zagađenja, zaposlenaj itd).. Tu se samo razmišlja koliko glasova treba i ko ih moze donijeti. Također je jako bitno ko koliko daje za kampanju i njima se trebaju kasnije vratiti usluge.. Neko je ranije postavio brojeve sa ranijih izbora, a već sam rekao da za pobjedu u Ze treba 18-20.000 glasova. Znači, SDA treba da obezbijedi toliko i jebe im se što neko drugi nije zadovoljan. Ovdje je više oko toga unutar stranke koja će struja pobijediti..
Za zadnje opšte izbore su poljuljani u Zenici, pa na osnovu toga su sada dosta ofanzivniji, prgaviji i oprezniji.. Bez obzira na to, zbog loše konkurencije i toga da SC može pokupiti glasove samo u gradu, mislim da neće imati problema sa sastavljanjem većine u vijeću..
Za načelnika će biti guravo jer će fudo uzeti dosta glasova naidinu, pa će to biti u najmanju ruku interesantno.
Za zadnje opšte izbore su poljuljani u Zenici, pa na osnovu toga su sada dosta ofanzivniji, prgaviji i oprezniji.. Bez obzira na to, zbog loše konkurencije i toga da SC može pokupiti glasove samo u gradu, mislim da neće imati problema sa sastavljanjem većine u vijeću..
Za načelnika će biti guravo jer će fudo uzeti dosta glasova naidinu, pa će to biti u najmanju ruku interesantno.
- ExNihilo
#12483 Re: Zeničani
Drugi je on par opanaka, znaš ti na šta sam ja mislio.kamen spoticanja wrote:Muftija zenicki je ,jel, IZ linija a ocima ga ne mogu gledatExNihilo wrote:@Bato
- kamen spoticanja
#12484 Re: Zeničani
Realno ne znamExNihilo wrote:Drugi je on par opanaka, znaš ti na šta sam ja mislio.kamen spoticanja wrote:Muftija zenicki je ,jel, IZ linija a ocima ga ne mogu gledatExNihilo wrote:@Bato
mozes na pp svakako
- kamen spoticanja
-
Satori
#12486 Re: Zeničani
Ne, ali je zanimljivo ovo buđenje učmale sredine. Očito je ljudima puna kapa SDA politike. Bar ovim iz čaršije jer pretpostavljam da će sela opet glasati za stranku dajdžića i amidžića. Vidim da su ljudi siti jada, nezaposlenosti, kladionica i kafića, manjka kulturnih i sportskih sadržaja. Bolje nam je bilo dok smo bili općina a ne grad.veliki_ah wrote:Vi mislite da se u ovim kampanjama i inače stvarno razmišlja o tome sta se treba uraditi i promijeniti (tipa Čelika, grijanja, kerova, boljih cesta, investicija, zagađenja, zaposlenaj itd)...
Ok, pretjeran je optimizam opozicije - za 3 godine, a ne 4, ostvariti cilj - jer i da pobijede, bili bi opstruirani do maksimuma, ali bar pokušavaju, bar su friška krv. Bitno je da smo se probudili, ne budu li valjali, letjet će i oni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12487 Re: Zeničani
U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
-
Satori
#12488 Re: Zeničani
U dosljednosti pripadnosti stranci._BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
- kamen spoticanja
#12489 Re: Zeničani
I jedno i drugo_BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
a siguran sam da recimo Eldin nikad nije ni cuo za selo Varda...kamo li da se tamo pojavio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12490 Re: Zeničani
Pa kome i gdje je obecavao vozilo za poljoprivrednike?kamen spoticanja wrote:I jedno i drugo_BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
a siguran sam da recimo Eldin nikad nije ni cuo za selo Varda...kamo li da se tamo pojavio
- kamen spoticanja
#12491 Re: Zeničani
De nemoj me zahebavat_BataZiv_0809 wrote:Pa kome i gdje je obecavao vozilo za poljoprivrednike?kamen spoticanja wrote:I jedno i drugo_BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
- Norm
#12492 Re: Zeničani
...ljudi 'unas' jedno misle, drugo govore, trece rade...Satori wrote:Ne, ali je zanimljivo ovo buđenje učmale sredine. Očito je ljudima puna kapa SDA politike. Bar ovim iz čaršije jer pretpostavljam da će sela opet glasati za stranku dajdžića i amidžića. Vidim da su ljudi siti jada, nezaposlenosti, kladionica i kafića, manjka kulturnih i sportskih sadržaja. Bolje nam je bilo dok smo bili općina a ne grad.veliki_ah wrote:Vi mislite da se u ovim kampanjama i inače stvarno razmišlja o tome sta se treba uraditi i promijeniti (tipa Čelika, grijanja, kerova, boljih cesta, investicija, zagađenja, zaposlenaj itd)...
Ok, pretjeran je optimizam opozicije - za 3 godine, a ne 4, ostvariti cilj - jer i da pobijede, bili bi opstruirani do maksimuma, ali bar pokušavaju, bar su friška krv. Bitno je da smo se probudili, ne budu li valjali, letjet će i oni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12493 Re: Zeničani
Jebiga kamen vazda skreces pricu u ovakvim situacijama.kamen spoticanja wrote: De nemoj me zahebavat
-
veliki_ah
#12494 Re: Zeničani
I jedno i drugo, tj kombinacija to dvoje._BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
Također, na selima je veća mogućnost za manipulaciju za izbornim mjestima. Članovi odbora budu mahom iz SDA (a sada tu imaju i SBB).
U gradu je dosta manja izlaznost i svi se ti glasovi raspu na sve stranke, a mislim da je i sveukupno manje biračkih mjesta u gradu (nisam siguran za ovo).
- kamen spoticanja
#12495 Re: Zeničani
Daj ba sta da kazem na obecanje da ce dati sluzbenog pasata za potrebe 70tak zenickih sela?_BataZiv_0809 wrote:Jebiga kamen vazda skreces pricu u ovakvim situacijama.kamen spoticanja wrote: De nemoj me zahebavat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12496 Re: Zeničani
A pasat je bogom dan da bude sluzbeno vozilokamen spoticanja wrote: Daj ba sta da kazem na obecanje da ce dati sluzbenog pasata za potrebe 70tak zenickih sela?
-
Eborg
#12497 Re: Zeničani
SDA nazvala Fudu Zenicaninom, on to broji kao pobjedu. 
Hu da fak iz Kahriman?
Hu da fak iz Kahriman?
- kamen spoticanja
#12498 Re: Zeničani
Hebo te pasat ...govorim o nerealnosti obecanja_BataZiv_0809 wrote:A pasat je bogom dan da bude sluzbeno vozilokamen spoticanja wrote: Daj ba sta da kazem na obecanje da ce dati sluzbenog pasata za potrebe 70tak zenickih sela?
mada ne kontam sto spinujes ono sto sam ustvari htio reci
zenica je i pisce ali i jastrebac...to treba da shvate ovi malo ljevlji
- notsure
#12499 Re: Zeničani
Udruženju malinara u Babinskom slivu._BataZiv_0809 wrote:Pa kome i gdje je obecavao vozilo za poljoprivrednike?kamen spoticanja wrote:I 11jedno i drugo_BataZiv_0809 wrote:U cemu je to komparativna prednost ako imas sela na svojoj strani? U visokoj i disciplinovanoj izlanosti ili u brojnosti?
Koji bi da rade a da im ne komanduje hodža.
IZ sa odanim sda kadrovima drži paralelnu vlast po seoskim džematima. Ništa se ne pita predsjednika mjesne zajednice nego se za sve pita hodža iz lokalnog džemata.
Ovi malinari bi da se toga oslobode i zato su zvali sve kandidate da ih obiđu. Došli FK i Vrače i ovaj drugi obećao auto.
- Casual's
#12500 Re: Zeničani
Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.