Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svim građankama i građanima Republike Hrvatske sretan dan pobjede i domovinske zahvalnosti, čestitke i zahvala svim Hrvatskim braniteljima i dobrovoljcima a posebice pripadnicima 3. Gardijske brigade i 108. Brigade HV Slavonski Brod, svim Bošnjacima koji su branili Hrvatsku, od onih postrojavanja po Jaski, preko borbi u Medaku i Maslenici pa do završih vojno-redarstvenih operacija a vječni rahmet onima koji su u toj borbi poginuli.
Nikada ne treba zaboraviti ni heroje Vukovara, Trpinjske ceste, Srđa, Hrvatske Kostajnice, Vinkovaca, Osijeka, Borova, Dalja, Aljmaša i Erduta.
Sva ta borba od onih prvih balvana po Kninskom i Topuskom zaleđu i prvih puški u Borovu selu, te prvih tenkova na Trpinjskoj cesti, ta herojska obrana je krunisana veličanstvenim operacijama Bljesak i Oluja a koje su bile preduslov za daljne redarstvene operacije na tlu Republike Bosne i Hercegovine te ne samo razbijanje Bihaćkog džepa već i oslobađanje Velike Kladuše, Ključa, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Bosanskog Grahova, Drvara i Sanskog Mosta koji je posljednji oslobođeni grad od vojski projekta Velike Srbije.
Zato dragi prijatelji i susjedi, budite ponosni na ovaj dan, budite ponosni na pobjedu koju ste ostvarili da bi vaša djeca živjela u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, a ne u nekoj Federaciji ili Uniji.
zg1911 wrote:
jel bi te manje guza bolila da sam rekao pripizdine ili selendre? jer za mjesto odakle je nisam čuo. a ne radi se o kini, već bosni s kojom graničimo. za split, se bar na ovim prostorima zna. znaš ono, grad star 1700 godina, dioklecijanova palača itd.
nikakva mitteleuropa. mediteran. kolijevka zapadne civilizacije
ma nisi ni mogao čuti kad si vjerovatno naučio 5-6 glavnih gradova evrope da u društvu važiš za pametnog i tu si se zaustavio...
jao đe iskopa dioklecijana, kakve vi veze imate s dioklecijanom osim što si je čovjek ozidao dobru vikendicu na jugu svoje države pa vam je i ostavio posthumno...puna im guza tuđeg perja kojim mašu po potrebi
al sam rekao da su je izgradili hrvati, kompleksašu? jebote e neš frke reć za vukojebinu - vukojebina. ako te tješi rekao bi ja to i za hrvatske pripizdlne. samo split tu ne ubrajam
Premijer 'Krajine': Sudjelovao sam u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su ubijeni
"Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osjećajem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, istjerani iz svojih kuća i ubijeni. Šutio sam o tome. Žaljenje koje osjećam zbog toga je bol sa kojim moram živjeti ostatak života. Molim svoju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem svoj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gdje će dobro, suosjećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kojemu sam i sam sudjelovao", rekao je Milan Babić na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Haagu.
Ovdje možete pogledati cijelo njegovo priznanje krivice:
Nekadašnji predsjednik i premijer Republike Srpske Krajine izvršio je samoubojstvo u zatvoru u Scheveningenu u ožujku 2006.
Babić je od kolovoza 1991. do veljače 1992. obavljao dužnost premijera/predsjednika vlade samoproglašene Srpske autonomne oblasti (SAO) Krajine, a zatim predsjednika Republike Srpska Krajine (RSK) u Hrvatskoj. Babić je svjesno sudjelovao u kampanji progona usmjerenoj protiv nesrpskog stanovništva.
Bio je svjestan toga da se čine zločini kao što su zlostavljanje po zatvorima, deportacije, prisilno premještanje i uništavanje imovine, i znao je da se tijekom prisilnog premještanja ubijaju civili. Podržavao je i sudjelovao u vojnom zauzimanju teritorija, te poticao i pomagao nabavku oružja.
Na javnim manifestacijama i u medijima držao je huškačke govore na nacionalnoj osnovi, a takva propaganda je dovela do erupcije nasilja nad hrvatskim i drugim nesrpskim stanovništvom. Izjasnio se krivim i pristao svjedočiti pred Međunarodnim sudom u predmetu Milošević. Osuđen je na 13 godina zatvora.
Šešelj: Činio sam sve da mu zagorčam život u zatvoru
"Milana Babića su priveli, saslušavali i - uplašili. Rekli su mu da, ako pristane svjedočiti protiv Miloševića, neće dizati optužnicu protiv njega. Međutim, čim je Babić završio svjedočenje protiv Miloševića, Haag ga je prevario i podigao optužnicu protiv njega. Onda su dali novu ponudu Babiću, da prizna krivicu i da dobije 11 godina. Priznao je krivicu i dobio 13 godina. Babić je tražio i da mu obitelj smjeste negdje na sigurno, ali se ispostavilo da mu je obitelj cijelo vrijeme bila u kućnom pritvoru", ispričao je Vojislav Šešelj.
"Ja sam sa svoje strane činio sve da mu zagorčam život u zatvoru na sve moguće načine. Nema što mu nisam govorio. Računam da sam puno pridonio da on izvrši samoubojstvo", izjavio je optuženi ratni zločinac Šešelj prije tri godine.
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
I mnoge njene tajne kriju stoljeća
Od davnina na nju svak' juriša,
ko da nije dosta snjegova i kiša
Sa svih strana svijeta dolazile tvrde sile mraka
ko da narod tamo gine iz meraka.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Vjetar nosi glas, Bosna zove nas
Tamo gdje sunce putuje
tu me čekaj ti stara ljubavi
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime
Gledaj lijepu Lašvansku dolinu
uvijek su je naša zvona budila,
zlatna polja, našu Posavinu,
grobovi su puni njenih sinova
Sa svih strana svijeta dolazile tvrde sile mraka
ko da narod tamo gine iz meraka
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Dala Bosna Tomislava kralja,
prvog kralja od loze Hrvata
A kraljica dobra bješe Katarina,
u narodu zbog nje nosi se crnina.
Sred Duvanjskog polja široka i ravna
Pisala se tamo naša povijest slavna.
Kada Bosni pogledaš u lice
u suzi joj vidiš Drinske mučenice
Čuvali te Bosno usamljeni vuci
Slavio ih narod, zvali se hajduci
A Srebrnu Bosnu sačuvaše vjerom
franjevačka braća i dušom i tijelom.
Bosno moja, čija li si sada
boli li te danas više nego prije.
Tko to misli da te ima da sa tobom vlada
njega povijest ništa naučila nije.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Crnokosuljasi danas slave ubijanje i etnicko ciscenje civila kao veliku vojnu pobjedu a bradonje sa istoka kmece zbog toga a u sustini istina je to sve jedna obicna farsa i rezultat dogovora Milosevic-Tuđman kojeg jedni slave ko neku veliku pobjedu kao da su porazili Wermacht a ne seljake na traktorima a drugi pricaju o zlocinama i Hrvatima a ne spominju svog Slobu koji je sve to Srbima u Hrvatskoj namjestio i zapecatio im sudbinu u dogovru sa krivoustim.
da se razmemo, ne slavim oluju, slavim šta sam na moru na go. ali, kad bih slavio, zar bih odmah zaslužio etiketu ustaše? jebote od četvrt hrvatske se oslobodilo od 4. godišnje okupacije. licemjerni bosanci sa trabunjanjem o ustaštvu...
zg1911 wrote:da se razmemo, ne slavim oluju, slavim šta sam na moru na go. ali, kad bih slavio, zar bih odmah zaslužio etiketu ustaše? jebote od četvrt hrvatske se oslobodilo od 4. godišnje okupacije. licemjerni bosanci sa trabunjanjem o ustaštvu...
Kako da ti cestitam na fino sredjenom dvoristu, kada si sve sto ti je smetalo prebacio meni...
zg1911 wrote:da se razmemo, ne slavim oluju, slavim šta sam na moru na go. ali, kad bih slavio, zar bih odmah zaslužio etiketu ustaše? jebote od četvrt hrvatske se oslobodilo od 4. godišnje okupacije. licemjerni bosanci sa trabunjanjem o ustaštvu...
Kako da ti cestitam na fino sredjenom dvoristu, kada si sve sto ti je smetalo prebacio meni...
Pa što ti nisi prebacio dalje? A sada ozbiljno. Ovaj lik
je na kraju ispao najveći tragičar. Po nekim izvorima ubio se da bi zaštitio porodicu.
Čudne stvari su se u to vrijeme dešavale po Srbiji.
Manje je poznato da je njegova rođena sestra svo ovo vrijeme do dana
današnjeg voditeljica jednog odjela šibenske bolnice. Izuzetna doktorica.
E pa sad, njegova porodica je morala bježati od "njegovih" promijeniti ime, državu
njegova sestra nije bježala nigdje ali eto mi smo svi ustaše.
Daleko je od toga da ste svi ustase, ja tako niti mislim niti sam napisao. Problem nastaje u "igri rehabilitacije" koji bi mogao ostaviti generalni pecat...Srbija je u prednosti, ali i Cro ne zaostaje...
samo četnici mogu smatrati ustašom onog ko slavi oslobadjanje okupirane teritorije svoje države
ne mora se čestitat, al ne mora se ni nazivat ustašom zbog svakog kurca. i još kad dolazi od bosanaca, bošnjaka, onda je naročito licemjerno. a da ne idemo u onu da je oluja i vama pomogla. no dnevnopolitičke pizdarije bace drugu sjenu na te događaje, to je jasno. al opet prozivat za crnokošuljaštvo za svaki kurac... deplasirano
samo četnici mogu smatrati ustašom onog ko slavi oslobadjanje okupirane teritorije svoje države
slažem se. + oni i obitelji onih koji su stvarno nadrljali pa se malo izgubi kompas u rasudbi
NajdraziVodjaa wrote:Crnokosuljasi danas slave ubijanje i etnicko ciscenje civila kao veliku vojnu pobjedu a bradonje sa istoka kmece zbog toga a u sustini istina je to sve jedna obicna farsa i rezultat dogovora Milosevic-Tuđman kojeg jedni slave ko neku veliku pobjedu kao da su porazili Wermacht a ne seljake na traktorima a drugi pricaju o zlocinama i Hrvatima a ne spominju svog Slobu koji je sve to Srbima u Hrvatskoj namjestio i zapecatio im sudbinu u dogovru sa krivoustim.
mashala
Sto ljudima prilikom obiljezavanja Srebrenice ne napises da se mane corava posla jer je sve dogovoreno te da je Vrano
Kriv jer se dogovorio sa Slobom i PAlijom
ne mora se čestitat, al ne mora se ni nazivat ustašom zbog svakog kurca. i još kad dolazi od bosanaca, bošnjaka, onda je naročito licemjerno. a da ne idemo u onu da je oluja i vama pomogla. no dnevnopolitičke pizdarije bace drugu sjenu na te događaje, to je jasno. al opet prozivat za crnokošuljaštvo za svaki kurac... deplasirano
Ne treba generalizirati, nikako. Prigovori tvom ili nečijem ustaštvu ne dolazi od "Bosanaca", ovdje na forumu dolazi od "forumaša" bez imena, prezimena i sa virtuelnom pripadnošću nekome, nečem... Ja sam Bosanka, i na pamet mi ne pada tda te prozivam zbog tvoje državnosti, ili bilo čega sličnog A tvoj komentar imputira i meni i ostalim.
orinoco wrote:
Ne treba generalizirati, nikako. Prigovori tvom ili nečijem ustaštvu ne dolazi od "Bosanaca", ovdje na forumu dolazi od "forumaša" bez imena, prezimena i sa virtuelnom pripadnošću nekome, nečem... Ja sam Bosanka, i na pamet mi ne pada tda te prozivam zbog tvoje državnosti, ili bilo čega sličnog A tvoj komentar imputira i meni i ostalim.
nije to bila namjera. samo odgovoriti tipu kojeg sam citirao
orinoco wrote:
nije to bila namjera. samo odgovoriti tipu kojeg sam citirao
Pa gdje sam to ja spomenuo ustase...jesi li ti normalan?
NajdraziVodjaa wrote:Crnokosuljasi danas slave ubijanje i etnicko ciscenje civila kao veliku vojnu pobjedu a bradonje sa istoka kmece zbog toga a u sustini istina je to sve jedna obicna farsa i rezultat dogovora Milosevic-Tuđman kojeg jedni slave ko neku veliku pobjedu kao da su porazili Wermacht a ne seljake na traktorima a drugi pricaju o zlocinama i Hrvatima a ne spominju svog Slobu koji je sve to Srbima u Hrvatskoj namjestio i zapecatio im sudbinu u dogovru sa krivoustim.
mashala
Sto ljudima prilikom obiljezavanja Srebrenice ne napises da se mane corava posla jer je sve dogovoreno te da je Vrano
A sto bi se manili corava posla pa bilo dogovoreno ili ne ljudi su pobijeni uostalom te bi ne bi bilo cudno da vidis srbe kako proslavljaju pad Srebrenice i velicaju tu vojnu pobjedu? Naravno ima razlike i nije isto npr. Hrvatis su neke pobili a stotine hiljada protjerali iz zemlje dok su Srbi u Srebrenici uglavnom ubijali ali sustina i cilj je oboma bio isti sprovesti etnicko ciscenje na odredjenom prostoru.
Haj ba da se ne lazemo, ne slavite vi nikakvo oslobadjanje teritorije vec slavite protjerivanje i etnicko ciscenje drzave od jednog naroda. Vjerovati u to da vi slavite oslobadjanje je isto ko kad bi sad RS slavio pad Srebrenice i rekao ma ne slavimo mi genocid mi slavimo nasu vojnu pobjedu...vojnu pobjedu nad seljacima i civilima
Kao sto sam vec napisao nije da poredim Srebrenicu i RSK po zlocinima ali sustina i cilj im je isti, etnicko ciscenje jednog naroda na odredjenom prostoru, e sad jednis u manje ubijali a vise protjerivali i palili a drugi su se oslonili na vise ubijanja...
mashala
A sto bi se manili corava posla pa bilo dogovoreno ili ne ljudi su pobijeni uostalom te bi ne bi bilo cudno da vidis srbe kako proslavljaju pad Srebrenice i velicaju tu vojnu pobjedu? Naravno ima razlike i nije isto npr. Hrvatis su neke pobili a stotine hiljada protjerali iz zemlje dok su Srbi u Srebrenici uglavnom ubijali ali sustina i cilj je oboma bio isti sprovesti etnicko ciscenje na odredjenom prostoru.
Mojne te fore ,farsa je bila ili nije?
Civil je civil,sa oruzjem nije vise civil.
Da je bilo 200 hiljada naoruzanih ljudi tesko bi se ta oluja i desila, tako da te prica okaci macku o rep. To je sve dogovoreno izmedju Milosevica i Tudjmana i to nije lupanje to su cinjenice isto ko sto su cinjenice da Hrvati slave etnicko ciscenje. Da se razumijemo znam ja dobro kakvo je bilo vodstvo u RSK i kakva je to tvorevina bila i da nisu bili cvjecke i nevinasca ali isto tako je cinjenica da ste vi u toj oluju pobili i protjerali i cetnika i onog sto nije bio cetnik sa samo jednim ciljem da sprovedete etnicko ciscenje Hrvatske. Ukratko radili ste isto ono sto su i Srbi radili u RSu samo usminkanije i sa manje mrtvih.
A sto se tice onoga sto kmeci jer sam spomenuo crnokosuljase, pa dovoljno je da progledas proslavu danas crne majice posvuda i ustaski pozdravi posvuda, Thompson inace antifasista pjeva a gradonacelnik nekog grada prica o stetnosti antifasizma