FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#12476 Re: FC Barcelona
Da... K'o bi mogao pretpostaviti da će igrati Tello i Thiago? Niko. Ne znam... ne izgleda fino i to baš pred Chelsea.
-
LSD
#12477 Re: FC Barcelona
Što Guardioluskenderija04 wrote:El Mundo Deportivo je sad izbacio tu vijest. Pozivaju se na RAC1 radio blizak klubu. Entropio, ti, ja i Erik2 smo bas u to vrijeme,juce oko tri, raspravljali o tom sastavu. Pa majku mu, kada forumasi sax-a znaju sastav 5 sati prije tekme i raspravljaju o njemu ........ Sve ove stvari udaljavaju Guardiolu od kluba.Entropio wrote:Čitao sam transkript pres konferencije i nigdje nisam vidio da je pričao o ovome. Hmmm.
- skenderija04
#12478 Re: FC Barcelona
Pa bolje mu je da pusti veteranima da izguraju sezonu do kraja, jer imaju ponos. Na kraju sezone neka se pogledaju u oci i neka odluce sta ce dalje. Guardiola je nezgodan tip. Otjerao je etooa Yayu,Bojana Ibru.... Sada se zakacio sa jezgrom tima koji su isto iz Masie kao i on. Situacija nije bas najbolja, ali bolje im je da misle o celziju a ako prodju neka traze krticu koliko hoce.Entropio wrote:Da... K'o bi mogao pretpostaviti da će igrati Tello i Thiago? Niko. Ne znam... ne izgleda fino i to baš pred Chelsea.
- Distortion
#12479 Re: FC Barcelona
Postojil krtica ili ne, nije vrijeme da se o tome prica uoci uzvrata polufinala lige prvaka.
Meni jos ne ide u glavu kako je Puyol onako mogao kiksat kod prvog gola u tako vaznoj utakmici...
Meni jos ne ide u glavu kako je Puyol onako mogao kiksat kod prvog gola u tako vaznoj utakmici...
-
LSD
#12480 Re: FC Barcelona
Na nekom se moraju slomiti kola za ova sranja i dva poraza u nizu (jbt ja ne pamtim kad su imali dva vezana poraza
)....mora se naci neki krivac kojem ce se navaliti sva krivica na leđa....nekako je najpodobniji Pedro za to, a i ime mu odgovara....razapnite Pedra

Last edited by LSD on 22/04/2012 23:06, edited 1 time in total.
-
omar little
#12481 Re: FC Barcelona
joj, nemojte fatalizma... :S nadam se da nece guardiola nigdje ici. stavise, cini mi se da je sada blizi barci nego je bio nedavno. ponovo ima izazov u domacoj ligi da se vrati titula (za europu jos nista ne znamo do utorka). guardiola je vazda bio jasan oko tih odnosa u svlacionici, ne trpi on zajebancije, ego tripove i neposlusnost.
donekle i razumijem sto se ta osoba trazi sad jer postoji rizik da sastav barce procuri i prije tekme sa chelsea. mada to jeste pogubno za atmosferu prije tako vazne utakmice.
uh, sikiraju me
donekle i razumijem sto se ta osoba trazi sad jer postoji rizik da sastav barce procuri i prije tekme sa chelsea. mada to jeste pogubno za atmosferu prije tako vazne utakmice.
uh, sikiraju me
- Entropio
#12482 Re: FC Barcelona
S kim misliš da se zakačio? Ne misliš valjda da se zakačio s Messijem, Iniestom ili Xavijem? Jedini s kim se MOŽDA zakačio je duo Pique/Cesc (koji su najbolji jarani), iako i u to sumnjam.skenderija04 wrote:Pa bolje mu je da pusti veteranima da izguraju sezonu do kraja, jer imaju ponos. Na kraju sezone neka se pogledaju u oci i neka odluce sta ce dalje. Guardiola je nezgodan tip. Otjerao je etooa Yayu,Bojana Ibru.... Sada se zakacio sa jezgrom tima koji su isto iz Masie kao i on. Situacija nije bas najbolja, ali bolje im je da misle o celziju a ako prodju neka traze krticu koliko hoce.Entropio wrote:Da... K'o bi mogao pretpostaviti da će igrati Tello i Thiago? Niko. Ne znam... ne izgleda fino i to baš pred Chelsea.
Greške se dešavaju i najboljim.Distortion wrote: Meni jos ne ide u glavu kako je Puyol onako mogao kiksat kod prvog gola u tako vaznoj utakmici...
- skenderija04
#12483 Re: FC Barcelona
@LSD Jarane,
Ovo oko krtice je samo povod. Niti jedan igrac ne bi ovo uradio na svoju ruku. Rosell nece Guardiolu. Situacija je takva da 3-4 igraca nisu vise na istim talasnim duzinama sa Guardiolom. Fudbaleri su najveci sebicnjaci na svijetu. Prodace Guardiolu i doci ce novi trener. Tu se poklapaju interesi sa predsjednikom.U septembru navijaci zaboravljaju sve i ponovo u sezonu.Pep svakako ide u legendu a klub ostaje. Ako u ovih 48 sati uspiju naci zajednicki cilj i istrpe se jos ovaj mjesec super.I uskoro ces imati novog trenera, Neymara i sta ti ja znam., sve dok opet ne dodju Cruyffisti. Vjecita prica o F.C. B.
Ovo oko krtice je samo povod. Niti jedan igrac ne bi ovo uradio na svoju ruku. Rosell nece Guardiolu. Situacija je takva da 3-4 igraca nisu vise na istim talasnim duzinama sa Guardiolom. Fudbaleri su najveci sebicnjaci na svijetu. Prodace Guardiolu i doci ce novi trener. Tu se poklapaju interesi sa predsjednikom.U septembru navijaci zaboravljaju sve i ponovo u sezonu.Pep svakako ide u legendu a klub ostaje. Ako u ovih 48 sati uspiju naci zajednicki cilj i istrpe se jos ovaj mjesec super.I uskoro ces imati novog trenera, Neymara i sta ti ja znam., sve dok opet ne dodju Cruyffisti. Vjecita prica o F.C. B.
- skenderija04
#12485 Re: FC Barcelona
@ Entropio
Cesc,Pique,Pedro,Alves ga vise ne trpe. Izmedu sebe igraci su u dobrim odnosima samo sto nakon cetiri godine popuste ventili. Barcelona funkcionise kao sistem vise nego bilo koja ekipa na svijetu i ako popusti jedan saraf gotovo je. Mene cudi da ovo traje vec cetiri godine. Nisam u crnjaku nego realno gledam na stvari koje se desavaju. Nije ovo nista novo u Barceloni. Ovako se raspao i Cruyffova Barcelona.I ona barca "5 kupova" nakon sukoba Kubale i Suareza.
Ali ne brini Barca ce osvojiti L.S. i to ce biti kraj price.
Cesc,Pique,Pedro,Alves ga vise ne trpe. Izmedu sebe igraci su u dobrim odnosima samo sto nakon cetiri godine popuste ventili. Barcelona funkcionise kao sistem vise nego bilo koja ekipa na svijetu i ako popusti jedan saraf gotovo je. Mene cudi da ovo traje vec cetiri godine. Nisam u crnjaku nego realno gledam na stvari koje se desavaju. Nije ovo nista novo u Barceloni. Ovako se raspao i Cruyffova Barcelona.I ona barca "5 kupova" nakon sukoba Kubale i Suareza.
Ali ne brini Barca ce osvojiti L.S. i to ce biti kraj price.
- Entropio
-
LSD
#12487 Re: FC Barcelona
Sve tacno i znam...samo ovaj put Guardiola ima podršku 99% navijaca (uvijek ima taj 1% pacijenata kojima nikad niko ne valja) a nikome (pa ni samom Rosellu) nije u interesu da čačka mečku, da talasa u sopstvenoj avliji jer ne zna na šta može izaci - ako otjeraju Guardiolu...to lako može biti crna avantura sa jako lošim krajem - za ovu sadašnju garnituru u Barci...mogu sami sebi izmaknuti stolice i tako se halaliti sa narednim mandatom.skenderija04 wrote:@LSD Jarane,
Pametni ljudi to ne bi trebali raditi, ako ništa radi sebe....bolje za njih da ih navijaci ne uzmu na zub....ne mislim samo na mahanje maramicama, vec opcenito.
Da su imalo realni i pametni vec sad bi ga molili i nudili mu dugogodišnje ugovore.
- skenderija04
#12488 Re: FC Barcelona
Pa ponudili su mu , ali on nece. Moramo prihvatiti da sve ima rok trajanja. Nije ovdje rijec samo o fudbalu, taktici,igri...To je grupa od trideset ljudi i jednom dodje do zasicenja. Rosell zna da je nepopularan ali njegova karta je ekonomija. Ovaj model nikada nije bio njegov niti ga zeli, ali napravice situaciju da je Guardiola taj koji ide a da ga niko ne tjera. Ovo ce se zavrsiti na sljedeci nacin: Messi,Pique,Cesc i Valdes i Iniesta ce biti konsultovani oko novog trenera. Xavi i Puyol su blize kraju karjere i njih niko nista ne pita. Pocinje novi ciklus, a Guardiola ima samo 41 godinu. Nije rekao svoju posljednju rijec u klubu. Vratice se kad tad.
- erik2
#12489 Re: FC Barcelona
Mah, ja bi volio da se ostavimo špekuacija, ko je krtica ko nije i tih vanfudbalskih "aktivnosti". Veličina kluba mi daje za pravo da budem optimista, 'ajde da sačekamo kraj sezone...ja neću da sada da komentarišem o eventualnim klanovima, strujama i nadam se da se neće vratiti potpuni krojfovski uticaj na klub, siguran sam da je Pepov uticaj da se bar u zadnje vrijeme ne dešavaju "kidnapovanja" bisera iz La Masije i ne mislim da se gubitkom prvenstva ciklus završio. Ne znam opet ponavljam mislim da bi ostanak Guardiole bio največe pojačanje.
- p206
#12490 Re: FC Barcelona
a i ti pričaš španske sapunice, al fakat... ovo boldirano je smiješno. pa sam Rosell je rekao da se treba nastaviti sa ovakvim stilom igre jer su po tome postali prepoznatljivi i uspješni, što je i povećalo zaradu, i što je i cilj svakog ekonomiste. manje širi defetizamskenderija04 wrote:Pa ponudili su mu , ali on nece. Moramo prihvatiti da sve ima rok trajanja. Nije ovdje rijec samo o fudbalu, taktici,igri...To je grupa od trideset ljudi i jednom dodje do zasicenja. Rosell zna da je nepopularan ali njegova karta je ekonomija. Ovaj model nikada nije bio njegov niti ga zeli, ali napravice situaciju da je Guardiola taj koji ide a da ga niko ne tjera. Ovo ce se zavrsiti na sljedeci nacin: Messi,Pique,Cesc i Valdes i Iniesta ce biti konsultovani oko novog trenera. Xavi i Puyol su blize kraju karjere i njih niko nista ne pita. Pocinje novi ciklus, a Guardiola ima samo 41 godinu. Nije rekao svoju posljednju rijec u klubu. Vratice se kad tad.
- skenderija04
#12491 Re: FC Barcelona
Pa niko nije rekao da se mijenja sistem igre. Nece dovesti Clementea ili Capella, doci ce neko ko moze nastaviti i unaprijediti sadasnji sistem. A da ce se konsultovati igraci to je vise nego sigurno.Ne sirim defetizam,ali gledam realno na stvari. Stil igre i ekonomija....Zadnje tri godine Barca igra najljepsi fudbal ali je napravila rupu od 203 miliona. Bice da nije do stila igre.p206 wrote:a i ti pričaš španske sapunice, al fakat... ovo boldirano je smiješno. pa sam Rosell je rekao da se treba nastaviti sa ovakvim stilom igre jer su po tome postali prepoznatljivi i uspješni, što je i povećalo zaradu, i što je i cilj svakog ekonomiste. manje širi defetizamskenderija04 wrote:Pa ponudili su mu , ali on nece. Moramo prihvatiti da sve ima rok trajanja. Nije ovdje rijec samo o fudbalu, taktici,igri...To je grupa od trideset ljudi i jednom dodje do zasicenja. Rosell zna da je nepopularan ali njegova karta je ekonomija. Ovaj model nikada nije bio njegov niti ga zeli, ali napravice situaciju da je Guardiola taj koji ide a da ga niko ne tjera. Ovo ce se zavrsiti na sljedeci nacin: Messi,Pique,Cesc i Valdes i Iniesta ce biti konsultovani oko novog trenera. Xavi i Puyol su blize kraju karjere i njih niko nista ne pita. Pocinje novi ciklus, a Guardiola ima samo 41 godinu. Nije rekao svoju posljednju rijec u klubu. Vratice se kad tad.
- BHF_Manijak
#12492 Re: FC Barcelona
Pa Barca ne gaji ovaj stil igre od 2006-e godine!
Oni ovakav sistem furaju godinama, samo sto sad plodove beru tj okupili su betonski jak tim oko sebe, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol itd i poklopilo se mnogo stvari. Oni su ovakav sistem igre i prije gajili sa Kluivertom, Cocuom, Guardiolom, ili jos ranije sa Stoickovom, Ronaldom, Sergiom, De la Penom itd, ali nisu imali uspjeha ko danas ni blizu, jer nisu ovako jake igrace imali. Gajit ce oni i narednih godina ovakvu igru jer jednostavno to je njihova filozofija, a sad da li ce ovako uspjesni biti to je pitanje. Ja mislim da nece, ni blizu, jer ovakva generacija se jednom u 100 godina desi, to je realno. Osvajat ce oni naravno i dalje titule, daleko dolaziti u LP, ali ovakvu dominaciju imati, u to cisto sumnjam...
- HB_BHF
#12493 Re: FC Barcelona

Ehh, dan danas žalim za ovim likom
Pričajte šta hoćete ali Barca ne može igrati bez napadača. To govorim zbog toga što se vidi koliko fali David Villa u napadu. Čim je slomio nogu protiv Santosa znao sam da 4-3-3 neće funkcionirati kao do tad... (a i Pepova reakcija na tu povredu sve govori). Koliko god Messi bio magičan, kad protivnik stavi 3 igrača na njega i udalji ga do centra, on je "pomnožen sa nulom". Ovaj mali Tello je dobar igrač, ali za utakmice sa Real Sociedadom i sl. (za sad), nije od velike pomoći Messiju u najvažnijim trenucima...
I ostavite se "krtica" i tih gluposti. Činjenica je da ne znaju gubiti otkako je došao Pep. Nakon odmora, uz kompletnu sadašnju ekipu (i uz eventualno neko pojačanje, lijevi bek npr.) Barca vraća titulu prvaka španije 2012/13
- p206
#12494 Re: FC Barcelona
Ne znam buraz, ali mislim da nema toga koji može nastaviti sa ovakvom igrom, a kamoli da nešto unaprijedi. Sad ću ja malo pričati španske sapunice pa reći da je Pep ispred svog vremenaskenderija04 wrote: Pa niko nije rekao da se mijenja sistem igre. Nece dovesti Clementea ili Capella, doci ce neko ko moze nastaviti i unaprijediti sadasnji sistem.
-
oridjidji
#12495 Re: FC Barcelona
spomenuh ovo jednom kad bi price na ovoj temi o baleu u barsi koliko bi za barsu bilo lose kada bi dobila jos jednog beka koji bi se cesto ubacivao u napad. tada sam spomenuo inter maxvela i danija kada su odradili katastrofalan posao u defanzivi kada su izgubili 3-1Entropio wrote:
-
RtrnOfSalisbury
#12496 Re: FC Barcelona
barca je umorna i psihicki i fizicki. gladiola je moro malo procackati na lijevoj strani i jos ponedje ali zasto nije, ko zna? mozda je neka zavjera.
-
Bušman
#12497 Re: FC Barcelona
Barca treba samo jednog beka koji se ubacuje u napad (Alves), ali sa druge strane treba jednog beka koji je mrcina, brz i tesko se moze preci i ima divlju snagu (Abidal). Tako da se taktika 4-3-3 moze lagano transformirati u 3-4-3, s tim sto bi se DM (Busquets) vracao da pomogne odbrani u slucaju kontranapada.oridjidji wrote:spomenuh ovo jednom kad bi price na ovoj temi o baleu u barsi koliko bi za barsu bilo lose kada bi dobila jos jednog beka koji bi se cesto ubacivao u napad. tada sam spomenuo inter maxvela i danija kada su odradili katastrofalan posao u defanzivi kada su izgubili 3-1Entropio wrote:
Barca ne moze igrati sa LB-om (Adriano) koji krene u napad i zaboravi se vratiti i sa CB-om (Masch) koji to nije (koliko god bio dobar na toj poziciji protiv Almerie, Betisa i sl.). Sto je mozda i jedini razlog zasto je Barca izgubila od Reala. Mislim, ovo je najbolja postava ove sezone:
Valdes
Alves-Puyol-Pique-Abidal
Busquets
Xavi Iniesta
Pedro Messi Villa
Cisto sumnjam da bi Real dobro prosao da je igrao protiv ovog tima. Sa druge strane, Real je imao najjaci tim trenutno po formi.
Barcin problem ove sezone je odbrana. Puyol se povrijedio, Pique takodjer + ispadanje iz forme, Fontas povrijedjen cijelu sezonu, Abidal operisan, Bartra jos nije spreman za prvi tim (iako caruje Segundom
-
oridjidji
#12498 Re: FC Barcelona
tesko je kada imas preofanzivne bokove odrzati ravnotezu izmedju napada i odbrane jer svaki gubitak lopte i kvalitetniji pas prema prostoru koji iza sebe ostavljaju bekovi uzrokuju vece sanse da protivnicka ekipa poentira iz kontre.Bušman wrote:Barca treba samo jednog beka koji se ubacuje u napad (Alves), ali sa druge strane treba jednog beka koji je mrcina, brz i tesko se moze preci i ima divlju snagu (Abidal). Tako da se taktika 4-3-3 moze lagano transformirati u 3-4-3, s tim sto bi se DM (Busquets) vracao da pomogne odbrani u slucaju kontranapada.oridjidji wrote:spomenuh ovo jednom kad bi price na ovoj temi o baleu u barsi koliko bi za barsu bilo lose kada bi dobila jos jednog beka koji bi se cesto ubacivao u napad. tada sam spomenuo inter maxvela i danija kada su odradili katastrofalan posao u defanzivi kada su izgubili 3-1Entropio wrote:
Barca ne moze igrati sa LB-om (Adriano) koji krene u napad i zaboravi se vratiti i sa CB-om (Masch) koji to nije (koliko god bio dobar na toj poziciji protiv Almerie, Betisa i sl.). Sto je mozda i jedini razlog zasto je Barca izgubila od Reala. Mislim, ovo je najbolja postava ove sezone:
Valdes
Alves-Puyol-Pique-Abidal
Busquets
Xavi Iniesta
Pedro Messi Villa
Cisto sumnjam da bi Real dobro prosao da je igrao protiv ovog tima. Sa druge strane, Real je imao najjaci tim trenutno po formi.
Barcin problem ove sezone je odbrana. Puyol se povrijedio, Pique takodjer + ispadanje iz forme, Fontas povrijedjen cijelu sezonu, Abidal operisan, Bartra jos nije spreman za prvi tim (iako caruje Segundom). Tu treba traziti glavne razloge za gubitak titule u Primeri, pored kriminalno lose odbrane na nekim utakmicama. Ali to je najvise zbog rotacija uzrokovanih povredama kljucnih igraca.
- erik2
#12499 Re: FC Barcelona
Ja se ne sječam Barcine generacije koja nije imala problem sa odbranom, taj problem su najčešče rješavali igrom za gol više...bukvalno konceptom napad je najbolja odbrana, to je i najveći razlog što ih simpatiziram.
-
Bušman
#12500 Re: FC Barcelona
Za tim koji je primio najmanje golova u ligi i ne vrijedi ti bas to. Barcelona igra odbranu cijelim timom, a ne za gol vise. Jer da je tako, primili bi vise golova od Reala, ali bi i dali vise golova.erik2 wrote:Ja se ne sječam Barcine generacije koja nije imala problem sa odbranom, taj problem su najčešče rješavali igrom za gol više...bukvalno konceptom napad je najbolja odbrana, to je i najveći razlog što ih simpatiziram.
Odbrana Barcelone pocinje sa napadacem i prave pritisak odmah ("pravilo 6 sekundi"