Ah da. Pametnija od ostalih. Ostala low.
Ali eto jos ilustracija kako se uz SDA licno profitira.
Ne bi bio problem da je i ostalima dobro.
Ah da. Pametnija od ostalih. Ostala low.
I šta će tu da bude?thekupus wrote: ↑22/05/2020 06:11Zgrada pored Bagat zgrade, odmah pored taxi stajališta. S jedne strane se širi prema pijaci Markale.sarajevsko_pivo wrote: ↑22/05/2020 05:39 O kojem objektu je tačno riječ posto ja ne vidim nikakve radove?
Edit:
Evo, ova gdje je NLB banka. A i druga je zrela za obnovu fasade.
![]()
Ova priča se aktivira svake izborne godine i onda pojeo vuk magarca do sljedećeg puta.mahalik wrote: ↑27/05/2020 19:51 Sjajne vijesti
https://www.akta.ba/vijesti/vlada-ks-i- ... ice/118542
Ona je bila Stranka za BiH.drug_profi wrote: ↑24/05/2020 02:13Ah da. Pametnija od ostalih. Ostala low.
Ali eto jos ilustracija kako se uz SDA licno profitira.
Ne bi bio problem da je i ostalima dobro.
Zavod za izgradnju je kriminal nevidjenih razmjeraCossack wrote: ↑09/06/2020 09:12 SDA demokratija![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200608082

Živim tu druže i grozno je. Od same dužine izgradnje, pa do konačnog izgleda zgrade. Ništa ne valja. Kao što neko lijepo napisa iznad, trebalo je sve biti otvoreno sa puno šadrvana, zelenila i otvorenog prostora, da poziva ljude a ne ovako. Više mi dolikuje na zgradu zatvora! A da ne spominjem samo kakav će to krkljanac biti kad se počne dolaziti na iftare, bajrame i druge proslave. Kovači (i cijeli krug Čaršije) i u redovnom stanju stvari više liči na Kandahar od auta, stoke i krkljanca nego na moderni evropski grad.So What! wrote: ↑09/06/2020 14:38 Upravna zgrada IZBiH je projekat koji se vuče skoro deceniju i njegov vakif je trebao biti Muamer Gadafi.
Gadafi je dao dio sredstava, pa je zgrada i započeta, no međutim, građanski rat i smrt Gadafija u istom su stavili sam objekat na čekanje.
Turska TIKA je poprilično kasno uletila sa odlukom da će donirati novac za završetak iste.
Na kraju krajeva izgradnja upravne zgrade Islamske zajednice u BiH ruši mitove o tome da država finansira izgradnju ovakvih objekata, kao i čuvenu "gradite džamije, a nećete fabrike", jer maratonska izgradnja ove zgrade, kao i činjenica da nije postojala ozbiljnija inicijativa da se ovaj novac sakupi od domaćih vakifa, pokazuje koliko se ustvari kada su ovakvi objekti u pitanji radi o dobroj volji pojedinaca.
Sama zgrada jeste masivna, ali nije previsoka, a sa ovom fasadom, barem meni će onako lijepo leći tu na poziciju, još kada bi bilo više zelenila okolo, to bi bilo idealno.
Najveći građevinski promašaj Islamske zajednice u BiH je bio toranj u Ferhadiji (Hecco Deluxe), kojeg je Islamska zajednica izgradila između dva svjetska rata, a nakon Drugog svjetskog rata, zaplijenila ga je država i dodijelila JAT-u, pa su ga zvali i JAT-ov toranj.
Gledam ga baš nedavno i kontam, pa ni tolike godine ga nisu učinile pitomijim, i dalje strši i nikako se ne uklapa u taj dio grada.