SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#12476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Za koje gazenje na malti je neko dobio robije?
Onaj momak sto je u ljeto 2015 sa a3 ubio zenu na malti garant nije nista. Iz bugojna ili vakufa je. Usuti se slucaj i end. Jos ako je familija zrtve sirotinjska ili bez veza..... memic se nece smiriti jer je jak i glasan.
orinoco

#12477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

kloniran wrote:Pa dobi onaj momak sto je pregazio onu zenu na malti dok je pretrcavala cestu
osudise ga za 10 dana i na robiju ekspresno
ove ce suditi godinu jer ovo su guzonje a onaj je bio sirotinja i nije imao nikoga za leđima

mislim ne branim ja njega ali tu se vidi koliko je sudstvo korumpirano
Nisu "ovo" nikakve guzonje, "ovo" je tranzicijski malograđanski šljam, naučen na korupciju i potplaćivanje kršenja zakona. Sefić će ovdje dobiti dugogodišnju zatvorsku kaznu
kloniran

#12478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

karanana wrote:Za koje gazenje na malti je neko dobio robije?
Onaj momak sto je u ljeto 2015 sa a3 ubio zenu na malti garant nije nista. Iz bugojna ili vakufa je. Usuti se slucaj i end. Jos ako je familija zrtve sirotinjska ili bez veza..... memic se nece smiriti jer je jak i glasan.
bila je ili prije te nesrece ili poslije samo s druge strane ceste, na stanici prema gradu, cini mi se starica stradala dok je pretrcavala
lik u roku 10 dana osuđen i zatvoren
nije bilo dva tri clanka ukupno o tome na netu
cini mi se da je bio neki ford, a moguce da je bila i na socijalnom
dobro se sjecam da su ga ekspresno osudili
kloniran

#12479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

orinoco wrote:
kloniran wrote:Pa dobi onaj momak sto je pregazio onu zenu na malti dok je pretrcavala cestu
ove ce suditi godinu jer ovo su guzonje a onaj je bio sirotinja i nije imao nikoga za leđima

Nisu "ovo" nikakve guzonje, "ovo" je tranzicijski malograđanski šljam, naučen na korupciju i potplaćivanje kršenja zakona. Sefić će ovdje dobiti dugogodišnju zatvorsku kaznu
8 godina nije dugo, a tesko da ce vise od toga dobiti
uglavnomja

#12480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

za denisa je kreten dobio najvecu mogucu kaznu za maloljetnika (nije saobracajka, digao se dobar dio naroda, prvi i jedini put slozno)

za profesora zlatana na skenderiji kreten je dobio 13 godina :sad:
'

ostalo ni ne znam da je neko osudjen :?

bilo je neka presuda za curu, doktoricu, mislim kod poste, je li to sin od cevabdzije? nesto malo ... zena prosla na svoje zeleno, on proletio na crveno, ziva, ali invalid :?:
muha_sa

#12481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

jel osudjen onaj što je autom na pješackom u Nedžaricima ženu ubio :?
Bullet Tooth Tony

#12482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

Vidis koliko je to naopako ... umjesto da se ovi ublehasi sa klixa bave malo istrazivackim novinarstvom pa da se raspitaju ko je za sta osusdjen ... mi se ovdje pitamo sta kako
uglavnomja

#12483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

kloniran wrote:
karanana wrote:Za koje gazenje na malti je neko dobio robije?
bila je ili prije te nesrece ili poslije samo s druge strane ceste, na stanici prema gradu, cini mi se starica stradala dok je pretrcavala
lik u roku 10 dana osuđen i zatvoren
nije bilo dva tri clanka ukupno o tome na netu
cini mi se da je bio neki ford, a moguce da je bila i na socijalnom
dobro se sjecam da su ga ekspresno osudili

negdje tu je poginula i zena, majka petero djece mislim, ne tako davno
karanana

#12484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

muha_sa wrote:jel osudjen onaj što je autom na pješackom u Nedžaricima ženu ubio :?
Onaj s mercedesom? Toliko je toga bilo da covjek i zaboravi.
orinoco

#12485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

kloniran wrote:
orinoco wrote:

8 godina nije dugo, a tesko da ce vise od toga dobiti
U Zenici, i godina je preduga. I koliko god da dobije, nijedna zatvorska godina neće vratiti dva mlada života.
Problem je pomilovanje, "uzorno" ponašanje, ono vrijeđa i ponižava njihove porodice :(
Last edited by orinoco on 21/03/2017 20:59, edited 1 time in total.
kloniran

#12486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

orinoco wrote:
U Zenici, i godina je preduga. Problem je pomilovanje, "uzorno" ponašanje :(
Nece on zenice ocima vidjeti
Povlasteni sluze u Igmanu
muha_sa

#12487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

karanana wrote:
muha_sa wrote:jel osudjen onaj što je autom na pješackom u Nedžaricima ženu ubio :?
nije--mislim da je Rastoder--tako nekako
karanana

#12488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

muha_sa wrote:
karanana wrote:
nije--mislim da je Rastoder--tako nekako
A jest rastoder 5,5 dobio. Mada je po pricama vise u gradu nego u zatvoru.
Ali bio je i neki s mercedesom na istom mjestu. Iz konjica mislim da je bio
vješalica

#12489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Stariji lik je bio taj sa merceteaom mialim metalik sivi
A rastoder nije dobio pravosnaznu presudu zato se setka (mislim 90%)
Blue aura

#12490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blue aura »

zateznistub wrote:
Naslovnica wrote:U slučaju da je moje dijete bilo krivo, pretrčavalo na crveno, budalesalo...naravno da ne bih tražio osvetu.
Ali za ovog debila, pokosi djevojke na pješačkom proletivši 105km/h kroz crveno, ne stane nego pobjegne ko zadnja p*čka, pobjegne u drugu državu, očito svjestan da je 100% kriv...za ovakve debile jedino oko za oko donekle zadovoljava pravdu.
A takvih debila sa leđima je pun grad, udružena zločinačka organizacija koja hara, uvukli su se u sve pore života, sve kontrolišu, ne može im niko ništa, previše je šljeglo i nakotilo se šljama svakojake vrste.
:thumbup:
Nadam se da niko od nas nece biti u takvoj situaciji. Lako je pricati kada se radi o nekom drugom. I meni se cini da bih i ja tako ali predpostavljam da kada se emocije malo slegnu razum pocne da radi svoje. Ako se dobro sjecam onaj policajac ima 2 kcerke. Da ubije imbecila ili ga osakati budi siguran da ce dobiti kaznu vecu od ovog imbecila. Rezultat bi na kraju bio da bi zbog ovog imbecila druga cerka i supruga ostali bez jos jednog clana porodice. Pitam se da li su policija i tuzilastvo ista manje krivi od ovog degenerika. Sama cinjenica da bi pravedna i odmjerena kazna za vecinu bila izneadjenje (nakon toliko smijurija) stvara novog Sefica.
julisiz es grant

#12491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Dobio je čini mi se 4 godine, ali sam ga prije par mjeseci vidio kako sjedi u Metropolisu u SCC sa sinom jednog "uglednog" goraždanskog biznismena (firma TZS oil)...koji je btw sjebao sebe prije nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći.
julisiz es grant

#12492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

JThomas wrote:ali javnost u ovakvim slučajevima utiče na sud. ni za jedno i za drugo nisam siguran da je bahaćenje dobar pristup kad je neko ašćare kriv...
Da su u nas suđenja sa porotom, to bi imalo mnogo veću težinu.
Ali i sudije su ljudska bića, valjda i on nešto osjeća...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Zar neko misli da bi sa porotom sudjenje bilo pravednije?

:roll:
julisiz es grant

#12494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Chmoljo wrote:Zar neko misli da bi sa porotom sudjenje bilo pravednije?

:roll:
Zastupnici obje strane bi igrali na osjećanja običnih građana...koji sjede u toj poroti.
Barem tako rade tamo gdje se suđenja vrše po tom principu (SAD naravno, prije svih).
karanana

#12495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Pa sta. Opet na kraju sudija kaze hoces li dobit 5 godina zajebancije ili 15 zenice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Premalo je sarajevo i bosna opcenito, da bi porota bila nepristrasna. Totalno neprimjenjivo u nasem slucaju.

Koliki god klocevi sjedili u sudijskim foteljama, opet me prodje jeza kad pomislim kakve bi se sve face mogle naci u poroti.
julisiz es grant

#12497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

karanana wrote:Pa sta. Opet na kraju sudija kaze hoces li dobit 5 godina zajebancije ili 15 zenice.
Naravno...odmjeravanje kazne je nešto drugo.
Mislim, ovdje će na kraju presuda biti da je kriv, jednostavno ne vidim drugu mogućnost. A kazna...rekao sam, mislim da će biti prilična (bar onolika koliku je dobio Mirsad Subašić za slično djelo, ali sa jednom mrtvom osobom manje, 12 godina).
julisiz es grant

#12498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Chmoljo wrote:Premalo je sarajevo i bosna opcenito, da bi porota bila nepristrasna. Totalno neprimjenjivo u nasem slucaju.

Koliki god klocevi sjedili u sudijskim foteljama, opet me prodje jeza kad pomislim kakve bi se sve face mogle naci u poroti.
Da. I vjerovatno bi suđenje moralo da se izmjesti, zbog bojazni od pritiska javnosti na porotu...u Kakanj?

Premala zemlja za takvo što, naravno.
Ajant

#12499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ajant »

Koliko sam upratio američko pravosuđe, jedina funkcija porote je da utvrdi da li je neko kriv ili ne, dok je odmjeravanje kazne i dalje nadležnost sudije. U tom smislu, porota nije odgovor na problem blagih kazni, već potencijalna smetnja utvrđivanju krivice uopšte, imajući u vidu da se radi o manjim sredinama gdje je lakše utjecati na porotnike, kako je već istaknuto.
orinoco

#12500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

julisiz es grant wrote:
Chmoljo wrote:Premalo je sarajevo i bosna opcenito, da bi porota bila nepristrasna. Totalno neprimjenjivo u nasem slucaju.

Da. I vjerovatno bi suđenje moralo da se izmjesti, zbog bojazni od pritiska javnosti na porotu...u Kakanj?

Premala zemlja za takvo što, naravno.
Pretjerujete. Od 2 mil odraslih građana BiH nije stvarno da se ne može pronaći objektivnih i nezavisnih, nekorumpiranih porotnika. Može, itekako
Post Reply