BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kiligonzales

#12476 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kiligonzales »

Slo Burner wrote:
kiligonzales wrote:
Slo Burner wrote:Ovo sinoc bi trebao biti signal za potpuni zaokret, dotakli smo dno, dalje ne moze. Miske je djelimicno na dobrom putu sto se infrastrukture tice, treba graditiviz temelja, nesto sto bi Sarajevo trebalo slijediti. Sljedeci korak zavrsiti sa dovodjenjem polovnjaka iz susjedstva po cijenu pkasmana u evropu narednih 5 godina. Samo omladinci, nesto u cemu Sarajevo prednjaci. Vranjesi Arezine, Velkoski, Pavlovic, pavic vozdra
Kada Everton moze na svome terenu sa daleko vecim i boljim renomeom od Sarajeva moze od Atalante izgubiti sa 5-0, sto Sarajevo ne moze?

Sve je to fudbal, nije lako gubiti ovako. Iz ovakvih poraza treba ponesto i nauciti. Ipak kad ti dodje ekipa iz liga petice, onda moras nesto nauciti od njih, barem biti malo veci profesionalac. I Atalanta je bila ekipa koju su svi u Seriji A trpali, pa je postala ekipom gornjeg dijela tabele, te su se uredovili u Evropi.
To su gluposti koje nas drze tu gdje jesmo, kao da ih je Fadil Novalic izgovorio
Pa dobro svi znamo da je poraz ovaj katastrofa, ali realno kad ekipa koja je devetorostruki prvak Engleske Everton i jedan od renomiranijih ekipa te lige izgubi tim rezultatom, sto mi nebi smjeli i sto mi ovu katastrofu pravimo vecom. Papa Gomez vrijedi duplo skuplje nego citav tim Sarajeva.

PSG izgubi od Barselone 7-1 a ulozili u tim ulozili milione i milione. Sarajevo ne smije od Atalante iz Italije, gdje je razlika u klasi i kvaliteti ekipe u odnosu na Sarajevo daleko veca, a neki bitni nam igraci imaju plate Atalantinih omladinaca.

Znas najlakse je i ovakvo Sarajevo razjebat, zrtvuj Pavlovica za rad poraza, Musemicu daj otkaz i gdje ces dogurati bez ikakve vizije? Nigdje i imacemo na Kosevu jos jednu sezonu za pamcenje po losem.

Musemica treba trpiti dok god Sarajevu ovakvom moze garantovati barem izlazak u Evropi, dok se u klubu ne stvori baza za iskorak i u ligi i u kupu, pa i iskorak za Evropu.

I da kazem svima, draze mi je ovih 8 komada od Atalante, nego svi oni porazi od Kukesija, Zete, Leha.
klosar pravi

#12477 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by klosar pravi »

BlueBlood wrote:
klosar pravi wrote:Ma Litex je rekord :D

Tacno me stid što spominjem ovo još ti imaš 50 kila, ccc.
ma 40kg ako ce ti biti lakse :lol:
:D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#12478 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mali_milojica »

Najbolje da šutim :zzzz:
Baltazar_khan

#12479 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

sinoć sam doživio sav jad i čemer bh fudbala i društva. oko 20 minuta pred početak utakmice dolazim pred istok gotovo svaki ulaz je zatvoren, policija nas usmjerava na drugi.. i jedva sam nekako ušao. vriska seljačkih policajaca i redara bez razloga, kamara ljudi koja sjedi na stepenicama umjesto da sjedi na stolicama. puno dijaspore koja se ponašala kao da je na koridi a ne na jednoj fudbalskoj utakmici. onda na terenu dešavanja. ne znam, mene ne impresionira to što je protivnik iz lige petice, 8 komada primiti na svom terenu je uistinu sramota. klubovi iz ribarsko-konobarskih liga kao što je san marinom, malta, lux, itd manje primaju. očigledno je bh premijer liga postala sad takva. jer kako objasniti drugačije da je moje sarajevo dosta borbeno eliminisalo spartak iz trnave u prošlosti kao i željezničar kiparski anortozis? a sada ta trnava lagano dominira u kvalifikacijama za ligu prvaka,a tek sta reci za kiprane koji su redovni u grupnim fazama. očigledno ostaju stvari iste dok se dovode fudbaleri tipa stanojević ili čurjurić. ns bih ništa ne radi da se podigne kvalitet prvenstva, samo ih interesuje reprezentacija.

20 godina poslije rata je isto stanje, nema nikakvog napretka. ustvari nije isto, gore je. samo kad uporedim region (srb - cro)) i naše nargilaše neka me gorčina uhvati... pa onaj sarajevski derbi, ja sam nekad sav ushićen dočekivao dan derbija pa ono izgubimo pa jedno 7 dana budem takav ko da mi je neko umro. sad nema toga više sve je manje ljudi na tribinama.

željo ima misketa, on eto napravi fino grbavicu ali je ubleha. al hajde neću ja sad da sudim o tome imaju komšije, one to znaju bolje od mene. kod nas je drugačije, kod nas su se uhljebile ublehe tipa sabrina i ona instagram potura. ili ona bukovica. direktorica nam jedva govori bosanski, imamo nekakav bord direktora koji veze sa fudbalom nemaju. koketiraju sa sumnjivim menadžerima koji dovode škart fudbalere iz srb i hr. najbolji igrači idu bez i jedne marke u klub (dulja - sara).

ne znam, ne vidim napredak ni u narednih 20 godina ako ovako stanje ostane. nema napretka dok se izvlače parovi kupa bih u onim žutim kutijicama od kinder jajeta :run:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12480 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:
legendo necemo napamet evo tiki take.
pa sam zakljuci
a sta sam ja napisao....da smo jucer imali golmana koji je branio nemoguce i da je Sarajevo moglo jos jucer primiti 5 komada s obzirom na sanse Atalante. U prvoj utakmice Zelje koliko je Apolon imao sansi osim ona dva gola??? Ovdej pricamo o utakmicama koje se igraju na domacem terenu u kojima Zeljo u svim svojim nastupima u LP i kupu sampiona nije nikada juci izgubio vise od jedan razlike a u kupu UEFA i EL najveci poraz je bio od Makabija 0:2. Znaci govorimo o utakmicama koje su se igrale pred svojim navijacima na Kosevu ili Grbavici.
kiligonzales

#12481 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kiligonzales »

Baltazar_khan wrote:sinoć sam doživio sav jad i čemer bh fudbala i društva. oko 20 minuta pred početak utakmice dolazim pred istok gotovo svaki ulaz je zatvoren, policija nas usmjerava na drugi.. i jedva sam nekako ušao. vriska seljačkih policajaca i redara bez razloga, kamara ljudi koja sjedi na stepenicama umjesto da sjedi na stolicama. puno dijaspore koja se ponašala kao da je na koridi a ne na jednoj fudbalskoj utakmici. onda na terenu dešavanja. ne znam, mene ne impresionira to što je protivnik iz lige petice, 8 komada primiti na svom terenu je uistinu sramota. klubovi iz ribarsko-konobarskih liga kao što je san marinom, malta, lux, itd manje primaju. očigledno je bh premijer liga postala sad takva. jer kako objasniti drugačije da je moje sarajevo dosta borbeno eliminisalo spartak iz trnave u prošlosti kao i željezničar kiparski anortozis? a sada ta trnava lagano dominira u kvalifikacijama za ligu prvaka,a tek sta reci za kiprane koji su redovni u grupnim fazama. očigledno ostaju stvari iste dok se dovode fudbaleri tipa stanojević ili čurjurić. ns bih ništa ne radi da se podigne kvalitet prvenstva, samo ih interesuje reprezentacija.

20 godina poslije rata je isto stanje, nema nikakvog napretka. ustvari nije isto, gore je. samo kad uporedim region (srb - cro)) i naše nargilaše neka me gorčina uhvati... pa onaj sarajevski derbi, ja sam nekad sav ushićen dočekivao dan derbija pa ono izgubimo pa jedno 7 dana budem takav ko da mi je neko umro. sad nema toga više sve je manje ljudi na tribinama.

željo ima misketa, on eto napravi fino grbavicu ali je ubleha. al hajde neću ja sad da sudim o tome imaju komšije, one to znaju bolje od mene. kod nas je drugačije, kod nas su se uhljebile ublehe tipa sabrina i ona instagram potura. ili ona bukovica. direktorica nam jedva govori bosanski, imamo nekakav bord direktora koji veze sa fudbalom nemaju. koketiraju sa sumnjivim menadžerima koji dovode škart fudbalere iz srb i hr. najbolji igrači idu bez i jedne marke u klub (dulja - sara).

ne znam, ne vidim napredak ni u narednih 20 godina ako ovako stanje ostane. nema napretka dok se izvlače parovi kupa bih u onim žutim kutijicama od kinder jajeta :run:

Inace mnogo poznate ekipe u svijetu fudbala. Tacno nam mjere nema u pretjerivanju. Sastao se tim 4 lige po jacini u svijetu, pa i u Evropi sa timom iz lige koja je 39. po evropskom koeficjentu i ovaj drugi primio osmicu i to je katastrofa.

Pa to je svakako bolje nego da ti utrpa 7 golova Litex ili Sparta Prag 6 koja kotira na toj ljestvici gore.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12482 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Presipate iz šupljeg u prazno.
Jedni loši, drugi još gori.
hostapler

#12483 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hostapler »

Dajem 3 dresa Želje, 5 šalova, 8 privjesaka i jedno mirisno drvce za dres Atalante sa brojem 8.
Sve ponude u pp.
Hvala
avetinja

#12484 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Presipate iz šupljeg u prazno.
Problem je što se ne možemo dogovoriti ko su jedni, a ko drugi. :mrgreen:
Logovan

#12485 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Baltazar_khan wrote:sinoć sam doživio sav jad i čemer bh fudbala i društva. oko 20 minuta pred početak utakmice dolazim pred istok gotovo svaki ulaz je zatvoren, policija nas usmjerava na drugi.. i jedva sam nekako ušao. vriska seljačkih policajaca i redara bez razloga, kamara ljudi koja sjedi na stepenicama umjesto da sjedi na stolicama. puno dijaspore koja se ponašala kao da je na koridi a ne na jednoj fudbalskoj utakmici. onda na terenu dešavanja. ne znam, mene ne impresionira to što je protivnik iz lige petice, 8 komada primiti na svom terenu je uistinu sramota. klubovi iz ribarsko-konobarskih liga kao što je san marinom, malta, lux, itd manje primaju. očigledno je bh premijer liga postala sad takva. jer kako objasniti drugačije da je moje sarajevo dosta borbeno eliminisalo spartak iz trnave u prošlosti kao i željezničar kiparski anortozis? a sada ta trnava lagano dominira u kvalifikacijama za ligu prvaka,a tek sta reci za kiprane koji su redovni u grupnim fazama. očigledno ostaju stvari iste dok se dovode fudbaleri tipa stanojević ili čurjurić. ns bih ništa ne radi da se podigne kvalitet prvenstva, samo ih interesuje reprezentacija.

Nismo baš na nivou San Marina, Malte i ostalih, bolji smo, mi njih pobjeđujemo/izbacujemo, a da smo profesionalci, nismo vala. Amateri čisti. Desit će se opet "Spartak Trnava" ili "Atromitos" ili "Genk", samo što će to biti bljesak. Osim ako se šta ne preokrene u našim ljudima pa redovno počnemo izbacivati Spartake, Apollone, itd. Šanse za ovo su loše i nikakve.

Stanje bh. fudbala iz npr. 2002. godine kada smo izgubili 5:0 od Bešiktaša na AFH je identično današnjem stanju ili čak gore. Bolji nismo, nismo ništa napredovali. Stojimo na jednom mjestu. Možda smo nazadovali.

Pogledajmo malo rezultate u Europi recimo od perioda otkako se igra Premijer liga na prostoru čitave države. Vidimo da nemamo nikakav napredak, imamo bljeskove, prođe se neka jača ekipa ili se ostvari dobar rezultat u prvoj utakmici ili u revanšu. Vidimo da su nas prije trpali, a trpaju nas i dan danas. Vidimo da smo se prije brukali protiv manjih, a brukamo se i dan danas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12486 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
Tomahawk11 wrote:Presipate iz šupljeg u prazno.
Problem je što se ne možemo dogovoriti ko su jedni, a ko drugi. :mrgreen:
Dok je tako, meni je svejdno koji smo.
Ko da je bitno gubimo li 3-1 ili 8-0. Kanta i jedno i drugo.
Ja, nekom je utjeha, vidi komšije 8 fasovo, dobro je mi samo 3 :mrgreen:
kiligonzales

#12487 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kiligonzales »

hrasno38 wrote:
sumirprimus wrote:
legendo necemo napamet evo tiki take.
pa sam zakljuci
a sta sam ja napisao....da smo jucer imali golmana koji je branio nemoguce i da je Sarajevo moglo jos jucer primiti 5 komada s obzirom na sanse Atalante. U prvoj utakmice Zelje koliko je Apolon imao sansi osim ona dva gola??? Ovdej pricamo o utakmicama koje se igraju na domacem terenu u kojima Zeljo u svim svojim nastupima u LP i kupu sampiona nije nikada juci izgubio vise od jedan razlike a u kupu UEFA i EL najveci poraz je bio od Makabija 0:2. Znaci govorimo o utakmicama koje su se igrale pred svojim navijacima na Kosevu ili Grbavici.
Pa od Njukastla i Malage se niste sreli sa ekipom koja znaci nesto u evropskom fudbalu tj. dolazi iz lige petice. To je 15 godina razlike. Bilo je dobrih ekipa na Grbavici Maribor, Hapoel, Plzen, ali realno to se more porediti prije sa protivnicima Sarajeva poput Kluza, Sparte Prag. Tesko se to moze porediti sa Borusijom M i Atalantom, pa Borusija M dobije Bajerna, da ne uvali Sarajevu 7 golova.

Mene vise srce boli radi blamaza od Kukesija, Zete, Zarije. Dodju ti ekipe iz losijih liga i izbace te guzovace bunkerom.
ultima_palabra

#12488 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Pa Zrinjski je igrao bare-bare sa Vallettom... znači ni Maltu više ne možeš sa sigurnošću proći.
avetinja

#12489 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Dok je tako, meni je svejdno koji smo.
Ko da je bitno gubimo li 3-1 ili 8-0. Kanta i jedno i drugo.
Ja, nekom je utjeha, vidi komšije 8 fasovo, dobro je mi samo 3 :mrgreen:
Eto, budi onda ovaj drugi. :mrgreen:

U svoj ovoj ludnici zaboravio sam da smo i mi igrali. :D
Bosanski_kralj

#12490 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bosanski_kralj »

Ne pratim baš nešto naš domaći fudbal, ali jučerašnji dan me pravo razočarao. Definitivno postajemo (ako već nismo) zadnja rupa u Evropi.
Kaligrafija

#12491 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kaligrafija »

Malo zajebancije nas nas racun, sta je, tu je...

ATaLANTIDA

:D :P
hostapler

#12492 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hostapler »

U timu Sarajeva najviše dodira sa loptom imao Ahmetovic. Ukupno 9. 1 autogol i 8x kad su kretali s centra :pisnuo:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12493 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

A brzo će i derbi :oops: :run:
Baltazar_khan

#12494 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

kiligonzales wrote:

Inace mnogo poznate ekipe u svijetu fudbala. Tacno nam mjere nema u pretjerivanju. Sastao se tim 4 lige po jacini u svijetu, pa i u Evropi sa timom iz lige koja je 39. po evropskom koeficjentu i ovaj drugi primio osmicu i to je katastrofa.

Pa to je svakako bolje nego da ti utrpa 7 golova Litex ili Sparta Prag 6 koja kotira na toj ljestvici gore.
poenta ovog mog je ta da je recimo taj spartak puno napredovao otkako smo ih mi izbacili. recimo nisu imali ovakav stadion.

Image

dok mi igramo na koševu gdje se ulaže jedino u mokre čvorove. i tako godinama. gledamo jedino makete i 3D prikaze stadiona.

7 komada od litexa, ili 8 od atalante je ista qrčina. nikako ne smije da bude opravdanje da žabari igraju u seriji A, ligi petice. zvezda je u prošlosti znala parirati talijanima poslije rata. milanu, laziju pa su jednom i romu 2005 godine otresli 3-1 na marakani.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12495 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

hostapler wrote:U timu Sarajeva najviše dodira sa loptom imao Ahmetovic. Ukupno 9. 1 autogol i 8x kad su kretali s centra :pisnuo:
Ma najvise dodira su imala djeca koja sakupljaju lopte sa strana :D
SmokingMan

#12496 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Sindrom Prokrastinacije,ono ostavimo svoj napredak za sutra,kada dođe to "sutra",opet ista priča.u nedogled..
Last edited by SmokingMan on 03/08/2018 12:01, edited 2 times in total.
kiligonzales

#12497 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kiligonzales »

ultima_palabra wrote:Pa Zrinjski je igrao bare-bare sa Vallettom... znači ni Maltu više ne možeš sa sigurnošću proći.
Zrinjski je jedina ludja ekipa od pomenutih, napati Maribor prosle godine, ove godine useru sa Maltezanima, prodju kako prodju. Vazda mi padne napamet Dudelanž kad njihove blamaze pomenemo u Evropi.
Logovan

#12498 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Baltazar_khan wrote: 7 komada od litexa, ili 8 od atalante je ista qrčina. nikako ne smije da bude opravdanje da žabari igraju u seriji A, ligi petice. zvezda je u prošlosti znala parirati talijanima poslije rata. milanu, laziju pa su jednom i romu 2005 godine otresli 3-1 na marakani.
Zvezda je drugi svijet za nas, kao i Partizan i Dinamo i Maribor i još neki klubovi iz regiona.

Ne možemo se sa njima porediti.
sumirprimus

#12499 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

BlueBlood wrote:
ne pricaj gluposti :wink:
Image
1 2 3 4 kamerman dobro je aferim :thumbup: :D
vryzas

#12500 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

hostapler wrote:U timu Sarajeva najviše dodira sa loptom imao Ahmetovic. Ukupno 9. 1 autogol i 8x kad su kretali s centra :pisnuo:

:lol:

Bilo je dobrih provala 8)... samo nije mi nesto do zajebancije ovih dana. :oops: :run:

:mrgreen:
Post Reply