Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Shmeker
#12451 Re: Zeničani
Mene iskreno fascinira profil mladjih simpatizera i glasaca SDA. Posmatrajuci profile tih mladih ljudi na drustvenim mrezama obicno se mogu vidjeti neke zajednicke karakteristike. Obicno tu imas na slikama naslovnice, na zidovima FB profila postavljen neki ajet iz Kur'ana, neki hadis, mudrost nekog islamskog mislioca, sliku Turske ili Erdogana i na kraju komentar takvih osoba koje ti jebu mater, nazivaju te pederom i nekim pogrdnim imenom na samu zamjerku vladajucoj stranci. Ja razumijem da ljudi mogu biti pokvareni, kriminalci, gledati vlastitu korist, biti sebicni u politici ali ono sto ne mogu da razumijem jeste raditi sve ove stvari i na kraju se pokriti vjerom. Ti mladi ljudi koji pozdravljajuci se selamom, odlaskom na dzumu sebi daju za pravo da mogu jebat mater, familiju, dijeliti pogrdne nazive i sta sve ne. Strasna generacija malumnika koji apsolutno ne razumiju nista.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12452 Re: Zeničani
Normalnom insanu je dovoljno samo pogledat stanje oko NK ČELIK, pogledat iz koje su stranke zadnje desetljeće i više dolazili direktori, predsjednici, skupštine i odbori i sve će mu se kazat o kakvoj kriminalnoj organizaciji je poduhvat. Možda mi to ne doživimo ali jednog dana će se članovima te stranke suditi za udruženi zločinački poduhvat.
-
Eborg
#12453 Re: Zeničani
Ma u najvecoj mjeri je to sitna korist i (nazalost prilicno opravdana) nada o zaposljavanju. Isto bi govorili i za crvene, narandzaste ili plave da su toliko na vlasti.
Vecina ljudi tog profila samo masta o uhljebljenju i nazalost ga i dobija nakon nekog perioda robovanja stranci cim se negdje oslobodi mjesto.
Vecina ljudi tog profila samo masta o uhljebljenju i nazalost ga i dobija nakon nekog perioda robovanja stranci cim se negdje oslobodi mjesto.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12454 Re: Zeničani
Mnogo je zanimljiva ta "turska veza". Turske zastave i Erdoganova faca sigurno ne krase njihove fb profile samo zbog nekih emotivnih konotacija.
Sta li je tek tu posrijedi
Sta li je tek tu posrijedi
- Freamon Lester
#12455 Re: RE: Re: Zeničani
SDA je jednostanvo prevrsila svaku mjeru u ovom gradu. To je najveci problem. Ja ne mogu zamisliti sta je u glavi covjeka koji ce na dan izbora otici zaokruziti SDA, a da nema direktni materijalni interes.Eborg wrote: Samo ponavljaj, ko im jebe mater. Jeza me hvata od njih ako 4 godine se jos naklate a lahko bi se mogle pretvoriti u 40 dok i Naidin ne krepa na poziciji. Ovo kao kad je Alija birao izmedju podobnih i sposobnih (Fudo nesreco, i to si ukrao a mislim da je i Eldin). Sad biramo izmedju podobnih i ljudi koji imaju obrve - daj samo ove druge ziv bio, gore od zelenih tesko da moze.
Jedino mi nije jasno kako "kamentjij" kao obrazovan covjek moze biti gorljivo tako za njih. Kontam polusvijet kojem smeta sto je neko Goran ili Vlado a ne Asmir ili Ahmet i kojima je to u danas nacin zivota uz: "Kradu svi pa neka me makar kradu moji." ali ove koji vide da to ide u ludilo i svjesni su toga apsolutno ne razumijem. Jedino ako mozda ovi imbecili iz javne sluzbe imaju kriticne zube pa dok ima love za njih kapat ce i njemu.
I nije problem SDA, nije problem Alija, nije problem IZ. Problem je nedostatak samokriticnosti. Pa jebem mu kako je moguce da se niko u stranci nije upitao da li je ovo sta se u gradu desava normalno? Da 8 godina imamo pad zaposlenosti, da nemamo stranih investicija, da je jad i bijeda na svakom koraku, a da su uzrok upravo oni. Kako je moguce da neko kroz sport ostane duzan 14 miliona KM i ima jos obraza instalirati svoje poslusnike u klub koji ce se obracunavati i oruzijem sa ljudima koji zele dobro tom klubu?
Zar je moguce da u gradu u kojem nema NORMALNOG GRIJANJA ljudi glasaju i nece da dignu glas. A kad neko krene iz opozicije onda mu se nadje 100 mana. Pa tako "znamo" da je Vrace narkoman i to cemo onako punih usta prepricavati ali necemo pricati o tome kako je Naidin obican uhljeb koji se uhljebio u gradsku RAZVOJNU agenciju u gradu gdje nema stranih investicija i zaposlenost opada. UHLJEB kojije parazitirao u skupstini kantona bez inicijativa i javljanja za rijec. Najbolji covjek kao sto rece kameni. Moze on biti zlatan ali sposoban nije. On je lutak kojim ce se upravljati iz hotela Balkan. Lik koji dolazi iz drugog reda stranke i predlozen je od ljudi koji nemaju dovoljno muda da se javno zaloze svojim imenom i pokusaju popraviti stanje u koje su nas doveli.
-
Eborg
#12456 Re: RE: Re: Zeničani
Ma nije samo Čelik niti Zenica. Postoji li ijedno pravno lice u Bosni i Hercegovini koje SDA nije sjebala svojim politikanstvom i postavljanjem podobnih i guranjem samo svoje priče i debljanjem vlastitih redova po cijenu totalne propasti i totalne katastrofe tih subjekata i sudbina onih koji nisu uz njih? Od postavljanje direktora osnovne škole u Bosanskoj Krupi, preko radio-televizije u Lukavcu, općinske administracije u Konjicu, Elektroprivrede na nivou cijelog entiteta ili BH Airlinesa u cijeloj BiH. Totalni raspad sistema, totalni. Ja ne poznajem nijedan subjekat za koji mozes reci: "Ovdje rade stvarno najstrucniji i ovi mogu biti primjer drugima kako se stvari rjesavaju. Svaka im cast, tu su pravi ljudi i rezultati ne izostaju. Jebo majku, pa glasat cu i ja za SDA kada su tako dobri i uspjesni!"Jimmy McNulty wrote:Normalnom insanu je dovoljno samo pogledat stanje oko NK ČELIK, pogledat iz koje su stranke zadnje desetljeće i više dolazili direktori, predsjednici, skupštine i odbori i sve će mu se kazat o kakvoj kriminalnoj organizaciji je poduhvat. Možda mi to ne doživimo ali jednog dana će se članovima te stranke suditi za udruženi zločinački poduhvat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12457 Re: Zeničani
Medjutim ne moze se reci da narod ne glasa za promjene.
Kada se zbroje glasovi koje dobiju stranke anti ezdea provinijencije, rezultati su neumoljivi. Matematika ne laze.
Bakir, na pravdi boga, sjedi u Predsjednistvu drugi mandat iako je oba puta do nogu potucen od opozicionih kandidata (mnozina, a to jeste sustina problema).
Zeleni uvijek imaju stabilnu podrsku, a procenti skacu gore samo kad je izlaznost niska.
Prestrojili su se u hodu i sada naizgled uspjevaju paradoksalno izgubiti izbore a osvajati vlast. Konkurenciju metu koaliranjem sa njom.
Zadnje lokalne izbore su im izvukli rahmetli Huso i ogromno razocarenje u Crvene.
I opet su u Vijecu glasovi pro i kontra bili tu negdje (ako saberemo SDP i SBB vijecnike).
Sad oba ova sastojka nedostaju. Imaju izuzetno neharizmaticnog i nepoznatog kandidata, a takmaci su im dosta jaci.
Da li ce biti dovoljno, ne znam, a nazalost mislim da nece, ali ostaje da se vidi.
Kada se zbroje glasovi koje dobiju stranke anti ezdea provinijencije, rezultati su neumoljivi. Matematika ne laze.
Bakir, na pravdi boga, sjedi u Predsjednistvu drugi mandat iako je oba puta do nogu potucen od opozicionih kandidata (mnozina, a to jeste sustina problema).
Zeleni uvijek imaju stabilnu podrsku, a procenti skacu gore samo kad je izlaznost niska.
Prestrojili su se u hodu i sada naizgled uspjevaju paradoksalno izgubiti izbore a osvajati vlast. Konkurenciju metu koaliranjem sa njom.
Zadnje lokalne izbore su im izvukli rahmetli Huso i ogromno razocarenje u Crvene.
I opet su u Vijecu glasovi pro i kontra bili tu negdje (ako saberemo SDP i SBB vijecnike).
Sad oba ova sastojka nedostaju. Imaju izuzetno neharizmaticnog i nepoznatog kandidata, a takmaci su im dosta jaci.
Da li ce biti dovoljno, ne znam, a nazalost mislim da nece, ali ostaje da se vidi.
-
Eborg
#12458 Re: Zeničani
Velika je greska opozicije manjak realnog posmatranja problema. Svi bi svog kandidata i niko i ne pomislja na predizborno koaliranje sa slicnim strankama.
- kamberovica polje
#12459 Re: Zeničani
Uhljebi su veliki dio svake stranke, međutim kod SDA veliki dio tereta iznese horda bezglavih zombija koja za njih glasa samo na osnovu imena, druge stranke to nemaju u tolikoj mjeri. Vidjeli smo kako su prošli crveni kad su razočarali svoje glasače...nema ih nigdje. SDA nema taj problem.Eborg wrote:Ma u najvecoj mjeri je to sitna korist i (nazalost prilicno opravdana) nada o zaposljavanju. Isto bi govorili i za crvene, narandzaste ili plave da su toliko na vlasti.
-
Eborg
#12460 Re: Zeničani
Koji od tih zombija nema makar nekoga ko ili profitira od SDA ili se nada da ce profitirati? Ili mu je SDA dala invalidninu ili priznala boracki staz ili dala plastenik?
Evo Fudo ide po selima i samo prosipa tu pricu koju oni puse. Ne mozes ocekivati od jednog raspalog SDP-a da se prilagodi, oni odu u Putovice i pricaju o euro-atlantskim integracijama i energetskoj efikasnosti.
Evo Fudo ide po selima i samo prosipa tu pricu koju oni puse. Ne mozes ocekivati od jednog raspalog SDP-a da se prilagodi, oni odu u Putovice i pricaju o euro-atlantskim integracijama i energetskoj efikasnosti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12461 Re: Zeničani
Nije za zanemarivanje ni peta kolonaEborg wrote:Velika je greska opozicije manjak realnog posmatranja problema. Svi bi svog kandidata i niko i ne pomislja na predizborno koaliranje sa slicnim strankama.
Sta mislis koja je uloga npr. Damira Niksica i Reufa Bajrovica u Opcini Centar?
Otkinut ce ova dva ublehasa (jedan otvoreni, drugi usminkani) koju hiljadu glasova ionako tankoj konkurenciji Generalu i to je to
U Zenici nema tako ociglednih primjera, ali ce biti zanimljivo sabrati glasove onih koji su glasali protiv Najdina
-
Eborg
#12462 Re: Zeničani
Mozda sam odvise naivan ali ja zaista ne zivim u teorijama zavjera gdje je sve tako ustimano i uskladjeno. Rad Damira Niksica pratim jedno 10-tak godina i ne vidim po cemu je on petokolonas a ne neko ko djelimicno pokusava, a djelimicno se zajebava sto je njegovo pravo. Zajebava se i Laka za mikrofonom pa je to unovcio kao djelimicno i Niksic.
- Oi
#12463 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164
Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih
Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%
Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
-
kakavdanakneiskustvu
#12464 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Zabilježi li SDA loš izborni rezultat i ako Tetovo iste noće bude u plamenu ne sikirajte se, znate o čemu je riječ
- kamen spoticanja
#12465 Re: Zeničani
Licno cu se zauzeti da dobije dva pristojna obroka dnevnokamberovica polje wrote: Nema tebi vatrometa, ti si im prvi na listi za odstrel...U ponedjeljak poslije izbora gestapo iz Nemile kuca na vrata.
- kamen spoticanja
#12466 Re: Zeničani
Bicu slobodan kazati da isti problem vlada i na ovim stranicamaEborg wrote:Velika je greska opozicije manjak realnog posmatranja problema. Svi bi svog kandidata i niko i ne pomislja na predizborno koaliranje sa slicnim strankama.
ljudi iz nekog razloga misle da u sdp-ovima sjede brozovi i erdogani( valjal ova bato?
pa vise ste vi u NGG uradili nego sve opozicione stranke zajedno
Pa onda pogledas druge kandidate...meni je shizofreno predstavljati recimo Korumpiranog fuada kao nekoga ko ce se boriti protiv zelene korupcije....jebote isto da se protiv droge boris obaveznim casovima u osnovnim skolama o smrkanju bijelog ili tehnikama motanja rizli
Razumijem ogorcenost zelenim( a vjeruj pocesto sam i sam osjetio na vlastitim ledjima poteze hamke i jarana)
ali trazit rjesenje u tipovima ala fuad nije normalno
vrace je zaista imao dobru energiju,prica se lijepo slagala ali onda se desi face tv i sve bude jasno(dervo je umalo dobio slom zivaca kad je gledao snimak)...usput se zakacio i s pola sdp kadrova pa gujicom zatvorio i ta vrata
I sta sad...dodje ona Batina " ne mozes od ovakve populacije ocekivati njemacku da ga jebes"
osim ako ne odes u njemacku...sto je ,recimo,nesto sto mene sekira vise od grijanja,celika i svih bjesnih kerova na ulicama
al hajd
-
sorted
#12467 Re: Zeničani
Kako ba ne mozes...ha ode sda bicemo zapadna njemacka 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12468 Re: Zeničani
Nemoj tako kamencitju.kamen spoticanja wrote: Bicu slobodan kazati da isti problem vlada i na ovim stranicama
ljudi iz nekog razloga misle da u sdp-ovima sjede brozovi i erdogani( valjal ova bato?) a vrhunac opozicionog rada svih stranaka u zadnje 4 godine vijeca je inicijativa da kafane rade do 3 ujutru
![]()
pa vise ste vi u NGG uradili nego sve opozicione stranke zajedno
Pa onda pogledas druge kandidate...meni je shizofreno predstavljati recimo Korumpiranog fuada kao nekoga ko ce se boriti protiv zelene korupcije....jebote isto da se protiv droge boris obaveznim casovima u osnovnim skolama o smrkanju bijelog ili tehnikama motanja rizli
Razumijem ogorcenost zelenim( a vjeruj pocesto sam i sam osjetio na vlastitim ledjima poteze hamke i jarana)
ali trazit rjesenje u tipovima ala fuad nije normalno
vrace je zaista imao dobru energiju,prica se lijepo slagala ali onda se desi face tv i sve bude jasno(dervo je umalo dobio slom zivaca kad je gledao snimak)...usput se zakacio i s pola sdp kadrova pa gujicom zatvorio i ta vrata
I sta sad...dodje ona Batina " ne mozes od ovakve populacije ocekivati njemacku da ga jebes"
osim ako ne odes u njemacku...sto je ,recimo,nesto sto mene sekira vise od grijanja,celika i svih bjesnih kerova na ulicama
al hajd
Neces to da izgovoris, ali sustina tvog posta je "Najdinova konkurencija ne valja".
Sta narod misli o Crvenim u Zenici, pokazao je 2012 na izborima. Matematika, ta divna nauka nikad ne laze.
Je li ti vidis da se o njima ovdje nije napisalo ni slova? Jer svi znamo da im je puna saka brade ako im broj glasova predje broj clanskih kartica, a i to dabogda. (I da Erdogan i Lagumdzija dijele puno slicnosti. Samo sto jednog kolenoskopira Dragan Covic, a drugog Vladimir Putin.
Fuad je lokalna verzija Fahre Radoncica. Ako prodje, najlakse ce se dogovoriti upravo sa svojim bivsim kolegama. Uz par zagrljaja i usiljenih osmijeha za medije, poziva na sabur i bosnjacko jedinstvo, prica ce se zaboraviti do nove godine.
Ako je Vraceov najveci problem sto ga ne voli kamera, a zaista ga ne voli, jer to je i moj zakljucak poslije gledanja na youtubeu, onda opet dolazimo do zakljucka da je najmanje zlo od onih koji imaju sanse za pobjedu.
Da je dobar, vala nije. Da je simpatican, nije ni to.
Ali daj mi dobrog sa sansom za pobjedu, prvi cu glasati za njega.
A kandidati za vijece, koliko god se mi smijali nes(p)retno ispricanim vicevima, bar imaju poslove i karijere daleko od budzetskog novca.
A da je kljuc svega u narodu, to su zakljucili puno pametniji od mene. Ja sam samo ubogi forumas koji se zanosi da umije prenijeti nesto sto je procitao u knjigama sto su oni pisali.
- Not My Idea
#12469 Re: Zeničani
I to je to. Mozemo se mi naguravat ovdje, vrijedjat jedni druge, psovat, al ce opet sda pobjedit. I ko misli da ima ikakve sanse za drugaciji scenarij, zivi u iluzijama.Eborg wrote:Velika je greska opozicije manjak realnog posmatranja problema. Svi bi svog kandidata i niko i ne pomislja na predizborno koaliranje sa slicnim strankama.
Trebala se napravit neka anketa na nivou grada, da vidimo koga narod najvise podrzava a da to nije ovaj ljigavi naidin...i onda svi glasat za tog xy kandidata. E onda bi mozda i imali sanse da sda izgubi. A ovako...blago nama ko ce nam bit gradonacelnik. Mene je tacno stid.
@kamen, pa eto. Kazes da si pocesto osjetio na vlastitim ledjima i hamku i sda...kako ih onda opet mozes tako javno branit? Taj dio ne kontam. Nisi ti neki balavac kojem je obecan posao...
-
Eborg
#12470 Re: Zeničani
Gradonačelničko mjesto više-manje, mada SDA i dalje može biti poražena u Gradskom vijeću.
- Biene
#12471 Re: Zeničani
Dakle, 3 glavna kandidata su Kasumovic, Naidin, i Vrace.
Nema tu puno razmisljanja, kakav god da je Vrace, ne moze biti gori od ove dvojice (Mislim da je i Kasumovic taktika SDA) koji pripadaju grobarima koji su nam se navalili na ledja 20 godina.

Nema tu puno razmisljanja, kakav god da je Vrace, ne moze biti gori od ove dvojice (Mislim da je i Kasumovic taktika SDA) koji pripadaju grobarima koji su nam se navalili na ledja 20 godina.
- kamen spoticanja
#12472 Re: Zeničani
Vidi priznajem da jesam relativno subjektivan kad se o Naidinu radi...kazem relativno jer dobro poznajem i.ostale kandidate...KF-a posebno...pa dileme nemam
e sad se vracamo na ono sto NMI poentira...zeleni ce svakako uzet...moj je interes da uzme ona bolja i cestitija zelena...
A da mi i jedan dio.mozga moze prihvatiti ekrema kahrimana i takve likove vjerovatno bi se objesio na prvoj banderi
e sad se vracamo na ono sto NMI poentira...zeleni ce svakako uzet...moj je interes da uzme ona bolja i cestitija zelena...
A da mi i jedan dio.mozga moze prihvatiti ekrema kahrimana i takve likove vjerovatno bi se objesio na prvoj banderi
-
Satori
#12473 Re: RE: Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Zar je moguce da u gradu u kojem nema NORMALNOG GRIJANJA ljudi glasaju i nece da dignu glas. A kad neko krene iz opozicije onda mu se nadje 100 mana. Pa tako "znamo" da je Vrace narkoman i to cemo onako punih usta prepricavati ali necemo pricati o tome kako je Naidin obican uhljeb koji se uhljebio u gradsku RAZVOJNU agenciju u gradu gdje nema stranih investicija i zaposlenost opada. UHLJEB kojije parazitirao u skupstini kantona bez inicijativa i javljanja za rijec. Najbolji covjek kao sto rece kameni. Moze on biti zlatan ali sposoban nije. On je lutak kojim ce se upravljati iz hotela Balkan. Lik koji dolazi iz drugog reda stranke i predlozen je od ljudi koji nemaju dovoljno muda da se javno zaloze svojim imenom i pokusaju popraviti stanje u koje su nas doveli.
Potpisujem od A do Ž. I da dodam, ne poznajem nikog ko Naidina smatra ok osobom sem kolege forumaša kamena.
optimista sam po pitanju ovih izbora, kao što dugo nisam bila, jer mi se čini da se raja po čaršiji malo mrdnula iz apatije u kojoj je bila. Svi pričaju o izborima, svi bi glasali. Znači da još ima nade, pa makar i za OV.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12474 Re: Zeničani
Cisto sumnjam da ti nisi svjestan da je Najdin marioneta Hamke, Kahrimana i kompanije.
Moze on biti dobar covjek i mozda ima dobre namjere, ne ulazim u to jer ga ne znam, ali put do pakla je poplocan dobrim namjerama.
Moze on biti dobar covjek i mozda ima dobre namjere, ne ulazim u to jer ga ne znam, ali put do pakla je poplocan dobrim namjerama.
-
Satori
#12475 Re: Zeničani
Biene wrote:Dakle, 3 glavna kandidata su Kasumovic, Naidin, i Vrace.
To je to.