Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ljakan

#12451 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Kako se nece nervirat ko glasnogovornik logosofta,kad nije u pravu.Nece ti niko nikad od tih ljudi reci da si u pravu kad im kazes nesto kontra onoga sto pisu,uvjek ce gledat da kazu kako nisi u pravu.Ja evo do sad nisam naiso ni na jednog glasnogovornika da je rekao da u pravu si ali sta ces tako je kako je.Da se razumijemo ja sam korisnik od samog pocetka xdsl-a tako da mi niko od vas ne moze reci poslo ga ovaj ili onaj da pise u kontru sto se zna desavat na mnogim temama...
Vas dvojca konkretno i semir drzite ovu temu ovde gdje jeste,da vas nije davno bi potonula jer su se odavno na njoj prestali oglasavat oni sto su se oglasavali kad je trebalo i bilo novosti.Sto se mene tice samo nastavite ali ne vidim razlog njegove pristrasnosti kad neko kao ja sad argumentovano iznese svoj stav,osim da radi za njih i smeta mu istina.
Sustina je da je logosoft pao sa svim vec odavno i nista ne nudi osim ovako smjesnih stvari poput ove.
Praetorious

#12452 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Dobro je, ljudi, pustite svađu. To se radi uživo, pa možda padne i koja šamarčina, ovako preko neta svađa dođe ko i online sex, sve nešta-ko-fol, a po srijedi ništa konkretno.
Da je LoL dao neku dobru akciju - i nije. Mogu oni i bolje. Tj., mogli su, ali prije prodaje, sada izgleda da ne mogu ili neće uvoditi nikakve realne novitete. Tu se ništa ne može, ali - koliko vidim - ni jedan drugi operater ne uvodi ništa novo. Ponekad se ubaci pokoji novi TV program, tipa Kamera ĆekrĆiĆi Donji i to je sve. Prema tome, nije samo LoL u hibernaciji, svi operateri su. I ni jedan operater nije da nema problema. Čitam redovno sve teme i vidim probleme koji korisnici imaju. Kad to sve vidim, onda smo mi još i dobri...
Prema tome, svađa & Marisol - vani uživo, a ako neko misli da mu je neki drugi provider bolji od onog što trenutno koristi - neka se fino prebaci, bez udaranja na velika zvona.
Mere'l vako, ha? :D
Ljakan

#12453 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Svađe kod mene nema jer nebih ovako pisao da sam ljut ili sta vec...
Ako izneses argument valjda neko treba da ga pobije kako bi dokazao da nisi u pravu,sve ostalo pada u vodu.Nije stvar u prebacivanju,stvar je u tome da ne mozes hvalit nekog kad ne trebas i kad nema potrebe za to.Mislim mozes niko ti ne brani ali nemoj ocekivat da ce svi kao ti mislit i pisat...
Eto konkretno si ti naveo isto sto sam ja govorio tako da ne vidim potrebu da neko kaze kako nisam u pravu jedino ako nema drugu namjeru...
Praetorious

#12454 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ma da, sve OK, samo vidi, nekome su ti PINK kanali vrh vrhova zanimljivosti, drugima su smeće. Neko ih gleda na Guzonji TV-u, neko na 4K UHD... Tako, kako god da okreneš, nekome je ova akcija odlična, nekome nije. Obirom da se o ukusima ne može rasprvljati, "kol'ko ljudi - tol'ko ćudi", sva priča oko toga da li nas prave budalama ili ne pada u vodu. Mislim, ovdje kod nas korisnik uvijek ispada budala, jer s takvim stavom nastupa svaka firma, bilo internetski provider ili bilo ko drugi.
Ostaje nam samo da čekamo kakve prave novitete i nadamo se da će nas LoL obradovati nekom ĐiĐom za Novu Godinu.
MTV

#12455 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Telemach je pustio nekodirano start i HD paket zbog pripajanja novih korisnika drugih kablovskih koje su kupili. Isto tako redovno salju racun korisnicima koji su se predplatili na HD paket u iznosu od 8 KM dok drugi gledaju dzaba. Jel to fer Ljakan? (Izvor postovi sa TM teme)

I opet cu te pitat gdje sam to napisao hvalospjav oko plus paketa koji stalno ponavljas ko pokvarena ploca?!

Gospon @Benq i sad g. @preatorius su ti fino rekli da se o ukusima ne raspravlja neko voli pink a netko ne, netko voli cinemax a netko ne i da svaki operater zna otkljucat povremeno neki paket na dan, dva, mjesec. E sad jedni su ovo otkljucali neki su nesto drugo otkljucali a mogli su i neotkljucat nista. Logosoft je mogao otkljucat HBO koji nema pa bi valjda to bilo super, extra, mega giga....

Oko glasogovornika to se obrati damir.d i ljuski u baklafi sto se nejavljaju i sto ne rade nista konkretno za korisnike na ovoj temi jer ne znam sta rade u firmi. Ja sam ocito budala sto se javljam na temi kad netko ima neki prekid i kazem iz iskustva sta da im kaze da provjere ako vec nisu, da prenesem koji je to novi Mali Mokri Lug TV SD ili HD. Trebam samo ignore svega i svacega i pljuvat. Onda nebi imao nabijenih 3000-4000 postova na ovoj temi.
semirsar

#12456 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

1 Al Jazeera English SD - Informativni
2 Al Jazeera English HD HD - Informativni
3 Motors Tv HD - Sportski
4 TnT Kids SD - Dječiji
5 Viasat HD HD SCC,SCR Obrazovni
6 Sevdah TV SD - Muzički
7 Pink Horror SD - Filmski
8 Pink Western SD - Filmski
9 Pink World Cinema SD - Filmski
10 Pink Serije SD - Filmski
11 Pink Fashion SD - Lifestyle
12 Pink Kuvar SD - Lifestyle
13 Pink Plus SD - PINK
14 Pink Classic SD - Filmski
15 Pink Folk 1 SD - Muzički
16 Pink Koncert SD - Muzički
17 Fight Network HD - Sportski
18 Pink & Roll SD - Muzički
19 Pink Extra SD - PINK
20 Blue Hustler SD - (xxx)
21 Hustler TV SD - (xxx)
22 Playboy TV SD - (xxx)
23 Private TV SD - (xxx)
24 Dorcel TV HD - (xxx)
25 Pink Erotic 1 SD - (xxx)
26 Pink Erotic 2 SD - (xxx)
27 Pink Erotic 3 SD - (xxx)
28 Pink Erotic 4 SD - (xxx)
29 Pink Erotic 5 SD - (xxx)
30 Pink Erotic 6 SD - (xxx)
31 Pink Erotic 7 SD - (xxx)
32 Pink Erotic 8 SD - (xxx)

To su ti kanali, i ne vidim sta je tu posebno, boldirano je ono sto sam pocesto otvarao, ostalo uglavnom nijednom.
Ako su Stjeli da obraduju raju, barem na dane vikenda, onda su trebali sve otkljucati, garant bi se naslo jos ljudi koji bi potpisali ugovor. Ovako, meni ovo mirise na potcjenjivanje korisnika. Telemach je uradio pravu stvar, ima vec duze vrijeme kako su otkljucali skoro sve na DVB-C, a nedavno je citavu sedmicu cak i HBO paket zajedno sa cinemax i cinestar premiere bio free... Daleko su oni od toga da bidnu altruisti, ali su veoma lukavi kad him pare zamirisu. priznajem, odavno nisam upalio svoj MAG254 i odgledao nesto na SuperTV. Zasto, pa zato sto mi je kad se vrnem s posla lakse uFatit za jedan daljinski nego za dva, osim toga, CMC mi jos nije dosadio a kada ce i oce li Bogdragizna. I to nesto pokazuje i dokazuje, nije nemoguce da dosta raje ima prikljucak za neki od LOL paketa i analognu kablovsku od T-macha, dakle i otkljucane DVB-C digitalne kanale. Koliko njih ce poceti razmisljati o otkazivanju LOL-u i prelasku na T-mach?
Da se razumijemo, nije ni T-mach nesto amanzaman meni bas potaman sto se tice liste kanala, ali tu su oni negdje fifti-fifti.
A posto ja volem nadugacko i nasiroko kenjat da pridodadnem i to da samo zaFaljujuci "stabilnosti" xDSL, namjerno sam priturio pod navodnicima, jer u zadnjih godinu dana sam imao vise pucanja veze nego sve vrijeme prije prodaje, sam jos uvijek vjeran LOL-u.
Mozemo mi pricati i pisati o svemu i svacemu na ovoj temi, ali svak od nas ima neke svoje seme i dileme, i to treba postovati, ne mremo apriori reci da nesto ne valja ako nama ne mirise, jbg, ni ja ne volem neke kanale, cirka desetak njih po meni da valjaju sto na LOL-u sto na T-machu, i sta sad, treba li sad ukinut sve ostale... jok vala, sto se tice toga, ja sam za kvantitet u kojem svak sebi mere probrat kvalitet i u njem uzivat, ha ja.
Jos jedna stvar koju je LOL prvi imao i koja je mnogo znacila korisnicima, a sto je T-mach prepoznao i sam pokrenuo na svojoj temi, je podrska korisnicima na forumu, a koju je @ljuska vrlo dobro obavljala, naravno, u LOL-u vise nema te podrske, jer je tamo ocito neko kratkovidan il ga boli taki za korisnike.
Korisnik sam Logosofta, placam redovno pozamasnu sumu i ne pada mi na pamet da hi velicam ako to ne zasluzuju, pa da mi je brat rodjeni zaposlen tamo. Pisao sam i pisacu i dalje svakakve negativne komentare kad god su to zasluzili, ali i pozitivne kad za to imam povoda zbog kvaliteta usluge.
Korisnik sam i D3 Telemach prostoprosirenog paketa digitalne televizije, i to je jedino sto po mom misljenju valja kod njiha, anamotamo, sve drugo stuca, uz (ogradu da govorim samo za moju blizu okolinu, odnosno zgradu u kojoj zivim). Sigurno su drugdje mnogo bolji, ali ne i u mom ulazu.

LOL sigurno ima potencijala i moze mnogo bolje, ali, sve mi se cini da tamo ima neko ko jase po rucnoj i ne popusta je.

@MTV, ljuska nam je zaduzena za poslovne korisnike, i nejma vremena za naske privatnike :mrgreen:
Valjda ce neko doci tobe u LOL-u i vrnut nam nekog ljuskinog klona :lol:
MTV

#12457 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Semire preko kodia sam nasao CMC i Jugoton (drugi kanal od CMC-a) i slusam ih redovno, ne stalno al u zadnje vrijeme su mi medju top 10 kanala.
semirsar

#12458 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Fakat, na CMC mi ni reklame ne smetaju :lol:
MTV

#12459 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mogući prekidi servisa - ponedjeljak, 7.11.2016. godine

Poštovani korisnici,

U cilju unapređenja servisa i redovnog održavanja mreže te radova na novom Logosoft Data centru mogući su prekidi u ponedjeljak 7. novembra u periodu od 02:00-04:00.

Izvinjavamo se unaprijed na eventualnim neprijatnostima i zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/90e7912dd0d ... 016-godine
Ljakan

#12460 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

MTV wrote: I opet cu te pitat gdje sam to napisao hvalospjav oko plus paketa koji stalno ponavljas ko pokvarena ploca?!
Gospon @Benq i sad g. @preatorius su ti fino rekli da se o ukusima ne raspravlja neko voli pink a netko ne, netko voli cinemax a netko ne i da svaki operater zna otkljucat povremeno neki paket na dan, dva, mjesec. E sad jedni su ovo otkljucali neki su nesto drugo otkljucali a mogli su i neotkljucat nista. Logosoft je mogao otkljucat HBO koji nema pa bi valjda to bilo super, extra, mega giga....
Prvo si napiso da se poklonjenom konju ne gleda u zube a poslje meni kazes ako mi ne odgovara da predjem negdje drugo i sta da iz toga zakljucim?Ako sam rekao da je nesto smece zbog kvaliteta signala i samog programa onda ce se svako ko se imalo u isto razumije slozit,ne ocekujem da se sloze penzioneri jer njima kvalitet signala i program vecinom ne igra nikakvu ulogu.Ja sam iz svoje perspektive rekao da su ponuđeni kanali smece i da se ne mogu poredit sa hbo paketom sto zbog kvaliteta slike sto zbog samog sadrzaja.To nije raspravljanje o ukusima to je cinjenica.Poredit vhs signal ili neki sd sa digitalnih ili hd nema smisla.
gradskadjeca

#12461 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by gradskadjeca »

Veceras LOL kod mene radi ko' nikad 5/2 Mbps :P , od potpisanih 25 Mbps.

Ma ljepota, a helpdesk kad im nazovem ko da mi se moja nana javila, covjek ponavlja ja vidim brzinu do modema 80 Mbps.

DA ALI AKO JE LATENCIJA 110 ms NI BRZINA OD 100 Mbps NE MOZE DOCI DO IZRAZAJA

Uh, kad mi pukne film, a blizu sam....
MTV

#12462 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ljakan wrote: Prvo si napiso da se poklonjenom konju ne gleda u zube a poslje meni kazes ako mi ne odgovara da predjem negdje drugo i sta da iz toga zakljucim?Ako sam rekao da je nesto smece zbog kvaliteta signala i samog programa onda ce se svako ko se imalo u isto razumije slozit,ne ocekujem da se sloze penzioneri jer njima kvalitet signala i program vecinom ne igra nikakvu ulogu.Ja sam iz svoje perspektive rekao da su ponuđeni kanali smece i da se ne mogu poredit sa hbo paketom sto zbog kvaliteta slike sto zbog samog sadrzaja.To nije raspravljanje o ukusima to je cinjenica.Poredit vhs signal ili neki sd sa digitalnih ili hd nema smisla.
Post mi je malo dug tu se ispricavam al moram napisat.

Vidim preskacu se pitanja i voda se opet okrece na svoj mlin kao i sve kod nas.

Jesi rekao da ti HD kanali sjeckaju, mislis da svim korisnicima sjecka?! Kad sjecka ili nesto zajebava zovem ih jednom, dvaput, petput dok nerijese. Jer nemam alternative, nemam para na bacanje na 5 operatera i 300 kanala. I opet se po tome ne ravnam da svi imaju isto kao i ja, naprotiv neko koristi dva operatera, 5 TV paketa itd itd.

I nemogu shvatit da si toliko tvrdoglav ili jednostavno neces da shvatis da smo samo pricali o tome da operateri ovaj onaj, da povremeno nesto dzabe da navuce raju na taj paket. A ti zapeo o pinku i hbo, ponavlja to 10 puta, to tebi nije poklon ja sam glup sto to mislim da je poklon itd.

Plus paket ima 32 kanala od kojih su 11 kanali (5 HD kanala) drugih TV kuca u sasvim odlicnoj SD i HD slici dok veliku vecinu (21) cine pinkovi. Drugo ako cemo u tehnicke specifikacije pinkovi se emituju digitalno u 720×576i SD mpeg4 Hevc 264. Sad najlosija stvar je to sto 95% filmova na tim kanalima se emituje sa vhs kaseta i lose 360i/480i mpeg2. Kad se zadesi film dobre kvalitete (digitalan 720x576i) on je u iste kvalitete kao film npr. na RTL HR. Pogotovo na pink 2 i pink premium. Kad bi se pink potrudio i nabavio digitalne filmove 720x576i stvar bi se drasticno promijenila al to je pink.

Na kraju krajeva danas sam pogledao najvise Viasat HD (sretan sam zbog njega-ti ga ionako imas na TM a ja nemam TM) koji nije ni pinkov ni tvoj ni moj a nalazi se u plus paketu. Do sad ga nisam imao i pozelio sam ga pravo i drago mi je da ga mogu gledat ova 2,3 dana dzaba.
Zakljucak oko plus paket vikenda on je dosao i proci ce, nisam ga placao 12 mjeseci za 5,50 +pdv, ni kad je poskupio na 8 i nesto sa pdvom, nit cu sad za 6 i nesto sa pdvom sljedecih 12 mjeseci. Zadovoljan?!

Za 12 mjeseci mozda promjenim operatera, mozda promjenim i drzavu, mozda me i zgazi koji babin sin. Ja sam o lolu dosta dobrog pisao ali i dosta lose kad me je zajebavala uzluga ili kad su ukidali mnoge dobre kanale (CMC, DA VINCHY Learning, Balkanika, ZDF HD, DAS ERSTE HD).
Ljakan

#12463 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

MTV wrote: Jesi rekao da ti HD kanali sjeckaju, mislis da svim korisnicima sjecka?! Kad sjecka ili nesto zajebava zovem ih jednom, dvaput, petput dok nerijese. Jer nemam alternative, nemam para na bacanje na 5 operatera i 300 kanala. I opet se po tome ne ravnam da svi imaju isto kao i ja, naprotiv neko koristi dva operatera, 5 TV paketa itd itd.

I nemogu shvatit da si toliko tvrdoglav ili jednostavno neces da shvatis da smo samo pricali o tome da operateri ovaj onaj, da povremeno nesto dzabe da navuce raju na taj paket. A ti zapeo o pinku i hbo, ponavlja to 10 puta, to tebi nije poklon ja sam glup sto to mislim da je poklon itd.
Hd kanali sjeckaju i mislim da bi isti trebali svoju uslugu isporucivat kako treba a ne da ih svako malo moram zvati i napominjati kako ne daju ono za sto su placeni.Moje je da im platim na vrijeme njihovo je da mi isporuce ono sto placam kako treba.Mislim da bi se oni trebali pozabaviti tim jel im sve radi kako treba jer neko za to prima platu.Zapeo o pinku jesam jer ovi ga nude kao poklon pa moram o tom poklonu pricat da je smece da ga nebi dzaba da mi daju a kamo li na dva dana.Necu pisat valjda o pticama na grani kad nisu tema?Mene navuci mogu sa kvalitetnijim kanalima od vhs pinka a ovo mi je ponizavanje a ne poklon.Kad me neko ponizava o njemu ne mogu pisat fino.
MTV

#12464 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Upravo o tom tvom "ja ih placam a oni neisporucuju" se oni naprave mutavi i nista nepoduzimaju. To i TM radi ali kad se uzastopno zalis salju nekog da otkloni kvar jer nekad mala sitnica kvari sve. To sam ja radio i oni su hvala Bogu popravili.
Stav "placam ih i ocekujem" mozes komotno macku o rep.

Pink nije jedini u plus paketu, jeste u vecini al nije jedini.
Ljakan

#12465 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Ko ce sta o rep to cemo vidjet kad istekne ugovor.Do tad ih ne mislim zvat i ne mislim ih hvalit uopste za prodavanje magle.Oni trebaju vise mene nego ja njih.Stav boli me kurac zovi ako ti nesto ne radi moze samo dovest do propasti.Neko za to prima platu a ne radi kako treba.Ja nikog necu napominjat i zvat da treba uradit ono za sta je placen.Mogu zvat kad mi se nesto pokvari da dodju zamjenit a ovo sto stekaju hd kanali je do njih a ne do mene.Ne pitaju ni oni mene kad racun placam kako sam zaradio i imam li nego plati ako ces gledat.Sto bi ja bio prema njima onda prijateljski naklonjen kad mi nista ne poklanjaju?Nekog da molim da mi isporuci ono sto placam kako treba?Nisam lud,kraj ugovora cekam i zdravo đaci.Proslo je ono vrijeme kad je Bh telekom mislio da je glavni pa bio bezobrezan sa cijenom i uslugom.Sad ima alternativa,ko nece da daje kako je reko da hoce idemo dalje.Nece mene niko za moje pare pravit budalom.Ako treba na kraju necu nista ni koristit samo nikom necu dozvolit da me zajebava za moje pare.
gradskadjeca

#12466 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by gradskadjeca »

MTV wrote:Upravo o tom tvom "ja ih placam a oni neisporucuju" se oni naprave mutavi i nista nepoduzimaju. To i TM radi ali kad se uzastopno zalis salju nekog da otkloni kvar jer nekad mala sitnica kvari sve. To sam ja radio i oni su hvala Bogu popravili.
Stav "placam ih i ocekujem" mozes komotno macku o rep.

Pink nije jedini u plus paketu, jeste u vecini al nije jedini.
Slazem se donekle sa ovim "placam ih i ocekujem", mislim ovo kacenje o rep i te rabote.

Ali, imao sam telemach prije LOL-a ovdje u stanu i zadesilo se da sam ih u jednom mjesecu zvao 5-6 puta trazeci neke informacije i uzimajuci dodatne pakete pa se raspitivao, niti jednom ih nisam zvao da prijavim problem, jer problema NISAM zaista imao nekoliko godina.

Trebao sam se seliti iz ovog stana pa sam sve otkazao sto se moglo otkazati, pa ganjaj gazdu za potpise pa ovo, pa ono, Preseljenje mi je prolngirano za nekih godinu dana te sam LOL uveo kao jednostavnije rjesenje, a i pozelio sam ih jer sam ih nekad koristio.

Uglavnom, prije godinu li dvije zovu me iz Telemach-a da pitaju da li sam zadovoljan radom operatera i njih samih jer su eto primjetili da sam u jdenom mjesecu ih zvao 5-6 puta.

Ovu djubrad kad sam zvao neki dan za problem, pitam ima li neka referenca na koju se mogu pozvati u bezi, broj problema ili sl, da ne pricam sve opet, kaze on meni, ma samo vi nazovite i recite kolegama sta je u pitanju.
Ljakan

#12467 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

gradskadjeca wrote: Uglavnom, prije godinu li dvije zovu me iz Telemach-a da pitaju da li sam zadovoljan radom operatera i njih samih jer su eto primjetili da sam u jdenom mjesecu ih zvao 5-6 puta.
.
To je briga o korisniku a ne ovo da moras zivkat svako malo i moljakat da dadnu ono sto placas uredno.Ta politika hostaplerska kod mene ne prolazi.
MTV

#12468 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Znaci ne zelis da ti rijese problem nego ces ih placat i onda otkazat. Koji stav jbt. Otkazi ih onda odma sta cekas. TM ti je bolji daje ti dzaba ono sto netko mjesecima placa.

Problem nije u centrali jer meni ni jedan HD kanal ne sjecka. Sto znaci da je problem lokalni, njihovo ostrvo, zica u kutiji, tel parica, mozda i router. Al ti se poklopi sinko placaj nek te sisaju kako hoces, tesko je nazvat teh sluzbu da otklone problem a inace za to i postoje.
Benq

#12469 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:TM ti je bolji daje ti dzaba ono sto netko mjesecima placa.
Placaju to i oni sto imaju "dzaba" , jer je analogna sada 18KM mjesecno a otkljucani su Start i HD kanali sto ukupno iznosi 11KM za ta dva paketa, tako da bih iskreno volio da ti paketi ostanu otkljucani svima.
MTV

#12470 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote:TM ti je bolji daje ti dzaba ono sto netko mjesecima placa.
Placaju to i oni sto imaju "dzaba" , jer je analogna sada 18KM mjesecno a otkljucani su Start i HD kanali sto ukupno iznosi 11KM za ta dva paketa, tako da bih iskreno volio da ti paketi ostanu otkljucani svima.
Ajde za start i neka je, al ko mjesecno placa 8 KM za HD paket a gleda ga i onaj ko ne placa. To nije fer. Fer bi bilo da ne naplacuju korisnicima 8 KM koji su se pretplatili na HD paket. Nek im skinu tu stavku sa racuna pa cu rec velikim slovima SVAKA CAST.
Benq

#12471 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote: Ajde za start i neka je, al ko mjesecno placa 8 KM za HD paket a gleda ga i onaj ko ne placa. To nije fer. Fer bi bilo da ne naplacuju korisnicima 8 KM. Nek im skinu tu stavku sa racuna pa cu rec velikim slovima SVAKA CAST.
Ima tu jos dosta nejasnoca koje pokusavam skontat , pa i Start paket neko placa , evo ti sad npr imas samo analognu i hoces vise kanala , mozes se pretplatit na digitalnu tj start paket koji je 3KM , donesu ti ljudi resiver i ti potpises ugovor.
SBB koji je u United grupi sa Telemachom , prestao je sa naplatom Start paketa kanala , TotalTV koji je isto tako u grupi sa Telemachom , od prije 2-3 mjeseca je prestao sa naplatom HD paketa i te kanale daju svim korisnicima u osnovnom paketu.
MTV

#12472 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote: Ajde za start i neka je, al ko mjesecno placa 8 KM za HD paket a gleda ga i onaj ko ne placa. To nije fer. Fer bi bilo da ne naplacuju korisnicima 8 KM. Nek im skinu tu stavku sa racuna pa cu rec velikim slovima SVAKA CAST.
Ima tu jos dosta nejasnoca koje pokusavam skontat , pa i Start paket neko placa , evo ti sad npr imas samo analognu i hoces vise kanala , mozes se pretplatit na digitalnu tj start paket koji je 3KM , donesu ti ljudi resiver i ti potpises ugovor.
SBB koji je u United grupi sa Telemachom , prestao je sa naplatom Start paketa kanala , TotalTV koji je isto tako u grupi sa Telemachom , od prije 2-3 mjeseca je prestao sa naplatom HD paketa i te kanale daju svim korisnicima u osnovnom paketu.
Nadam se da skontao sta zelim reci, ako prestanu naplacivat ljudima i dat ga svima to je najpostenije, ako neko placa a imaju ga svi, onda... su budale ovi sto placaju a TM im nije skinuo iznos sa racuna. Kontas?!
Benq

#12473 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote: Nadam se da skontao sta zelim reci, ako prestanu naplacivat ljudima i dat ga svima to je najpostenije, ako neko placa a imaju ga svi, onda... su budale ovi sto placaju a TM im nije skinuo iznos sa racuna. Kontas?!
Razumijem ja tebe odlicno , ako ovo ostane ovako , onda ce svakako morat "prepravit" pakete , odnosno korigovat cijene ili dati jos koju uslugu na trenutne cijene paketa kako bi se to nivelisalo. Ne znam , vidjet cemo sta ce biti na kraju.
Praetorious

#12474 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ili, da parafraziram sam sebe, uvijek na kraju korisnik ispadne budala, bez obzira koji je provider u pitanju :twisted:
Baj d vai, ko ima problema sa uslugom treba nazvati i prijaviti problem. Ništa se neće riješiti samo od sebe, a pljuvati po drugima zato što imaš problem a ne rješavaš ga - nije logičan izbor.
Hm! Jesam li sad parafrazirao Mr. Spocka ... ?
Imao sam problem 2 puta u 3+ godine i LoL ja reagirao extra brzo. Tu se ne mogu buniti, do sada imam vrlo pozitivna iskustva s njihovim ljudima. Nije da ih branim, nije ni da radim za njih, ali niti mogu niti hoću izmišljati stvari. Kada rade OK pohvalim ih, kada ne rade to otvoreno i kažem. Do sada sam dobijao šta sam plaćao, a plaćam i dalje.
Ugovor mi ističe ovaj mjesec!
Wau!
Ljakan

#12475 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

MTV wrote:Znaci ne zelis da ti rijese problem nego ces ih placat i onda otkazat. Koji stav jbt. Otkazi ih onda odma sta cekas. TM ti je bolji daje ti dzaba ono sto netko mjesecima placa.
Problem nije u centrali jer meni ni jedan HD kanal ne sjecka. Sto znaci da je problem lokalni, njihovo ostrvo, zica u kutiji, tel parica, mozda i router. Al ti se poklopi sinko placaj nek te sisaju kako hoces, tesko je nazvat teh sluzbu da otklone problem a inace za to i postoje.
Ne sisa mene niko imam hd kanale dzaba koje oni nikad ponudit nece tako da mi to sjeckanje nista ne znaci. pricam vise figurativno samo si slabokontajuci mescini pa ti se sve mora crtat.Paket ako placam tu sve mora radit a ne da ih zovem radi 3 kanala,kapiras li sad ili moram jednostavnije?Ti ih zivkaj ja necu,svako ima svoj princip.Ti za svoje pare moljakaj da ti poprave ja cu ih odkazat bez moljakanja kad ja hocu.
Post Reply