svaki borac kojeg znam radi toMustang1 wrote:Sta bi vi rekli momku koji zamota tegove u peskir, zagrize zubima peskir i to dize tako vratom, vilicom cime vec
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
jajara
#12451 Re: Teretana
- rumenige_brajtner
#12452 Re: Teretana
dao bih mu broj svog druga, zubara, i poticao ga da stavlja što veće težineMustang1 wrote:Sta bi vi rekli momku koji zamota tegove u peskir, zagrize zubima peskir i to dize tako vratom, vilicom cime vec
-
REMB
#12453 Re: Teretana
ZyzzSar
Stigao je whey.
Pitanje ako mozes i ovdje pojasnit bio bih ti zahvalan: dosad sam poslije treninga jeo 5 jaja...a ako sad poslije treninga popijem jednu mjericu ovog wheya jel mogu i dalje jest i 4-5 jaja uz ovo...hocel bit previse najednom ili treba sacekat sa jajima? I koliko sacekati?
Stigao je whey.
Pitanje ako mozes i ovdje pojasnit bio bih ti zahvalan: dosad sam poslije treninga jeo 5 jaja...a ako sad poslije treninga popijem jednu mjericu ovog wheya jel mogu i dalje jest i 4-5 jaja uz ovo...hocel bit previse najednom ili treba sacekat sa jajima? I koliko sacekati?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#12454 Re: Teretana
Doruckujes prije treninga, tih 5 jaja, poslije treninga popiješ protein, ili nekad u toku dana.REMB wrote:ZyzzSar
Stigao je whey.
Hrana ti ostaje regularna kakva i jeste, protein piješ po zelji
- SmokingMan
#12455 Re: Teretana
Za @Logovanog.
- ZyzzSar
#12456 Re: Teretana
vjerovatno imitira Neck Harness sa time, moze se raditi lezeci ili stojeciMustang1 wrote:Sta bi vi rekli momku koji zamota tegove u peskir, zagrize zubima peskir i to dize tako vratom, vilicom cime vec
https://www.youtube.com/watch?v=8wYw0u0OMeE
ovdje Anthony Joshua radi lezeci
a porucio bih mu da ubaci i Neck Curls u vjezbe za vrat
https://www.youtube.com/watch?v=tiV6-UEyfO8
vrat je mnogo bitan, al ga ni 1% raje ne radi direktno
-
REMB
#12457 Re: Teretana
Hvala na savjetu.Leon16v wrote:Doruckujes prije treninga, tih 5 jaja, poslije treninga popiješ protein, ili nekad u toku dana.REMB wrote:ZyzzSar
Stigao je whey.
Hrana ti ostaje regularna kakva i jeste, protein piješ po zelji
-
Mustang1
#12458 Re: Teretana
Pa rade vrat znam da se radi vrat, ali ne uzme zubima tegoveZyzzSar wrote:vjerovatno imitira Neck Harness sa time, moze se raditi lezeci ili stojeciMustang1 wrote:Sta bi vi rekli momku koji zamota tegove u peskir, zagrize zubima peskir i to dize tako vratom, vilicom cime vec
https://www.youtube.com/watch?v=8wYw0u0OMeE
ovdje Anthony Joshua radi lezeci
a porucio bih mu da ubaci i Neck Curls u vjezbe za vrat
https://www.youtube.com/watch?v=tiV6-UEyfO8
vrat je mnogo bitan, al ga ni 1% raje ne radi direktno
- Logovan
#12459 Re: Teretana
SmokingMan wrote:Za @Logovanog.![]()
-
chombe trajla be
#12460 Re: Teretana
Pozdrav uvaženom društvancetu sa foruma. Vidim ima vas koji se jako dobro razumijete u ove stvari, pa imam par pitanja za vas.
Treniram zadnjih par mjeseci, ima nekog pomaka, ali do sada nisam koristio ništa od tzv. "suplementacije". Eh sad ako nije problem da mi malo pojasnite šta kad kako. Kupio sam 10 proteinskih čokoladica sa 25 % proteina. Je li to dovoljno? Poslije svakog treninga po jednu? Koliko sam shvatio bolje je poslije a ne prije treninga? Je li to približno učinkovito kao taj famozni whey? Kakvu hranu, a kakvo piće konzumirati i kad treniram i kad ne treniram? Koliko treninga sedmično? Trebam li uzimati neki "preparat" kad nemam nikakvog treninga? I da li su i ove čokoladice opasne za bubrege?
Eto to bi otprilike bilo to, a bio bih vam zahvalan da mi pojasnite ovo što me interesuje. Pozzz, hvala unaprijed
Treniram zadnjih par mjeseci, ima nekog pomaka, ali do sada nisam koristio ništa od tzv. "suplementacije". Eh sad ako nije problem da mi malo pojasnite šta kad kako. Kupio sam 10 proteinskih čokoladica sa 25 % proteina. Je li to dovoljno? Poslije svakog treninga po jednu? Koliko sam shvatio bolje je poslije a ne prije treninga? Je li to približno učinkovito kao taj famozni whey? Kakvu hranu, a kakvo piće konzumirati i kad treniram i kad ne treniram? Koliko treninga sedmično? Trebam li uzimati neki "preparat" kad nemam nikakvog treninga? I da li su i ove čokoladice opasne za bubrege?
Eto to bi otprilike bilo to, a bio bih vam zahvalan da mi pojasnite ovo što me interesuje. Pozzz, hvala unaprijed
-
Beavis
#12461 Re: Teretana
Brate kad si vec poceo trenirat potrudi se da prvo regulises ishranu, a suplemente mozes a i ne moras zavisi od dubine djepa.
Pokusaj s 4-5 obroka dnevno, u svaki da su ukljuceni proteini, najbolje riba, piletina, jaja, mlijecni proizvodi i ubacis povrce i voce po malo u svaki obrok. Izbaci sokove slatko, hamburgere i to, majonezu i ostale gluposti.Obrok nakon treninga jeste najvazniji al ako jedes samo nakon treninga nikakve fajde nemas. Ishrana ti je jednako bitna ivu dane kad treniras i kad odmaras, neces sjebat bubrege cokoladama, treniras kolko ti tjelo moze za rekreativca 3 4 puta hefticno je ok. Uglavnom za hranu mozes guglati kad uhavtis vremena za vise informacija.
Whey mozes uzeti poslije treninga jer ga tjelo brzo iskoristi u roku sat sat i po, il ujutro da nahranis malo tjelo nakon spavanja, a za cokoladice mislim da ce ti vecina reci da su bacanje para.
Pokusaj s 4-5 obroka dnevno, u svaki da su ukljuceni proteini, najbolje riba, piletina, jaja, mlijecni proizvodi i ubacis povrce i voce po malo u svaki obrok. Izbaci sokove slatko, hamburgere i to, majonezu i ostale gluposti.Obrok nakon treninga jeste najvazniji al ako jedes samo nakon treninga nikakve fajde nemas. Ishrana ti je jednako bitna ivu dane kad treniras i kad odmaras, neces sjebat bubrege cokoladama, treniras kolko ti tjelo moze za rekreativca 3 4 puta hefticno je ok. Uglavnom za hranu mozes guglati kad uhavtis vremena za vise informacija.
Whey mozes uzeti poslije treninga jer ga tjelo brzo iskoristi u roku sat sat i po, il ujutro da nahranis malo tjelo nakon spavanja, a za cokoladice mislim da ce ti vecina reci da su bacanje para.
- Raigor Stonehoof
#12462 Re: Teretana
Cokoladice izbaci. Whey uzmi, eventualno i casein, ne treba ti nista vise. Whey poslije treninga, casein prije spavanja. Jedi piletinu, tunu, ribe, jaja, mladi sir, sto cesce to bolje. Minimalno pet obroka dnevno, nemoj se pretrpavat, nego pomalo. 3-4 treninga sedmicno ti je dovoljno. Nemoj pretjerivati ni u vjezbama ni u striktnosti ishrane jer si pocetnik da ne bi "pregorio" i batalio sve.chombe trajla be wrote:Pozdrav uvaženom društvancetu sa foruma. Vidim ima vas koji se jako dobro razumijete u ove stvari, pa imam par pitanja za vas.
- Kiki_Musampa
#12463 Re: Teretana
Momci,imal šta da se malo utegne stomak,ništa kocke ovo ono,samo da malo struk smanjim?
- rumenige_brajtner
#12464 Re: Teretana
isključivo prehrana, proguglaj malo o keto dijeti. nema čarobnih napitaka, tableta i preparata, ako na to misliš.Kiki_Musampa wrote:Momci,imal šta da se malo utegne stomak,ništa kocke ovo ono,samo da malo struk smanjim?
-
Leon16v
#12465 Re: Teretana
Jedno pitanje, za možda malo iskusnije bildere.
Koliko je pametno odraditi "Diet break" tj. pauzu dijete (kalorijskog deficita) nekih 7-10 dana.
Konkretno sam za nekih 2 mjeseca, -10 kg dole, sve super, vec se "ocrtavam", ali jednostavno osjetim gubitak volje, snaga je i dalje tu.
Pa sam planirao odraditi tu pauzu, na nacin da se kalorije povecaju na nivo odrzavanja ili da se ode u suficit, nekih 7 do 10 dana.
Koliko bi to bilo pametno za jedan refresh i nastavak dalje?
Koliko je pametno odraditi "Diet break" tj. pauzu dijete (kalorijskog deficita) nekih 7-10 dana.
Konkretno sam za nekih 2 mjeseca, -10 kg dole, sve super, vec se "ocrtavam", ali jednostavno osjetim gubitak volje, snaga je i dalje tu.
Pa sam planirao odraditi tu pauzu, na nacin da se kalorije povecaju na nivo odrzavanja ili da se ode u suficit, nekih 7 do 10 dana.
Koliko bi to bilo pametno za jedan refresh i nastavak dalje?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12466 Re: Teretana
Odradi cheat day radije 
-
chombe trajla be
#12467 Re: Teretana
Hvalaaaaa, ali još uvijek ne shvatam što da se bježi od čokoladica ako je istina da i u njima ima tih proteina kao što kažu? Zar nije isto? Možda je bzvz pitanje, ali me fakat interesuje to? Hvala u svakom slučaju.Raigor Stonehoof wrote:Cokoladice izbaci. Whey uzmi, eventualno i casein, ne treba ti nista vise. Whey poslije treninga, casein prije spavanja. Jedi piletinu, tunu, ribe, jaja, mladi sir, sto cesce to bolje. Minimalno pet obroka dnevno, nemoj se pretrpavat, nego pomalo. 3-4 treninga sedmicno ti je dovoljno. Nemoj pretjerivati ni u vjezbama ni u striktnosti ishrane jer si pocetnik da ne bi "pregorio" i batalio sve.chombe trajla be wrote:Pozdrav uvaženom društvancetu sa foruma. Vidim ima vas koji se jako dobro razumijete u ove stvari, pa imam par pitanja za vas.
-
chombe trajla be
#12468 Re: Teretana
Hvalaaaa druže, međuti isto pitanje kao i drugaru prije tebe, zašto da se bježi od tih čokoladca? Imaju li i oni proteine kao i taj čuveni whey? Možda je smiješno pitanje za vas koji se bolje razumijete, ali zar protein nije isti i u whey-u i u čokoladama isti? Nemojte me sad zajebavati pošto se ne razumijem u toBeavis wrote:Brate kad si vec poceo trenirat potrudi se da prvo regulises ishranu, a suplemente mozes a i ne moras zavisi od dubine djepa.
-
Leon16v
#12469 Re: Teretana
@Velkoski Odradit cu do subote, danas recimo i sutra, pa cemo vidjeti, hvala
-
channel10
#12470 Re: Teretana
Chombe, brze se apsorbuje tečni nakon treninga, nego taj keks (izolat pogotovo). U tome je razlika.
Ne znam da li ste vidjeli na prosport stranici, firme iz BL, mutant bcaa koštaju 40 i koju markicu. Sta mislite da.li je sve ok?
Ne znam da li ste vidjeli na prosport stranici, firme iz BL, mutant bcaa koštaju 40 i koju markicu. Sta mislite da.li je sve ok?
-
jajara
#12471 Re: Teretana
a vidi za te obroke...slusao sam jednog strucnjaka koji kaze da i nije bas zdravo da jedes puno puta dnevno jer ti u tom slucaju gusteraca,jetra bla bla pumpaju hormone citav dan..kaze da je sasvim dovoljno dorucak,rucak,vecera ali naravno da gledas da uneses dovoljno UH,proteina i masti
- SmokingMan
#12472 Re: Teretana
Jednom sedmično možeš varati,srazmjerno tome koji su ti ciljevi,ako se takmičiš moraš strogo voditi računa o tome kakvu junk hranu unosiš,neko će uzeti bilo šta,ali bolje je da ta junk hrana bude u potpunosti iskorsitiva za organizam,pogotovo kada su u pitanju zdrave masti,to mora biti striktno odrađeno.Pizza je odlična za cheatin' day,a najbolje je da je sam se pripraviš,dobro bi bilo ne koristit previše Gauda sira,ili ga je bolje u potpunosti izbaciti i umjesto njega staviti mocarelu i mladi sir te napraviti preliv od maslinovog ulja,malo bijelog luka,peršuna i paradajz sosa (to naravno predhodno blago upržiti),kvalitetno maslinovo ulje ima tuce benifita za organizam (https://www.healthline.com/nutrition/11 ... l#section3),obavezno uz gljive dodaj kvalitetne visočke pečenice,malo masti u njoj ti nikako neće naškoditi,oh pa da i jedno jaje,žumance je odličan za stimuliranje prirodonog lučenja testosterona.. (https://articles.mercola.com/sites/arti ... efits.aspx) 
- Raigor Stonehoof
#12473 Re: Teretana
chombe trajla be wrote:Hvalaaaaa, ali još uvijek ne shvatam što da se bježi od čokoladica ako je istina da i u njima ima tih proteina kao što kažu? Zar nije isto? Možda je bzvz pitanje, ali me fakat interesuje to? Hvala u svakom slučaju.Raigor Stonehoof wrote:Cokoladice izbaci. Whey uzmi, eventualno i casein, ne treba ti nista vise. Whey poslije treninga, casein prije spavanja. Jedi piletinu, tunu, ribe, jaja, mladi sir, sto cesce to bolje. Minimalno pet obroka dnevno, nemoj se pretrpavat, nego pomalo. 3-4 treninga sedmicno ti je dovoljno. Nemoj pretjerivati ni u vjezbama ni u striktnosti ishrane jer si pocetnik da ne bi "pregorio" i batalio sve.chombe trajla be wrote:Pozdrav uvaženom društvancetu sa foruma. Vidim ima vas koji se jako dobro razumijete u ove stvari, pa imam par pitanja za vas.
Nije fazon samo uzet proteine, trebas i izbjegavati stetne stvari, secere npr kojih ima puno u cokoladicama. A i svaki protein nije isti, imas one koje se brzo apsorbuju, (whey), i koji su idealni za poslije treninga, ili casein koji se sporo absorbuje, i koji je idealan za pred spavanje, ili za period kad znas da neces dugo moci jesti.
- Sodom1
#12474 Re: Teretana
Ima li iko ikakvih vjesti o Terzi ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12475 Re: Teretana
Od nekog sam cuo da je u pitanju aneurizma, nezvanicno, vrlo malo se zna. Ne znam da li je još uvijrk u Srbiji ili je prebacen u Sarajevo.Sodom1 wrote:Ima li iko ikakvih vjesti o Terzi ?