SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ductus Holedocus

#12451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

@Nisrin,sjecas li se koji je pupin korektor
i koji puderi imaju,pokusaj se sjetiti :-D ,da dzaba ne idem,daleko mi
Nisrin

#12452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:@Nisrin,sjecas li se koji je pupin korektor
i koji puderi imaju,pokusaj se sjetiti :-D ,da dzaba ne idem,daleko mi

Puder je ostao KAMENI http://www.neseser.hr/puder/379-pupa-lu ... owder.html I to ih je bilo nekoliko...
Korektor u stiku ovaj, isto nekoliko: http://www.neseser.hr/korektor/381-Pupa ... ealer.html

Pored ovoga, ostalo je sjena, sjajila za usta, nekih setova sjenki...

Ne znam da li je Kozmo skroz zatvoren dosad...
Michun

#12453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Kupih na ebay, cijena OK, veoma dobar kvalitet.
Image
Image
Nadinka

#12454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Nisrin wrote:Jos uvijek niej zatvoren Kozmo u Sara centru na ILidzi, valjda ce ovih dana nekad...uglavnom, nije ostalo jos puno stvari, ali eto Pupina rumenila 23 KM, korektor Pupin 15 KM, sjenila 20ak KM, oko 7.-8 KM olovke za oci i usne Pupine, ima Manhattan sjena, pudercica, maskara po 7 KM, rumenila keremastih po 7 KM, ruzeva za usne po 6 KM- Mnahattan, maskare MF po 8-9 KM, nekoliko Maybelline rumenila po 7.50 KM, Lorealovih i MF lakova za nokte po 5-6-7 KM :D

Onda ima tu nekih stvari poput trepavica za oci, turpija, cetkica nekih za rumenilo, nista special. pa neke kupke Vandini, pa nekih setova kupki i samponcica pojeftino, a fino za poklona, pa nekih stvari za kuhinje, osvjezivaca prostora, frizidera sve po 2-3 KM otprilike...parfemi su isto na snizenju 50%, bilo je finih danas, od Euphorie do Christine i Bruno Bananija...nekih setova za bebe ima- tipa kupke i samponi, cetki za kupanje ecotools, dushgelova po 9-10 KM "poznatih brendova", dezodoransa u spreju Bruno Bannai, Mexx i tako tih po 12 KM i to je ukratko izvjestaj sto sam zapamtila otprilike :):):)
Joj Pupa rumenila...eh daleko mi je brate :)
Lounge Act

#12455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

zna li neko koliko kostaju ovi puderi i ima li neko kakva iskustva s njima, na neseseru imaju dobre ocjene, ali imala je i ona volume million lashes maskara pa je bila katastrofa :-)
ImageImage
nera18

#12456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

AVON sutra :)
male_okice

#12457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

Lounge Act wrote:zna li neko koliko kostaju ovi puderi i ima li neko kakva iskustva s njima, na neseseru imaju dobre ocjene, ali imala je i ona volume million lashes maskara pa je bila katastrofa :-)
ImageImage
ovaj prvi sam koristila kostao je oko 26 KM cini mi se u cm-u, ovaj u kamenu nisam pa ne mogu reci. Inace ovaj mi je puder bio fantastican, stvarno dobro prekriva i ima dobru postojanost. Ova marka se inace veze za Chanel pa s toga mislim da je i kvalitetan. Znaci ujutru kad ga stavim ostane citav dan isto, sto mi je bilo super imajuci u vidu da ja imam jako komplikovanu i suhu kozu kojoj bas nijedan puder ne odgovara da ne izazove haos...ovaj sam mirno koristila i lice mi je ostajalo isto i poslije njega. Zasto ga nisam opet kupila pa inace slabije koristim pudere haman nikako samo eto kad bas moram za nesto bitno na poslu ili neke svadbe a to sad nije toliko cesto i onda mi zao kupiti da mi stoji mjesecima...ali po meni ovo je jako dobar i kvalitetan puder i def ako bih opet kupovala za njega bih se odlucila.
Nadinka

#12458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Jesam li ja podijelila ovdje link za nove Sensai ruževe?
Vrijedi ga dobiti, odlicne su kvalitete, koštaju oko 60 KM u prodaji:

http://malezensketeme.net/predstavljamo ... z-za-usne/
Nisrin

#12459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Lounge Act wrote:zna li neko koliko kostaju ovi puderi i ima li neko kakva iskustva s njima, na neseseru imaju dobre ocjene, ali imala je i ona volume million lashes maskara pa je bila katastrofa :-)
ImageImage

Prvi je super, bas kao i onaj Healthy mix- s vocem :D:D:D Bpurjois je "podklasa" Chanela, zapravo sam citala da se proizvodi u istoj fabrici i jendo i drugo, i 50% je jeftiniji Bourjois...naprimjer, dobila sam Chanelovo rumenilo jedne prilike, ono peceno i identicno sam uzela Bourjois, ni u cem se razlikovali nisu osim u samoj ambalazi, naravno...
Druga stvar, proizvode se u Francuskoj tako da su ako nista KVALITETNI...ovaj puder- tecno je oko 25-26 KM u CMu...
Ima finih nijansi, a meni je najbolja 52 njihova, imam srednje svijetao ten, nekad sam i presvijetla ali eto fino se puder stopi sa kozom!
Recenzijama ne vjeruj previse, jer sto jednom odgovara ne mora znaciti da odgovara i nekome drugom! Korektor ShISEidov koji je preskup, odgovara vecini zena, meni nista i ne prekrije kako treeba...sve je individualno!

Kada budes isprobavala nijansu pudera probaj na svom licu i izadji na dnevno svijetlo ili pak na vratu, na ruci i podlaktici etc NEMOJ, jer totalno je drukcija boja od lica...
maraska

#12460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maraska »

Bourjois Flower Perfection tečni puder je odličan za mješovitu i masnu kožu.
To mi je jedan od boljih koje sam probala, a probala sam ih puuuuuuno.
Zimi koristim nijansu 53, a ljeti kad malo potamnim 54.
Lounge Act

#12461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

hvala puno svima :kiss:
ela33

#12462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ela33 »

Zna li ko gdje se u Sarajevu mogu kupiti Revlonovi proizvodi? :)
VenomousV

#12463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ela33 wrote:Zna li ko gdje se u Sarajevu mogu kupiti Revlonovi proizvodi? :)
u bezistanu i drogerija kod pozorista
Loulou

#12464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

VenomousV wrote:
ela33 wrote:Zna li ko gdje se u Sarajevu mogu kupiti Revlonovi proizvodi? :)
u bezistanu i drogerija kod pozorista
I apoteka "Herbalis" (između ostalog u TC Merkur, na Otoci); oni su uvoznici i distributeri, koliko znam.
Nisrin

#12465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Neko je trazio kofer za kozmetiku, evo kod Lole za 35 KM veliki :D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
nera18

#12466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Nisrin wrote:Neko je trazio kofer za kozmetiku, evo kod Lole za 35 KM veliki :D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
o, ja, ooo hvalaaa
Ductus Holedocus

#12467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

koji puder mi preporucujete: Revlon Color stay (ako znate cijenu)
-loreal true match
-ili ovaj novi Max Factor Facefinity All Day Flawless 3in1 Foundation
treba mi gusci i jaci,da bi pjegice prekrila :sad:
Nisrin

#12468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:koji puder mi preporucujete: Revlon Color stay (ako znate cijenu)
-loreal true match
-ili ovaj novi Max Factor Facefinity All Day Flawless 3in1 Foundation
treba mi gusci i jaci,da bi pjegice prekrila :sad:

Revlon colorstay- pretezak je, jedino da ga koristis samo za psoebne prilike...oko 25-26KM je bio ...
True match- meni je bio malo brasnjast, bolji je Loreal Infallible koji je oko 26 KM, 2-3 KM skuplji, ima predivne nijanse, postojan do 16h iako sam ga nosila najvise 10ak sati, matira i prekriva fino
Novi Max Factor Facefinity- savrseno matira, ima lijepe nijanse, cak i za nas svijetle, doduse ja sad koristim boje za srednji ten :) Lijepo i prekriva, jos dosta cura u mojoj okolini su ga pohvalile!

Manhattan mattierend- ja ga koristim vec 2-3 godine intenzivno, savrseno prekriva sve i meni uopste nije tezak niti izaziva neke reakcije!
Maybelline mousse air-nesto (mrsko mi traziti u torbi), u bocici- takodjer savrseno prekriva
Pupin kompaktni- takodjer sve pohvale
Lancome teint idole ultra- savrsen
Vichy aera teint- ja uzimala za suhu kozu- super prekriva, postojan, ali su nijanse cudne, meni bi neka medjunijasna odgovarara...eto da ne nabrajam vise, skoro sam sve probala :D

Uglavnom, svi su nekomedogeni, iako je meni Revlon colorstay izazivao pristice, a i lice mi je bilo KAO MASKA!
VenomousV

#12469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja se maltene kunem u colorstay, jest potezak ali sve zavisi od toga sta se zeli i koliko pokriti

nanosim ga sa stipple brush, laganije gdje ne treba puno prekrivanja nego eto da ujednaci a malo vise gdje treba (vise tapkam :lol: )... ako imam kakvu jacu mrljicu ili nesto uzela sam obicni essence kist za blendanje i njim nanesem na kriticno mjesto

a da lice ne bi bilo kao "maska" sto kaze nisrin - konturiranje i rumenilo :D
Nisrin

#12470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:ja se maltene kunem u colorstay, jest potezak ali sve zavisi od toga sta se zeli i koliko pokriti

nanosim ga sa stipple brush, laganije gdje ne treba puno prekrivanja nego eto da ujednaci a malo vise gdje treba (vise tapkam :lol: )... ako imam kakvu jacu mrljicu ili nesto uzela sam obicni essence kist za blendanje i njim nanesem na kriticno mjesto

a da lice ne bi bilo kao "maska" sto kaze nisrin - konturiranje i rumenilo :D

Gdje si kupila stipple brush iliti BOCKALICU :D:D:D Ne mogu je naci kod nas, kod nas i nije neki izbor, samo mi se dosad svidio kabuki OVNAKOV :D Gledala sam na ebayu, kvalitetnije su i skuplje dosta, a one jeftine bas i ne bih---sta znam...
Ali sam pregledala jakooo puno YT videa i vecina djevojaka nanose sa stipple brush tecni puder jer tako stede puder, a i ljepse izgleda na licu, ne vidi se...:D

RC mene podsjeca na Dermablend Vichyev, toliko je tezak...:D
Inace, sve te cure stave primer, tecni puder, korektor iliti concealer, kameni puder i onda translucent loose powder kao fiksator, onda ide bronzer ispod jagodicne kosti, malo iznad sljepocnica uz samu kosu- to je kontuiranje, a poslije toga stave rumenilo, cak i malo highlightera na vrh jagodica----ja bih umrla sa toliko sminke na sebi :):):)
VenomousV

#12471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

:lol: :lol:

bockalica je elfova i jako je dobra :D skoro sve cetkice su mi elfove

kod mene ti ide 'vako: obavezno krema, dok se upije ide korektor na podocnjake, bockam puder, iskonturiram bronzerom tako kako si navela, eventualno nekad i jaw bone al' to kad mi je bas neki ceif :D puderom u kamenu (jaaaaako malo) matiram bradu, celo i po potrebi nos, rumenilo i to je to :D
kad se osjecam fensi-smensi (jako rijetko :lol: ) stavim malo highligtera

realno, colorstay je za zene koje imaju i trebaju nesto pokriti, za ujednacavanje tena su laksi puderi
ja sam imala bas problema sa licem, konkretno obrazima, ima malo acne scaring (moze se primjetiti kad se zabuljis inace je ok, nista strasno :D) ali se to smirilo. sad su me pocele piciti one ovulacione ( :lol: na bradi) i ponekad se neka pojavi na celu, ali opet, nista strasno kako je bilo prije par godina :D
Loulou

#12472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

VenomousV wrote:ja se maltene kunem u colorstay...
+1
:thumbup:

Nanosim spužvicom, bez ikakvih problema.
Koristim i neke druge tekuće pudere, ali niti jedan od ovih drugstore brands nema taj efekt koji ima ColorStay.
Usudim se reći da mi je bolji i od Estée Lauder DW Light.
Ductus Holedocus

#12473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

iiiiiiii,sta mi ono rekoste da uzmem :?
melisash

#12474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by melisash »

Lice mi je osjetljivo i moram paziti na kozmetiku, tako da uvijek kupujem provjereno.. puder, maskaru kupujem jednom u dva mjeseca, ne volim se puno mljackati :D
šminkam se kako kad, nekad stavljam samo tuš i maskaru, nekad samo sjenu i maskaru, nekad ništa :D
Ali imam pjegice i neki trip da mi je lice šareno zbog toga pa puder uvijek stavljam
melisash

#12475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by melisash »

btw, ne znam jeste li se vi cure susrele već sa novom markom - revelique, ja sam probala puder, cijena mu je baš niska, oko 13 KM, puder je perfektan, kremast je i meni to odgovara, sve je super, samo što, kao što sam rekla, imam osjetljivu kožu lica pa ne znam jesu mi se zbog njega pojavile bubuljice na par mjesta, vežem to za cijenu, ali kao što znamo, ne mora cijena značiti kvalitet :)
Post Reply