Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
treba imati *uda za to i istrpiti medijski linč - išla bi priča: Oni nas ostavljaju bez hljeba a plaćaju privatniku da radi naš posao - garant su uzeli pare za to... uglavnom, zato su podobni na pozicijama a ne sposobni
to je postala praksa po većim državnim firmama koje više nemaju svoje čistačice.
tako da je to šuplja također.
vidjeti koliko ih ima, ako je ženama ostalo malo do penzije otrpiti na nekom radnom mjestu gdje mogu biti, a ovamo raspisati tender.
Da li je ikada bio neki projekat da se tramcaj iz sredine bulevara (duz cijele trase ) od hotela Holoday do Ilidze izmjesti iz sredine bulevara na krajnje trake u oba smjera a da u sredinu bulevara umjesto sadadnje tramcajske pruge, budu trake za auta ? Sinoc sam cuo ovo i prvi put cujem .
akcija007 wrote: ↑17/06/2023 21:00
Da li je ikada bio neki projekat da se tramcaj iz sredine bulevara (duz cijele trase ) od hotela Holoday do Ilidze izmjesti iz sredine bulevara na krajnje trake u oba smjera a da u sredinu bulevara umjesto sadadnje tramcajske pruge, budu trake za auta ? Sinoc sam cuo ovo i prvi put cujem .
to je jedna od najglupljih ideja ikad, u stilu osmana lindova
Sta se time dobije? Ostaje isti broj traka za saobraćaj a treba dobre pare dati da se to izmjesti. Plus ako dozvolis saobracaj kud tramvaji idu bilo kakav udes ce blokirati tramvaj. Ovako tramvaj je samo blokiran ako se udes desi na raskrsnici.
Sta se time dobije? Ostaje isti broj traka za saobraćaj a treba dobre pare dati da se to izmjesti. Plus ako dozvolis saobracaj kud tramvaji idu bilo kakav udes ce blokirati tramvaj. Ovako tramvaj je samo blokiran ako se udes desi na raskrsnici.
Ma 'ta će mi tramvaj, ne mogu svoju Bembaru zgasati jer fali traka. Ukinuti tramvaj, napraviti dodatne trake i da ko čovjek idem u grad, a ne ovako.
to je jedna od najglupljih ideja ikad, u stilu osmana lindova
Ideja nije glupa, ali bi bila skoro pa nefunkcionalna, u kontekstu glavne sarajevske saobraćajnice.
Nisu započeli nijednu raskrsnicu osim Socijalnog (Č.Vila + okretnica, Malta, Pofalići, Ambasada plus krakovi za Željeznicku i Skenderiju kod O.Centar).. Uh kakvo će gužvanje biti kad budu radili raskrsnicu kod SAD ambasade..
5 raskrsnica na glavnom pravcu (bez Skenderije i ove kod željezničke stanice) će završiti brzo. Nekoliko dana jedna raskrsnica. Tako su radili i u prvoj fazi. To je najmanji problem.
Isner wrote: ↑03/07/2023 22:49
Nisu započeli nijednu raskrsnicu osim Socijalnog (Č.Vila + okretnica, Malta, Pofalići, Ambasada plus krakovi za Željeznicku i Skenderiju kod O.Centar).. Uh kakvo će gužvanje biti kad budu radili raskrsnicu kod SAD ambasade..
Moraju raditi jednu po jednu, cak i kad jednu zatvore bude kolaps,mogu misliti tek kad bi ih vise istovremeno radili ili sve zajedno sta bi bilo.
Kakav novi ugovor? Ja mislim da je sve potpisano. Ako se ne varam 40 dana je rok da se krene sa poslom. E sad sta znaci da se krene.
Ogradi mjesto rada za pocetak.
Valjda ce uskoro krenuti onda. Sad je pitanje kako ce se ovo graditi. Dal ce krenuti samo sa jedne strane ili ce biti vise ekipa na vise dijelova dionice.
thekupus wrote: ↑03/07/2023 22:42
nisu ni započeli okretaljku na čengić vili
Kako misliš? Pruga je na okretaljci postavljena samo treba da je zakopaju.
Ma zezam se, Hakiz je laprdao prošle godine kako nisu stigle šine, kako ne rade dobro, kako neće uraditi raskrsnice ni okretaljku... Nije zdrav lik potpuno, sad je opet počeo s tim
Ma zezam se, Hakiz je laprdao prošle godine kako nisu stigle šine, kako ne rade dobro, kako neće uraditi raskrsnice ni okretaljku... Nije zdrav lik potpuno, sad je opet počeo s tim