Ukrajina

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12451 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

daxon wrote:
sportman1 wrote:razlicito se gleda ovde na dogadjaje u ukrajini,ali da se rusija pita, bih ne bi ni postojala ili bi je bilo koliko bi dodik htio. :D
toliko o ruskoj pravdi.
Da, samo u slučaju BiH se Rusi ne pitaju, USA i EU se pitaju i odlučuju, a BiH opet postoji taman onoliko koliko Dodik i Čović hoće. :D
Toliko o USA i EU pravdi. :roll:
jastuk1

#12452 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

japin_mutapi wrote:
jastuk1 wrote:
japin_mutapi wrote:kad vidim na čijoj su strani četnici i za čije interese ginu sve mi je jasno
smrt fašizmu
Znaš da jako cijenim tvoje postove, ali u slučaju Ukrajine si u krivu. Četnici u Ukrajini su Ukrajinska vojska koja šalje tenkove i granatira civile. Ukrajinska vojska su fašisti.

Samo, kao što je scenarij u Siriji pokazao, više dijamentralno suprotnih vojski na istom tlu je recept za maksimalnu propast. Vremenom je realno očekivati sukobe između frakcija koje brane Donbas.
ja govorim o ovim našim četnicima takoreći komšijama a dojučerašnjim kumovima i prijateljima
oni kao i svi zauzimaju strane na osnovu emocija tradicije kulture vjere kao i poznavanja politike historije i geografije itd itd i naravno da če stati na stranu sebi sličnih ... a rusija 2014 godine je potpuno ista kao srbija 90-tih godina

više puta sam obrazložio svoje mišljenje i povlačenje paralela sa događanjima na postorima bivše jugoslavije i zašto smatram rusiju i srbiju istima
vjerujem oprostičeš mi ako ne želim biti sa njima na istoj strani
Naravno jer u suštini ni ne griješiš. Interesantno je to što kažeš da je Rusija ista kao Srbija 90- tih. Ako je to stvarno tako, onda je raspad Rusije zagarantovan. Rusi, ako hoće da zadrže Rusiju u ovim okvirima moraju biti maksimalne kosmopolite i dovesti u red svoje naciste i skinheadse koji ubijaju strance po Rusiji. Time samo sebe sve više izoluju i ustvari ubijaju svoju budućnost.

Rusi moraju, moraju biti kosmopolite zbog demografske crne rupe u kojoj se nalaze. Budu li agresivni i nacionalisti, mnoge oblasti, okruzi i republike će putem ocjepljenja. Čak i neke poput Tatarstana koji bilježi izuzetan ekonomski rast mogu željeti ocjepljenje jer neproporcionalno previše poreza ide Moskvi.

Ja sam da Rusija ostane cijela, jer je bez sukoba i krvoprolića za 50 godina većinski Muslimanska. Velika ironija sudbine jer su Rusi u nekim republikama SSSR-a i oblastima u samoj Rusiji bili ogromna većina prije 50 godina. Činjenca da će vremenom postati manjina u samoj Rusiji je jedna od velikih ironija sudbine. Heh... ima i onaj odličan ruski film sa tim nazivom...

Objektivni,

Drago mi je ako će to da bude tako kako si opisao. Ja lično smatram da narod Donbasa ne zaslužuje da bude iskroštavan od strane Kijeva i da vrijedni rudari Donbasa finansiraju lagodan život penzionera u čini se fašistički nastrojenom Lavovu recimo. Nek Galićani idu u Poljsku, nije im daleko, i hizmećare braću Poljake. Al jok, Galićani su višlja rasa, NJIH treba neko da hizmećari. Kako samo pate od viška vrijednosti....
Kaligula I

#12453 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Martinez_ wrote:
Kaligula I wrote:…dakle, ukrajinsko pitanje je tu…rodilo se i valja ga ljuljati…posto su za njegovo radjanje najzasluzniji Amerikanci i Rusi, molio bih sve diskutante na ovoj temi da iznesu svoje misljenje na pitanje;

"sto je cilj americke, a sto ruske vanjske politike u ovoj ukrajinskoj prici i da li ti ciljevi opravdavaju sredstva?"...

Cilj je: uništenje Rusije i zaposedanje njenih bogatstava.
...to je polovičan odgovor...nisi odgovorio za ruske ciljeve...
Kaligula I

#12454 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...vrli poznavaoci geografije na djelu...o preciznost nećemo...nismo sitničari... :lol: :lol:
Challenger__

#12455 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

harunn wrote:Zanimljiv video o Rusiji, situaciji u Ukrajini...

Harune, hvala.
General War

#12456 Re: Ukrajina

Post by General War »

Cyrax wrote:Jel ovo Mi-24 ili me oci varaju?
Stvarno trebas biti genijalac pa letiti nisko sa tom grbavom starudijom. :-)
Ono na klipu jeste Mi 24 u niskom preletu (ne varaju te oci)...ail ovaj klip nema nikakve veze sa obaranjem Mi 8.
Challenger__

#12457 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:Image

...vrli poznavaoci geografije na djelu...o preciznost nećemo...nismo sitničari... :lol: :lol:
A šta očekivati od kretenizovanih biorobota. Samo ekstremno glup može biti njihov.
daxon

#12458 Re: Ukrajina

Post by daxon »

japin_mutapi wrote:
daxon wrote:
sportman1 wrote:razlicito se gleda ovde na dogadjaje u ukrajini,ali da se rusija pita, bih ne bi ni postojala ili bi je bilo koliko bi dodik htio. :D
toliko o ruskoj pravdi.
Da, samo u slučaju BiH se Rusi ne pitaju, USA i EU se pitaju i odlučuju, a BiH opet postoji taman onoliko koliko Dodik i Čović hoće. :D
Toliko o USA i EU pravdi. :roll:
daxon

#12459 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:Image

A šta očekivati od kretenizovanih biorobota. Samo ekstremno glup može biti njihov.
Normalni ljudi sve i da to hoće, ne mogu biti ovoliki kreteni i debili poput ovih govana iz CNN-a :-)
Challenger__

#12460 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nekada su SAD bile utočište divova kao što je Solženjicin, a danas im je zaštitnički domet Pussy Riot. Ni EU nije za pohvalu. Do juče, jedna Austrija je davala Mocarta a danas daje Conchitu Wurst.

Image

Samo sistemskom kretenizacijom i idiotizacijom ljudi mogu gurati svoje neljudske "agende". Ili, kako bi to rekao Orvel "neznanje je moć".
General War

#12461 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Nekada su SAD bile utočište divova kao što je Solženjicin, a danas im je zaštitnički domet Pussy Riot. Ni EU nije za pohvalu. Do juče, jedna Austrija je davala Mocarta a danas daje Conchitu Wurst.

Image

Samo sistemskom kretenizacijom i idiotizacijom ljudi mogu gurati svoje neljudske "agende". Ili, kako bi to rekao Orvel "neznanje je moć".
:roll:
Ti bas upro sa svojim rasizmom, sovinizmom, homofobijom, xenofobijom...Ti sto ti rusi kriju te agende za narednih 100 godina, dovoljno govori o svemu.
Kaligula I

#12462 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.radiosvoboda.org/media/video/25405401.html

...ovako to izgleda kada idioti sebi umisle da im je jedina misija mijenjanje svijeta...a na kraju će završiti na nekoj 'lomači'...možda, čak, i majdanskoj... :izet:
Kaligula I

#12463 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.liveleak.com/view?i=2a4_1401550480

...ovdje se više ne zna čiji je u čijoj...Poljaci došli da oružano pomognu Novoruse... :-) Čokolino, zipa đale... :D
jastuk1

#12464 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Kaligula I wrote:http://www.liveleak.com/view?i=2a4_1401550480

...ovdje se više ne zna čiji je u čijoj...Poljaci došli da oružano pomognu Novoruse... :-) Čokolino, zipa đale... :D
Ma Sirizacija Ukrajine jedan kroz jedan.
Uzdred, odlična srtanica sa dosta info. Imaju i slike ubijenih Rusa iz bitke za Donjecki aerodrom... Komentari ispod naravno da povratiš...

Inače, meni su ovi događaji u Ukrajini postavili 2 GLUPA retorička pitanja koja mi se stalno motaju u glavi, a na koja još ne znam odgovor, pa ako slučajno nekome nešto padne na pamet nek me prosvijetli...

Naime, još su mi slike onih Mjadanovaca kako zimus protestuju na minus 25 iz dana u dan i iz noći u noć u Kijevu. Inače, prošla zima je kod nas bila preblaga ali je gore bila čak i nešto hladnija od njihovog superhladnog prosjeka. Znači kako, kako - nasil yani što bi Turci rekli, kako neko može biti toliko zadojen? Kako? Tolika mržnja, toliko visoko mišljenje o sebi? Osim možda ako puno piju pa onda zima nije problem... (Znam glupo pitanje)

Drugo glupo pitanje odnosno konstatacija - mislio sam da društva sa prosječnom starošću stanovništva od 39, 40 godina ne mogu ratovati jer nema kritične mase mladih da ratuju. Očigledno sam bio u krivu. :idea: :sad: Još malo pa će mi neko dokazat da je i drvena peć moguća... :-)

Evo i jedne produhovljene slikice, izvinjajem se ako je već bila al meni je pomalo cool u crno-humorskom maniru.

Image
Last edited by jastuk1 on 01/06/2014 01:34, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#12465 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kaligula I wrote:http://www.liveleak.com/view?i=2a4_1401550480

Nista cudno, ako znas ili si cuo, citao, o pokoljima Poljaka od strane Banderinih neonacista. Oceva i djedova danasnjih soldata kijevske hunte, Desnog sektora.

http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_o ... n_Volhynia

mali dio toga
sluga_okupatora

#12466 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Bandera je bio saradnik nacista i kvisling - nesto kao Nedic u Srbiji i njegova uloga u istoriji je opisana kao takva.
Ono sto se zaboravi kada se govori o pokoljima poljaka od strane UPA je sljedece;

"Timothy Snyder states that it is likely the UPA killed as many Ukrainians as it did Poles" kao i da "Polish self-defense units responded in kind; all conflicts resulted in Poles taking revenge on Ukrainian civilians".

Navodeci da je UPA ubijala samo poljake je jedna strana medalje - ova pojava je nesto kao kada se na sav glas prica o masakrima cetnika nad muslimanima u istocnoj Bosni a zaboravlja se pomenuti da su ti isti cetnici klali i u Srbiji (Vranic, Bolec, cacanski okrug, pomoravlje itd).
Objektivni navijac

#12467 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

sluga_okupatora wrote:Bandera je bio saradnik nacista i kvisling - nesto kao Nedic u Srbiji i njegova uloga u istoriji je opisana kao takva.
Ono sto se zaboravi kada se govori o pokoljima poljaka od strane UPA je sljedece;

"Timothy Snyder states that it is likely the UPA killed as many Ukrainians as it did Poles" kao i da "Polish self-defense units responded in kind; all conflicts resulted in Poles taking revenge on Ukrainian civilians".

Navodeci da je UPA ubijala samo poljake je jedna strana medalje - ova pojava je nesto kao kada se na sav glas prica o masakrima cetnika nad muslimanima u istocnoj Bosni a zaboravlja se pomenuti da su ti isti cetnici klali i u Srbiji (Vranic, Bolec, cacanski okrug, pomoravlje itd).
Niko nikada nije Banderu uporedio sa Nedicem. Njemci su Banderu uvijek izjednacavali sa Pavelicem.
Naravno da su poljski nacionalisti protiv Ukrajinaca i ukrajinskih nacionalista. Poljaci hoce svoju pokrajinu nazad od Ukrajine. Hoce podjelu Ukrajine sa Rusima. Naravno ,dobice cundaru. Samo nezavisna,suverena cjelovita Ukrajina pod ruskom zastitom dolazi u obzir.
sluga_okupatora

#12468 Re: Ukrajina

Objektivni navijac wrote:
sluga_okupatora wrote:Bandera je bio saradnik nacista i kvisling - nesto kao Nedic u Srbiji i njegova uloga u istoriji je opisana kao takva.

Niko nikada nije Banderu uporedio sa Nedicem. Njemci su Banderu uvijek izjednacavali sa Pavelicem.
Naravno da su poljski nacionalisti protiv Ukrajinaca i ukrajinskih nacionalista. Poljaci hoce svoju pokrajinu nazad od Ukrajine. Hoce podjelu Ukrajine sa Rusima. Naravno ,dobice cundaru. Samo nezavisna,suverena cjelovita Ukrajina pod ruskom zastitom dolazi u obzir.
U pravu si, nedaj boze ga uporediti sa Nedicem - tim revolucionarom, istinskim patriotom i borcem za slobodu :D
Znaci samo pod zastitom ruskom ili nikako, tako i treba samo objektivno i bez navijanja :D
Objektivni navijac

#12469 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:

U pravu si, nedaj boze ga uporediti sa Nedicem - tim revolucionarom, istinskim patriotom i borcem za slobodu :D
Znaci samo pod zastitom ruskom ili nikako, tako i treba samo objektivno i bez navijanja :D
Jbg,to je istorijski tako. Njemci ,savremenici su ga uvijek uporedjivali sa Pavelicem. Nedic je kvisling ali za Banderu i Pavelica je Majka Tereza. :D :izet:
Rusija je od stoljeca sedmoga,bila zastitnik i branitelj Ukrajine od svakoga zla : Mongola,Huna,Tatara,Turaka,Njemaca,Poljaka,Madjara i slicno. Ne sumnjamo da ce Rusija ,kao i ruski i ukrajinski narod opet uspjeti zastiti Ukrajinu :D
sluga_okupatora

#12470 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:
Jbg,to je istorijski tako. Njemci ,savremenici su ga uvijek uporedjivali sa Pavelicem. Nedic je kvisling ali za Banderu i Pavelica je Majka Tereza. :D :izet:
Rusija je od stoljeca sedmoga,bila zastitnik i branitelj Ukrajine od svakoga zla : Mongola,Huna,Tatara,Turaka,Njemaca,Poljaka,Madjara i slicno. Ne sumnjamo da ce Rusija ,kao i ruski i ukrajinski narod opet uspjeti zastiti Ukrajinu :D

K'o sto su "stitili" madjare, poljake, rumune i ine nakon drugog svjetskog rata? :D
Nesto se svi guraju ko ce prije da uleti pod "zastitu" Rusije :lol:
Objektivni navijac

#12471 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:
sluga_okupatora wrote:

K'o sto su "stitili" madjare, poljake, rumune i ine nakon drugog svjetskog rata? :D
Nesto se svi guraju ko ce prije da uleti pod "zastitu" Rusije :lol:
Jok :oops: Drugi svjetski rat,Varsavski ugovor,SSSR nema veze sa ovim. Rusija i Ukrajina su dva prsta jedne ruke. Jedan narod u dvije zemlje. Dvije zemlje,jedno srce . Jedna dusa u dva tijela. :D

Pa eto Kazahstan,Bjelorusija su sa Rusima i bolja polovina Ukrajine. Zainteresirani su Jermenija i vecina bivsih sovjetskih azijskih republika. Evil empire is back :D :izet:
Last edited by Objektivni navijac on 01/06/2014 10:49, edited 1 time in total.
Martinez_

#12472 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

jastuk1 wrote: Naravno jer u suštini ni ne griješiš. Interesantno je to što kažeš da je Rusija ista kao Srbija 90- tih. Ako je to stvarno tako, onda je raspad Rusije zagarantovan. Rusi, ako hoće da zadrže Rusiju u ovim okvirima moraju biti maksimalne kosmopolite i dovesti u red svoje naciste i skinheadse koji ubijaju strance po Rusiji. Time samo sebe sve više izoluju i ustvari ubijaju svoju budućnost.

Rusi moraju, moraju biti kosmopolite zbog demografske crne rupe u kojoj se nalaze. Budu li agresivni i nacionalisti, mnoge oblasti, okruzi i republike će putem ocjepljenja. Čak i neke poput Tatarstana koji bilježi izuzetan ekonomski rast mogu željeti ocjepljenje jer neproporcionalno previše poreza ide Moskvi.

Ja sam da Rusija ostane cijela, jer je bez sukoba i krvoprolića za 50 godina većinski Muslimanska. Velika ironija sudbine jer su Rusi u nekim republikama SSSR-a i oblastima u samoj Rusiji bili ogromna većina prije 50 godina. Činjenca da će vremenom postati manjina u samoj Rusiji je jedna od velikih ironija sudbine. Heh... ima i onaj odličan ruski film sa tim nazivom...

Objektivni,

Drago mi je ako će to da bude tako kako si opisao. Ja lično smatram da narod Donbasa ne zaslužuje da bude iskroštavan od strane Kijeva i da vrijedni rudari Donbasa finansiraju lagodan život penzionera u čini se fašistički nastrojenom Lavovu recimo. Nek Galićani idu u Poljsku, nije im daleko, i hizmećare braću Poljake. Al jok, Galićani su višlja rasa, NJIH treba neko da hizmećari. Kako samo pate od viška vrijednosti....

Smešna su poređenja Rusije i Srbije 90-ih. Prvo, muslimanima je sa Putinom dobro. I zašto bi i većinski muslimani sutra mrzeli Rusiju?

Jedna jako bitna stvar koja se zanemaruje: da li je muslimanima, kao konzervativnoj zajednici, bliži Putinov konzervativizam koji u potpunosti respektuje i druge religije...ili zapadnjačka agresivna ateistička LGBT propaganda koja ništa ne poštuje? Gde će prosečan musliman sutra sa svojom porodicom radije živeti, u kom sistemu?
Kaligula I wrote:
Martinez_ wrote:

Cilj je: uništenje Rusije i zaposedanje njenih bogatstava.
...to je polovičan odgovor...nisi odgovorio za ruske ciljeve...
[/quote]

Pa zar je potrebno? Odbrana od pokušaja prezaduženih zapadnjaka da ih porobe i pokore.
Last edited by Martinez_ on 01/06/2014 10:50, edited 1 time in total.
Challenger__

#12473 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Vrši se dodatni pritisak na Francusku da ne izruči brodove Rusiji.

- Prodajte brodove, ne dajte Rusima

Ovi patetični jadnici prave karikaturu od planete, međunarodnih zakona, slobodnog tržišta i trgovine.
Last edited by Challenger__ on 01/06/2014 10:57, edited 1 time in total.
Challenger__

#12474 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Evil empire is back
Evil empire my ass. "Evile emipire" samo iz perspektive psihopata koji su naumili da uspostave globalnu vladavinu. Nije prošao Hitlerov "Neue Weltordnung" neće ni njihov "New World Order".
Challenger__

#12475 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Na Krimu flota, a uz obalu Krima plin i nafta. Pučiraš predsjednika i vladu, ukradeš tuđe poslaničke kartice i promjeniš status Krima... I sad, umjesto da se baškari "američka" (čitaj oligarška) flota po Krimu, umjesto da "američke" (čitaj oligarške) kompanije eksploatišu plin, naftu oko Krima i tako zauzmu rusku poziciju u Evropi, RF se drznula da ih u tome spriječi... :shock: Kakav varvarizam, kakav fašizam! E, zato im ne treba dati Mistrale i ostale igračke...

PRE-JA-DNO. Prejadno!
Post Reply