Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#12451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Warashii wrote:
kingofsnake wrote:
saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.

Samo mi još odgovorite kad ste već tu, zbog čega je HRT kanal otvoren u Vitezu i Mostaru a često zatamnjen u Sarajevu?
U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.
U Zenici je bio slican uslov, zapravo su bile Arena Sport kanali, kojih vise nema :izet: .
A bilo puno zivlja koji su gledali Arene .

:thumbup:
Telemach

#12452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stroga normala wrote:@Telemach

Jel kvalitet signala 62 dovoljan, treba li to biti bolje?

@Tiger 033 imam i ja te linije na Prva TV kanalu
@stroga normala

Ukoliko se Vaše pitanje odnosi na D3v2 uređaj, kvalitet signala 62 je optimalan i uredan.

Srdačan pozdrav,
kakavdanakneiskustvu

#12453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:
kingofsnake wrote:Teško da ću je naći Znam ja da se krši zakon, krše i ugovor koji si potpisao sa njima, ali ih boli klinac. Mislim da ste me pogrešno shvatili, ne branim ja njih, samo kažem kakva je realnost. Ako ti se ne sviđa, traži drugo, to je politika.
Da se razumijemo... NE krivim ja ovdje Telemach on samo koristi situaciju...NAJVECI I JEDINI KRIVAC JE "RAK" :izet: (ne)znam zasto uopce postoji :?: koji ce nam qrac kad ima ovlasti i moze da regulira, SAMO na relaciji 3-ce tramvaja :evil: :bih:

istina
Telemach

#12454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području ulice Avde Palića-Sarajevo. Tehničari su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
kingofsnake

#12455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kingofsnake »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području ulice Avde Palića-Sarajevo. Tehničari su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
Šta je svrha ovih objava? Oni koje interesuje tj. stanovnici ulica koje navodite, znaju da nemaju signala.
Maharadza

#12456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kingofsnake wrote:

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
Šta je svrha ovih objava? Oni koje interesuje tj. stanovnici ulica koje navodite, znaju da nemaju signala.
Bacanje šuplje kao da nešto rade! :mrgreen:
holowey

#12457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

kingofsnake wrote:

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
znas ono kad se zapitas "jeli do mene ili do njih?"... ili smatras da nema sanse da je do tebe nego da je uvijek do njih?
kingofsnake

#12458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kingofsnake »

holowey wrote:
kingofsnake wrote: Šta je svrha ovih objava? Oni koje interesuje tj. stanovnici ulica koje navodite, znaju da nemaju signala.
znas ono kad se zapitas "jeli do mene ili do njih?"... ili smatras da nema sanse da je do tebe nego da je uvijek do njih?
Pa ako mi nestane internet signala, kako da ja vidim ovu objavu? A i smatram da nema šanse da je do mene, jer plaćam redovno, tako da je uvijek do njih.
holowey

#12459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

kingofsnake wrote:
holowey wrote:
kingofsnake wrote: Šta je svrha ovih objava? Oni koje interesuje tj. stanovnici ulica koje navodite, znaju da nemaju signala.
Pa ako mi nestane internet signala, kako da ja vidim ovu objavu? A i smatram da nema šanse da je do mene, jer plaćam redovno, tako da je uvijek do njih.
znaci nema sanse da si pomjerio tv/komodu pa kabl iskocio? ili da je komsija ceprkao nesto i prekinuo kabl? ako placas redovno takve stvari se ne mogu desiti?

smetaju ti ovakve obavijesti? stavi korisnika telemach na ignore
kingofsnake

#12460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kingofsnake »

holowey wrote:
smetaju ti ovakve obavijesti? stavi korisnika telemach na ignore
Veoma male su šanse.
Ne smetaju mi, pitao sam koja je svrha. I to sam pitao @Telemach, a ne tebe. Pa dopusti da mi on/ona odgovori ako želi.
Tiger 033

#12461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Meni NE smeta...cak sta vise ovaj vid komunikacije mi se VEOMA DOPADA :thumbup: ako imas problem ljudi ga pokusaju maximalno brzo rijesiti,usteda na tel. itd... kolega @Telemach za svaku poHvalu :thumbup: a "nadlezni sektor" ima "pozdrav" od Mamica ;-)
Maharadza

#12462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

@TM: Može li objašnjenje zašto na Discovery World kanalu radi uredno faking Rumunski titl :shock: a ne radi Engleski...kada to rumunski postade svjetski jezik u pm?! :run:
DON_eARL

#12463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Maharadza wrote:@TM: Može li objašnjenje zašto na Discovery World kanalu radi uredno faking Rumunski titl :shock: a ne radi Engleski...kada to rumunski postade svjetski jezik u pm?! :run:
Vjerovatno jer Rumuni drže prava na kanal u ovom dijelu Europe i isti distribuiraju dalje...
Telemach

#12464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maharadza wrote:@TM: Može li objašnjenje zašto na Discovery World kanalu radi uredno faking Rumunski titl :shock: a ne radi Engleski...kada to rumunski postade svjetski jezik u pm?! :run:
@Maharadza

Vaš upit je proslijeđen nadležnom sektoru. Hvala Vam na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
Maharadza

#12465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Telemach wrote:
@Maharadza

Vaš upit je proslijeđen nadležnom sektoru. Hvala Vam na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
Zahvaljujem i daj recite im da ako već nema naših titlova da omoguće izbor makar engleskog kao globalnog jezika br.1 kojeg' većina nas itekako razumije! :thumbup:
Telemach

#12466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području ulice Vogošćanskih odreda-Sarajevo. Tehničari su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
Mustang1

#12467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Je'l jos nekome na prvoj plus,dm.u i jos nekim kanalima pise da uredjan na dobija signal .. Dok ostali idu OK ?
kakavdanakneiskustvu

#12468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakaljin wrote:
kingofsnake wrote:

Samo mi još odgovorite kad ste već tu, zbog čega je HRT kanal otvoren u Vitezu i Mostaru a često zatamnjen u Sarajevu?
U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.
Hrvata ima i u drugim dijelovima BiH, tako da to ne pije vode.

Niko ne moze na nesto pristati sto krsi zakon drzave Bosne i Hercegovine. Tako da i to ne pije vode.

Telemach je izgleda dobio ovlaštenje da određuje gdje ima a gdje nama hrvata
kakavdanakneiskustvu

#12469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kingofsnake wrote:
kingofsnake wrote:

sve to je tako i u zenici,preuzeli sve od telekabela,osim što nema puno hrvata,pa zatamnjuju redovno,valjda hrvati u zenici nisu dovoljno bitni
A i ima ih manje, HDZ nije bitan faktor u vlasti, ne drže zeničku privredu itd...[/quote]

pa nema ih puno manje nego u npr. busiovači,@Telemach nam nije rekao da te regulative kojima se oni vode obraćaju pažnju na pol. stranke i to ko drži privredu u kojem gradu,samo da moraju zbog interesa nekog naroda to raditi
kakavdanakneiskustvu

#12470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Maharadza wrote:
kingofsnake wrote:

Hvala vam na strpljenju,

Srdačan pozdrav,
Bacanje šuplje kao da nešto rade! :mrgreen:

otprilike tako
kakavdanakneiskustvu

#12471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:Meni NE smeta...cak sta vise ovaj vid komunikacije mi se VEOMA DOPADA :thumbup: ako imas problem ljudi ga pokusaju maximalno brzo rijesiti,usteda na tel. itd... kolega @Telemach za svaku poHvalu :thumbup: a "nadlezni sektor" ima "pozdrav" od Mamica ;-)

pohvala i od mene,još da odgovori na sva pitanja gdje bi mu bio kraj
bato99

#12472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

ovaj Telemach počinje da živi od stare slave :sad: nikakvih noviteta odavno nema :evil:
veljaca

#12473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

kingofsnake wrote:
holowey wrote:
:thumbup:

Slazem se u potpunosti. Ja kada nestane signal okrenem 1360 i ne cekam ovdje informaciju, jer tada kada to citam imam signal. Mislim da je ovdje do zelje sa strane Telemacha da mi vidimo da nesto rade .... Bolje bi bilo da poboljsaju usluge jer svaki korisnik usluga bira alternativnu ako nije zadovoljan osnovnim davaocem usluge. Bilo bi dobro da se i ovo proslijedi nadleznom sektoru.
avaks

#12474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Neka oni i ovdje objavljuju, ne vidim u čemu je problem ako neko ne želi da troši kredit i zove da provjeri je li neki globalni problem ili individualni.
Što se tiče noviteta fakat su se uspavali tj. nadležni sektor očigledno stavlja na ignore ovo što mu se proslijedi. Pa samo ako gledamo sestrinske firme dragog nam Telemaha, odmakli su dosta u ponudi.
Koliko ja vidim samo novi korisnici su u povlaštenom odnosu i to je strategija "nadležnog sektora" da privuče što više novih korisnika dok se starim daje samo na kapaljku. Alternative većina nema i oni su toga svjesni jer su pokupovali te alternativne provajdere pa sada mogu da kunjaju polako. Samo se nadam da će BH Telekom uvesti Sport Klubove pa će onda morati dobro da se trznu jer zbog SK i monopola i jesu tu gdje jesu...

Proslijedite nadležnom sektoru da se malo trzne. Lijep pozdrav od nezadovoljnih korisnika!

P.s.
Još nisam dobio odgovor na postavljena pitanja :twisted:
Tiger 033

#12475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

avaks wrote:to je strategija "nadležnog sektora"
za "nadležni sektor"

Locked