Besmislica bez granica. SAA je bila dok Irana i Rusa nije bilo na mapi. Jedno su cionističko-tursko američki kurtoni ("FSA", AQ, ISIL...) a nešto sasvim drugo SAA.nikad_vise wrote:ali price da je SAA neki bitan faktor u ovoj jednacini je smijesna.Oni su jednostavno Irancima i Rusima ono sto su SDF i YPG bio Amerima,qurton pa hajd,.
Sirija vol. 2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#124351 Re: Sirija vol. 2
- fosna2014
#124352 Re: Sirija vol. 2
Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.sarajevoxxxx wrote:U toku žestoko bombardovanje Damaska, najveće u zadnjih nekoliko mjeseci!
- Challenger_
#124353 Re: Sirija vol. 2
Hajd' ne budali.sarajevoxxxx wrote:U toku žestoko bombardovanje Damaska, najveće u zadnjih nekoliko mjeseci!
-
sarajevoxxxx
#124354 Re: Sirija vol. 2
Navodno Asadovi položaji u zapadnoj Guti su bombardovani.
- Challenger_
#124355 Re: Sirija vol. 2
Posljednje utočište "revolucionara" i "mumina": genocidni i fašistički izraelski režim.fosna2014 wrote:Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.
- fosna2014
#124356 Re: Sirija vol. 2
Navodno. Kako da ne.sarajevoxxxx wrote:Navodno Asadovi položaji u zapadnoj Guti su bombardovani.
- fosna2014
#124357 Re: Sirija vol. 2
Braća poderanih gaća.Challenger_ wrote:Posljednje utočište "revolucionara" i "mumina": genocidni i fašistički izraelski režim.fosna2014 wrote:Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.
- Challenger_
#124358 Re: Sirija vol. 2
Ništa je ovo. Pravi napad se treba očekivati kada otpočne napad u Ukrajini. Ovo je samo loše testiranje.Breaking | Syrian air defense Intercept Missiles Near Damascus
_______
Ah, da. Ne mogu SAA, Kurdi i Rusi igrati zajedno, taj dio Sirije je Donald ostavio "Erdoanu u amanet".
- fosna2014
#124359 Re: Sirija vol. 2
U najvecem napadu Zidova u zadnjih par godina ispaljeno „lipo“ 5 raketa od kojih je jedna pala na tlo Sirije.
Eno Savo čuči na twitteru i broji. Kae‘ dajte šestu braćo Izraelićani!
Eno Savo čuči na twitteru i broji. Kae‘ dajte šestu braćo Izraelićani!
- Challenger_
#124360 Re: Sirija vol. 2
Da, to mi nije palo na pamet. Napad na Božić.Syrian Air Defense VS an attempted attack by Israeli warplanes on Christmas Day.
Vidi se da su cionisti i tekfirdžije (i wahhabi i ikhvani) JEDNA TE ISTA FELA, jedna vjera, jedan "ummet".
- nikad_vise
#124361 Re: Sirija vol. 2
SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.Vec su bili na izdisaju,i dobro je sto se umijesao Iran a kasnije i Rusija jer siguran sam da Sirija pod tim novim vodstvom koje bi bilo postavljeno nebi radila u interesu Irana i Hezbollaha nego Izraela.Brzo bi oni nasli zajednicki jezik s cifutima u borbi protiv "mrskih" sijja.SAD jest podrzao gore navedene,mislim da im je ISIS jednostavno posluzio kao dobar alibi da udju u Siriju i zauzmu istok Sirije.Mozda je negdje u pozadini bila i ideja stvaranja velikog Kurdistana posto su poklopili bili i iracki i Sirijski dio Kurda ali negdje se ta strategija izgubila u medjuvremenu.Sa tolikom teritorijom izmedju Sirije,Irana,Turske,i ostalih zemalja u okrezenju,mogli su napraviti komotno novi Izrael od njih.Mogli ali nisu,ne sto nisu zeljeli nego sto se nije odigralo onako kako su zamislili.Challenger_ wrote:Besmislica bez granica. SAA je bila dok Irana i Rusa nije bilo na mapi. Jedno su cionističko-tursko američki kurtoni ("FSA", AQ, ISIL...) a nešto sasvim drugo SAA.nikad_vise wrote:ali price da je SAA neki bitan faktor u ovoj jednacini je smijesna.Oni su jednostavno Irancima i Rusima ono sto su SDF i YPG bio Amerima,qurton pa hajd,.
- Challenger_
- Challenger_
#124363 Re: Sirija vol. 2
Apsolutno netačno! Kusair je došao NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE od izbijanja rata, u drugoj polovini maja 2013, kada su Orke iz više od 80 zemalja hametice upadale u Siriju, sa četiri strane, u desetinama hiljada. Ma ti pričaš napamet. Ne znaš ti to. Imaš mahanje i odjavu.nikad_vise wrote:SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.
Zdra'ooooo...
_______
Last edited by Challenger_ on 25/12/2018 22:04, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
#124364 Re: Sirija vol. 2
Ne znam koliko si pratio, jucer ili prekjucer, su se vratili kuci ruski vojnici, njih 150, mislim da je to ekipa koja je obucavala sirijsku vojsku za rad sa S 300 sistemima...mislim da su odmah dobili probu od strane cionisticke aviacije, da vide koliko su spremni...!??!Challenger_ wrote:Da, to mi nije palo na pamet. Napad na Božić.Syrian Air Defense VS an attempted attack by Israeli warplanes on Christmas Day.
Vidi se da su cionisti i tekfirdžije (i wahhabi i ikhvani) JEDNA TE ISTA FELA, jedna vjera, jedan "ummet".
- Challenger_
#124365 Re: Sirija vol. 2
Mislim da su ovo sve samo testovi a da će haos nastati onda kada cionisti, sateliti i kmetovi pokrenu rat na dva fronta (Ukrajina, Sirija).Kaligrafija wrote:Ne znam koliko si pratio, jucer ili prekjucer, su se vratili kuci ruski vojnici, njih 150, mislim da je to ekipa koja je obucavala sirijsku vojsku za rad sa S 300 sistemima...mislim da su odmah dobili probu od strane cionisticke aviacije, da vide koliko su spremni...!??!
- nikad_vise
#124366 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam da si definitivno ozbiljniji forumas,al hajd..ocito neka Asadova verzija KikibomboneChallenger_ wrote:Apsolutno netačno! Kusair je došao NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE od izbijanja rata, u drugoj polovini maja 2013, kada su Orke iz više od 80 zemalja hametice upadale u Siriju, sa četiri strane, u desetinama hiljada. Ma ti pričaš napamet. Ne znaš ti to. Imaš mahanje i odjavu.nikad_vise wrote:SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.
Zdra'ooooo...
_______
-
sarajevoxxxx
#124367 Re: Sirija vol. 2
Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:

- Challenger_
#124368 Re: Sirija vol. 2
Oborenog/pogođenog projektila.sarajevoxxxx wrote:Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:
_____
Na donjem snimku se vidi momenat kada sirijska PVO/PZO pogađa neprijateljski projektil.
-
sarajevoxxxx
#124369 Re: Sirija vol. 2
Čuj dobro je što su došli Iran i Rusija jer bi oni radili u korist čifuta. Ono, koga briga stotine hiljada osoba koje su fašisti iz Rusije i Irana pobili, bitno je da si protif čifutanikad_vise wrote:SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.Vec su bili na izdisaju,i dobro je sto se umijesao Iran a kasnije i Rusija jer siguran sam da Sirija pod tim novim vodstvom koje bi bilo postavljeno nebi radila u interesu Irana i Hezbollaha nego Izraela.Brzo bi oni nasli zajednicki jezik s cifutima u borbi protiv "mrskih" sijja.SAD jest podrzao gore navedene,mislim da im je ISIS jednostavno posluzio kao dobar alibi da udju u Siriju i zauzmu istok Sirije.Mozda je negdje u pozadini bila i ideja stvaranja velikog Kurdistana posto su poklopili bili i iracki i Sirijski dio Kurda ali negdje se ta strategija izgubila u medjuvremenu.Sa tolikom teritorijom izmedju Sirije,Irana,Turske,i ostalih zemalja u okrezenju,mogli su napraviti komotno novi Izrael od njih.Mogli ali nisu,ne sto nisu zeljeli nego sto se nije odigralo onako kako su zamislili.Challenger_ wrote:Besmislica bez granica. SAA je bila dok Irana i Rusa nije bilo na mapi. Jedno su cionističko-tursko američki kurtoni ("FSA", AQ, ISIL...) a nešto sasvim drugo SAA.nikad_vise wrote:ali price da je SAA neki bitan faktor u ovoj jednacini je smijesna.Oni su jednostavno Irancima i Rusima ono sto su SDF i YPG bio Amerima,qurton pa hajd,.
To isto ono kada se lokalni mafijaš hvali kako je napravio džamiju od novca kojeg je zaradio mitom i korupcijom ili prodavajući drogu.Ono vidi džamije kako je lijepa, koga briga kako je zaradio novac
- Challenger_
#124370 Re: Sirija vol. 2
- Menbidž, Amerikanci su još uvijek u gradu:
- Sirijska PVO:
LINK
Kruže tvrdnje da su projektile ispalili iz vazdušnog prostora Libana a za sada nema info da su nešto i pogodili, odnosno da ih je sirijska PVO uspješno rušila za šta postoji masa video-dokaza.
_____In response to all the rumors, the coalition forces are conducting a tour of Manbij city to prove that they are still
- Sirijska PVO:
#BREAKING: Finally I got video evidence that Pantsir-S2 SAM systems managed to shoot down Delilah cruise missiles during first round of #Israel Air Force airstrikes against a #Syrian weapon factory near #Damascus.
Kruže tvrdnje da su projektile ispalili iz vazdušnog prostora Libana a za sada nema info da su nešto i pogodili, odnosno da ih je sirijska PVO uspješno rušila za šta postoji masa video-dokaza.
- Challenger_
#124371 Re: Sirija vol. 2
Isti izvor.
Only those airstrikes which #Israel Air Force's F-16Is have employed GBU-39 Small Diameter Bombs, were 100% successful. Delilah cruise missiles can easily being shot down by Pantsir S1 and S2 short range SAM systems. To drop GBU-39s, the F-16Is need to fly dangerously high.
- nikad_vise
#124372 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je dobro da su dosli,s obzirom da je revolucija bila oteta od onih koji su je podigli.Onog momenta kad je pocelo plansko dovlacenje ISIS-a jasno je bilo da bi svi oni koji ne podrzavaju tu bolesnu ideologiju ostali bez glava.Ocito je neko zelio da i pod cijenu totalnog istrebljenja siita i alevita sprovede svoj plan u djelo.Sunit sam ali sam uvijek blizi ideji koja daje i minimum nade da muslimani ne treba da ubijaju jedni druge nego onoj drugoj da siiti-ma treba osjecati glave.sarajevoxxxx wrote:
Čuj dobro je što su došli Iran i Rusija jer bi oni radili u korist čifuta. Ono, koga briga stotine hiljada osoba koje su fašisti iz Rusije i Irana pobili, bitno je da si protif čifuta![]()
To isto ono kada se lokalni mafijaš hvali kako je napravio džamiju od novca kojeg je zaradio mitom i korupcijom ili prodavajući drogu.Ono vidi džamije kako je lijepa, koga briga kako je zaradio novacha ja
-
sarajevoxxxx
#124373 Re: Sirija vol. 2
Da, Izrael poslao jasnu poruku. ''Ne zanima nas niti nas je briga za S-300, udarat ćemo vas i dalje kada i gdje hoćemo.Smatramo vas zločincima, prijetnjom, gazit ćemo vas sve dok Iran ne izađe iz Sirije''.Challenger_ wrote:Oborenog/pogođenog projektila.sarajevoxxxx wrote:Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:
_____
Na donjem snimku se vidi momenat kada sirijska PVO/PZO pogađa neprijateljski projektil.
LINK
Odgovor Asada naravno kao i uvijek, sagne glavu kada udara jači, a diže avione i bombarduje svoj narod već sedam godina.
Definitivno sirijski režim je čisti fašizam kakav se nije na planeti pojavio. Jedno zaista veliko zlo kojem se svijet mora suprostaviti.
Tolika količina licemjerstva i kukaavičluka i iživljavanja nad civilima nikada nije viđena.
Neko ovdje spominje rješavanje sirijskog rata po principu našeg ''Dejtona''
- Challenger_
#124374 Re: Sirija vol. 2
- Ovaj pokušaj barbarskog i fašističkog napada na jedan grad i jednu zemlju na veliki vjerski praznik, nije poremetio atmosferu u Damasku:
From one of the streets in Damascus within the first moments of the Israeli aggression
- Challenger_
#124375 Re: Sirija vol. 2
Ne udaraju Savo, ne udaraju. Pokušavaju, sa velike distance (zapadni Liban), evo drugi put od obaranja ruskog Iljušina, ali bezuspješno.sarajevoxxxx wrote:Da, Izrael poslao jasnu poruku. ''Ne zanima nas niti nas je briga za S-300, udarat ćemo vas i dalje kada i gdje hoćemo.