Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#124351 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

nikad_vise wrote:ali price da je SAA neki bitan faktor u ovoj jednacini je smijesna.Oni su jednostavno Irancima i Rusima ono sto su SDF i YPG bio Amerima,qurton pa hajd,.
Besmislica bez granica. SAA je bila dok Irana i Rusa nije bilo na mapi. Jedno su cionističko-tursko američki kurtoni ("FSA", AQ, ISIL...) a nešto sasvim drugo SAA.
fosna2014

#124352 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:U toku žestoko bombardovanje Damaska, najveće u zadnjih nekoliko mjeseci!
Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.
Challenger_

#124353 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:U toku žestoko bombardovanje Damaska, najveće u zadnjih nekoliko mjeseci!
Hajd' ne budali.
sarajevoxxxx

#124354 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno Asadovi položaji u zapadnoj Guti su bombardovani.
Challenger_

#124355 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

fosna2014 wrote:Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.
Posljednje utočište "revolucionara" i "mumina": genocidni i fašistički izraelski režim.
fosna2014

#124356 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:Navodno Asadovi položaji u zapadnoj Guti su bombardovani.
Navodno. Kako da ne.
fosna2014

#124357 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Challenger_ wrote:
fosna2014 wrote:Naravno. Ovo ni WW2 jos nije dozivio.
Posljednje utočište "revolucionara" i "mumina": genocidni i fašistički izraelski režim.
Braća poderanih gaća.
Challenger_

#124358 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Breaking | Syrian air defense Intercept Missiles Near Damascus
Ništa je ovo. Pravi napad se treba očekivati kada otpočne napad u Ukrajini. Ovo je samo loše testiranje.

_______

Ah, da. Ne mogu SAA, Kurdi i Rusi igrati zajedno, taj dio Sirije je Donald ostavio "Erdoanu u amanet".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fosna2014

#124359 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

U najvecem napadu Zidova u zadnjih par godina ispaljeno „lipo“ 5 raketa od kojih je jedna pala na tlo Sirije.

Eno Savo čuči na twitteru i broji. Kae‘ dajte šestu braćo Izraelićani!
Challenger_

#124360 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Syrian Air Defense VS an attempted attack by Israeli warplanes on Christmas Day.
Da, to mi nije palo na pamet. Napad na Božić.

Vidi se da su cionisti i tekfirdžije (i wahhabi i ikhvani) JEDNA TE ISTA FELA, jedna vjera, jedan "ummet".
nikad_vise

#124361 Re: Sirija vol. 2

Post by nikad_vise »

Challenger_ wrote:
nikad_vise wrote:ali price da je SAA neki bitan faktor u ovoj jednacini je smijesna.Oni su jednostavno Irancima i Rusima ono sto su SDF i YPG bio Amerima,qurton pa hajd,.
Besmislica bez granica. SAA je bila dok Irana i Rusa nije bilo na mapi. Jedno su cionističko-tursko američki kurtoni ("FSA", AQ, ISIL...) a nešto sasvim drugo SAA.
SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.Vec su bili na izdisaju,i dobro je sto se umijesao Iran a kasnije i Rusija jer siguran sam da Sirija pod tim novim vodstvom koje bi bilo postavljeno nebi radila u interesu Irana i Hezbollaha nego Izraela.Brzo bi oni nasli zajednicki jezik s cifutima u borbi protiv "mrskih" sijja.SAD jest podrzao gore navedene,mislim da im je ISIS jednostavno posluzio kao dobar alibi da udju u Siriju i zauzmu istok Sirije.Mozda je negdje u pozadini bila i ideja stvaranja velikog Kurdistana posto su poklopili bili i iracki i Sirijski dio Kurda ali negdje se ta strategija izgubila u medjuvremenu.Sa tolikom teritorijom izmedju Sirije,Irana,Turske,i ostalih zemalja u okrezenju,mogli su napraviti komotno novi Izrael od njih.Mogli ali nisu,ne sto nisu zeljeli nego sto se nije odigralo onako kako su zamislili.
Challenger_

#124362 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_

#124363 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

nikad_vise wrote:SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.
Apsolutno netačno! Kusair je došao NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE od izbijanja rata, u drugoj polovini maja 2013, kada su Orke iz više od 80 zemalja hametice upadale u Siriju, sa četiri strane, u desetinama hiljada. Ma ti pričaš napamet. Ne znaš ti to. Imaš mahanje i odjavu.

Zdra'ooooo...

_______
Last edited by Challenger_ on 25/12/2018 22:04, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#124364 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Challenger_ wrote:
Syrian Air Defense VS an attempted attack by Israeli warplanes on Christmas Day.
Da, to mi nije palo na pamet. Napad na Božić.

Vidi se da su cionisti i tekfirdžije (i wahhabi i ikhvani) JEDNA TE ISTA FELA, jedna vjera, jedan "ummet".
Ne znam koliko si pratio, jucer ili prekjucer, su se vratili kuci ruski vojnici, njih 150, mislim da je to ekipa koja je obucavala sirijsku vojsku za rad sa S 300 sistemima...mislim da su odmah dobili probu od strane cionisticke aviacije, da vide koliko su spremni...!??!
Challenger_

#124365 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kaligrafija wrote:Ne znam koliko si pratio, jucer ili prekjucer, su se vratili kuci ruski vojnici, njih 150, mislim da je to ekipa koja je obucavala sirijsku vojsku za rad sa S 300 sistemima...mislim da su odmah dobili probu od strane cionisticke aviacije, da vide koliko su spremni...!??!
Mislim da su ovo sve samo testovi a da će haos nastati onda kada cionisti, sateliti i kmetovi pokrenu rat na dva fronta (Ukrajina, Sirija).
nikad_vise

#124366 Re: Sirija vol. 2

Post by nikad_vise »

Challenger_ wrote:
nikad_vise wrote:SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.
Apsolutno netačno! Kusair je došao NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE od izbijanja rata, u drugoj polovini maja 2013, kada su Orke iz više od 80 zemalja hametice upadale u Siriju, sa četiri strane, u desetinama hiljada. Ma ti pričaš napamet. Ne znaš ti to. Imaš mahanje i odjavu.

Zdra'ooooo...

_______
Mislio sam da si definitivno ozbiljniji forumas,al hajd..ocito neka Asadova verzija Kikibombone :D
sarajevoxxxx

#124367 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:

Image
Challenger_

#124368 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:
Oborenog/pogođenog projektila.

_____

Na donjem snimku se vidi momenat kada sirijska PVO/PZO pogađa neprijateljski projektil.

:arrow: LINK
sarajevoxxxx

#124369 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

nikad_vise wrote:
Challenger_ wrote:
SAA je bila i bila bi nekoliko sedmica da odmah nisu uletili Hezbollah koji je odradio Kuseir i IRCG.Vec su bili na izdisaju,i dobro je sto se umijesao Iran a kasnije i Rusija jer siguran sam da Sirija pod tim novim vodstvom koje bi bilo postavljeno nebi radila u interesu Irana i Hezbollaha nego Izraela.Brzo bi oni nasli zajednicki jezik s cifutima u borbi protiv "mrskih" sijja.SAD jest podrzao gore navedene,mislim da im je ISIS jednostavno posluzio kao dobar alibi da udju u Siriju i zauzmu istok Sirije.Mozda je negdje u pozadini bila i ideja stvaranja velikog Kurdistana posto su poklopili bili i iracki i Sirijski dio Kurda ali negdje se ta strategija izgubila u medjuvremenu.Sa tolikom teritorijom izmedju Sirije,Irana,Turske,i ostalih zemalja u okrezenju,mogli su napraviti komotno novi Izrael od njih.Mogli ali nisu,ne sto nisu zeljeli nego sto se nije odigralo onako kako su zamislili.
Čuj dobro je što su došli Iran i Rusija jer bi oni radili u korist čifuta. Ono, koga briga stotine hiljada osoba koje su fašisti iz Rusije i Irana pobili, bitno je da si protif čifuta :-)

To isto ono kada se lokalni mafijaš hvali kako je napravio džamiju od novca kojeg je zaradio mitom i korupcijom ili prodavajući drogu.Ono vidi džamije kako je lijepa, koga briga kako je zaradio novac :-) ha ja
Challenger_

#124370 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Menbidž, Amerikanci su još uvijek u gradu:
In response to all the rumors, the coalition forces are conducting a tour of Manbij city to prove that they are still
_____

- Sirijska PVO:
#BREAKING: Finally I got video evidence that Pantsir-S2 SAM systems managed to shoot down Delilah cruise missiles during first round of #Israel Air Force airstrikes against a #Syrian weapon factory near #Damascus.

Kruže tvrdnje da su projektile ispalili iz vazdušnog prostora Libana a za sada nema info da su nešto i pogodili, odnosno da ih je sirijska PVO uspješno rušila za šta postoji masa video-dokaza.
Challenger_

#124371 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Image

Only those airstrikes which #Israel Air Force's F-16Is have employed GBU-39 Small Diameter Bombs, were 100% successful. Delilah cruise missiles can easily being shot down by Pantsir S1 and S2 short range SAM systems. To drop GBU-39s, the F-16Is need to fly dangerously high.
Isti izvor.
nikad_vise

#124372 Re: Sirija vol. 2

Post by nikad_vise »

sarajevoxxxx wrote:
Čuj dobro je što su došli Iran i Rusija jer bi oni radili u korist čifuta. Ono, koga briga stotine hiljada osoba koje su fašisti iz Rusije i Irana pobili, bitno je da si protif čifuta :-)

To isto ono kada se lokalni mafijaš hvali kako je napravio džamiju od novca kojeg je zaradio mitom i korupcijom ili prodavajući drogu.Ono vidi džamije kako je lijepa, koga briga kako je zaradio novac :-) ha ja
Naravno da je dobro da su dosli,s obzirom da je revolucija bila oteta od onih koji su je podigli.Onog momenta kad je pocelo plansko dovlacenje ISIS-a jasno je bilo da bi svi oni koji ne podrzavaju tu bolesnu ideologiju ostali bez glava.Ocito je neko zelio da i pod cijenu totalnog istrebljenja siita i alevita sprovede svoj plan u djelo.Sunit sam ali sam uvijek blizi ideji koja daje i minimum nade da muslimani ne treba da ubijaju jedni druge nego onoj drugoj da siiti-ma treba osjecati glave.
sarajevoxxxx

#124373 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pro-režimski mediji objavili slike djelova izraelskog projektila kojim je bombardovan Damask:
Oborenog/pogođenog projektila.

_____

Na donjem snimku se vidi momenat kada sirijska PVO/PZO pogađa neprijateljski projektil.

Da, Izrael poslao jasnu poruku. ''Ne zanima nas niti nas je briga za S-300, udarat ćemo vas i dalje kada i gdje hoćemo.Smatramo vas zločincima, prijetnjom, gazit ćemo vas sve dok Iran ne izađe iz Sirije''.

Odgovor Asada naravno kao i uvijek, sagne glavu kada udara jači, a diže avione i bombarduje svoj narod već sedam godina.

Definitivno sirijski režim je čisti fašizam kakav se nije na planeti pojavio. Jedno zaista veliko zlo kojem se svijet mora suprostaviti.

Tolika količina licemjerstva i kukaavičluka i iživljavanja nad civilima nikada nije viđena.

Neko ovdje spominje rješavanje sirijskog rata po principu našeg ''Dejtona'' :-) Kakav crni Dejton, zlo satrt u korjenu, postupiti gore nego sa nacistima, zabraniti ih, proganjati ih na kraj dunjaluka, fašisti jedni, ako Bog da odgovarat će za silno zlo koje su počinili.
Challenger_

#124374 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Ovaj pokušaj barbarskog i fašističkog napada na jedan grad i jednu zemlju na veliki vjerski praznik, nije poremetio atmosferu u Damasku:

:arrow: From one of the streets in Damascus within the first moments of the Israeli aggression
Challenger_

#124375 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Da, Izrael poslao jasnu poruku. ''Ne zanima nas niti nas je briga za S-300, udarat ćemo vas i dalje kada i gdje hoćemo.
Ne udaraju Savo, ne udaraju. Pokušavaju, sa velike distance (zapadni Liban), evo drugi put od obaranja ruskog Iljušina, ali bezuspješno.
Locked