Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PITANJE 1: Da li mogu svoju pošiljku pustiti da čeka na carini, dok nadogradnja softvera ne bude gotova (za 30 dana).
PITANJE 2: Dobio sam pismo da moram u roku 10 dana putem špeditera preuzeti pošiljku.
Šta će desiti sa pošiljkom, ako se ne preuzme u predviđenom roku ?
Hvala puno na pojašnjenju situacije.
LP
xxx
Odgovor od UIO:
Poštovani,
Ukoliko ne preuzmete vašu pošiljku mislimo da ce ista od strane nadležne organizacione jedinice biti vraćena u inostranstvo.
LP
Moje novo pitanje:
Poštovani,
1) Možete li instruirati „nadležne organizacione jedinice“ da ne vraćaju pošiljke u inostranstvo ili da ponude opciju da se pošiljke skladište dok ne riješite problem sa softverom ?
To najmanje što se može učiniti da ublažite probleme nastale nadogradnjom vašeg softvera.
2) Kome se moramo obratiti sa gore navedenim zahtjevom/molbom u slučaju da se vi smatrate nenadležnim po ovom pitanju?
Hvala
xxx
Last edited by victom on 01/03/2021 05:40, edited 2 times in total.
Pričao sam sa gospođom sa iz UIO koja je bila veoma ljubazna i korektna.
Kaže da je dobil moštvo pritužbi na email i da shvata problematiku, da špedicija može biti skuplja nego roba. (ja ne znam, u ovoj zemlji svi znamo da nešto ne valja, a problem i dalje postoji)
victom wrote:Pričao sam sa gospođom sa iz UIO koja je bila veoma ljubazna i korektna.
Kaže da je dobil moštvo pritužbi na email i da shvata problematiku, da špedicija može biti skuplja nego roba. (ja ne znam, u ovoj zemlji svi znamo da nešto ne valja, a problem i dalje postoji)
i šta će se desiti po tom pitanju što ona shvata problematiku koju shvatamo i mi
victom wrote:Pričao sam sa gospođom sa iz UIO koja je bila veoma ljubazna i korektna.
i šta će se desiti po tom pitanju što ona shvata problematiku koju shvatamo i mi
ona je za odnose sa javnošću samo. Nema ona nikakve ovlasti.
Upravo mi postar donese poklon u vidu "Obavjesti"... Neka, neka, od sada ide umanjivanje faktura za iznos spedicije. Koji su samo sebi autogol nabili nisu ni svjesni
Pa nedavno su rekli da žele da povečaju na 200 km da "nas" internetaše izravnaju sa onim što dolaze avionom i slično. Onda su rekli da hoće da nam daju barem 90 km bez poreza. Da bi sad uveli špediciju da nam je*u mater što bolje. Eto šta hoće. Skini gaće i naguzi se, isto k'o i ja. Znaš kad češ više knjigu naručiti preko neta? Nikad a možda ni tada.
choxnox wrote:Upravo mi postar donese poklon u vidu "Obavjesti"... Neka, neka, od sada ide umanjivanje faktura za iznos spedicije. Koji su samo sebi autogol nabili nisu ni svjesni
odmah Ratku salji mail.
Pitaj šta je to.
choxnox wrote:Upravo mi postar donese poklon u vidu "Obavjesti"... Neka, neka, od sada ide umanjivanje faktura za iznos spedicije. Koji su samo sebi autogol nabili nisu ni svjesni
odmah Ratku salji mail.
Pitaj šta je to.
Vidis da svima isto odgovaraju. I Klixu su odgovorili isto sto je ovdje neko postavio, valjda postavili na auto-respond
koji sam ja peh. nikada do sada nisam narucio nesto vrijednije od 50KM, a sad narucio dva paketa preko 100KM . evo vec jedan paketic dosao, pise na trackingu da su ga poslali na carinu. da li to znaci da se mora cariniti ili mozda kojim slucajem moze proci bez?
spree wrote:koji sam ja peh. nikada do sada nisam narucio nesto vrijednije od 50KM, a sad narucio dva paketa preko 100KM . evo vec jedan paketic dosao, pise na trackingu da su ga poslali na carinu. da li to znaci da se mora cariniti ili mozda kojim slucajem moze proci bez?
Pa mora se carinit sve preko 51KM. Problem je špedicija koja je 60KM.
spree wrote:koji sam ja peh. nikada do sada nisam narucio nesto vrijednije od 50KM, a sad narucio dva paketa preko 100KM . evo vec jedan paketic dosao, pise na trackingu da su ga poslali na carinu. da li to znaci da se mora cariniti ili mozda kojim slucajem moze proci bez?
Ima šanse da i prođe bez carine. Oni će otvoriti i odretiti idel nazad u poštu ili bijela koverta.
Al sad ti je carina najmanji problem. Problem je sad špedicija.
Ima šanse da i prođe bez carine. Oni će otvoriti i odretiti idel nazad u poštu ili bijela koverta.
Teško da će mu to proći bez carine jer iznos pošiljke piše na kutiji ili u čemu već dolazi.
Teško da će mu to proći bez carine jer iznos pošiljke piše na kutiji ili u čemu već dolazi.
mislim da na kutiji pise gift, ali nisam 100% siguran. sto je najgore ja debil nisam kliknuo na ono da mi izbrise ime kompanije koja mi je poslala .
i znam sta je sada najveci problem, ali to svakako ne mislim platiti. nek vrate ili nek cuvaju dok ne proradi sistem. boli me qrko.
spree wrote: sto je najgore ja debil nisam kliknuo na ono da mi izbrise ime kompanije koja mi je poslala .
?! Gdje?
na stranici na kojoj sam narucivao postoji opcija kao da ne stoji njihovo ime na paketu. i ja glupan ne kliknem da se to izbaci . mada ko zna da li bi i u tom slucaju bilo kakve razlike.