Btw, izgleda da je recept Reala da pobijedi Barcu = presing na sredini + kontra napad + Undiano Mallenco (sretan im ovaj lik pravo
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bušman
#12426 Re: FC Barcelona
Nije li interesantno sto je najvise trollova upravo na ovoj temi (od svih koje nose nazive klubova).
To dovoljno govori koji je najveci klub na svijetu. Hhehehe, trollaju kad Barca pobjedjuje, trollaju kad Barca gubi...
Btw, izgleda da je recept Reala da pobijedi Barcu = presing na sredini + kontra napad + Undiano Mallenco (sretan im ovaj lik pravo
)
-
Bušman
#12427 Re: FC Barcelona
A kad skontas, sta je uopce mogao igrati? Imao u srijedu utakmicu sa Chelseaom, ima opet u utorak. I to dvije jako teske (ova u utorak ce biti super teska). Igraci su umorni sto se vidjelo sinoc. Ocito je nedostajao taj dan odmora vise.Vertig0 wrote:Cudne odluke Guardiole da jednu od najvazniji utakmica u sezoni pocne sa Tellom, Thigaom i 3-4-3 formacijom.
Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih... I ono sto me je jos vise zacudilo je to sto je Tello bio najlosiji igrac utakmice, a Pep ga je tek u 80 min zamjenio.
Ne znam, ovaj poraz me pogodio iz razloga sto nije moralo biti tako. Misljenja sam da je Pep skroz fulio taktiku. Mislim igrati 3-4-3 protiv Reala je ravno samoubistvu, a izmjene necu ni da komentarisem.
Ali eto mozda mi nismo kompetentni da razglabamo sta i kako je trebao, ipak on milione prima za to...
No, sta se moze. I poraz je dio igre. Ono sto je velicina kluba je sto za svoj poraz traze prvo svoje greske, a ne sudija ili baba gatara ili nesto trece. Mada, nije Real dobro odigrao koliko je Barca lose odigrala.
Sto se tice taktike, Pedro i Iniesta su trebali na bokove obzirom da su do sada bez problema lomili Coentraa i Arbelou. Nema razloga da to ne bi opet radili. Time bi se poradilo i na vertikalnom kretanju tima. Alexis nije mogao igrati od pocetka, jer nije 100% spreman.
Ono sto mi nikako nije jasno je taktika 3-4-3 koju je Pep igrao dok nije primio gol. Ono je pravo ruzna taktika za igranje protiv timova koji imaju prejake kontre (i.e. Real). No dobro, bez iskustva nema ni ucenja.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#12428 Re: FC Barcelona
Alexis je bio povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije igrao. Čak nije trenirao s ekipom jučer, nego individualno. Ubacio ga je na kraju iz očaja.Vertig0 wrote:Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih...
Što se tiče Thiaga, za mene je on bio igrač utakmice. Da, imao je nekoliko izgubljenih lopti, ali ga je bilo na svim dijelovima terena i baš je bio primjećen. Odlično je odigrao tu hibridnu ulogu DM/CM.
- skenderija04
#12429 Re: FC Barcelona
Sve je to u redu ali Guardiola je iz nekog razloga kojeg za sada ne znamo koji je, uradio to sto je uradio. Najslabije tacke Reala Arbeloa i Coentrao napadali su Alves koji nema dribling i Tello koji nije mogao da istrpi pritisak. Poraz ko poraz,neces uvijek pobjedjivati,za to me najmanje briga. U modernom fudbalu biti tri godine prvak nije normalno. Bio bi problem ako je ovaj sastav sinoc rezultat nekog problema unutar samog tima. Ovakve stvari je pravio Cruyff svojevremeno kada je protiv Madrida sa Michelom i Butraguenom pokusavao da "iznenadi" pa je igrao Lucendo a dzoker je bio Romerito.Entropio wrote:Alexis je bio povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije igrao. Čak nije trenirao s ekipom jučer, nego individualno. Ubacio ga je na kraju iz očaja.Vertig0 wrote:Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih...
Što se tiče Thiaga, za mene je on bio igrač utakmice. Da, imao je nekoliko izgubljenih lopti, ali ga je bilo na svim dijelovima terena i baš je bio primjećen. Odlično je odigrao tu hibridnu ulogu DM/CM.
Last edited by skenderija04 on 22/04/2012 12:03, edited 1 time in total.
-
motorola01
#12430 Re: FC Barcelona
EDIT: Probaj ponovo odgovoriti ali ovaj put normalno, bez vrijedjanja.
Ma ne da mi se na ovakve nebuloze odgovarati.Ne znam ni sto sam uopste ista i pisao,jer samo rizikujem sebi ban.Ha govorio zidu ili "drugoj" strani,isto ti je..
Ma ne da mi se na ovakve nebuloze odgovarati.Ne znam ni sto sam uopste ista i pisao,jer samo rizikujem sebi ban.Ha govorio zidu ili "drugoj" strani,isto ti je..
- Entropio
#12431 Re: FC Barcelona
Pa šta je trebao uraditi?skenderija04 wrote:Sve je to u redu ali Guardiola je iz nekog razloga kojeg za sada ne znamo koji je, uradio to sto je uradio. Najslabije tacke Reala Arbeloa i Coentrao napadali su Alves koji nema dribling i Tello koji nije mogao da istrpi pritisak. Poraz ko poraz,neces uvijek pobjedjivati,za to me najmanje briga. U modernom fudbalu biti tri godine prvak nije normalno. Bio bi problem ako je ovaj sastav sinoc rezultat nekog problema unutar samog tima. Ovakve stvari je pravio Cruyff svojevremeno kada je protiv Madrida sa Michelom i Butraguenom pokusavao da "iznenadi" pa je igrao Lucendo a dzoker je bio Romerito.Entropio wrote:Alexis je bio povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije igrao. Čak nije trenirao s ekipom jučer, nego individualno. Ubacio ga je na kraju iz očaja.Vertig0 wrote:Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih...
Da je Alexis bio spreman, igrao bi s njim kao najisturenijim i to bi bilo puno učinkovitije nego ono sinoć. Ali nije imao izbor, jer samo Alexis i Villa mogu odigrati na toj poziciji. Bio je prinuđen igrati ovako. Alves je igrao na RW umjesto Pedra isključivo zato što mu je to davalo mogućnost da ga vrati nazad ako bude potrebe za 4-3-3.
Poraz kao poraz je nebitan. Liga je davno izgubljena, a ovo je samo potvrda. Barca igra lijepo, ali je neefikasna i to je problem. Sinoć jednostavno nije bio niko ko bi pravio prostor za Messija. Svi su iza njega, a Alves i Tello na aut linijama.
U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Madrida. Ali kriviti Guardiolu ili igrače je nebuloza... Jednostavno su izgledali preumorni, a klupa je kratka. Xavi sigurno nije u redu, jer se nikad nije dešavalo da on ima neke loše pasove kao sinoć i da onako malo trči. Očigledno je povrijeđen.
U utorak Chelsea... Siguran sam da će opet igrati 3-4-3: Vales - Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc/Thiago - Messi, Alexis, Pedro. Alexis će biti najistureniji i ići na njihova dva CB-a i tako stvarati prostor za Messija. Pedro će stvarati širinu mijenjajući strane. Nadam se samo da će biti efikasni i iskoristiti sve šanse.
- erik2
#12432 Re: FC Barcelona
Cüneyt Çakir, porijeklom iz Turske, će dijeliti pravdu u uzvratnom meču Lige Prvaka između Barcelone i Chelsea.

-
oridjidji
#12433 Re: FC Barcelona
to cemo tek vidjeti... bice guravo...Entropio wrote:Pa šta je trebao uraditi?skenderija04 wrote:Sve je to u redu ali Guardiola je iz nekog razloga kojeg za sada ne znamo koji je, uradio to sto je uradio. Najslabije tacke Reala Arbeloa i Coentrao napadali su Alves koji nema dribling i Tello koji nije mogao da istrpi pritisak. Poraz ko poraz,neces uvijek pobjedjivati,za to me najmanje briga. U modernom fudbalu biti tri godine prvak nije normalno. Bio bi problem ako je ovaj sastav sinoc rezultat nekog problema unutar samog tima. Ovakve stvari je pravio Cruyff svojevremeno kada je protiv Madrida sa Michelom i Butraguenom pokusavao da "iznenadi" pa je igrao Lucendo a dzoker je bio Romerito.Entropio wrote:
Alexis je bio povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije igrao. Čak nije trenirao s ekipom jučer, nego individualno. Ubacio ga je na kraju iz očaja.
Da je Alexis bio spreman, igrao bi s njim kao najisturenijim i to bi bilo puno učinkovitije nego ono sinoć. Ali nije imao izbor, jer samo Alexis i Villa mogu odigrati na toj poziciji. Bio je prinuđen igrati ovako. Alves je igrao na RW umjesto Pedra isključivo zato što mu je to davalo mogućnost da ga vrati nazad ako bude potrebe za 4-3-3.
Poraz kao poraz je nebitan. Liga je davno izgubljena, a ovo je samo potvrda. Barca igra lijepo, ali je neefikasna i to je problem. Sinoć jednostavno nije bio niko ko bi pravio prostor za Messija. Svi su iza njega, a Alves i Tello na aut linijama.
U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Madrida. Ali kriviti Guardiolu ili igrače je nebuloza... Jednostavno su izgledali preumorni, a klupa je kratka. Xavi sigurno nije u redu, jer se nikad nije dešavalo da on ima neke loše pasove kao sinoć i da onako malo trči. Očigledno je povrijeđen.
U utorak Chelsea... Siguran sam da će opet igrati 3-4-3: Vales - Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc/Thiago - Messi, Alexis, Pedro. Alexis će biti najistureniji i ići na njihova dva CB-a i tako stvarati prostor za Messija. Pedro će stvarati širinu mijenjajući strane. Nadam se samo da će biti efikasni i iskoristiti sve šanse.
- skenderija04
#12434 Re: FC Barcelona
Pa ne mozes napadati sa Alvesom u staticnom napadu. Njemu je porteban prostor. U situaciji 1 na 1 nema puno sansi. Tello je bio dobra opcija ali momak nije izdrzao pritisak. Izmisljao je juce toplu vodu. Pedro i Iniesta su mogli igrati na bokovima i bilo bi vise prodornosti. Zasto ne igra Pique? Zasto ne igra Cesc?
Guardiola nije nedodirljiv i ako pogrijesi nema veze. Na kraju krajeva i priznao je sinoc nakon utakmice.
Guardiola nije nedodirljiv i ako pogrijesi nema veze. Na kraju krajeva i priznao je sinoc nakon utakmice.
- Entropio
#12435 Re: FC Barcelona
Gdje da igra Pique? Mascherano je u vrhunskoj formi i nema šanse da njega izbaci iz prvih 11. Puyol je... Puyol, a Adriano nudi više opcija na lijevoj strani.skenderija04 wrote:Pa ne mozes napadati sa Alvesom u staticnom napadu. Njemu je porteban prostor. U situaciji 1 na 1 nema puno sansi. Tello je bio dobra opcija ali momak nije izdrzao pritisak. Izmisljao je juce toplu vodu. Pedro i Iniesta su mogli igrati na bokovima i bilo bi vise prodornosti. Zasto ne igra Pique? Zasto ne igra Cesc?
Cesc je u utakmici protiv Chelsea bio nevidljiv i u lošoj je formi, a Thiago je odlično odigrao sinoć. Htio je Guardiola očigledno da malo odmori Cesca.
- skenderija04
#12436 Re: FC Barcelona
Nema odmora ako igras najvazniju utakmicu u ligi. Igraj brate sa 4 pozadi. Sinoc si i Busquetsa izbacio sa prirodnog mjesta jer momak nije znao da li treba da bude cetvrti u odbrani ili prvi na sredini. Cesc i Pique su igraci za ove utakmice. Ne mozes ocekivati da ti Alves rijesava situacije u napadu. Ne mozes Messija povuci na centar jer si u prvih 20 minuta vidio da Thiaho gubi sve duele i rizikuje sa pasovima. Ugusio si Xavija i Iniestu jer se nije vjerovalo Tellu pa su se nabili u dvadeset metara cetiri igraca.
Guardiola je odlican trener i zbog jednog poraza protiv Reala niko ne trazi njegovu glavu. Ako mi se ne svidi neki detalj reci cu da mi se ne svidja.
Na kraju, moja jedina zamjerka je bila poklanjanje bokova. Pedro i Iniesta bi vise napravili nego Alves i Tello a pokrio bi i pozadi bolje.
Guardiola je odlican trener i zbog jednog poraza protiv Reala niko ne trazi njegovu glavu. Ako mi se ne svidi neki detalj reci cu da mi se ne svidja.
Na kraju, moja jedina zamjerka je bila poklanjanje bokova. Pedro i Iniesta bi vise napravili nego Alves i Tello a pokrio bi i pozadi bolje.
-
motorola01
#12437 Re: FC Barcelona
Sta god da je htio,zahebao je.Drzati onakva tri igraca na klupi,a da mu igraju omladinci u el clasicuEntropio wrote:Gdje da igra Pique? Mascherano je u vrhunskoj formi i nema šanse da njega izbaci iz prvih 11. Puyol je... Puyol, a Adriano nudi više opcija na lijevoj strani.skenderija04 wrote:Pa ne mozes napadati sa Alvesom u staticnom napadu. Njemu je porteban prostor. U situaciji 1 na 1 nema puno sansi. Tello je bio dobra opcija ali momak nije izdrzao pritisak. Izmisljao je juce toplu vodu. Pedro i Iniesta su mogli igrati na bokovima i bilo bi vise prodornosti. Zasto ne igra Pique? Zasto ne igra Cesc?
Cesc je u utakmici protiv Chelsea bio nevidljiv i u lošoj je formi, a Thiago je odlično odigrao sinoć. Htio je Guardiola očigledno da malo odmori Cesca.
I jos jedna stvar mi je upala u oko,a to je biranje utakmica.Jedna Barcelona ne bi smjela birati utakmice u kojima ce poceti sa prvom ili polovicnom postavom,jer ipak je ovo bio el clasico i imao se zaostatak od 4 boda,kao sto je tekma sa Celzijem polufinale LP.Znaci oni trebaju da igraju sa najjacom postavom u voim utakmicama,pa kako god da zavrse.A ne onako kao sinoc,izvesti neku postavu,pa sta bude.Ako pobijedimo dobro je,ako izgubimo dobro je opet jer imamo Celzi u utorak
I najgore je sto ovi navijaci Reala misle da su konacno bolji od Barse.U prvom narednom mecu ce im opet ocitati bukvicu,ali bez Tella,Cuence,Thiaga...
-
motorola01
#12438 Re: FC Barcelona
Upravo tako.Trebao mu je Busquets igrati cetvrtog u odbrani,Iniesta na krilu kao i dosad,kao i Fabregas i sve bi drukcije bilo.Ne bi im prisli golu kao i dosad,a stvorili bi milion prilika pred golom i milion mogucnosti za novim zutim/crvenim kartonom,posto igraju sa u narodu poznatim mesarima..I Guardiola bi sad sigurno vratio vrijeme pa da izvede najacu postavu,ali malo morgen..Sam pao,sam se ubio...skenderija04 wrote:Nema odmora ako igras najvazniju utakmicu u ligi. Igraj brate sa 4 pozadi. Sinoc si i Busquetsa izbacio sa prirodnog mjesta jer momak nije znao da li treba da bude cetvrti u odbrani ili prvi na sredini. Cesc i Pique su igraci za ove utakmice. Ne mozes ocekivati da ti Alves rijesava situacije u napadu. Ne mozes Messija povuci na centar jer si u prvih 20 minuta vidio da Thiaho gubi sve duele i rizikuje sa pasovima. Ugusio si Xavija i Iniestu jer se nije vjerovalo Tellu pa su se nabili u dvadeset metara cetiri igraca.
-
Vertig0
#12439 Re: FC Barcelona
Pa kao prvo mogao je igrati 4-3-3, druga stvar trebao je Fabregas od pocetka poceti umjesto Tella(ako je vec Sanchez rovit), ali i ako nije poceo trebao ga je odmah na poluvremenu zamijeniti jer se vidjeli da Tello ne moze meda.Bušman wrote:A kad skontas, sta je uopce mogao igrati? Imao u srijedu utakmicu sa Chelseaom, ima opet u utorak. I to dvije jako teske (ova u utorak ce biti super teska). Igraci su umorni sto se vidjelo sinoc. Ocito je nedostajao taj dan odmora vise.Vertig0 wrote:Cudne odluke Guardiole da jednu od najvazniji utakmica u sezoni pocne sa Tellom, Thigaom i 3-4-3 formacijom.
Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih... I ono sto me je jos vise zacudilo je to sto je Tello bio najlosiji igrac utakmice, a Pep ga je tek u 80 min zamjenio.
Ne znam, ovaj poraz me pogodio iz razloga sto nije moralo biti tako. Misljenja sam da je Pep skroz fulio taktiku. Mislim igrati 3-4-3 protiv Reala je ravno samoubistvu, a izmjene necu ni da komentarisem.
Ali eto mozda mi nismo kompetentni da razglabamo sta i kako je trebao, ipak on milione prima za to...
No, sta se moze. I poraz je dio igre. Ono sto je velicina kluba je sto za svoj poraz traze prvo svoje greske, a ne sudija ili baba gatara ili nesto trece. Mada, nije Real dobro odigrao koliko je Barca lose odigrala.
Sto se tice taktike, Pedro i Iniesta su trebali na bokove obzirom da su do sada bez problema lomili Coentraa i Arbelou. Nema razloga da to ne bi opet radili. Time bi se poradilo i na vertikalnom kretanju tima. Alexis nije mogao igrati od pocetka, jer nije 100% spreman.
Ono sto mi nikako nije jasno je taktika 3-4-3 koju je Pep igrao dok nije primio gol. Ono je pravo ruzna taktika za igranje protiv timova koji imaju prejake kontre (i.e. Real). No dobro, bez iskustva nema ni ucenja.
To je neko moje misljenje i stvari koje bi ja drugacije uradio ovako na prvi pogled.
Ali eto ne znam... znam da je lako sad srati, ali ne mogu se oteti dojmu da je on izgubio ovu tekmu radi ovakve postavke igre. Kad god su igrali 3-4-3 bilo je problema u odbrani i protiv mnogo losijih ekipa od Reala.
Sve mi se vise cini da fakat postoje neki problemi u svacionici sa Piqueom i Fabregasom.
- Entropio
#12440 Re: FC Barcelona
Ma nebitno je. Da je 3-4-3 upalio (a upalio je recimo u prošlom El Clasicu), svi bi slavili Guardiolu. A sad ne valja...
Ja ga baš cijenim zbog sinoćnjeg sastava. Cesc nije u formi -- klupa. Thiago odigrao izvanredno. Pedro nije u formi -- klupa. Tello je odigrao odlično, bez obzira na komentare. Nije mogao proći pored Arbeloe, ali je defanzivno bio dobar i ponudio je širinu. Igrali su Cesc i Pedro u Londonu, pa nisu mogli ništa.
Ja ga baš cijenim zbog sinoćnjeg sastava. Cesc nije u formi -- klupa. Thiago odigrao izvanredno. Pedro nije u formi -- klupa. Tello je odigrao odlično, bez obzira na komentare. Nije mogao proći pored Arbeloe, ali je defanzivno bio dobar i ponudio je širinu. Igrali su Cesc i Pedro u Londonu, pa nisu mogli ništa.
- erik2
#12441 Re: FC Barcelona
Nije sve tako jednostavno i najspremniji igrači imaju limite. Praktično u šest dana igraš tri utakmice koje odlučuju sezonu. Sad će biti otprilike odgovor pa kako Real igra sa istim sastavom ? Koncept igre Barce zahtjeva puno trčanja bez lopte i to svi znamo i mislim da je manjak trčanja u tom segmentu bio ispod Bacinog prosjeka sinoć. Naravno da svako treba kritikovati ono što mu se ne sviđa, ne bi valjalo da svi isto mislimo, ali ja ne mogu pljuvati zbog sinoćnje utakmice kapitena i ostale i zaboraviti tek tako na četiri godine posljednje godine, kao ni sve prethodne.. Naravno pri ovome ne mislim na vas ovdje koji korektno komentarišu i znalački. I daleko od toga da je ova generacija rekla sve svoje.Transformacija od tzv. holandske kolonije do forsiranja mladića iz La Masije je prava stvar i tako treba i nastaviti.
- skenderija04
#12442 Re: FC Barcelona
Entropio, moze se cijeniti ideja ali ako vidis da si tjeranjem nekog inata doveo utakmicu u opasnost nemoj biti tvrdoglav. Neka su igrali Thiago i Tello , nema veze, ali poslozi tim da ima ravnotezu na terenu. Adriano i Alves su bili anulirani. Ako ti Madrid postavi tu stepenastu oddbranu zasto imas Iniestu, Xavija i Thiaga u linij, ? Taj nedostatak ravnoteze je doveo da je messi bio daleko od gola , a Busquets je trazio svoje mjesto citavu tekmu. I jos da te Madrid iznenadio,nego je odigrao isto kao zadnjih 10 utakmica. Pep je nesto pokusao ali sve je ostalo na pokusaju. Volio bi da ovaj eksperiment nije proizvod neke svadje i loseg ambijenta.Entropio wrote:Ma nebitno je. Da je 3-4-3 upalio (a upalio je recimo u prošlom El Clasicu), svi bi slavili Guardiolu. A sad ne valja...
- skenderija04
#12443 Re: FC Barcelona
Ova sezona je uspjesna bez obzira kako zavrsi. Barcelona se dostigla takav nivo da se smatra neuspijehom ako izgupi jednu titulu, dok druge ekipe slave ako osvoje jednu. Tu je najveca razlika u ovome trenutku izmedju Barcelone i drugih. Problem je so i navijaci Barce smatraju da je najnrmalnije uvijek osvojiti sve.erik2 wrote:Nije sve tako jednostavno i najspremniji igrači imaju limite. Praktično u šest dana igraš tri utakmice koje odlučuju sezonu. Sad će biti otprilike odgovor pa kako Real igra sa istim sastavom ? Koncept igre Barce zahtjeva puno trčanja bez lopte i to svi znamo i mislim da je manjak trčanja u tom segmentu bio ispod Bacinog prosjeka sinoć. Naravno da svako treba kritikovati ono što mu se ne sviđa, ne bi valjalo da svi isto mislimo, ali ja ne mogu pljuvati zbog sinoćnje utakmice kapitena i ostale i zaboraviti tek tako na četiri godine posljednje godine, kao ni sve prethodne.. Naravno pri ovome ne mislim na vas ovdje koji korektno komentarišu i znalački. I daleko od toga da je ova generacija rekla sve svoje.Transformacija od tzv. holandske kolonije do forsiranja mladića iz La Masije je prava stvar i tako treba i nastaviti.
- burek_in_space
#12444 Re: FC Barcelona
Ako nekome nije jasno i dalje zashto su pojedinci banovani, pa me pitaju na pp, da objasnim jednom za sva vremena - svaki pokushaj zachatavanja teme, podizanja tenzija djechijim upadicama, dijeljenjem "atributa" koji nikako ne odgovaraju odraslim osobama i sve ostalo shto ne prilichi zdravoj, normalnoj i korektnoj diskusiji ce rezultirati banovima, kako do sada, tako i u buducnosti.
- Entropio
#12445 Re: FC Barcelona
Nećemo više o sinoćnjoj utakmici.skenderija04 wrote:Entropio, moze se cijeniti ideja ali ako vidis da si tjeranjem nekog inata doveo utakmicu u opasnost nemoj biti tvrdoglav. Neka su igrali Thiago i Tello , nema veze, ali poslozi tim da ima ravnotezu na terenu. Adriano i Alves su bili anulirani. Ako ti Madrid postavi tu stepenastu oddbranu zasto imas Iniestu, Xavija i Thiaga u linij, ? Taj nedostatak ravnoteze je doveo da je messi bio daleko od gola , a Busquets je trazio svoje mjesto citavu tekmu. I jos da te Madrid iznenadio,nego je odigrao isto kao zadnjih 10 utakmica. Pep je nesto pokusao ali sve je ostalo na pokusaju. Volio bi da ovaj eksperiment nije proizvod neke svadje i loseg ambijenta.Entropio wrote:Ma nebitno je. Da je 3-4-3 upalio (a upalio je recimo u prošlom El Clasicu), svi bi slavili Guardiolu. A sad ne valja...
Nego, Guardiola još nije obnovio ugovor. Ja sam ubjeđen da će potpisati, ali ima i nekih koji misle drugačije?
- skenderija04
#12446 Re: FC Barcelona
Oko Guardiole nisam najsigurniji. Ko zna. Sad je izasla vijest da ce sutra na Press konferenciji u 17:00 pricati Guardiola i Pique. Bice interesantno vidjeti kako ce se ponasati. Obicno igrac koji izadje pred novinare igra.
- Entropio
#12447 Re: FC Barcelona
Naravno da treba, ali sve je već rečeno.skenderija04 wrote:![]()
![]()
Treba pricati i kada se izgubi.
- erik2
#12448 Re: FC Barcelona
I ja sam siguran da Pep ostaje.
- skenderija04
#12449 Re: FC Barcelona
Slazem seEntropio wrote:Naravno da treba, ali sve je već rečeno.skenderija04 wrote:![]()
![]()
Treba pricati i kada se izgubi.
- Distortion
#12450 Re: FC Barcelona
Murinjo je sinoc imao igrace da igra na onakav nacin, jer su fizicki superiorniji, jaci, mnogo su trcali i pokrivali teren i to je dalo rezultata. Svi znamo da je Barcelona ranjiva iz kontri i bilo je suludo ocekivati da ekipa koja je ubitacna iz kontri, to su pokazali ove sezone, nece imati svoje sanse i iskoristiti ih. Postavili su igru na takav nacin, Barcelona je bila ta koja je morala napasti i sve drugo bi bilo neocakivano.
Sinoc je Barcelona primila naivne golove, pogotovo ovaj nakon prekida, gdje jesu slabiji. Nisam ocekivao onako losu reakciju Puyola koji u petercu gradi loptu
umjesto da je istog trena izbije u korner ili bilo gdje drugo a ne da ceka kao kakav amater. Pocetnicka greska tako iskusnog igraca je olaksala posao gostima. Ne znam dal je ono bio ofsajd, ucinilo mi se da jeste ali ne omgu sa sigurnoscu reci. Murinjo bi pizdio nakon susreta i rekao da je ostecen ako je ono ofsajd...
Ne mogu da shvatim Guardiolu i njegov sastav, ipak je to najvaznija utakmica, najjaca utakmica sezone i on od prve minute stavlja Thiaga i Tella. Htio je valjda iznenaditi sve pa i Murinja ali mu nije uspjelo. Tello je igrac koji bi mozda dao novu dimenziju kada bi usao u drugom poluvremenu, svjez a onako brz vjerovatno napravio neku razliku. I ono sto je imao od sansi prepao se i tu se vidi svo neiskustvo jer ono se ne smije fulati.
Jbga krivo mi je, sto zbog postave, sto zbog poraza koji nije morao da se desi sad nakon sto su dosta toga dobrog uradili u zadnjih 13 utakmica. Morao je i ovoj seriji doci kraj, morao je i Real da dobije jednom Barcelonu a to se desilo sad. Znao je Guardiola da je Real najopasniji iz kontri, svjestan je toga, ali nije imao izbora i morao je napasti. Isto tako mogao je to uradili i sa iskusnijim igracima ali sta se moze. Lako je sad pricati...
Nadam se da ce izvuci pouku iz svega toga, da ce se oporaviti do utorka i da ce probiti bunker Chelsea i da ce uci neka u gol je bi bilo previse da u 3 utakmice dadnu samo 1 gol.
Guardiola gospodin bez obzira na sve!
Sinoc je Barcelona primila naivne golove, pogotovo ovaj nakon prekida, gdje jesu slabiji. Nisam ocekivao onako losu reakciju Puyola koji u petercu gradi loptu
Ne mogu da shvatim Guardiolu i njegov sastav, ipak je to najvaznija utakmica, najjaca utakmica sezone i on od prve minute stavlja Thiaga i Tella. Htio je valjda iznenaditi sve pa i Murinja ali mu nije uspjelo. Tello je igrac koji bi mozda dao novu dimenziju kada bi usao u drugom poluvremenu, svjez a onako brz vjerovatno napravio neku razliku. I ono sto je imao od sansi prepao se i tu se vidi svo neiskustvo jer ono se ne smije fulati.
Jbga krivo mi je, sto zbog postave, sto zbog poraza koji nije morao da se desi sad nakon sto su dosta toga dobrog uradili u zadnjih 13 utakmica. Morao je i ovoj seriji doci kraj, morao je i Real da dobije jednom Barcelonu a to se desilo sad. Znao je Guardiola da je Real najopasniji iz kontri, svjestan je toga, ali nije imao izbora i morao je napasti. Isto tako mogao je to uradili i sa iskusnijim igracima ali sta se moze. Lako je sad pricati...
Nadam se da ce izvuci pouku iz svega toga, da ce se oporaviti do utorka i da ce probiti bunker Chelsea i da ce uci neka u gol je bi bilo previse da u 3 utakmice dadnu samo 1 gol.
Guardiola gospodin bez obzira na sve!