SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#12426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:
Nisrin wrote:Cure, danas se ja slucajno zaputim do Sara centra a Ilidzi kad vidim i tamo zatvaraju Kozmo i nije ostalo puno proizvoda ali eto ima sitnica...i sad Pupini kompaktni puderi cijena 29KM, snizeni sa 40 i nesto , na kasi jos jeftiniji---sjajila 17 KM- na kasi jos manje, maskare Max Factorove po 9.50 KM otprilike, Pupina rumenila, sjene itd itd Vidjela sam i lijepe setove sjena od Pupe, u nekakvim oblicima :D Malo nesto je ostalo do Manhattana, Maybelline-a, Loreala...

ja se iskreno nadam da nece biti rasprodano BAS SVE do sutra pa bujrum ko zeli :D
sjecas li se ima li od Manhattna onaj u crnoj tubici puder?
Bio je ali ne mat verzija nego onaj u "zakrivljenoj" tubi..
Michun

#12427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ako je vam je cudno niska cijena necega na ebay...
http://www.24sata.info/lifestyle/zdravl ... alije.html
radenska

#12428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

kad se trebaju poceti koristiti kremice protiv bora (preventivno). Bojim se da ne Okasnim :D
Ljuska_u_BaklaFi

#12429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ductus Holedocus wrote:joooooooj SCOLJALA sam obrve :-?
hoce li se obnoviti
Mazi ricinusovim uljem pred spavanje, kasnije kosilicom sredi :D
rinna0304

#12430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

gdje se ima uzeti ljepilo za umjetne trepavice? prije sam kupovala u Kozmu al nema tamo vise .. u Dm , Cm i ostalo nisam vidjela da imaju uopce :S
Michun

#12431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

radenska wrote:kad se trebaju poceti koristiti kremice protiv bora (preventivno). Bojim se da ne Okasnim :D
25 recimo
nejra2007

#12432 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nejra2007 »

Već iznad 25 opada količina kolagena u koži za početak neka laganija varijanta tipa gel-krema...

radenska wrote:kad se trebaju poceti koristiti kremice protiv bora (preventivno). Bojim se da ne Okasnim :D
Nadinka

#12433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ej drage moje, jeste li vidjele nove poklone? Sensai ruževi, odlični fakat, u parfumerijama koštaju po 58 KM, pa eto, imamo 5:
http://malezensketeme.net/predstavljamo ... z-za-usne/
Ductus Holedocus

#12434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Nadinka wrote:Ej drage moje, jeste li vidjele nove poklone? Sensai ruževi, odlični fakat, u parfumerijama koštaju po 58 KM, pa eto, imamo 5:
sta trebam uraditi
rinna0304

#12435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Image
novi neki od Mf puder pa ako je ko probao ili proba nek javi utiske :D
Nadinka

#12436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ductus Holedocus wrote:
Nadinka wrote:Ej drage moje, jeste li vidjele nove poklone? Sensai ruževi, odlični fakat, u parfumerijama koštaju po 58 KM, pa eto, imamo 5:
sta trebam uraditi
pa piše sve u članku :D

postaviti link na svoj fb i ostaviti komentar na članak na stranici
Nisrin

#12437 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Od sutra, 5.10. u CM marketima snizene Manhattan maskare 50% :D Ne sve, samo su cetiri, ima na njihovoj FB stranici koje su tacno, a mozete i tamo pitati!

Rimmel maskara koju dosta cura hvali i koju sama koristim snizena je u CMu na 3-70, inace je oko 5.15 :D
Ductus Holedocus

#12438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nadinka wrote:
Ductus Holedocus wrote:
sta trebam uraditi
pa piše sve u članku :D

postaviti link na svoj fb i ostaviti komentar na članak na stranici
i kako se bira pobjednik,na osnovu cega?
koji sam smor,jel da :D
KiSSgirl

#12439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

Netko je spominjao četkice za make up u dm, one eco tools. Zanima me zna li netko koliko je ona za rumenilo i valjaju li uopće?
BJB

#12440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja sam probala, mislim imam Eco tools, koristim ih svaki dan-super su. Za ove nove -ne znam.
Nisrin

#12441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

KiSSgirl wrote:Netko je spominjao četkice za make up u dm, one eco tools. Zanima me zna li netko koliko je ona za rumenilo i valjaju li uopće?

Moj ti je savjet naruci 5 cetkica za oci. ecotools za 5$ sa ebaya, ili jednu za puder/rumenilo za 5$, isplatnije nego kupovati kod nas...
KiSSgirl

#12442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

Nisrin wrote:
KiSSgirl wrote:Netko je spominjao četkice za make up u dm, one eco tools. Zanima me zna li netko koliko je ona za rumenilo i valjaju li uopće?

Moj ti je savjet naruci 5 cetkica za oci. ecotools za 5$ sa ebaya, ili jednu za puder/rumenilo za 5$, isplatnije nego kupovati kod nas...
Ma nisam nikada ništa naručivala sa ebaya, nisam upućena u to kako šta :-)
aribes

#12443 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by aribes »

o hi :)

nisam pisala na ovoj temi ali vas pratim i citam redovno
i bas gledam na ecotools.com i na ebay.com njihove cetkice, a i ostale proizvode....
Savjet mi treba, da li je bolje kupiti ovaj set od 6 cetkica za oci ili set od 5 cetkica (cetkica za rumenilo, obrve i 3 za oci)

Cijena se krece od 5$ do 8$ zavisi od prodavaca, a na ecotools.com je oko 8$ po setu....
Michun

#12444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

aribes wrote:o hi :)

i bas gledam na ecotools.com i na ebay.com njihove cetkice, a i ostale proizvode....
Savjet mi treba, da li je bolje kupiti ovaj set od 6 cetkica za oci ili set od 5 cetkica (cetkica za rumenilo, obrve i 3 za oci)

Cijena se krece od 5$ do 8$ zavisi od prodavaca, a na ecotools.com je oko 8$ po setu....
sve zavisi od toga sta ti treba...ali ako nemas cetkica onda ti je bolje kupiti raznovrsne. a samo za sjenu mozes uvijek naci na ebay ili na e.l.f. UK.
aribes

#12445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by aribes »

:thumbup:
Hvala Michun... ma uzecu oba seta, pa duple cu sa sestrom da dijelim :)
Cine mi se da su jako dobre... a i lijepo izgledaju
Michun

#12446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

aribes wrote::thumbup:
Hvala Michun... ma uzecu oba seta, pa duple cu sa sestrom da dijelim :)
Cine mi se da su jako dobre... a i lijepo izgledaju
ja ih nisam koristila...samo da znas da cetkice za sjene bi trebale da su od prave dlake. sintetika ne drzi sjenu pa se onda trune po licu dok nanosis...al sam strucno objasnila :D
aribes

#12447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by aribes »

Nije da sam zagovornik 100% eco friendly, ali se gadim na tudju dlaku... a vala i na svoju kad je vidim tamo gdje ne treba, tako da mi odgovara sto nisu od prave dlake... oko ovih eco frinedly dlaka misljenja su podijeljena, kada ih isprobam vidjecu gdje cu da se podijelim :lol:
Pa javim ako niste koristile utiske ovih eco :)
Nisrin

#12448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Jos uvijek niej zatvoren Kozmo u Sara centru na ILidzi, valjda ce ovih dana nekad...uglavnom, nije ostalo jos puno stvari, ali eto Pupina rumenila 23 KM, korektor Pupin 15 KM, sjenila 20ak KM, oko 7.-8 KM olovke za oci i usne Pupine, ima Manhattan sjena, pudercica, maskara po 7 KM, rumenila keremastih po 7 KM, ruzeva za usne po 6 KM- Mnahattan, maskare MF po 8-9 KM, nekoliko Maybelline rumenila po 7.50 KM, Lorealovih i MF lakova za nokte po 5-6-7 KM :D

Onda ima tu nekih stvari poput trepavica za oci, turpija, cetkica nekih za rumenilo, nista special. pa neke kupke Vandini, pa nekih setova kupki i samponcica pojeftino, a fino za poklona, pa nekih stvari za kuhinje, osvjezivaca prostora, frizidera sve po 2-3 KM otprilike...parfemi su isto na snizenju 50%, bilo je finih danas, od Euphorie do Christine i Bruno Bananija...nekih setova za bebe ima- tipa kupke i samponi, cetki za kupanje ecotools, dushgelova po 9-10 KM "poznatih brendova", dezodoransa u spreju Bruno Bannai, Mexx i tako tih po 12 KM i to je ukratko izvjestaj sto sam zapamtila otprilike :):):)
blablla

#12449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blablla »

Michun wrote:
aribes wrote:o hi :)

sve zavisi od toga sta ti treba...ali ako nemas cetkica onda ti je bolje kupiti raznovrsne. a samo za sjenu mozes uvijek naci na ebay ili na e.l.f. UK.
I mene zanima ova priča o četkicama :) Nakon vašeg pisanja o ecotools-u, išla sam do Kozma, ali rekoše da im setovi dolaze pred novu, a sad vidjeh da pišete da se Kozmo zatvara! :( Neki prijedlog za neke druge četkice ovdje kod nas jer ebay i ja smo na Vi? :)

I evo moj mali doprinos šta da ne kupite: http://www.neseser.hr/maskara/667-bourj ... black.html. Pošto sam bila zadovoljna puderom i rumenilom od njih, a posto je bilo sniženje odlucim si kupiti ovu maskaru i meni je bas propala investicija, nista ne uradi od trepavica, apsolutno nista, žali Boze para...
Ductus Holedocus

#12450 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nisrin wrote:Jos uvijek niej zatvoren Kozmo u Sara centru na ILidzi, valjda ce ovih dana nekad...uglavnom, nije ostalo jos puno stvari, ali eto Pupina rumenila 23 KM, korektor Pupin 15 KM, sjenila 20ak KM, oko 7.-8 KM olovke za oci i usne Pupine, ima Manhattan sjena, pudercica, maskara po 7 KM, rumenila keremastih po 7 KM, ruzeva za usne po 6 KM- Mnahattan, maskare MF po 8-9 KM, nekoliko Maybelline rumenila po 7.50 KM, Lorealovih i MF lakova za nokte po 5-6-7 KM :D

Onda ima tu nekih stvari poput trepavica za oci, turpija, cetkica nekih za rumenilo, nista special. pa neke kupke Vandini, pa nekih setova kupki i samponcica pojeftino, a fino za poklona, pa nekih stvari za kuhinje, osvjezivaca prostora, frizidera sve po 2-3 KM otprilike...parfemi su isto na snizenju 50%, bilo je finih danas, od Euphorie do Christine i Bruno Bananija...nekih setova za bebe ima- tipa kupke i samponi, cetki za kupanje ecotools, dushgelova po 9-10 KM "poznatih brendova", dezodoransa u spreju Bruno Bannai, Mexx i tako tih po 12 KM i to je ukratko izvjestaj sto sam zapamtila otprilike :):):)
ja prosle sedmice momka poslala,nista mi nije nasao..
trazio je pudere.sigurno sam nabrajala 10vrsta..naso neki manhattn u kutiji(ne znam kako se zove),ostecen je bio i ne odgovara mi,pretaman.
elem,on meni kaze,da su samo nekakvi sjajevi ostali :D
Kakvih muskih parfema ima,sjecas li se..i cijene ako znas "ofrlje" ;-)
Post Reply