Imam ja svoje teorije otkud odjednom S. Koreja da je miroljubljiva, a nema nikakve veze sa Trumpom...Crvena Tifoza wrote:jeza u ledja wrote:Kakav debil. Dok pravi jedan dobar potez (S. Koreja) pravi katastrofalan drugi (Iran). Fino ga Netanyahu i Saudijci nalozili. I sta ce sad? Bombardovat ih mozda? Pravi deal s njima kad budu imali oruzje? Mozda ceka da ko Kim Jong Un ovi isprobaju nuklearku pa da s njima pocne pregovarati?![]()
Sumnjam da je ovo sa s. korejom dobar potez. Mudriji su ovi nego što se to čini. Na kraju krajeva zašto bi se riješili ovi u s. koreji programa a toliko su vremena i para uložili u isti. Nije on svjestan kako će ga predriblat ovaj ‘mali rocket man’.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#12426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Fudo387
#12427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koje su to teorije?GandalfSivi wrote:Imam ja svoje teorije otkud odjednom S. Koreja da je miroljubljiva, a nema nikakve veze sa Trumpom...Crvena Tifoza wrote:jeza u ledja wrote:Kakav debil. Dok pravi jedan dobar potez (S. Koreja) pravi katastrofalan drugi (Iran). Fino ga Netanyahu i Saudijci nalozili. I sta ce sad? Bombardovat ih mozda? Pravi deal s njima kad budu imali oruzje? Mozda ceka da ko Kim Jong Un ovi isprobaju nuklearku pa da s njima pocne pregovarati?![]()
Sumnjam da je ovo sa s. korejom dobar potez. Mudriji su ovi nego što se to čini. Na kraju krajeva zašto bi se riješili ovi u s. koreji programa a toliko su vremena i para uložili u isti. Nije on svjestan kako će ga predriblat ovaj ‘mali rocket man’.
Jedno je ocigledno, korejski idiot je shvatio da je na celu Amerike veci idiot od njega, i da se nece ustrucavati sekunde da to sve tamo zapali. Povuci se bez gubitaka.
Ne znam sta bi drugo bilo, vjerovati da se taj fanatik tamo tek tako, iz cista mira unormalio je besmisleno.
- GandalfSivi
#12428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da su mu oni zemljotresi poslije zadnjeg testa sve sjebali. Mislim da su mu sva postrojenja pod planinom unistena. Znat ce se jednom...
-
Crvena Tifoza
#12429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A šta ako je budala iz s.koreje skontao da je on malo manja budala od ovog, pa konta da će ovog prešaltat laganini.
-
Fudo387
#12430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cak i da se to desilo, a to mi je malo vjerovatno, otkud ovoliki zaokret? Pa oni zadnjih 60 i kusur godina ne pristaju na bilo kakav razgovor, onda kad nisu imali ni n od nuklearke, i sad odjednom, hajmo se dogovoriti?GandalfSivi wrote:Mislim da su mu oni zemljotresi poslije zadnjeg testa sve sjebali. Mislim da su mu sva postrojenja pod planinom unistena. Znat ce se jednom...
Nema smisla.
Donald je to nanisanio, poslao onom juznokorejskom da mu odnesu gore i pokaze sta ih sve ceka.
Svojim potezima je uvjerio sve oko sebe da ga boli qrac za svim mogucim i nemogucim sporazumima, konvencijama, unproforima. Moje dugme je vece od tvog dugmeta, i Sta je?!
Ho’s se potuc’?
- GandalfSivi
#12431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve je moguce, mada opet nikada ne znas, puno je tu igraca da se strategija zasniva na tome sto je Trump budala. Moze svasta biti, ali ja kontam da je otprilike islo ovako:Crvena Tifoza wrote:A šta ako je budala iz s.koreje skontao da je on malo manja budala od ovog, pa konta da će ovog prešaltat laganini.
Sjeverna Koreja napravi jos jedan nuklearni pokus, snage negdje izmedju 200 i 300 megatona. Pokusi se izvrsavaju ispod iste planine gdje su i postrojenja.
Kim Jong Un izadje kao i obicno ratoborno u javnost, usput se pokoska sa Trumpom cije je dugme vece.
Par dana poslije pokusa, desi se veliki zemljotres koji bukvalno promijeni velicinu planine za par metara.
Kim Jong Un izadje u javnost, haman hippy, mir brate mir, olimpijada malo, prekid neprijateljstava bla bla.
Kontam da im se nije sve pojabalo, pa sada pokusavaju ugrabiti kakav povoljan dogovor prije nego sto se provali prica...
-
Crvena Tifoza
#12432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
GandalfSivi wrote:Sve je moguce, mada opet nikada ne znas, puno je tu igraca da se strategija zasniva na tome sto je Trump budala. Moze svasta biti, ali ja kontam da je otprilike islo ovako:Crvena Tifoza wrote:A šta ako je budala iz s.koreje skontao da je on malo manja budala od ovog, pa konta da će ovog prešaltat laganini.
Sjeverna Koreja napravi jos jedan nuklearni pokus, snage negdje izmedju 200 i 300 megatona. Pokusi se izvrsavaju ispod iste planine gdje su i postrojenja.
Kim Jong Un izadje kao i obicno ratoborno u javnost, usput se pokoska sa Trumpom cije je dugme vece.
Par dana poslije pokusa, desi se veliki zemljotres koji bukvalno promijeni velicinu planine za par metara.
Kim Jong Un izadje u javnost, haman hippy, mir brate mir, olimpijada malo, prekid neprijateljstava bla bla.
Kontam da im se nije sve pojabalo, pa sada pokusavaju ugrabiti kakav povoljan dogovor prije nego sto se provali prica...
Tvoja teorija je vrlo moguća, i možda je čak i tačno. Ali evo i John Kelly upozorava Trumpa da ovaj iz S.Koreje samo blefira i da ne nasjeda na ovo.
-
bosanska senzacija
#12433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Moja teorija je da Sjeverna Koreja nikad nije ni imala nuklearnu bombu vec su dobijali od Kine po koju da roknu kako bi stvorili privid da je imaju.
A sto se Irana tice mislim da je Trumpu tu cilj da isposluje bolji ugovor od Obame makar se radilo i o najmanjim sitnicama.
A sto se Irana tice mislim da je Trumpu tu cilj da isposluje bolji ugovor od Obame makar se radilo i o najmanjim sitnicama.
- jeza u ledja
#12434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Diktator cija familija upravlja drzavom skoro pola vijeka govori govori o predsjedniku druge drzave kao nekom ko nema kontrolu nad njom. NARAVNO da faking nema kontrolu jer Amerika nije diktatura, privatna prcija jedne familije. To sto diktator zove "deep stateom" u normalnim zemljama zovu vladavinom vecine. Jest, svi su krivi samo ne on, jel, koji sa ocem ima kontrolu nad drzavom pet decenija.Challenger_ wrote:Bashar al Assad za grčki Kathimerini:Black swan wrote:http://tribun.hr/zasto-pregovarati-s-tr ... da-sad-om/
asad: zasto-pregovarati-s-trumpom-kad-on-ne-vlada-sad-om/
Zašto pregovarati s Trumpom kad on ne vlada SAD-om?
Sastanak s Donaldom Trumpom bio bi besmislen jer Amerikom vlada „Deep state“ a ne predsjednik, poručio je sirijski predsjednik Bashar Assad u razgovoru za grčki list Kathimerini. Kazao je da je interes takozvane „duboke države“, odnosno interesnih skupina i političko-obavještajnog establišmenta stvaranje konflikta s Rusijom.
Assad je poručio da nema smisla nalaziti se direktno s Trumpom i pregovarati, jer američki predsjednik „danas kaže jedno, a sutra učini sasvim suprotno“, te vrlo vjerojatno uopće nema vlast nad donošenjem političkih odluka.
„Mislimo da predsjednik uopće nema kontrolu nad režimom u SAD-u. Svi smo uvjerenja da je ‘duboka država’ ta koja kontrolira svakog predsjednika, i to nije novost. Tako je uvijek bilo u SAD-u, barem tijekom posljednjih 40 godina, barem od vremena predsjednika Nixona, ako ne i ranije. No s Trumpom to sve više dolazi do izražaja.“
Assad je ujedno odbacio mogućnost izbijanja Trećeg svjetskog rata zbog sukoba u Siriji, te smatra da je tako uglavnom zahvaljujući staloženosti vodstva u Moskvi koje je do sada uspijevalo spriječiti katastrofalnu eskalaciju, unatoč tome što SAD nastoje proširiti sukob.
Assad je razgovor završio obećanjem da će ujediniti Siriju i povratiti njen suverenitet, dodajući da su SAD, Francuska, Velika Britanija, Saudijska Arabija, Katar i Turska glavni krivci za sedmogodišnji rat koji bjesni u zemlji, te poručuje da kao krivci moraju odgovarati zbog pomaganja teroristima u Siriji.izvod, prevod
tekst originala
Americki predsjednik ima kontrolu upravo onoliko koliko treba da je ima, a Trump je odlican primjer koliko je ta kontrola jaka, a njegov mandat vjezba iz demokratije.
Prosto je nevjerovatno s kojom drskoscu i bezobrazlukom se postavljaju ovakve teze kao normalne i dodje neko da nam sav sretan postavlja ovakve intervjue na forum. Izgleda da bi se covjek neceg stidio trebao bi biti dovoljno pametan prvo.
Jeste, postoji deep fucking state i on je tu da kontrolise wannabe diktatore da ne naprave od zemlje smetljiste. Znaci imas vlast decenijama, zemlja ti zavrsi u totalnom kolapsu. U Libanu je 15 godina bjesnio slican rat, a njegov babo je imao kontrolu nad pola zemlje. Kriv neko drugi, ne ti. Fuj, govno odvratno.
- Tito_i_Partija
#12435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ALSO SPRACH CHALLENGER!
- GandalfSivi
#12436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Citirati bilo sta gdje se spominje "deep state" kao relevantni politicki faktor je jako neozbiljno i pokazuje nedostatak osnovnog politickog znanja...
- ioannes
#12437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
deep state = vladavina većine.
o zemljo otvori se....
bem ti život kad svak ima kompjuter i tastaturu
o zemljo otvori se....
bem ti život kad svak ima kompjuter i tastaturu
- jeza u ledja
#12438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Aaa evo javio se i dezurni raspravitelj na temama tipa da li postoji Bosanski jezik, porijeklu Bosnjaka, ili recimo o posastima NATO pakta ili kapitalizma, a koji tvrdi da nema veze sa Bosnom uopste i koji se javlja.....pazi sad....iz Njemacke. Muahahaha
Smijesni likovi sa smijesnim postovima ko balon od zvake.
Smijesni likovi sa smijesnim postovima ko balon od zvake.
- insomnia78
#12439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rekli smo, bili smo u pravu
-
tetejac
#12440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako ti je čovjek nabio komplekseinsomnia78 wrote:Rekli smo, bili smo u pravu
- jeza u ledja
#12441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da je Challenger cijelom forumu nabio komplekse.tetejac wrote:Kako ti je čovjek nabio komplekseinsomnia78 wrote:Rekli smo, bili smo u pravu
- MMM1977
#12442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jebem li ti majku debilsku, žuto kopile. Zbog tvojih debilnih odluka, koje donosiš kako ti se kurac digne, gine nedužan narod Palestine.
-
megaman4
#12443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma goni ga u picku materinu.MMM1977 wrote:Jebem li ti majku debilsku, žuto kopile. Zbog tvojih debilnih odluka, koje donosiš kako ti se kurac digne, gine nedužan narod Palestine.
Zbog njegovog inata i pokazivanja sile, cijeli je svijet na rubu haosa.
Ali srecom, gubi podrsku u zapadnoj Evropi, koja mu uzvraca udarac prvo za Celik, a sada i za Iranski nuklearni program.
Puca ljubav na relaciji SAD - EU.
Ako Senat i Kongres imaju imalo pameti, Zutog kretena treba po hitnoj proceduri smijeniti jer se zavadio sa citavom planetom a Ameriku vodi u izolaciju.
- exliberal-ex
#12444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
GandalfSivi wrote:Mislim da su mu oni zemljotresi poslije zadnjeg testa sve sjebali. Mislim da su mu sva postrojenja pod planinom unistena. Znat ce se jednom...
Bio je neki dan clanak kako su Indija I Pakistan napravili po 6 testova I tad stali, nema potrebe da se vise radi, bomba funksionise modifikacije se mogu pravit I na kompjuterima.
S Koreja je napravila 7 I prije pola godine ako ne I malo vise bio je clanak kako su americki spijunski avioni snimili kako se planina urusava sama od sebe I komentar je bio kako je to zbog testova I da nece moci vise radit testove na toj lokacij....
da dodam
Kim to skontao pa sad prodaje mrtvu kravu pod tele...a ovaj rundo kupuje bez gledanja
- GandalfSivi
#12445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Senat i kongres mu aplaudiraju za podrsku Izraelu a kontra cijelog svijeta. Nema te stvari koju Izrael moze uraditi da ih se osudi. Obama je bio izuzetak koji je razmisljao malo sire od toga...megaman4 wrote:Ma goni ga u picku materinu.MMM1977 wrote:Jebem li ti majku debilsku, žuto kopile. Zbog tvojih debilnih odluka, koje donosiš kako ti se kurac digne, gine nedužan narod Palestine.![]()
Zbog njegovog inata i pokazivanja sile, cijeli je svijet na rubu haosa.![]()
Ali srecom, gubi podrsku u zapadnoj Evropi, koja mu uzvraca udarac prvo za Celik, a sada i za Iranski nuklearni program.
Puca ljubav na relaciji SAD - EU.
Ako Senat i Kongres imaju imalo pameti, Zutog kretena treba po hitnoj proceduri smijeniti jer se zavadio sa citavom planetom a Ameriku vodi u izolaciju.
- jeza u ledja
#12446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I Obama je radio kako Bibi diriguje. Tako mislim ide mantra forumskih geostratega. To jest, svaki americki predsjednik radi sta mu Izrael kaze.GandalfSivi wrote:
Senat i kongres mu aplaudiraju za podrsku Izraelu a kontra cijelog svijeta. Nema te stvari koju Izrael moze uraditi da ih se osudi. Obama je bio izuzetak koji je razmisljao malo sire od toga...
Forumski geostratezi, jel vidite sad razliku? Ako ne vidite, onda nemojte kriviti Trumpa, jer je on, jel, isti kao i prethodnici.
- jeza u ledja
#12447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neki dan bila cak vijest kako ce ovaj unistiti samu testnu lokaciju kao simbolicnu gestu. Tuneli pod zemljom, sva masinerija ili sta li vec, sve ce bit zatrpano. I sad ta vijest, i ova vijest da se planina vec urusila. I kao sad ce je on unistiti.exliberal-ex wrote:GandalfSivi wrote:Mislim da su mu oni zemljotresi poslije zadnjeg testa sve sjebali. Mislim da su mu sva postrojenja pod planinom unistena. Znat ce se jednom...
Bio je neki dan clanak kako su Indija I Pakistan napravili po 6 testova I tad stali, nema potrebe da se vise radi, bomba funksionise modifikacije se mogu pravit I na kompjuterima.
S Koreja je napravila 7 I prije pola godine ako ne I malo vise bio je clanak kako su americki spijunski avioni snimili kako se planina urusava sama od sebe I komentar je bio kako je to zbog testova I da nece moci vise radit testove na toj lokacij....
da dodam
Kim to skontao pa sad prodaje mrtvu kravu pod tele...a ovaj rundo kupuje bez gledanja
A sto se tice Trumpa, pa njemu odgovara ova pobjeda, zasto bi on rekao da su ovi to sami kad moze reci da ga je on primorao?
A postoji i treca opcija, da mu je neko drugi pojebao tu lokaciju. Da je bila u pitanju sabotaza. Al ko ce mu ga znati.
- exliberal-ex
#12448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ova vijest je dosla od americkih obavjestajnih struktura. Oni su imali pod nadzorom ovu lokaciju i geolozi su otkrili na slikama da je krenulo do urusavanja planine mimo "normalnih" urusavanja koja se javljaju kod ovih test eksplozija.jeza u ledja wrote:Neki dan bila cak vijest kako ce ovaj unistiti samu testnu lokaciju kao simbolicnu gestu. Tuneli pod zemljom, sva masinerija ili sta li vec, sve ce bit zatrpano. I sad ta vijest, i ova vijest da se planina vec urusila. I kao sad ce je on unistiti.exliberal-ex wrote:GandalfSivi wrote:Mislim da su mu oni zemljotresi poslije zadnjeg testa sve sjebali. Mislim da su mu sva postrojenja pod planinom unistena. Znat ce se jednom...
da dodam
Kim to skontao pa sad prodaje mrtvu kravu pod tele...a ovaj rundo kupuje bez gledanjaMislim, 2+2, halo?
A sto se tice Trumpa, pa njemu odgovara ova pobjeda, zasto bi on rekao da su ovi to sami kad moze reci da ga je on primorao?![]()
A postoji i treca opcija, da mu je neko drugi pojebao tu lokaciju. Da je bila u pitanju sabotaza. Al ko ce mu ga znati.
u sustini koliko sam ja vidio ti pokusni tereni su jednostavni...rupa u zemlji ili planini...dovuku mobilne uredjaje za mjerenje sta god da vec mjere i kaboom....nema tu mnogo sa se sabotira. Postrojenja za preradu uranijuma su kriticna test lokacije i nisu nesto, barem ja tako mislim
- GandalfSivi
#12449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo je win-win situacija za obje strane, jedino me jebe ideja juznokorejskog predsjednika da predlzi Trumpa za Nobela. Valjda skontao ako mu podidje da ce ovaj barem trupe ostaviti...
- B6Redhell
#12450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Onaj zidovski tajkun i kriminalac jared kušner i žirafa ivanka vuku velike konce sto se tice trampa. Sav danasanji belaj i njihov klozet od ambasade u jerusalemu je zahvaljujuci tom paru.
Tu dolazi do izrazaja nepismenost neonacista po americi koji itekako stoje iza trampa. A taj ih vješto koristi kao siroke glasačke mase..
Igra tip na svim frontovima. I to vecinom igra klasicnom kapitalisticko/ucjenjivackom politikom i obnaša svoju funkciju kao direktor neke firme a ne predsjednik.
Na kratke staze mu funkcionise model upravljanja. Samo pitanje dokle ce trajati..
Tu dolazi do izrazaja nepismenost neonacista po americi koji itekako stoje iza trampa. A taj ih vješto koristi kao siroke glasačke mase..
Igra tip na svim frontovima. I to vecinom igra klasicnom kapitalisticko/ucjenjivackom politikom i obnaša svoju funkciju kao direktor neke firme a ne predsjednik.
Na kratke staze mu funkcionise model upravljanja. Samo pitanje dokle ce trajati..