Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#12426 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Lucas je sasvim ok igrac, ne za top ekipe ali kao dmf dobar je, nije tolika karina koliko svi nazor predstavljaju

meni neama samo smisla da BR kaze Lucasu da moze da ide, ne igra ga 2-3 utakmice nakon toga i onda ga krene forsirati u svakoj jebenoj utakmici

lik ne zna kuda udara
Logovan

#12427 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Image
Mustang1

#12428 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Najbolji i najpametniji potez bi bio vratiti Carrolla nazad za 50 miliona ! Kad je bal nek se i princeza jebe !
Gandalf

#12429 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

spominje se Naingoolan kao pojačanje u Januaru, to bi bio sjajan potez, međutim sjajni potezi i LFC-ovi transfer - stručnjaci ne idu pod ruku nikako, mada bi valjalo samo tako
groove

#12430 Re: Liverpool FC

Post by groove »

shaqiri ima zeleno svjetlo sto tice transfera, bilo je ljetos nekakve price da ga je liverpool trazio.
mozda bas proradi u liverpoolu :D
groove

#12431 Re: Liverpool FC

Post by groove »

MyTao wrote:
pa kakve veze ima cijena sa fudbalom? Koji to igrac vrijedi onoliko koliko ga cijene? Bale se prodao za 100 miliona, za te pare bi trebao da daje 2000 golova po sezoni :-) Pusti se para, to je nesto sto nema veze sa fudbalom, i ima mali milion stvari koje ulaze u cijenu ne samo kvalitet igraca.

Drugo, mnogi koji nemaju pojma o Liverpoolu ove ili bilo koje druge sezone, su culi ovdje na forumu da imaju losu transfer politiku, i onda se pojavite ovdje i zatrpate temu o tome koliko je ko placen, sa smajlijem na kraju naravno, kao ono vi se razumijete koliko ko vrijedi a ljudi koji rade u jednom od najvecih klubova na svijetu neznaju. glupost.

Ovo je moj zadnji post na ovu temu. nema potrebe da odgovaras.
glupost je onda i kad se pise o formaciji i ko treba da igra jer i to odlucuju sve veliki strucnjaci u jednom klubu.
pusti ljude da pisu sta hoce.
BHF_Manijak

#12432 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Znaci dovest ce jos jednog igraca koji ih nece unaprijedit, a za njega ce izvalit 20-tak miliona! :-) :roll:
Logovan

#12433 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Naingoolan i Shaqiri su već igrači koji su drugi svijet u odnosu na Balotellije, Lovrene, itd.
BHF_Manijak

#12434 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nainggolan OK, ali Shaqiri nije odigrao u kontinuitetu ima hejbet ba. Ispao je momak iz forme totalno, ne igra skoro nikad! Ne sjeca se ni sam kad je zadnji put odigrao 90 minuta.
groove

#12435 Re: Liverpool FC

Post by groove »

kod shaqiria se cijelo vrijeme ceka da konacno pokaze sta zna. vrijeme mu je da negdje drugo potrazi srecu.
Gandalf

#12436 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

igrači iz Bundeslige rijetko razočaraju, više bih volio da izvale za Šaćira i Firmihna po 20 miliona nego za engleske talente ala berahino
BHF_Manijak

#12437 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Eh Firminho bi vec bio nesto! :thumbup:
groove

#12438 Re: Liverpool FC

Post by groove »

Gandalf wrote:igrači iz Bundeslige rijetko razočaraju, više bih volio da izvale za Šaćira i Firmihna po 20 miliona nego za engleske talente ala berahino
skoro sam negdje citao kako se svabe slabo snalaze u engleskoj.
evo npr. marin, podoslki, holtby ili schürrle koji grije vecinom klupu.
missko

#12439 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Doveli su Cana bas Liverpul tako da sa Svabama bas i ne ide.
Gandalf

#12440 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

groove wrote:
Gandalf wrote:igrači iz Bundeslige rijetko razočaraju, više bih volio da izvale za Šaćira i Firmihna po 20 miliona nego za engleske talente ala berahino
skoro sam negdje citao kako se svabe slabo snalaze u engleskoj.
evo npr. marin, podoslki, holtby ili schürrle koji grije vecinom klupu.
Schurrle je svjetska klasa, problem je u Chelseu koji je pretrpan sličnim igračima, Poldya su sjebale ozljede, ipak je on Arsenalovac, takav odmah ima 50% više ozljeda :D

Marin i Holtby mi i nisu nikad bili neki igrači, ne znam šta su engleski timovi i vidjeli u njima.

Što se tiče Cana, ja sam zadovoljan i sa ono malo što sam vidio od tog momka ali LFC je imao uvijek imbecilnu transfer politiku naročito prema veznjacima npr. prodavali su Meiralesa i Shelveya a ostavljali prostor za Leivu i Allena, nije Shelvey Pirlo ali za ovu dvojicu je majstor - ranije prodavali Mascherana a dovodili Poulsene i sl. odrone. Tako da me ne čudi što Can ne igra jer otočki Safet se nekih svojih zadrtih zamisli drži grčevito, tako da se nadam njegovom što prijašnjem otkazu.

Nije problem u švabama već što fakat pojedini njihovi igrači baš upadnu u pogrešnu ekipu u pogrešnom trenutku.
Last edited by Gandalf on 24/12/2014 23:15, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#12441 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mourinho drzi Williana, koji ima jednu asistenciju i jedan gol u 15 utakmica, Schurrle na klupi i pored 3 gola, uz oko 400 manje odigranih minuta.
Tito_i_Partija

#12442 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

Slazem se. Schurrle je dobar igrac, nije sad svjetska klasa, ali za onu karinu Williana je i Messi i Ronaldo i Ronaldinho i Zidane.

Ali tema je Liverpool. Iako Saciri propada u Bayernu (iz ko zna kojih razloga, mozda zbog toga sto je Pep supak :wink: ), gledam njegov dolazak u LFC u jednom, hajmo reci blago optimisticnom svjetlu. Budimo realni, koji to igrac moze napravit' gore nego sto sada jeste? Doveli su prvo onog najgoreg (Lovrena), pa onda i to nije bilo dovoljno lose tako da su doveli dno kace (Balotellija). Tako da bilo ko sad da dodje, pa bio to Saciri ili Gojko Cimirot, je u ovom slucaju strasno pojacanje.
BHF_Manijak

#12443 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ako bi ga doveli za 13-15 mil eura, ja dizem i noge i ruke da se dovede. Sve preko je bacenje para i Bayernov bezobrazluk, jer su ga jeftino doveli, a oni bi da zarade na igracu koji im ne igra!
Logovan

#12444 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Nainggolan OK, ali Shaqiri nije odigrao u kontinuitetu ima hejbet ba. Ispao je momak iz forme totalno, ne igra skoro nikad! Ne sjeca se ni sam kad je zadnji put odigrao 90 minuta.
To si u pravu, ali smatram da se može vratiti u formu i postati strašan igrač. Kada bi ga zaobišle povrede, i uz malo sreće na terenu, bio bi pravi igrač.
LSD

#12445 Re: Liverpool FC

Post by LSD »

Liverpool je nanišanio Vollanda iz Hoffenheima , a ne Firmina....ali to ce jako teško ici sad u januaru, jer Hoff ima ozbiljne namjere da ove godine izbori Evropu.
Teško da mogu dovesti nekog kvalitetnog napadaca sa u ovom zimskom prelaznom roku.
Tito_i_Partija

#12446 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

BHF_Manijak wrote:Ako bi ga doveli za 13-15 mil eura, ja dizem i noge i ruke da se dovede. Sve preko je bacenje para i Bayernov bezobrazluk, jer su ga jeftino doveli, a oni bi da zarade na igracu koji im ne igra!

To bi bila realna cijena i cak mala zarada za Bayern (doveli su ga za 11.8 miliona), sto nije lose s tim sto ga maltene placaju da sjedi na klupi. Ali ne bi me zacudilo da Bayern trazi vise od toga, kao ono: "ma ko ih jebe, imaju oni para, dali su 20 za onog konja Lovrena, mozemo mi najmanje isto toliko dobit'".
todd_smith

#12447 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Mourinho drzi Williana, koji ima jednu asistenciju i jedan gol u 15 utakmica, Schurrle na klupi i pored 3 gola, uz oko 400 manje odigranih minuta.
Willian je u Chelseau i za Mourinha bi cak Messija drzao na klupi.

Zasto? Vrlo jednostavan razlog.

Willian je masina koja trci i pisa krv svaku sekundu onih 90 minuta sto se igra.

To je to.

Schrulle igra i zabija i asistira ali kada krene kontra portivnika ili kada treba da se vrati i vrsi pritisak, nema ga. Willian je ono sto je Essien bio 2005.te Mourinhu. On voli te igrace i sasvim opravdano. Polahko ga pretvara u jednog od najboljih krila na svijetu. Nedavno sam citao da mu je rekao ove sezone mora imati najmanje 3 suta na gol po utakmici jer je prosle sezone bio previse defanzivan.

Za 2-3 godine pod Mourinhom ovaj Chelsea ce da bude kao ona Barcelona iz 2009., Inter 2010. I Bajern 2012.

Hazard, Oscar, Willian, Matic svi ce ti igraci biti u zenitu karijere u sistemu koji im je Mou pod kozu uveo.
BHF_Manijak

#12448 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Koji je qrac onda Andrea dovodio. On je njegova izricita zelja bio, cak je isao u Leverkusen da ga licno ubijedi da dodje, sto, priznat ces, Mourinho vrlo vrlo rijetko radi. Zato se i cudim.
todd_smith

#12449 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Koji je qrac onda Andrea dovodio. On je njegova izricita zelja bio, cak je isao u Leverkusen da ga licno ubijedi da dodje, sto, priznat ces, Mourinho vrlo vrlo rijetko radi. Zato se i cudim.
Pa zelio je Schrulea da pretvori u napadaca jer nije imao nikoga u napadu. Kontao je da ga moze u centarfora stvoriti. Doduse ovaj nije to u potpunosti zadovoljio.

Kod Mourinha nema da samo igras jednu poziciju nego svaku. Drogba u vrhuncu karijere sa Mourinhom je bio aktivan u odbrani i na kornerima koliko u napadu.

Od Schrulea je zelio da napravi naprednu verziju Gudjohnsena. Ima jos vremena da ga takvog napravi.
Tito_i_Partija

#12450 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

todd_smith wrote:

Willian je u Chelseau i za Mourinha bi cak Messija drzao na klupi.

Zasto? Vrlo jednostavan razlog.

Willian je masina koja trci i pisa krv svaku sekundu onih 90 minuta sto se igra.

To je to.

Schrulle igra i zabija i asistira ali kada krene kontra portivnika ili kada treba da se vrati i vrsi pritisak, nema ga. Willian je ono sto je Essien bio 2005.te Mourinhu. On voli te igrace i sasvim opravdano. Polahko ga pretvara u jednog od najboljih krila na svijetu. Nedavno sam citao da mu je rekao ove sezone mora imati najmanje 3 suta na gol po utakmici jer je prosle sezone bio previse defanzivan.
Jednog od najboljih krila na svijetu? Kao sto Wenger pretvara Welbecka u jednog od najboljih napadaca na svijetu? :lol:

Pretjerujes, kao i uvijek. Za suludih 32 miliona funti koje su platili za njega on i treba da pisa krv, ali taj tip se uopste nije promjenio otkako je dosao iz Anzija. Mozda ima neku vrstu radne etike koju Smorinjo voli, ali ni pola sposbnosti s loptom, brzinu i talenta kao sto je Schurrle ima.
Schürrle usually plays as a winger for Chelsea but naturally positioned as a second striker. One of Schürrle's "key assets" is his long-distance sprinting on the counter-attack. Schürrle also has an excellent fitness level, work-rate and pace. Schürrle is considered to be a "good finisher" and "capable of executing counter-attacks effectively". He often likes to cut inside, shoot from distance and enjoys time on the ball.
3 gola na svjetskom i jedan od najboljih igraca reprezentacije, dok je Willian bio Miss Klupara 2014 bez ikakvog uticaja na igru Brazila. Apsolutno nikakvog.
todd_smith wrote: Za 2-3 godine pod Mourinhom ovaj Chelsea ce da bude kao ona Barcelona iz 2009., Inter 2010. I Bajern 2012.

Hazard, Oscar, Willian, Matic svi ce ti igraci biti u zenitu karijere u sistemu koji im je Mou pod kozu uveo.
Ocigledno slabo poznajes Abramovica. Da te podsjetim: 9 trenera u 7 godina.

Prosla je vec jedna sezona bez trofeja za Mourinha. Ako i ova prodje isto tako, vjeruj mi da su njegovi dani u Chelsea-u su odbrojani.
Post Reply