Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- CoCoLoCo
#12426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by CoCoLoCo on 14/03/2014 16:22, edited 1 time in total.
- kingofsnake
#12427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
Samo mi još odgovorite kad ste već tu, zbog čega je HRT kanal otvoren u Vitezu i Mostaru a često zatamnjen u Sarajevu?
- Warashii
#12428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Zenici je bio slican uslov, zapravo su bile Arena Sport kanali, kojih vise nemakingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
Samo mi još odgovorite kad ste već tu, zbog čega je HRT kanal otvoren u Vitezu i Mostaru a često zatamnjen u Sarajevu?
A bilo puno zivlja koji su gledali Arene .
- kingofsnake
#12429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ah, gledalo nas je puno i SK u 16h subotom, pa više ne gledamo. Danas ti je politika prema kortisnicima - Kome se ne sviđa, zna gdje su vrata.Warashii wrote:U Zenici je bio slican uslov, zapravo su bile Arena Sport kanali, kojih vise nemakingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
Samo mi još odgovorite kad ste već tu, zbog čega je HRT kanal otvoren u Vitezu i Mostaru a često zatamnjen u Sarajevu?.
A bilo puno zivlja koji su gledali Arene .
- Warashii
#12430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato ti kazem da ti prijosnji "dogovori" i o tome ko sta gleda ne pije vode.kingofsnake wrote: Ah, gledalo nas je puno i SK u 16h subotom, pa više ne gledamo. Danas ti je politika prema kortisnicima - Kome se ne sviđa, zna gdje su vrata.
Ja sam vec rekao da Telemach BiH ne vidi u granicama u kojima je mi vidimo, ocigledno je da oni podrucja gdje ne prekidaju emitovanje HRT-a, i drugih, ne vide kao drzavu BiH .
- Tiger 033
#12431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve bi to bilo OK da se NE krsi zakonkingofsnake wrote:Ah, gledalo nas je puno i SK u 16h subotom, pa više ne gledamo. Danas ti je politika prema kortisnicima - Kome se ne sviđa, zna gdje su vrata.
- kingofsnake
#12432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Teško da ću je naćiTiger 033 wrote:Sve bi to bilo OK da se NE krsi zakonkingofsnake wrote:Ah, gledalo nas je puno i SK u 16h subotom, pa više ne gledamo. Danas ti je politika prema kortisnicima - Kome se ne sviđa, zna gdje su vrata.nađi mi drzavu na svijetu gdje se ovako nesto radi
- Tiger 033
#12433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da se razumijemo... NE krivim ja ovdje Telemach on samo koristi situaciju...NAJVECI I JEDINI KRIVAC JE "RAK"kingofsnake wrote:Teško da ću je naći Znam ja da se krši zakon, krše i ugovor koji si potpisao sa njima, ali ih boli klinac. Mislim da ste me pogrešno shvatili, ne branim ja njih, samo kažem kakva je realnost. Ako ti se ne sviđa, traži drugo, to je politika.
- saraf_osmica
#12434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najgore je što to neće da objelodane. Isplativije im je kršiti zakone nego ugovor.
@Telemach
Ispoštujte naše ugovore koje smo potpisali. U programskoj šemi koja je jedan od sastavnih ugovora stoji i HRT 2. Klauzula o zatamnjivanju ne postoji. Molimo ispoštujte to!
Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
@Telemach
Ispoštujte naše ugovore koje smo potpisali. U programskoj šemi koja je jedan od sastavnih ugovora stoji i HRT 2. Klauzula o zatamnjivanju ne postoji. Molimo ispoštujte to!
-
Fauja Singh
#12435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio sam kod par osoba koje imaju Logosoft i primjetio sam da je kod njih slika dosta bolja
Da li je to do resivera, do infrastrukture ili je mozda samo kod mene problem. Cackao sam nesto po postavkama i vidim tamo da mi je kvalitet signala 62... da li je to dobro? Do TV-a nije sigurno, imam Panasonic ST50 i slika bi trebala biti savrsena.
- Tiger 033
#12436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
GARANTUJEM da ti nije losija nego sto je ova na MMDS-ustroga normala wrote:Bio sam kod par osoba koje imaju Logosoft i primjetio sam da je kod njih slika dosta boljaDa li je to do resivera, do infrastrukture ili je mozda samo kod mene problem. Cackao sam nesto po postavkama i vidim tamo da mi je kvalitet signala 62... da li je to dobro? Do TV-a nije sigurno, imam Panasonic ST50 i slika bi trebala biti savrsena.

Telemach moze zvati ovu svoju bezzicnu tv kako god hoce pa i MMDS ali to je samo improvizacija MMDS-a na bosanski nacin.
- Telemach
#12437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
Došlo je do prekida signala na području Grbavičke ulice-Sarajevo. Tehničari su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.
Hvala vam na strpljenju,
Srdačan pozdrav,
Došlo je do prekida signala na području Grbavičke ulice-Sarajevo. Tehničari su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.
Hvala vam na strpljenju,
Srdačan pozdrav,
- Telemach
#12438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
Prekid signala na području Grbavičke ulice-Sarajevo je završen.
Srdačan pozdrav,
Prekid signala na području Grbavičke ulice-Sarajevo je završen.
Srdačan pozdrav,
- saraf_osmica
#12439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Poštovani korisnici,
Hvala vam na strpljenju,
Srdačan pozdrav,
Telemach imam problem sa nekim tv kanalima. Naime često mi se desi na HRT-u 2 da mi je slika crna dok je mom prijatelju u Vitezu ok sve. Molim vas da mi popravite taj kanal.
-
kakaljin
#12440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hrvata ima i u drugim dijelovima BiH, tako da to ne pije vode.kingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
Niko ne moze na nesto pristati sto krsi zakon drzave Bosne i Hercegovine. Tako da i to ne pije vode.
- kingofsnake
#12441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma imaju oni ovlasti, samo nemaju interesaTiger 033 wrote:Da se razumijemo... NE krivim ja ovdje Telemach on samo koristi situaciju...NAJVECI I JEDINI KRIVAC JE "RAK"kingofsnake wrote:Teško da ću je naći Znam ja da se krši zakon, krše i ugovor koji si potpisao sa njima, ali ih boli klinac. Mislim da ste me pogrešno shvatili, ne branim ja njih, samo kažem kakva je realnost. Ako ti se ne sviđa, traži drugo, to je politika.(ne)znam zasto uopce postoji
koji ce nam qrac kad ima ovlasti i moze da regulira, SAMO na relaciji 3-ce tramvaja
![]()
Fol je u tome što bi se korisnici mogli organizovat i podnijeti kolektivnu tužbu za kršenje ugovora(ovo pod uslovom da nam u ugovorima ne piše da Telemach zadržava pravo izmjene kanala, a ne znam piše li, nikad nisam pročitao ugovor), pa kad dobijemo na sudu, naplatiti i neku odštetu za sve mjesece kada ovi nisuz ispunjavali ugovor. Dok se nešto takvo ne uradi stvari se popraviti neće. Ali nemamo mi tu svijest. Pa bi onda Telemach a i @Telemach više obraćao pažnju na pitanja i reakcije korisnika.
- Telemach
#12442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
Radi izvođenja neophodnih tehničkih radova od strane EP BiH, došlo je do prekida signala na području Tarčina.
Zahvaljujemo se na strpljenju.
Srdačan pozdrav,
Radi izvođenja neophodnih tehničkih radova od strane EP BiH, došlo je do prekida signala na području Tarčina.
Zahvaljujemo se na strpljenju.
Srdačan pozdrav,
- kingofsnake
#12443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo vidiš da može pristati i da pije vodukakaljin wrote:Hrvata ima i u drugim dijelovima BiH, tako da to ne pije vode.kingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
Niko ne moze na nesto pristati sto krsi zakon drzave Bosne i Hercegovine. Tako da i to ne pije vode.
-
kakaljin
#12444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kingofsnake wrote:Evo vidiš da može pristati i da pije vodukakaljin wrote:Hrvata ima i u drugim dijelovima BiH, tako da to ne pije vode.kingofsnake wrote:
U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.
Mozda pije vodu, ali ce mu se jednom zagrcnuti od te vode i nikada vise nece doci sebi.
- kingofsnake
#12445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Amin!!!kakaljin wrote:kingofsnake wrote:
Evo vidiš da može pristati i da pije vodu
Mozda pije vodu, ali ce mu se jednom zagrcnuti od te vode i nikada vise nece doci sebi.
-
kakavdanakneiskustvu
#12446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
sve to je tako i u zenici,preuzeli sve od telekabela,osim što nema puno hrvata,pa zatamnjuju redovno,valjda hrvati u zenici nisu dovoljno bitni
-
Fauja Singh
#12447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Jel kvalitet signala 62 dovoljan, treba li to biti bolje?
@Tiger 033 imam i ja te linije na Prva TV kanalu
Jel kvalitet signala 62 dovoljan, treba li to biti bolje?
@Tiger 033 imam i ja te linije na Prva TV kanalu
- kingofsnake
#12448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A i ima ih manje, HDZ nije bitan faktor u vlasti, ne drže zeničku privredu itd...kakavdanakneiskustvu wrote:kingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
sve to je tako i u zenici,preuzeli sve od telekabela,osim što nema puno hrvata,pa zatamnjuju redovno,valjda hrvati u zenici nisu dovoljno bitni
-
kakavdanakneiskustvu
#12449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kingofsnake wrote:U Travniku, Vitezu, Novom Travniku itd., firma koja je pružala kablovske usluge zvala se ArtNet. Nikad HRT2 nisu gasili, RTL HR su uveli prije svih itd. Telemach kad je došao, možda prije pola godine, godinu, preuzeli su ArtNet, ustvari postali su neka vrsta partnera, neam pojma u kojem odnosu(Telemach je iskoristio njihovu infrastrukturu i svi korisnici ArtNet su postali korisnici Telemacha). Jedan od uslova je bio da se HRT2 i ostali kanali nikada ne gase, jer ima dosta hrvatskog življa. Telemach je na to pristao i sad je tako kako je.saraf_osmica wrote: E hvala vam puno. Izvinjavam se za ono maločas.
i u zenici su preuzeli od telekabela sve,pa ipak zatamne hrt 2,valjda hrvati u zenici nisu dovoljno bitni
p.s. forum me stalno izbacuje pa se evo desi da objavi moj dupli post
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 14/03/2014 17:20, edited 1 time in total.
- Tiger 033
#12450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu u pitanju linije nego sam kvalitet slikestroga normala wrote: imam i ja te linije na Prva TV kanalu